Close
Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 136
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2008
    Postime
    104
    Citim Postuar më parë nga SystemA Lexo Postimin
    Ke te drejte,por kush do i kerkoje?
    Sali psikopati,apo bushtra SERBE qe ka perkrahjen e shqiptareve kafshe(kupto serb te kamufluar).
    Perse?
    Kur kafshet shembin apo djegin shkollat(muret e kam fjalen) c'pret nga keta zagare grek.
    Hitleri dhe Stalini nuk i kane djegur muret,librat dhe njerezit po.
    Mire o vella, e kemi thene 1000 here qe sala etj jane te tradhtare, por NE cbejme?
    Pervec fjale ne net bejme e ndonje gje tjeter?
    Kjo eshte e rendesishmja, NE vet te mbrojme Atdheun

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Luftëtari1444 Lexo Postimin
    Mire o vella, e kemi thene 1000 here qe sala etj jane te tradhtare, por NE cbejme?
    Pervec fjale ne net bejme e ndonje gje tjeter?
    Kjo eshte e rendesishmja, NE vet te mbrojme Atdheun
    Ma thuaj ti c'far te bejme?
    E thone te tjeret kete,duam apo s'duam!
    E kam fjalen per keta shqiptaret patriote(serb te felliqur).
    Mire e ke ti,por po e mbrojte akuzohesh si i kuq,nga keta bythshkedhymat pagane.
    Ose i kaltert.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga DoLpHiN Lexo Postimin
    Te kolegji turk ne kemi mesuar letersi gjeografi e histori shqiptare shoku , me tekstet e gjimnazeve shteterore. Mesimet e tjera i kemi bere anglisht. Ne nuk kemi mesuar as himnin e as gjera te ketij lloji si me siper... le pastaj te kendojme himnin e nje tjeter shteti para ndonje ministri te tij si kane bere keta servilet. Shkollimin mund ta besh pa qene nevoja ti servilosesh te tjereve. Nuk po marr data kunder greqise tende te origjines , por ndoshta ne nje te ardhme do te kemi nje date te fresket qe do te mbahet mend per pastrimin e infeksionit grek ne vendin tone.
    Nga ty duhet pritur qe te te djege per grekun se je minoritar (ose hiqesh si i tille se merr ate pensionin e felliqur).
    Aspak nuk shoh dallim ne mes te nje shkolle turke ne Shqiperi dhe nje shkolle greke atje.

Nese I. Spiro perkrah hapjen e shkollave greke ne Shqiperi me argumentin se paska edhe shkolla turke atje, kjo nuk e ben minoritar. Nje minoritar grek ne syte e mi me teper do kishte thene: Pavaresisht se si eshte puna me shkolla tjera te huaja ne Shqiperi (a ka apo jo te tilla), e dua shkollen greke ne Shqiperi.

Formen e argumentimit te I. Spiros personalisht e kuptoj fare mire. Nese M. K. Ataturku meritoka nje shesh ne Tirane, atehere meriton cdo personalitet tjeter boteror: Prej atyre te eskimezeve, deri tek atyre mongole e kineze. Perfshire ketu edhe personalitete greke.

Sikur te perdorja rregullat tua te vleresimit, do te duhej te thoja tani se duhet te jesh minoritar turk nese te pengon kjo forme e argumentimit (pra barazimi i personaliteteve turke me te gjitha personalitetet tjera te botes).

*

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Aspak nuk shoh dallim ne mes te nje shkolle turke ne Shqiperi dhe nje shkolle greke atje.

Nese I. Spiro perkrah hapjen e shkollave greke ne Shqiperi me argumentin se paska edhe shkolla turke atje, kjo nuk e ben minoritar. Nje minoritar grek ne syte e mi me teper do kishte thene: Pavaresisht se si eshte puna me shkolla tjera te huaja ne Shqiperi (a ka apo jo te tilla), e dua shkollen greke ne Shqiperi.

Formen e argumentimit te I. Spiros personalisht e kuptoj fare mire. Nese M. K. Ataturku meritoka nje shesh ne Tirane, atehere meriton cdo personalitet tjeter boteror: Prej atyre te eskimezeve, deri tek atyre mongole e kineze. Perfshire ketu edhe personalitete greke.

Sikur te perdorja rregullat tua te vleresimit, do te duhej te thoja tani se duhet te jesh minoritar turk nese te pengon kjo forme e argumentimit (pra barazimi i personaliteteve turke me te gjitha personalitetet tjera te botes).

*
    O chino po qka pritet prej atyre qe e kan ne gjak grekun me shum se prej kesaj qe thua ti.

Nuk eshte e njejta e asaj qe me hap nje shkolle amerikani si me hap nje serbi .
    Nuk eshte e njejta si me hap greku qe edhe sot e kesaj dite ka ambicie me ja hup faren shqiptarve si me hap turku (edhe pse sdua me mbrojte) qe sidomos Kosoves ju ka gjend shum keto vite , keto gjera nuk jane te njejta .

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    I nderuar Chino!
    Jam dakord me parashtrimet e tua, por fatkeqesisht per rrjedhen qe ka marre diskutimi ne forum ato keqkuptohen. Ato qe parashtron ti i takojne viteve 20-30 te shekullit te kaluar dhe nuk mund, kurrsesi, te hiqen paralele me kushtet e sotme, ku po shikoni se me cfare urrejtje po flitet jo vetem per greket, por per gjithe lindjen. Keta njerez kane nevoje per kontroll mjekesor i nderuar Chino. Mendimet e tyre jane halucinante dhe fatkeqesisht sjellin edhe percarje fetare, tek ata qe i degjojne. Shpresoj te mos kete shume anetare qe te futen ne keto tema se do te tmerroheshin.
    Personalisht, mua keto mendime nuk me interesojne. Une futem vetem per te kryer detyren time ne mbrojtje te Kryepiskopit i cili sot mund te thuhet se eshte me shuma shqiptar se sa grek, pavaresisht nga origjina. Ai qendron me lart nga te gjithe keto mendje te fantaksura te ketij forumi.
    Mendimet e dhena nga disa bisedues jane ndoshta te shprehura ne menyre te nxituar. Por ne brendi keta njerez nuk kerkojne me shume se sa nje mosperzierje te asnje greku e asnje insitucioni grek ne shoqerine shqiptare. Keto mendimi i kupton gjithe bota. Secili popull "lufton" per keso gjerash. Perendimoret poashtu. E lere me ne qe jetojme ne Ballkan. Greqia ka lene gjurme nga me te keqijat nder shqiptaret. Kujdesi, frika, evitimi i perseritjes nder shqiptaret per mua jane fare brenda njerezores. Personalisht i kuptoj fare mire. Edhe vet jam i tille. Sikur te pyetesha une, edhe nje dhurate greke do e verifikoja 1 milion here, se a eshte vertet e tille apo dicka tjeter. Shoqeria greke, jo persona te thjeshte, individe, por vet shteti grek jep edhe sot dita dites arsye te renda per neve shqiptaret per nje atitude absolut skeptike ndaj ketij shteti. Mjaftojne te permenden keqtrajtimet inhumane te shqiptareve neper stacione policore ne kete shtet. Apo mikepritja dhe strehimi qe i behej krimineleve serbe, qe kishin thyer tere katalogun e krimeve kunder njerezimit nga ky shtet. Ne shqiptaret do i benim mire vet Greqise nese tregojme skeptizmin tone te pamase ndaj ketij shteti. Sepse Greqia, shoqeria e gjere, ne kete menyre ndodhta do te zgjohej nga gjumi. Do te kuptoje se sjellja e saj ka edhe impakte tek fqinjet shqiptare. Do te lindte nje kujdes atje. Nje kujdes ndaj sjelljeve inhumane apo sjelljeve qe mbrojne keso sjelle. Sic me duket mua Greqia eshte shtet qe nderon vetem dhunen. Ndaj turqeve p.sh. nuk ben Greqia keso sjelljesh si ndaj shqiptareve. Edhe pse dihet mire se cdo grek fosilet e disfatave dhe arritjeve me te larta te popullit grek i sheh ne popullin turk. Por Greqia ndaj turqeve eshte fare humane. Pranon madje edhe ekzekutimin e qytetareve greke nga forcat turke ne kufij pa asnje problem. Nuk krijon "omonia" ne teritoret e shtetit te sotem turk. Edhe pse tere bota e di se Greqia shtrihej per ndoshta mijera vite atje. Kurse ne Shqiperine Jugore Greqia shtron kerkesa. Sepse paska disa greke qe jetojne aty. Kjo tregon qarte se populli grek nderon vetem dhunen. Jo te gjithe, por ata te cilet marin pjese ne keto dukurite kontrare qe i permenda. Nuk do e zgjas edhe me shume. Por desha te arsyetoj mendimin tim absolut skeptik per cdo grek, per cdo institucion, per cdo shkolle greke qe ka influencen me te vogel ne Shqiperi. Sa here qe mirrem me kete shoqeri fqinje, me rritet kjo bindje. Nuk ta them vetem ty kete, por ua them ndoshta edhe 10 shokeve e kolegeve te mij greke ketu ku jetoj. Nuk kam gjetur asnje deri sot qe te pakten ne thellesi apo ne parim nuk me kupton.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 25-07-2009 më 10:54

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    O chino po qka pritet prej atyre qe e kan ne gjak grekun me shum se prej kesaj qe thua ti.

Nuk eshte e njejta si me hap greku qe edhe sot e kesaj dite ka ambicie me ja hup faren shqiptarve si me hap turku (edhe pse sdua me mbrojte) qe sidomos Kosoves ju ka gjend shum keto vite , keto gjera nuk jane te njejta .
    Une mendoj qe I Spiro eshte fanatik ortodoks me shume se grekofil. Nje shqiptar nuk mund te behet grekofil, edhe po te jete ortodoks i thekur. Mjafton nje jave ne Greqi per te kupruar qe as qe ja vlen qe te jesh, as qe ka ndonje kenaqesi, qofte edhe kolturo-intelektuale. Shqiptaret ne pergjithesi jane shume me te adaptueshem me situatat dhe mjaft me te shkollur dhe kjo shpejt te ve ne pozite dominuese ngaj popullrise rutine greke. Por kjo krijon tek pala tjeter edhe nje xhelozi te ligjshme, keshtu shpejt heq dore nga filogreklleku.

E njejta situate krijohet edhe po te shkosh ne Turqi. Nivel shume i ulet i popullsise. Nje fshatar nga ZallHerri eshte ku e ku me street-smart dhe i adaptueshem.
    Pff, situata neveritese.
    sereno

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga dp17ego Lexo Postimin
    Une mendoj qe I Spiro eshte fanatik ortodoks me shume se grekofil. Nje shqiptar nuk mund te behet grekofil, edhe po te jete ortodoks i thekur. Mjafton nje jave ne Greqi per te kupruar qe as qe ja vlen qe te jesh, as qe ka ndonje kenaqesi, qofte edhe kolturo-intelektuale. Shqiptaret ne pergjithesi jane shume me te adaptueshem me situatat dhe mjaft me te shkollur dhe kjo shpejt te ve ne pozite dominuese ngaj popullrise rutine greke. Por kjo krijon tek pala tjeter edhe nje xhelozi te ligjshme, keshtu shpejt heq dore nga filogreklleku.

E njejta situate krijohet edhe po te shkosh ne Turqi. Nivel shume i ulet i popullsise. Nje fshatar nga ZallHerri eshte ku e ku me street-smart dhe i adaptueshem.
    Pff, situata neveritese.
    Mendoj se duhet ti shikosh jo vetem keto shkrime por edhe neper tema tjera ku shpreh dashurin per "Nenen Rusi dhe per Baben Greqi" . Ky eshte taman si ata radikalistat musliman qe japin jeten per Arabi e Palestin e per vend te vet e ulin bishtin .

Une asnje shtet nuk dua perveq Shqiperise dhe USA tjeret jane 0 per mua .

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Shkollat turke dhe greke ne Shqiperi jane definitivisht te njejta. Ne secilin aspekt qe mund te perdoresh per te vleresuar shkolla te huaja ne nje vend. Edhe sipas aspektit, te cilin permend ti ("ambiciet"). Sipas mendimit tim edhe po te ekzistonim edhe 1 milion shekuj ne Ballkan, ne nuk do te kemi kurre nje shoqeri apo shtet, i cili tentoi me gjate e me rrenjesisht te zhduke popullin shqiptar sesa shoqeria turke apo shteti turk. Kjo ka qene ne te kaluaren keshtu dhe do te jete perhere keshtu. Nuk ka popull me hegjemonist per Ballkanin sesa turqit. Kjo eshte bindja ime, nese te intereson.

Arsyet perse Turqia ndihmoi Kosoven jane te lloj-llojshme. Nder to ka aso me te pistat. Une njoh mjaft turq qe jane shkolluar ne Turqi (shkollen e mesme atje, studimet ketu ne shtetin ku jetoj). Sikur te ishe greqizuar ne te kaluaren sa je turqizuar, dhe sikur te kishe qene aq lojal ndaj Greqise sa je ndaj Turqise, te jesh i bindur se Greqia do te kishte ofruar te njejten "ndihme" ndaj Kosoves sa Turqia. Perndryshe pyet veten perse Rusia hyn ne lufte ne mbrojtje te Osetise. Sipas mendimit tim: Hyn sepse gjen satelite ne ta, gjen kopje te vlerave ruse, gjen sferen e influences se saj. Me keto mendime e gjykoj "ndihmen" e Turqise ndaj Kosoves. Sidomos kur i shtoj mendimeve te mia edhe rastin e Kurdistanit. Cfare ka bere Milloshevici ne shqiptare e popuj tjere joserbe per 2 dekada, turqit bejne ne kurde qe disa shekuj tani. Nuk jane vlerat humanitare ato qe bejne Turqine te ndihmoje Kosoven. Por tjerat. Cilat jane keto vlera, tregon rasti paralel i "ndihmimit" te Osetise nga Rusia.

Shkurt: Sipas mendimit tim, sikur te kufizonim me Turqine ne sot ose do te ishim te zhdukur teresisht, ose do te kishim luftera permanente te hapura me turqit. Ky mendim ndryshon vetem atehere, nese dikush ofron kunderargumente te bazuara ne fakte. Dhe perderisa fjalen fakt e definon ne ate menyre sic e definon bota ne shumice. Jo sic e definon p.sh. Kurani.

*

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Shkollat turke dhe greke ne Shqiperi jane definitivisht te njejta. Ne secilin aspekt qe mund te perdoresh per te vleresuar shkolla te huaja ne nje vend. Edhe sipas aspektit, te cilin permend ti ("ambiciet"). Sipas mendimit tim edhe po te ekzistonim edhe 1 milion shekuj ne Ballkan, ne nuk do te kemi kurre nje shoqeri apo shtet, i cili tentoi me gjate e me rrenjesisht te zhduke popullin shqiptar sesa shoqeria turke apo shteti turk. Kjo ka qene ne te kaluaren keshtu dhe do te jete perhere keshtu. Nuk ka popull me hegjemonist per Ballkanin sesa turqit. Kjo eshte bindja ime, nese te intereson.

Arsyet perse Turqia ndihmoi Kosoven jane te lloj-llojshme. Nder to ka aso me te pistat. Une njoh mjaft turq qe jane shkolluar ne Turqi (shkollen e mesme atje, studimet ketu ne shtetin ku jetoj). Sikur te ishe greqizuar ne te kaluaren sa je turqizuar, dhe sikur te kishe qene aq lojal ndaj Greqise sa je ndaj Turqise, te jesh i bindur se Greqia do te kishte ofruar te njejten "ndihme" ndaj Kosoves sa Turqia. Perndryshe pyet veten perse Rusia hyn ne lufte ne mbrojtje te Osetise. Sipas mendimit tim: Hyn sepse gjen satelite ne ta, gjen kopje te vlerave ruse, gjen sferen e influences se saj. Me keto mendime e gjykoj "ndihmen" e Turqise ndaj Kosoves. Sidomos kur i shtoj mendimeve te mia edhe rastin e Kurdistanit. Cfare ka bere Milloshevici ne shqiptare e popuj tjere joserbe per 2 dekada, turqit bejne ne kurde qe disa shekuj tani. Nuk jane vlerat humanitare ato qe bejne Turqine te ndihmoje Kosoven. Por tjerat. Cilat jane keto vlera, tregon rasti paralel i "ndihmimit" te Osetise nga Rusia.

Shkurt: Sipas mendimit tim, sikur te kufizonim me Turqine ne sot ose do te ishim te zhdukur teresisht, ose do te kishim luftera permanente te hapura me turqit. Ky mendim ndryshon vetem atehere, nese dikush ofron kunderargumente te bazuara ne fakte. Dhe perderisa fjalen fakt e definon ne ate menyre sic e definon bota ne shumice. Jo sic e definon p.sh. Kurani.

*
    Mendimi yt po sdo me thene se eshte i sakt .

Nuk eshte e njejta qeshtja turke me at greke sot per sot , e per te kaluaren eshte tjeter muhabet .

O chino mos u mundo mi nxjerr faktet imagjinare sepse ato nuk egzistojne , sikur te ishim edhe ne afer Gjermonis me perpara na kish okupu , afer Frances edhe kjo na kish okupu , une sdua te mbroj askend por perpara ka qen tjeter kurse tani edhe sot edhe perpara qendrimi i Greqise ska ndryshu karshi neve .

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Mendimi yt po sdo me thene se eshte i sakt .

Nuk eshte e njejta qeshtja turke me at greke sot per sot , e per te kaluaren eshte tjeter muhabet .

O chino mos u mundo mi nxjerr faktet imagjinare sepse ato nuk egzistojne , sikur te ishim edhe ne afer Gjermonis me perpara na kish okupu , afer Frances edhe kjo na kish okupu , une sdua te mbroj askend por perpara ka qen tjeter kurse tani edhe sot edhe perpara qendrimi i Greqise ska ndryshu karshi neve .
    Shume e sakte. Mendimet e mia nuk do te thote se jane te sakta. T'i pranoje secili vetem nese i perputhen me dijen dhe ndergjegjen e tij.

Kur thua se ne te kaluaren ka qene cfare ka qene, e rendesishme eshte e tashmja, ben gabim. Sepse me jep te kuptoj se ti mendon se Turqia sot nuk ka pretendime te tilla (si ato qi ia ateston Greqise). Mendimi im ka dy shtylla. E para: Kjo nuk eshte keshtu. E dyta: Vetem se Turqia paska patur me shume sukses ne shtrimin e influences se saj nder shqiptaret, nuk justifikon ngrirjen apo ruajtjen e ketyre indluencave; te huaja per neve shqiptaret jane si xhamite dhe dukurite e lidhura me to aq sa jane edhe kishat greke apo institucione tjera te grekeve; kjo tani nuk mund te shihet ndryshe per shkak se disa nga shqiptaret jane turqizuar por jo greqizuar; nga prizmi genuin shqiptar nuk ka dallim ketu.

Behet fjale per vleresime, mendime. Deri diku jane ndoshta edhe subjektive. Nuk ke nevoje t'i pervetesosh, nese nuk permbushen kriteriet e paragrafit te pare ne kete postim.

*

Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •