Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 136
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga dp17ego Lexo Postimin
    Vertet mendon se Nolin dhe Luarasin i prodhoi qendrimi negativ i Greqise?

Per Shqiperi jane perpjekur shume ardhetare te te tre feve kryesore dhe nuk mendoj qe ka qene nxitje e huaj dalja e tyre ne skenen politike, kulturore. ka pasur madje edhe hierarke fetare. Papa Kristo Negovanin, greket e dogjen ne gropen e gelqeres sepse lutonte per Shqiperi. Po ashtu Fishta, Baba Faja i Martaneshit, Naim Frasheri dhe Andon Zako Cajupi. Ka shume shembuj qe tregojne se shqiptaret kane lene menjane dasite fetare dhe jane perpjekur per Shqiperi.

Problemi shtrohet qe Shqiperia sot eshte ne te tjera kushte zhvillimi kulturor dhe ekonomik. Kjo e ve ne pozite te tille qe ajo nuk mund te egzistoje gjate me friken e armiqve perreth.
    ka konventa nderkombetare, mbi te cilat mund tezhvillohet tregetia nderkufitare dhe me tej. Ka institucione nderkombetare ku ne duhet te marrim pjese dhe te themi fjalen tone, te matur dhe frutdhenese.
    neqoftese akoma presim nga mbrojtja qe mund te na beje dikush, qofte edhe USA, kjo do te ishte gabm fatal dhe do te na linte po ne kete nivel ku jemi.
    Ishte vertet thjeshtesim i gabueshem kur thash se Noli, Luarasi (si "prezantues" te tjereve qe shtove ti) jane merite e manevrave antishqiptare te Greqise. Motivet e ketyre te ndriturve meritojne sigurisht nje hulumtim dhe shprehje me te pasur. Atdhedashuria edhe per mua eshte e mundur te bazohet ne motivet me fisnike te mundshme. Ajo jo domosdoshmerisht ka nevoje te ushqehet ne baza urrejtjeje apo si kunderpergjegje ndaj tyre.

Por nese jam i sinqert, duhet te pranoj se pershtypja, bindja, botekuptimi dhe veprimet e mia nuk jane teresisht te pavarura nga ambienti, nga ajo qe perceptoj. Si rrumbullaksim kisha perdorur shprehjen popullore e cila ekziston edhe tek shume popuj tjere: "Cfare mbjelle, korre."

Nese askush nuk mendon keshtu, atehere duhet te thuhet se kur fola per Nolin e Luarasin, ndoshta u nisa pak si shume nga vetja ime. Por s'ka gje te keqe ne kete. Sepse njeriu nuk duhet te jete vetem pasqyrues i vlerave te rrethit, por edhe te atyre te vetes.

*

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Shikoni shkollat turke ne mes te Tiranes: kolezhi Mekmet Akif, etj... eku e di une se sa te tjera qe kane vite qe funksionojne. Nje sheshi i eshte vene emri "Mustafa Kemal-Ataturk", e ku e di une sa turqizma e arabizma te tjera. Atehere o Luftetar 1444, pse nuk hap nje teme "Rrjeti i fshehur i Turqise per turqizimin e trojeve shqiptare". Kjo do t'i shkonte edhe avatarit tend. Beselidhja e Lezhes me 1444 u be per luften kunder turqise.
    Te kolegji turk ne kemi mesuar letersi gjeografi e histori shqiptare shoku , me tekstet e gjimnazeve shteterore. Mesimet e tjera i kemi bere anglisht. Ne nuk kemi mesuar as himnin e as gjera te ketij lloji si me siper... le pastaj te kendojme himnin e nje tjeter shteti para ndonje ministri te tij si kane bere keta servilet. Shkollimin mund ta besh pa qene nevoja ti servilosesh te tjereve. Nuk po marr data kunder greqise tende te origjines , por ndoshta ne nje te ardhme do te kemi nje date te fresket qe do te mbahet mend per pastrimin e infeksionit grek ne vendin tone.
    Nga ty duhet pritur qe te te djege per grekun se je minoritar (ose hiqesh si i tille se merr ate pensionin e felliqur).
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

i/e regjistruar Maska e Glaukia88
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ju turqit duket keni harruar se sa fatkeqesi na keni sjelle ne 500 vjet, kur keni masakruar, burrat, perdhunuar grate e vajzat tona, cnderuar dhe konvertuar me force ne islamin tuaj. Dhe sot po perpiqeni te beni te njejten gje, por nuk keni per t'ja arritur, sepse Zoti yne Jisu Krisht eshte me ne. Dhe ne kemi ne krye te Kishes sone nje njeri te sjelle pikerisht nga AI, ne Shqiperi, Fortlumturine e Tij, Kryepiskopin Anastas, i cili eshte edhe nen mbrojtjen tone.
    O K.U.R.V.E O TE Q.I.F.T.E GOMARI TE'TEM TY DHE JANULLATOSIN TEND.........
    I THUAJ VETES SHQIPETAR??
    PASHKO VASO KISHTE THENE "MOS U ZINI JU PER KISHA DHE XHAMIRA SE E PARA FE PER SHQIPETARIN ESHTE SHQIPTARIA"
    DHE TI NA SHET TE GJITHE TEK GREKU???? A E KE LEXUAR HISTORINE PER MASAKRAT , GENOCIDET DHE PASTRIMIN ETNIK QE KA BER GREKU NE DEM TE POPULLIT SHQIPETAR????????
    SHKO KERKO AZIL POLITIK TEK KRAHET E JANULLATOS DHE I THUAJ TE TE NISI NE GREQI SE NE SHQIPERI NUK KE VEND...

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    sa mjeran ne mendime qe eshte ky i shkreti Ilo.po pse mo kush eshte musliman eshte turk sipas teje apo do te kthejme historine mbrapsh ne tashi?ne jemi vend demokratik dhe gjithkush eshte i lire te ndjeke fene qe deshiron dhe kushti i vetem eshte mos harroje rrenjet dhe gjaku Shqiptar gje te cilen ti dhe disa te tjere e keni harruar derisa mbroni nje krimb si puna e janulles.
    gjeja kryesore qe nuk kupton ti eshte se populli Shqiptar pavaresisht fese qe i perket nuk do Janigrekun ne Shqiperi dhe jo fene otodokse qe eshte pjese e kultures sone.pra jane dy gjera krejtesisht te kunderta.edhe po te ishte ne krye te fese islame apo katolike nje antishqiptar si janulla prap keshtu do te mblidheshim te gjithe kunder dhe per kete te jeshe i sigurte.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Luftëtari1444 Lexo Postimin
    http://www.tokajone.com/?p=412

Para pak kohe, duke kërkuar të dhëna për historinë e përpjekjeve të Greqisë, për sundimin e trojeve shqiptare, gjetëm disa shkrime për shkollën “Arsakio”, e cila u hap nga agjenti filogrek Apostol Jan Arsaqi nga Hotova e Përmetit. Helmi anti-shqiptar i kësaj “shkolle” u ndalua më 1933, pas vendimit shtetëror për mbylljen e gjithë shkollave private të huaja në Shqipëri. Kalojnë 65 vitë.

Këtu fillon zbulimi i rrjetit grek kundër Shqipërisë. Vendosëm të gjejmë të gjitha
    trillimet dhe veprat greke e filogreke për këtë çeshtje.

Në 1998 Arsakio (ri)hapet në Tiranë, si “shkollë private greke”, e cila nëpërmjet mësimit të gjuhës dhe kulturës greke, qëllon “rritjen e lidhjeve miqësore midis Shqipërisë dhe Greqisë”. Në atë kohë leja e hapjes u dha nga qeveria e PS-së.

Më 2003 fillon ndërtimi i godinave të reja të “Arsakio”, me leje të dhënë nga qeveria e PS-së. Më 2007 mbaron ndërtimi i godinave të reja, dhe merret leje e re, për vazhdimin e funksionimit të shkollës nga qeveria e PD-së. Godinat e reja të “Arsakio”-s kanë madhësi 100.000 m²(!!). Përveç madhësisë të saj, përshtypje të madhe bën dhe fakti që për ndërtimin e saj, punuan nga inxhinjerët dhe profesorët më të mëdhenjë të universiteteve greke(!). Në hapjen e re të “Arsakio” morën pjesë: ministri i arsimit i Greqisë, Neritan Çeka nga qeveria shqiptare e PD-së, Anastasios Janullatos kryepeshkop i kishës ortodokse shqiptare, ambasadori grek në Shqipëri, anëtarë të tjerë të “Filekpedeftiki Etaireia” dhe presidenti i shoqërisë së madhe greke “Aegean Airlines”. Hapja e shkollës filloi me bekim fetar nga priftërinjtë grekë.

Kjo shkollë u krijua nga shoqëria “Filekpedeftiki Etaireia”, e cila kontrollohet nga shteti grek. Nxënësit/et e “Arsakio” më 2009 vizituan ministrin e arsimit të Greqisë dhe presidentin grek, dhe i kënduan hymnin grek. Duhet përmëndur që në këtë shkollë nxënësit janë nga 429 familje që përbëjnë elitën e politikës shqiptare, kryesisht familje me lidhje me PD e PS.

Si shikojmë “Arsakio”:

1)U hapë si shkollë private, nga një shoqeri private e cila kontrollohet nga shteti grek. Kjo shkollë është një mjet i Greqisë brënda territorit shqiptar, dhe ka të njëjtin qëllim që kishte më 1933: greqizimin e Shqiptarëve.

2) Mbështetet nga politikanët shqiptarë, fëmijët e të cilëve janë nxënës e nxënëse në “Arsakio”. Si pamë PS e PD dhanë lejet për hapjen e kësaj shkolle në 1998 dhe 2007.

3)Mbështetet nga kisha ortodokse shqiptare e cila nën drejtimin e Anastasios Janullatos funksionon si “thikë greke brënda trojeve shqiptare”.

4)Mbështetet ekonomikisht nga shoqëri të mëdha greke si “Aegean Airlines”.

Sot mësove planet e armiqëve e tradhtarëve, nesër vepro kundër tyre!
    z. Luftetar 1444!

Ne duhet te gezohemi e jo te hidherohemi sa here hapet nje shkolle e re, pavaresisht se cilat jane burimet e financimit. Shkollat ne Shqiperi, te gjitha punojne ne baze programesh standarte te miratuara nga Ministria e Arsimit, keshtu qe nuk me duket e drejte teza per greqizimin e shqiptareve.

Persa i perket hymnit grek te kenduar, per kete nuk mund te them gje, megjithese nuk e besoj se kjo mund te kete ndodhur, qofte edhe jashte Shqiperise.

Por, cfare me shqeteson me shume eshte perfshirja ne keto sulme edhe te Kryepiskopit +Anastas, duke i vene atij tituj te pamerituar.
    Ketyre temave ju ka dale boja. Ka 18 vjet qe Kryepiskopi i KOASH-it akuzohet si armik i shqiptareve pa asnje lloj fakti. Faktet tregojne krejtesisht te kunderten, aq sa sot +Anastasi eshte me shume shqiptar, aq sa edhe varrin pas vdekjes do ta kete ne Shqiperi, ne Manastirin e Shen Vlashit.

Kjo teme e dale boje, eshte perseritje e tezave extremiste, te "pseudonacionalisteve", qe bejne qejf ne Evrope, kurse +Anastasi ka 18 vjet qe rron ne Shqiperi dhe banon ne papafingon e Mitropolise tek rruga e Kavajes e gjithe fondet qe ka thithur nga bota, i ka investuar per Kishen Orthodhokse, te varferit e Shqiperise, arsimin, edukimin, ....etj.

Kjo eshte thjesht propagande dhe ose kemi te bejme me mendje halucinante e ne kete jane per te ardhur keq, ose aresyet jane te tjera, pastaj, politike....e ku e di une se ku synohet, nuk dua te paragjykoj.

Keto teza vetem kane percare shqiptaret ne vend qe t`i bashkojne ata, aq me teper kur perdoret +Anastasi si mjet akuze. Kjo sepse popullariteti i Tij ne Shqiperi eshte shume i madh dhe jo vetem per orthodhokset qe eshte gati nje Shenjtor, por edhe per muslimanet e gjithe popullin.

z. Luftetar 1444

Perkrahesit e tezave te dua sa do qe jane me shumice ne forum, perbejne nje numer te paperfillshen ne Shqiperi. Me propaganden qe po ben po ja rrit vlerat Kryepiskopit dhe po ul te tuat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 25-07-2009 më 07:44
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    grekerve u lumte se duan te shtojne territoret e tyre ne kurriz tone

po ne qe dhe territoret qe kemi si mbrojme dhe ato qe na kane marre si kerkojme

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    sa mjeran ne mendime qe eshte ky i shkreti Ilo.po pse mo kush eshte musliman eshte turk sipas teje apo do te kthejme historine mbrapsh ne tashi?ne jemi vend demokratik dhe gjithkush eshte i lire te ndjeke fene qe deshiron dhe kushti i vetem eshte mos harroje rrenjet dhe gjaku Shqiptar gje te cilen ti dhe disa te tjere e keni harruar derisa mbroni nje krimb si puna e janulles.
    gjeja kryesore qe nuk kupton ti eshte se populli Shqiptar pavaresisht fese qe i perket nuk do Janigrekun ne Shqiperi dhe jo fene otodokse qe eshte pjese e kultures sone.pra jane dy gjera krejtesisht te kunderta.edhe po te ishte ne krye te fese islame apo katolike nje antishqiptar si janulla prap keshtu do te mblidheshim te gjithe kunder dhe per kete te jeshe i sigurte.
    z. skampin!
    Urrejtjen qe ke ndaj grekeve nuk ke pse ta shtrish edhe mbi Kryepiskopin tone, i cili eshte person te cilin e nderon dhe e respekton jo vetem komuniteti orthodhoks por gati gjithe populli shqiptar. Nuk je i informuar mire per situaten ne Shqiperi z. skampin.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga DoLpHiN Lexo Postimin
    Te kolegji turk ne kemi mesuar letersi gjeografi e histori shqiptare shoku , me tekstet e gjimnazeve shteterore. Mesimet e tjera i kemi bere anglisht. Ne nuk kemi mesuar as himnin e as gjera te ketij lloji si me siper... le pastaj te kendojme himnin e nje tjeter shteti para ndonje ministri te tij si kane bere keta servilet. Shkollimin mund ta besh pa qene nevoja ti servilosesh te tjereve. Nuk po marr data kunder greqise tende te origjines , por ndoshta ne nje te ardhme do te kemi nje date te fresket qe do te mbahet mend per pastrimin e infeksionit grek ne vendin tone.
    Nga ty duhet pritur qe te te djege per grekun se je minoritar (ose hiqesh si i tille se merr ate pensionin e felliqur).
    Une nuk marr pension, i nderuar z. DoLpHiN. E mbroj +Anastasin si primatin e Kishes sone Orthodhokse, detyre per cdo orthodhoks.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ishte vertet thjeshtesim i gabueshem kur thash se Noli, Luarasi (si "prezantues" te tjereve qe shtove ti) jane merite e manevrave antishqiptare te Greqise. Motivet e ketyre te ndriturve meritojne sigurisht nje hulumtim dhe shprehje me te pasur. Atdhedashuria edhe per mua eshte e mundur te bazohet ne motivet me fisnike te mundshme. Ajo jo domosdoshmerisht ka nevoje te ushqehet ne baza urrejtjeje apo si kunderpergjegje ndaj tyre.

Por nese jam i sinqert, duhet te pranoj se pershtypja, bindja, botekuptimi dhe veprimet e mia nuk jane teresisht te pavarura nga ambienti, nga ajo qe perceptoj. Si rrumbullaksim kisha perdorur shprehjen popullore e cila ekziston edhe tek shume popuj tjere: "Cfare mbjelle, korre."

Nese askush nuk mendon keshtu, atehere duhet te thuhet se kur fola per Nolin e Luarasin, ndoshta u nisa pak si shume nga vetja ime. Por s'ka gje te keqe ne kete. Sepse njeriu nuk duhet te jete vetem pasqyrues i vlerave te rrethit, por edhe te atyre te vetes.

*
    I nderuar Chino!
    Jam dakord me parashtrimet e tua, por fatkeqesisht per rrjedhen qe ka marre diskutimi ne forum ato keqkuptohen. Ato qe parashtron ti i takojne viteve 20-30 te shekullit te kaluar dhe nuk mund, kurrsesi, te hiqen paralele me kushtet e sotme, ku po shikoni se me cfare urrejtje po flitet jo vetem per greket, por per gjithe lindjen. Keta njerez kane nevoje per kontroll mjekesor i nderuar Chino. Mendimet e tyre jane halucinante dhe fatkeqesisht sjellin edhe percarje fetare, tek ata qe i degjojne. Shpresoj te mos kete shume anetare qe te futen ne keto tema se do te tmerroheshin.
    Personalisht, mua keto mendime nuk me interesojne. Une futem vetem per te kryer detyren time ne mbrojtje te Kryepiskopit i cili sot mund te thuhet se eshte me shuma shqiptar se sa grek, pavaresisht nga origjina. Ai qendron me lart nga te gjithe keto mendje te fantaksura te ketij forumi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 25-07-2009 më 08:03

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Luftëtari1444 Lexo Postimin
    Burra mos humbni kohe me mikrobet. Ilia Spiro eshte akoma nje shembull i punes te Janullatosit ne Shqiperi. Ky eshte qellimi i armiqeve!!!!!!! Grekezim, ekstremizem fetar, antishqiptarizem!
    PO ne cdo bejme??? Do leme mikrobet te shkaterrojne Kombin???
    DO ti leme vellezer????? Apo do ti tregojme Shpirtin Shqiptar????
    KOHA E MASKAREVE POR ATDHEU I SHQIPTAREVE!!!!!!!!!
    RROFTE SHQIPERIA!!
    Asnje ekstremizem fetar nuk ka z. Luftetar 1444. Te mbrosh Kryepiskopin eshte edhe detyre patriotike, per rolin dhe ndihmen e tij ne drejtim te shqiptareve pa dallim feje, krahine e ideje.

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •