Close
Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 136
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga dardaniAU Lexo Postimin
    Sa i per ket Turqis dhe Greqis-qe te dyjat i kemi vende fqinje, i pari ka nje politik qe popullin shqiptar qe jemi si mysliman me shumic ti ndihmoj me zemer rrethe zhvillimit dhe mbrojtjes nga sllavet!
    Por me keryesorja eshte se nuk perzihet ne identitetin kombetar, pake rrethe fes por na mbron kombetaren nga agresort sllsvoorthodoks!

Sa i perket greqis, kjo ka nje politik shofeniste ndaj shqiperis dhe shqiptarve ne pergjethsi, greket gjithmon pretendojn per gelltitjen e tokave shqiptare!
    Greket kane nje politik te njet me sllavet[serbet] qe ti rritin pakicat e vet ne trojet e huaj[te fqinjet] si mes fes ashtu edhe mese identitetit "pakic grek" dhe keshtu keta greket jane shume te rrezikshem per kombin shqiptar!

Mose te ju vije merzi juve shqiptarve me fe ortodokse, nese kritikojm shkollat greke dhe pretendimet grek per shkatrrimin e shqipris, po qe se ju vije merzi ateher do te thote se ju mbroni greket dhe keni deshir qe ta shkatrroni shqiprin, apo me mire te themi jeni grkofil!
    Mose njohja e kosoves nga Greqia-Qipra, eshte edhe deshmi qe greket kane nje politik te demshme ndaje kombit shqiptar, ne krahasim me Turqin e cila lobon per kosove per ta njoftur tjerat shtete, e qe eshte ne te mire te kombit shqiptar!
    z. dardaniAU!
    Ti vete ketu po del si ekstremist fetar kur na thua se Turqia ne ndihmon sepse shumica eshtu muslimane. Nga ana tjeter shprehja "sllavoorthodhokse" eshte shprehje e paster e ekstremizmit fetar sepse ne pjesen e dyte te kesaj fjale te bashkengjitur ti perfshin edhe 30 % te shqiptareve qe nuk jane sllave.
    Po te mos perzieje fene me politiken dhe nacionalizmin mund te vazhdoja biseden, por shoh se ka vetem propagande dhe qellim per te percare shqiptaret kur thua se: "po qe se ju vije merzi ateher do te thote se ju mbroni greket dhe keni deshir qe ta shkatrroni shqiprin, apo me mire te themi jeni grkofil!"
    Duaje te afermin tend si veten

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    z. skampin!
    Urrejtjen qe ke ndaj grekeve nuk ke pse ta shtrish edhe mbi Kryepiskopin tone, i cili eshte person te cilin e nderon dhe e respekton jo vetem komuniteti orthodhoks por gati gjithe populli shqiptar. Nuk je i informuar mire per situaten ne Shqiperi z. skampin.
    Okej qfare beri ai per shqiptaret e Kosoves ? A beri se paku ndoj mesh ? A po a e perkrahu sulmin e NATO-s ??

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Luftëtari1444 Lexo Postimin
    C'lidhje ka kjo qe thua me artikullin? Apo ste pelqen e verteta e mundohesh te ndryshosh teme? Kisha ortodokse Shqiptare eshte e Fan Nolit, jo e Janullatos. Janullatos dhe mikrobet qe solli ne Shqiperi do vi ora qe do marrim ate qe meritojne.
    z. Luftetar 1444!

Kisha Orthodhokse eshte veper e Zotit tone Jisu Krisht. Me duhet te shprehem me terma religjoze, per te reaguar ndaj budallalleqeve qe thua. Nuk ka ndarje mes Fan Nolit dhe +Anastasit, i nderuar Luftetar. (kur nuk kupton nga feja jone pse ngaterrohesh ne gjera qe s`i njeh)

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Luftëtari1444 Lexo Postimin
    Burra dhe gra, mos u zini kot. Kombi na do te bashkuar.
    z. luftetar! e vetmja shprehje e sakte qe po thua. Por ne te tjerat ti po ben te kunderten e bashkimit

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Glaukia88 Lexo Postimin
    As me thua re anesti cfare do te mesojne shqipetaret ne kete shkolle? Historin "GREKE" apo ate shqipetare? (sigurisht ate "GREKE" sipas propagandes helene ("GREKE") se si u krijua shqiperia mbi tokat helene , apo se si shqipetaret bashkepunuan me italianet fashist dhe gjermanet nazist ne dem te greqis??????????? pasi jam pak i hutuar........
    Cdo shkolle e huaj ne Shqiperi, programin e saj a ke te miratuar zyrtarisht nga Ministria e Arsimit.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    o shoku me fal se nuk e dija qe edhe ti e fusje veten ke mbrojtesit e qirje janit.
    Po ti o skampin, ne mbrojesit e cilit e fut veten...hajde mendje hajde.., pse ore duhet te jemi mbrojtesa kot me kot te kushedi se kujt sic je edhe ti skampin, se mbrojtes i shqiptareve nuk je.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga limbo Lexo Postimin
    pervec "Arsaqios" ne periferi te Tirones, ka dhe dy shkolla private greke "Omiros" nji ne Himare, nji ne Korce

masnej jon dhe turket "Turgut Ozal" Durres Shkoder Tiron dhe "Mehmet Akif" ne Tiron per gjith ciklet.

dhe i tuf shkolla katolike italione ne Shkoder

Zogu i kishte qit jasht ligji gjith kto per "arsye kombetare".
    Per ate kohe po. Sot ne kemi nevoje per investime ne arsim nga cilido qe do te kete miresine te investoje, pavaresisht kombesise, races, ngjyres, fese,...etj.

Programet jane standarte te miratuara nga Ministria e Arsimit.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga dp17ego Lexo Postimin
    Edhe Greqia, por eshe Turqia, po ashtu edhe Italia, nuk jane, nuk jane gje tjeter vecse vende fqinje me te cilet duhet te ruajme marredhenje te drejta konform ligjeve nderkombetare.
    Ne kuadrin e globalizmit dhe integrimit te ekonomise ne sistemin ekonomik boteror, Shqiperia duhet domosdoshmerisht te hape kufijte dhe te krijoje marredhenje te drejta me fqinjet e afert dhe ata me te larget. Kjo eshte ne interesin tone.
    E. Hoxha e mbylli Shqiperine per shume kohe dhe ekonomia ra ne nivelin me te ulet qe ka qene ndonjehere.

Krijimi i shkollave te huaja, mendoj se i sherben pikerisht kesaj hapje dhe ketij integrimi. Sa kane deshire disa qarqe shoviniste per te nderhyre ne punet e brendeshme te shqiperise, kete askush nuk mund ta mohoje, qofshin keto greke turke, apo edhe me tej, italiane, franceze, amerikane...

E rendesishme eshte qe ne nuk duhet te rrojme me friken e armikut imagjinar, por si te barabarte te ecim bashke me te tjeret drejt zhvillimit.
    Nuk ka pse te hidhemi ne krahet e njerit apo te tjetrit. Ne kemi nje shtet dhe frika e asimilimeve ka kaluar qe me rilindjen.
    Sigurisht qe keto tema jane te zakonshme neper forume dhe nuk ka pse te transformohen ne insultime te fshehta religioze. Te gjithe e kuptojne mire se pse hapen, pra cili eshte qellimi i tyre.
    me ne fund, nje qendrim "patriotik" dhe i qyteteruar

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Glaukia88 Lexo Postimin
    lejuam hapjen e nje shkolle "GREKE" ne shqiperi ? ndersa qeveria greke nuk lejon hapjen e nje shkolle te gjuhes shqipe per femijet e emigranteve shqipetar ku te mesojne gjuhen amtare SHQIPEN. NA LUMTE!!!!!!!! BRAVO!!!! SHUME BUKUR!!!!! I LUMTE GREKEVE!!!!!!
    Jam dakord me z. Glaukia88, por me duket se ceshtja eshte tek fondet. Duhet te investoje Shqiperia per kete qellim, por kjo eshte jashte realitetit ne kushtet e varferise se buxhetit te shtetit shqiptar.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    grekerve u lumte se duan te shtojne territoret e tyre ne kurriz tone

po ne qe dhe territoret qe kemi si mbrojme dhe ato qe na kane marre si kerkojme
    Ke te drejte,por kush do i kerkoje?
    Sali psikopati,apo bushtra SERBE qe ka perkrahjen e shqiptareve kafshe(kupto serb te kamufluar).
    Perse?
    Kur kafshet shembin apo djegin shkollat(muret e kam fjalen) c'pret nga keta zagare grek.
    Hitleri dhe Stalini nuk i kane djegur muret,librat dhe njerezit po.

Faqja 8 prej 14 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •