Close
Faqja 70 prej 91 FillimFillim ... 2060686970717280 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 691 deri 700 prej 903
    i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    romaket qe erdhen ne Iliri,Maqedoni;dhe Epir,pane emrat Alba,Albia,Albion, u kujtuan per Alba-n e atdheut te tyre dhe thane ALBA-NIA...ALBA-NUOVA.....ALBA E RE......ashtu sic thane ROMA-NIA...ROMA-NUOVA...ROMA E RE.

keshtu trojet e Iliise,Maqedonise,Epirit(i njejti popull,e njeta gjuhe) romaket i quajten ALBANITAE...i cili emer ne jug te gadishullit u korruptua ne ARVANITAE.
    Hajde talent hajde , prej nga polli kjo teori !!!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Longarus Lexo Postimin
    Hajde talent hajde , prej nga polli kjo teori !!!
    sepse NIA eshte NUOVA(germo etimologjine e fjales),tutkun....perpara se te flasesh,explore and mos i ras hundet kot,nese nuk e hedh dot argumentin me kunderargument

ps.a.deutsch.niuwi=mod,neu...engl,new...pruss,nawas...got,niuis......cfr,got,niui-tha=lat,nņvitas,it.nuovita...novita=SHQIP,TE RE THA

hec se te spjegova qe dhe nuovit(h)a e italishtes rrjedh nga Shqipja antike

qashtu

longaruc
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 09-02-2009 mė 10:33

Citim Postuar mė parė nga FABRIZIO Lexo Postimin
    sepse NIA eshte NUOVA(germo etimologjine e fjales),tutkun....perpara se te flasesh,explore and mos i ras hundet kot,nese nuk e hedh dot argumentin me kunderargument

ps.a.deutsch.niuwi=mod,neu...engl,new...pruss,nawas...got,niuis......cfr,got,niui-tha=lat,nņvitas,it.nuovita=SHQIP,TE RE THA

qashtu

longaruc
    Jam dakord me ty Fabrizio por jo per arsyen e fjales nova.

Une do te thosha qe shpjegimin e gjejme ne korrespondencen midis shqipes dhe asaj qe njihet me emrin ""latinisht"". Ne shqip ne emerat mashkullore qe percaktojne: banore te nje vendi te caktuar ne rasen kallezore(qe behet emerore ne rastin konkret) -kemi nje n-ė fundore psh matjan, shkodran, lezhjan etj. Kjo ndodh kur di emrin e vendit dhe percakton banorin. Pra:
    Shkodra(fem)-shkodran
    Mat(mashk)- matjan
    Por nese nuk ke emrin e vendit dhe do ta vendosesh ate duke u nisur nga banori kemi:
    shkodran(banori)----shkodrani(vendi- i pashquar) --shkodrania(vendi- i shquar)--shkodrania(banore te saj)

Pra kemi te bejme me nje akumulim mbaresash gjate levizjes emerformuese vend-banor-vend-banor(kjo nuk ka ndodhur me Shkodren sepse Shkodra dhe banori i saj jane ngulur atje ne menyre te perhershme)
    Kur vjen puna tek popuj shtegtare si Alban-ėt vendi Albani e ka marre emrin nga populli qe dikur kishte kryeqender Alben(kush e di se ku-ndoshta Troja ne Iliri e pastaj Alba ne Rome) pra prej emrit ALBAN qe per mua eshte nje korruptim i fjales ARBAN.
    Dua te te falenderoj Fabrizio sepse me analizen tende me shtove bindjen qe Troja eshte diku ne Iliri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 09-02-2009 mė 11:10
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Si tia kishe vene penin, Kulmaku eshte ne mjes te krujes e janines, 111 Km andej 11 ketej...

Naten e mirė, mora rrugen per Janine edhe une, po ia fus Do- do..(gjumė) e neser punė...
    shendet

argonaft

une doja te dija trekendeshin me brinje te barabarta sa kulmak salcatik.Sic e shikoj ne harte i bije qe gjurma tjeter te jete diku ne thesproti-a sarande per tu mbyllur trekendeshi .ose me drejt na krijo trekendeshin kulmak-salcatik edhe qe aty 111 km ne drejtim te Vlores - edhe mbylle trekendeshin ne kulmak serisht

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Me ne fund u gjet...

ndoshta jashte teme ca kjo,por gjithsesi vlen....

Ptolemeu permend nje mal,Albanus(ne Maqedoni),te popujve Albani dhe nje qytet Albanopolis

edhe Strabo permend nje mal Albia ose Albion

kishte ne Lazzio nje Alba,qytet i shenjte nga pasardhesit e Eneas dardan.

romaket qe erdhen ne Iliri,Maqedoni;dhe Epir,pane emrat Alba,Albia,Albion, u kujtuan per Alba-n e atdheut te tyre dhe thane ALBA-NIA...ALBA-NUOVA.....ALBA E RE......ashtu sic thane ROMA-NIA...ROMA-NUOVA...ROMA E RE.

keshtu trojet e Iliise,Maqedonise,Epirit(i njejti popull,e njeta gjuhe) romaket i quajten ALBANITAE...i cili emer ne jug te gadishullit u korruptua ne ARVANITAE.

ne e quajme veten SHQIPTAR mjeshtrat e shpates ose rrufehedhes sepse jemi banoret e vendit te rrufeve......SHQIPO/SHPATE...............rrufehedhesi Zeu eshte/ishte zoti yne
    Komplimente Fabrizio, e theme me gjithe shpirt, beso, i ke rene pykes mu aty ku duhet, per mua kjo teze qendron dhe eshte per tu mbrojtun ne te ardhmen, mjafton ndonje shkrim i rastit por edhe pa te teza juaj ēendron dhe nese eshte nga JU mbrojeni, tek e fundit ēdo gje qe del ne net ka daten dhe oren, ska se te ruhet me mire se ketu, ama ke bere gabim qe nuk e ghape si tem ne vete, ndegjo kshillen time dhe lute Darius qe ta transferoje tek rubrika historia shqiptare..
    Pa shkatrrimit te Pompeiit nga Vezuvi ne 79 t.e.s. te rraskapiturit ndertuan nje qytet te ri aty afer qe pastaj u quajt Naoviopolis=qyteti ri me khen mori emrin Napoli !

shendet e urime !
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Si ne Rum Rome?
    po,cuprum,si Rum Rome...dhe bakri eshte

Venus/Aferdita Bakri......dhe aenea i biri i aferdites,pasardhesit e te cilit themeluan Romen.

Saturni/Kroni Plumbi.....pllaka/tavoletta,prej plumbi

i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553

ps.a.deutsch.niuwi=mod,neu...engl,new...pruss,nawas...got,niuis......cfr,got,niui-tha=lat,nņvitas,it.nuovita...novita=SHQIP,TE RE THA

qashtu

longaruc
    Shume argumentim i bukur por nuk ke pas nevoj me i shtu ato fjale te pahijshme sepse jo gjithkush eshte sikur ti po edhe ti nuk je sikur te tjeret andaj te gjithe asaj qe ke shkrujatur po i humb vlera nga edukata qe paske .
    Nuk te ofendova aspak pos qe ndoshta mendova pak me ndryshe. Kursej te lutem ato shprehje prej injoranti sepse edhe une di te jem i tille po e kerkove .

Shpresoj qe ne te ardhmen te jesh ai FABRIZIO te cilit ia kam lexuar postimet me respekt .

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Nuk po beja shaka, perkundrazi e kam shume seriozisht. U perpoqa te shpreh se Molle e kuqe duhet te kete nje domethenie me te thelle se sa thjesht emertimi i ndonje fruti apo dickaje tjeter, (ne se eshte molle, kuptohet).

Te kerkoj ndjese ne se te kam ofendur pa vetedije. Perkundrazi te falenderoj.
    Javan kjo shprehje perdoret ne te gjitha teritoret ku ka shqiptare, sidomos me te mocmit per te treguar se ku jane kufijte tane, nga MOLLA E KUQE( fshat mbi NISH gati ngjitur me Beogradin ne Serbine e sotme)deri te MOLLA E KUQE( fshat poshte ne ARTE ne Greqine e sotme). Ketu ka qene kufiri me Serbine i Shqiperise nen osmanet deri ne vitin 1817 pastaj filloj te ndryshoje deri sa erdhi 1913.Nersa me Gerqine kufijte tane filluan te ndryshojne qe me 1830 kur moren Peloponezin pastaj vazhdon ne 1924 qe moren Selaniku dhe mbaruan sic dihet me 1913 ku mbi teritoret tona u be baderdia nga te gjitha krahet sic e dime te gjithe.Sot ne Greqi ekziston me te njejtin emer vetem se i greqizuar KOQINO MILLA .Per ketej nga Serbia nuk kam dieni ekziston me si toponim apo jo.Nersa ne perdorimin e perditshem ne popull perdoret si kuptim i nje mase shume te madhe largesie, gati te pa matshme p,sh
    LARG KETU E TE MOLLA E KUQE
    ME SHPURI KETU E TE MOLLA E KUQE
    ME SHAU KETU E NE MOLL TE KUQE ( Me shau qe kur eshte krijuar fisi, dhe sa brezat qe do vijne mbrapa, brez pas brezi)
    OHU... KETU E TE MOLLA E KUQE etj.
    Perse kjo shprehje!?...mbase ndonje mbetje e vjeter ne nenndergjegjen tone kombetare besoj une.
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Longarus Lexo Postimin
    Shume argumentim i bukur por nuk ke pas nevoj me i shtu ato fjale te pahijshme sepse jo gjithkush eshte sikur ti po edhe ti nuk je sikur te tjeret andaj te gjithe asaj qe ke shkrujatur po i humb vlera nga edukata qe paske .
    Nuk te ofendova aspak pos qe ndoshta mendova pak me ndryshe. Kursej te lutem ato shprehje prej injoranti sepse edhe une di te jem i tille po e kerkove .

Shpresoj qe ne te ardhmen te jesh ai FABRIZIO te cilit ia kam lexuar postimet me respekt .
    ok,une di mire qe shume here egzagjeroj me ofendime,di dhe qe nuk zoteroj te verten absolute,postoj ketu ato cfare di dhe cfare gjej ,dhe pres debat,nepermjet debatit del dhe e verteta...por mua me ngrene nervat komente te tipit"hajde talent hajde,nga e nxorre kte teori" pa sjelle asnje kunderargument te kundershtosh ate qe postoj une....nese ti me kundershton me kunderargumente dhe perdor dhe fyerje brenda,une i pranoj dhe fyerjet,nuk nxehem.

ok pra ti qe je talent na thuaj ndonje gje!!!!!!!!

ti sill fakte,materiale nese mundesh

qashtu!

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Javan kjo shprehje perdoret ne te gjitha teritoret ku ka shqiptare, sidomos me te mocmit per te treguar se ku jane kufijte tane, nga MOLLA E KUQE( fshat mbi NISH gati ngjitur me Beogradin ne Serbine e sotme)deri te MOLLA E KUQE( fshat poshte ne ARTE ne Greqine e sotme). Ketu ka qene kufiri me Serbine i Shqiperise nen osmanet deri ne vitin 1817 pastaj filloj te ndryshoje deri sa erdhi 1913.Nersa me Gerqine kufijte tane filluan te ndryshojne qe me 1830 kur moren Peloponezin pastaj vazhdon ne 1924 qe moren Selaniku dhe mbaruan sic dihet me 1913 ku mbi teritoret tona u be baderdia nga te gjitha krahet sic e dime te gjithe.Sot ne Greqi ekziston me te njejtin emer vetem se i greqizuar KOQINO MILLA .Per ketej nga Serbia nuk kam dieni ekziston me si toponim apo jo.Nersa ne perdorimin e perditshem ne popull perdoret si kuptim i nje mase shume te madhe largesie, gati te pa matshme p,sh
    LARG KETU E TE MOLLA E KUQE
    ME SHPURI KETU E TE MOLLA E KUQE
    ME SHAU KETU E NE MOLL TE KUQE ( Me shau qe kur eshte krijuar fisi, dhe sa brezat qe do vijne mbrapa, brez pas brezi)
    OHU... KETU E TE MOLLA E KUQE etj.
    Perse kjo shprehje!?...mbase ndonje mbetje e vjeter ne nenndergjegjen tone kombetare besoj une.
    javan, keshtu si po thot gjergani po i bjen qe Adamin dhe Haven i paskan zbrite ne at ishullin pertej zelandes se re ...

Faqja 70 prej 91 FillimFillim ... 2060686970717280 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •