Po mire cfare thashe une me pare:
Shikoje edhe njehere kete grafikun qe kam vene kohe me pare:
Aktualisht jemi tek Peshqit duke ju afruar Ujorit te cilen une arbitrarisht e kam caktuar se do te kembehen aty rreth vitit2012 plus minus. Per mendimin tim, Peshku ka filluar aty rreth vitit Zero, pra mbi 2000 vjet me pare.
Ne kete grafik Permbytjen une e kam vene, sic shkrova me lart, mes Luanit dhe Gaforres (tabela jeshile), ku per llogaritjet kam marre si baze literature biblike te jetegajtesise se personazheve ne fjale.
Duke u bazuar ne theniet laike qe vura sot, ne celebrimin e festes me 20-25 gusht ne Tomorr konkludova qe meqenese festa 5 ditore bie ne ndarjen e zodiakeve Virgjereshe me Luan, ka gjasa me te medha qe Permbytja te kete ndodhur jo nga Luani ne Afrodite, por nga Athena ne Luan. (Kete pikepyetje e ka ngritur me pare Baptisti dhe une e kisha marre shenim).
Tani le te llogarisim kohen qe ka kaluar duke filluar nga dita e sotme. Nje rrotullim i plote solare prej 360 gradesh behet ne 25900 vjet. (nuk do rishkruaj ketu se si gabim vjen ne saje te krahasimit te vitit diellor qe bejme ne Toke me rrugen reale te levizheve planetare. Kush do dotaje le te shohe temen origjinale). Nje sektor i rrethit (1/12) qe perkon me ndalimin e diellit nga nje shenje ne nje tjeter pershkohet ne 2160. Pra nga Peshku tek Ujori 2160 vjet, nga Dashi (ja pse Aleksandri ka Brire Dashi) tek Peshku 2160 vjet, Nga Bualli ne Dash (ja pse ne kohe me te hereshme kishim briret e buallit e ma pas te dashit) nje tjeter 2160, nga Binjaket/Dioskuret ne Buall 2160 vjet...dhe qe ti bie shkurt kemi rreth 6 segmente plus nje fraksion te segmentit mes Luanit dhe Virgjereshes qe ben 6x2160 vjet= 12,960 vjet me pare plus kete shtojcen qe besoj eshte rreth 2000 vjet sepse behet fjale per nje kohe ndermejt kalimit nga Virgjeresha ne luan. Ne se proporcioni eshte 3/30 (5 dite-2 dite Virgjereshe= 3 dite pjesetuar per gjatesine emuajit). 3/30 e 2160 eshte 216. Pra permbytja duhet te jete terhequr reth 15 000 vjet me pare.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 08-02-2009 mė 19:09
E kam parasysh ate grafik o javan e kam. Puna eshte ta bejme te kuptueshem per ata qe se kane kete gje parasysh. Nejse eshte mire qe kjo skeme grafike te mbahet parasysh ne cdo teme te kesaj natyre. Kronologji e pa aprovuar por qe na ndihmon shume per rrenjet qe kerkojme.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 08-02-2009 mė 19:47
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
Nga Kulmaku ne Kruje qe 111, po nga Kulmaku ne Janine?
dhe ti perseri ngul kembe si derri ne lluc.
kam sjelle plot por ti nuk shiqon...Shiqo sjell ndonje material te ri ketu e mos u mirr vetem me shkrimet e mija, lexoji njehere edhe tjeret, mos me ndiq vetem mua si ai qeni i Longarosit....lol ...!..kam deshir te te ngacmoj nganjehere fabrizio......nuk ndjek si qeni,aq me pak ty,thjesht me vret syte kur gjerat behen sallat...nuk merzitem ngazmo sa te duash
kujt i ishte dedikuar o pall?1.Edhe njhere pra; Orakli i Dodones nuk ishte tempulli dedikuar Zeusit.
ne Dodona nuk shtihej fall,nuk ishin fallxhore,nuk ishte falltore.2 Dodona ishte njė falltore pellazge e thjeshte, teper primitive
po e shiqoj.3; E shiqon foton qe sjelli javan ?
kerko qenin e ngordhur tek kishat dhe xhamite,jo Dodonen....ca osht ky trojan,spyware!!!Se fundi, Trojan tironci mire e tha; duhet kerkuar edhe objektet e kultit te sotem fetar, si kishat e xhamit ku ne vendin e tyre me siguri ka patur ndonje orakel apo faltore pellazge...
perseritja eshte mema e dijes por ti nuk ha pyk,nje mije here te ti thone gjerat,ti gjen dodonen qi prej satelitit te gugell erthitNga perseritja e fjalve s'ka dobi...
go bed kid ,u, sick adnForca fabrizio......just kiddin'
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 08-02-2009 mė 22:33
Aty ne Kulmak eshte Qendra, 111 kilometra ke Janinen, poashtu edhe Krujen 111 ....me fal se paskam harrua nje "1"....
Au gjeten gjurmet e kerkuara ?
Sipas kesaj del se ne ēdo 111 kilometra ka patur nje Dodon apo Jo ?
Na u beren shumė tani, ne nuk po jemi ne gjendje ta gjejmi njė e le me tri falltore...lol![]()
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
po more,ja ku e ke ktu librin e Vincenzo Dorsa....
Su gli Albanesi: ricerche e pensieri...Per Shqiptaret:kerkime dhe mendime
http://books.google.it/books?id=HpaI...um=2&ct=result
ndoshta jashte teme ca kjo,por gjithsesi vlen....
Ptolemeu permend nje mal,Albanus(ne Maqedoni),te popujve Albani dhe nje qytet Albanopolis
edhe Strabo permend nje mal Albia ose Albion
kishte ne Lazzio nje Alba,qytet i shenjte nga pasardhesit e Eneas dardan.
romaket qe erdhen ne Iliri,Maqedoni;dhe Epir,pane emrat Alba,Albia,Albion, u kujtuan per Alba-n e atdheut te tyre dhe thane ALBA-NIA...ALBA-NUOVA.....ALBA E RE......ashtu sic thane ROMA-NIA...ROMA-NUOVA...ROMA E RE.
keshtu trojet e Iliise,Maqedonise,Epirit(i njejti popull,e njeta gjuhe) romaket i quajten ALBANITAE...i cili emer ne jug te gadishullit u korruptua ne ARVANITAE.
ne e quajme veten SHQIPTAR mjeshtrat e shpates ose rrufehedhes sepse jemi banoret e vendit te rrufeve......SHQIPO/SHPATE...............rrufehedhesi Zeu eshte/ishte zoti yne![]()
Krijoni Kontakt