Drague!
Nuk ėshtė puna se jam i djathtė por nuk e kuptoj ku ėshtė humori!
Edhe humori ka arsyet e veta qė shkruhet qė nuk po zgjatem,por tė bėsh humor se u hap njė tunel...!!!!
Hysni Dajaku deklaron pėr mediat :
Me kėtė lloj fushate, more vėllezėr, unė jam i sigurt se ne qė tani i kemi plotėsuar tė gjitha kushtet pėr tė pasur kėsaj here zgjedhje tė ndershme edhe tė lira.
Kjo falė punės sė qeverisė dhe partisė nė pushtet qė ka marrė tė gjitha masat qė militantėt e "HAMAS"-it tė tregojnė me vepra devotshmėrinė tyre para liderit. Ishalla nuk na bėjnė hatanė qė tė mbėshtillen me dinamit edhe tė hedhin veten nė ere tek qendra e votimit kur tė deklarohet largqoftė humbja.
Vėzhguesit e kėshillit tė Europės dhe ODIHR-it mė mirė ta japin atė vlerėsimin qė tani dhe tė ikin, se me siguri standardet janė arritur e janė kaluar pa u bėrė votimet.
Vetėm ndonjė sylesh nuk e kupton se nuk ka ngelur standard pa u plotėsuar e direktivė pa u zbatuar.
Qė nė kėtė moment pak rėndėsi ka nėse votohet apo jo, nėse fiton opozita apo pozita, ato qė kėrkoi Evropa nė i zbatuam njė mė njė... kartat i bėmė, e shtymė edhe tre ditė aplikimin, kanė ngelur nja 400 mijė veta thonė, po nuk ėshtė ndonjė gjė e madhe, banderola e postera me shumė se nė zgjedhjet amerikane, paraja ka shkuar lum e det edhe nuk dihet sa do harxhohen mė, druri ka valuar pa hesap dhe pa ndikuar aspak nė mbarėvajtjen e procesit zgjedhore, viktima pa dyshim ka pasur edhe vazhdojnė tė shkaktohen tė tjera, po as kėto nuk e zbehin ndershmėrinė e kėtij procesi, qė falė zotimit tė Kryeministrit do quhen gjithmonė zgjedhjet me tė ndershme nė historinė e Shqipėrisė qė nga koha e pellazgėve... Ne nuk na ka ngelur gjė tjetėr tani po vetėm t'ia marrim kėngės:
Tė keqen e drurit, o moj opozitė
qė po tė jep Sala, nga dita nė ditė
po ku je moj NATO, po ku je o xhan
na kan vėnė poshtė e s'po gjejmė derman
Po ku janė standardet, ku ėshtė policia
kush vallė do i ngjisė, gjithė brinjėt e mia
Ē'bėn Kryeministri, qė na integron
militanti i tij, s'pyet ku tė kafshon
thotė, hym nė NATO, jemi Europian
bombat poshtė makinės, po ia bėjnė bam
Sigurum atdheun, s'na sulmon njeri
po nė kush na mbron, nga shoku Sali?
S'na sulmon Serbi, s'na rreh Italiani
te shqep militanti, sa tė dali xhani
Huri ka dal sheshit, nuk ka dit pa sherr
presim integrimin, e dėgjojmė gėrr-vėrr
pse sa here qė ikėn, o shoku Sali
ti do ndezėsh sherr, do bėsh gjullurdi
edhe po tė ikėsh, edhe po fitove
me kėt' frymė banditėsh, nė hale na ēove
Shekulli Online | 19/06/2009 | Satire |
Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.
Zėdhėnėsi Hysni Dajaku deklaron pėr mediat
Me disa ditė vonesė, pėr shkak tė prezencės time tė pandėrprerė te Tyneli, do doja dhe unė nė emėr tė Partisė Komuniste tė shprehja gėzimin e madh qė lideri i plotfuqishėm arriti mė nė fund tė ēmallet mė vendlindjen pas shumė e shumė pėrpjekjesh, dhe duke u shpėtuar pengesave qė Edi Rama kishte ngritur.
Me njė plan tė qartė veprimi, siē i ka lezet djalit tė vendit pėr tė mbėrritur te shtėpia e tij, arriti mė nė fund tė realizojė ėndrrėn e tij. Shqiptaret kanė nja 20 vjet qė bėjnė rrugė nė kėmbė nga njė javė e nga dy javė edhe e gjejnė shtėpinė e pronarit grek mė sy mbyllur, megjithėse pengesat fillojnė qė nga policia jonė, tek ushtria e policia greke qė nuk u ndahet kėmba-kėmbės, dhe do pėrsėri tė gjithė shkojnė atje ku kanė vendosur, ndėrsa pėr tė shkuar nga Tirana nė Tropojė njeriun mė tė fuqishėm tė kėtij vendi se kush e paska penguar...pa dyshim komunistėt e poshtėr qė vazhdojnė tė bėjnė ligjin nė kėtė vend, ku qeveria me doktorin nė krye kanė kapur mė qindra banda dhe e kanė situatėn nė kontroll, kanė futur vendin nė NATO, por nuk kishin arritur tė fusnin Kryeministrin nė ish-shtėpinė e tij. Se pėrse, njė dreq e merr vesh.
Ca thonė se e kishte lėnė tė kalonin vite qė t'iu rritte mallin njerėzve nė ato anė, se kur vete shpesh nuk ta varin shumė. Tani qė vajti tė gjithė morėn frymė thellė edhe thanė: Hė re, ja vajti, se na hėngrėt veshėt. Edhe ne e qepėm gojėn se nuk kemi ē'tė themi. Epo mirė, shyqyr qė vajti se nė kujtonim se kishte ndonjė gjė qė nuk vinte, thamė mos ishte zėnė me ata tė shtėpisė, apo kishte bėrė llafe mė ata tė fshatit. Po tani qė vajti s'ka mė vend pėr thash e theme. Ndaj tė gjithė duke kėrcyer le t'ia marrim njė kėnge:
O shqiptarė merrjani kėngės
Mbėrriti djali tek shtėpia
Vite 12 pa ardhur
nuk pushojnė lotėt e tija...
- kėtė radhė do flas pa kartė
thotė udhėheqės'i Shqipėrisė
pse nuk erdha dot mė parė
kėtu tė pragu i shtėpisė
- Pa hė na sqaro njėherė
o udhėheqėsi legjendar
ke pasur kėmbėn e thyer
apo shpatulla tė ka dalė.
- Po u them tė vėrtetėn
Edi Rama s'mė ka lėnė
me ndau nga ju tė gjithė
me ndau mė babė e nėnė
- Hakun neve do ta marrim
e mos e ki merak or burr
kėtu as njė kokėrr votė
ai s'ka pėr ta marr kurrė
- Tani qė mėsova rrugėn
ēdo 10 vjet do mė shihni
nga herė e fundit qė isha
ndryshim tė madh nuk kini
- Asgjė t'madhe s'ka ndodhur
u vranė njė 100 vet
po shyqyr qė je ti gjallė
siē e deshi zoti vetė
- Qė nga kohė e asaj pordhės
qė at'her beri hatanė
unė vėllezėr s'u bezdisa
po dhe shokėt nuk mė lanė
- Bėre mirė qė nuk erdhe
se akoma ndihet era
qė nga kohė e "asaj" tėndes
nuk ka bėrė njeri tė tjera
- Eh, tė shkuara tė harruara
i ka jeta dhe kėto
po qė gjallė pas 10 vjetėsh
dil njėherė e na kujto
- Faleminderit shumė pėr ftesėn
te vi shpesh nuk po ma mban
mė mirė ju qė keni ngelur
ecni tė gjithė nė Tiranė.
Frikė mos kini hiē vėllezėr
bėni si u thot "Kanani"
shkoni nė kryeqytet
se tapit i ka Shabani.
Zėdhėnėsi Hysni Dajaku | 20/06/2009 | Shekulli Online
Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.
Tė them tė drejtė kisha nja dy javė pa qeshur.....
Lere se u shkriva fare!
Ne fakt mua nuk po me zinte gjumi se nuk po qeshje ti .
Mos u mėrzit!
Humori ėshtė ēėshtje shijesh.
Thuhet qė humori ėshtė dhunti e njerėzve tė mėnēur.
Nuk e njoh si fushė por kam dėgjuar pėr humorin siē po e dėgjoj edhe tani nga kėta tė birt' e shekullit tė ri.
Suksese tė mėpėrtejme!
Satira eshte dhunti e njerezve te menēur, duhet paksa nivel kulturor per te kapur thelbin.Thuhet qė humori ėshtė dhunti e njerėzve tė mėnēur.
Mos u merzit, nuk e kuptojne te gjithe.
Nuk mėrzitem se nuk e njoh as humorin dhe as satirėn.
Dhe pėrgjithėsisht jam njė njeri qė nuk mėrzitem por nuk po e kuptoj pse ti je zemėruar me mua kur unė nuk po tė fyej.Po jap mendimin tim.Nė se i keni shkruar ju ato humore dhe mua nuk mė pėlqejnė,kjo nuk do tė thotė se ato nuk bėjnė.
Me respekt
Te zemerohem une me ty, wa te lutem, s'kam arsye. S'eshte faji jot qe nuk ke qene i mire ne letersi.
Ti kisha shkruar une do ishte mire, por fatkeqesisht nuk i kam shkruar une. Burimi eshte gazeta shekulli.
Diskutimi mbaroi ketu.
Krijoni Kontakt