Po mire cfare thashe une me pare:
Shikoje edhe njehere kete grafikun qe kam vene kohe me pare:
Aktualisht jemi tek Peshqit duke ju afruar Ujorit te cilen une arbitrarisht e kam caktuar se do te kembehen aty rreth vitit2012 plus minus. Per mendimin tim, Peshku ka filluar aty rreth vitit Zero, pra mbi 2000 vjet me pare.
Ne kete grafik Permbytjen une e kam vene, sic shkrova me lart, mes Luanit dhe Gaforres (tabela jeshile), ku per llogaritjet kam marre si baze literature biblike te jetegajtesise se personazheve ne fjale.
Duke u bazuar ne theniet laike qe vura sot, ne celebrimin e festes me 20-25 gusht ne Tomorr konkludova qe meqenese festa 5 ditore bie ne ndarjen e zodiakeve Virgjereshe me Luan, ka gjasa me te medha qe Permbytja te kete ndodhur jo nga Luani ne Afrodite, por nga Athena ne Luan.
(Kete pikepyetje e ka ngritur me pare Baptisti dhe une e kisha marre shenim).
Tani le te llogarisim kohen qe ka kaluar duke filluar nga dita e sotme. Nje rrotullim i plote solare prej 360 gradesh behet ne 25900 vjet. (nuk do rishkruaj ketu se si gabim vjen ne saje te krahasimit te vitit diellor qe bejme ne Toke me rrugen reale te levizheve planetare. Kush do dotaje le te shohe temen origjinale). Nje sektor i rrethit (1/12) qe perkon me ndalimin e diellit nga nje shenje ne nje tjeter pershkohet ne 2160. Pra nga Peshku tek Ujori 2160 vjet, nga Dashi (ja pse Aleksandri ka Brire Dashi) tek Peshku 2160 vjet, Nga Bualli ne Dash (ja pse ne kohe me te hereshme kishim briret e buallit e ma pas te dashit) nje tjeter 2160, nga Binjaket/Dioskuret ne Buall 2160 vjet...dhe qe ti bie shkurt kemi rreth 6 segmente plus nje fraksion te segmentit mes Luanit dhe Virgjereshes qe ben 6x2160 vjet= 12,960 vjet me pare plus kete shtojcen qe besoj eshte rreth 2000 vjet sepse behet fjale per nje kohe ndermejt kalimit nga Virgjeresha ne luan. Ne se proporcioni eshte 3/30 (5 dite-2 dite Virgjereshe= 3 dite pjesetuar per gjatesine emuajit). 3/30 e 2160 eshte 216. Pra permbytja duhet te jete terhequr reth 15 000 vjet me pare.
Krijoni Kontakt