Close
Faqja 69 prej 91 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 681 deri 690 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Nga Kulmaku deri ne Kruje ka=111 kilometra...
    Na mungonte edeh Kulumaka, keto shetitje ngjajne ne ato emisionet; gjetja e thesareve mbi harta...dhasht zoti e gjejmi Dodonen, se paku nje, megjithese une mendoj se ka shume Dodona.
    Aty ku thuani ka thesare tek "Thana e Madhe" udhepershkruesit tone se ne shekullin e XIX te gjithe banditet nga tera trevat qe edhe nga greqija mblidheshin aty afer Tomorrit..;vend strehim natyral, pra me siguri k edhe sot thesare aty jo me ton por me kile...

Argonaft

beje te plote detyren.

nga Kulmaku ne Salcatik qenka 111 km---shko tani nga kulmaku drejt janines 111 km edhe terhiq vijen te krijosh trekendeshin duke i bashkuar pikat.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Si thua, meqe eshte terren i pashkelur, ti provojme te gjitha mundesite? Shenja e Luanit me duket intriguese dhe nuk eshte hera e pare qe gjehet e simbolizuar ne lashtesi. Nese te kujtohen ne tema te tjera e kam sjelle shpesh si argument. Si me Mullirin e Hamletit ashtu dhe Hancock, Bauval, J. Anthony, D. Childres..etj cdo gje qe kishte lidhje me Luanin provohet te jete pjese e Epokes se Luanit ne zodiakun e precesionit. A thua edhe ne kete rast kjo ka te njejten lidhje dhe nese po, a kemi te drejte te bejme dhe nje datim? Pra rreth 10.000 B.C. Sa mundesi kemi te shohim pershtatjen e argumentave te tjere ne kete date? (le ta leme menjeane kronologjine ortodokse te cave man dhe civilizimit mammoth eaters.)
    Po mire cfare thashe une me pare:

Shikoje edhe njehere kete grafikun qe kam vene kohe me pare:

Aktualisht jemi tek Peshqit duke ju afruar Ujorit te cilen une arbitrarisht e kam caktuar se do te kembehen aty rreth vitit2012 plus minus. Per mendimin tim, Peshku ka filluar aty rreth vitit Zero, pra mbi 2000 vjet me pare.

Ne kete grafik Permbytjen une e kam vene, sic shkrova me lart, mes Luanit dhe Gaforres (tabela jeshile), ku per llogaritjet kam marre si baze literature biblike te jetegajtesise se personazheve ne fjale.

Duke u bazuar ne theniet laike qe vura sot, ne celebrimin e festes me 20-25 gusht ne Tomorr konkludova qe meqenese festa 5 ditore bie ne ndarjen e zodiakeve Virgjereshe me Luan, ka gjasa me te medha qe Permbytja te kete ndodhur jo nga Luani ne Afrodite, por nga Athena ne Luan. (Kete pikepyetje e ka ngritur me pare Baptisti dhe une e kisha marre shenim).

Tani le te llogarisim kohen qe ka kaluar duke filluar nga dita e sotme. Nje rrotullim i plote solare prej 360 gradesh behet ne 25900 vjet. (nuk do rishkruaj ketu se si gabim vjen ne saje te krahasimit te vitit diellor qe bejme ne Toke me rrugen reale te levizheve planetare. Kush do dotaje le te shohe temen origjinale). Nje sektor i rrethit (1/12) qe perkon me ndalimin e diellit nga nje shenje ne nje tjeter pershkohet ne 2160. Pra nga Peshku tek Ujori 2160 vjet, nga Dashi (ja pse Aleksandri ka Brire Dashi) tek Peshku 2160 vjet, Nga Bualli ne Dash (ja pse ne kohe me te hereshme kishim briret e buallit e ma pas te dashit) nje tjeter 2160, nga Binjaket/Dioskuret ne Buall 2160 vjet...dhe qe ti bie shkurt kemi rreth 6 segmente plus nje fraksion te segmentit mes Luanit dhe Virgjereshes qe ben 6x2160 vjet= 12,960 vjet me pare plus kete shtojcen qe besoj eshte rreth 2000 vjet sepse behet fjale per nje kohe ndermejt kalimit nga Virgjeresha ne luan. Ne se proporcioni eshte 3/30 (5 dite-2 dite Virgjereshe= 3 dite pjesetuar per gjatesine emuajit). 3/30 e 2160 eshte 216. Pra permbytja duhet te jete terhequr reth 15 000 vjet me pare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 08-02-2009 mė 19:09

E kam parasysh ate grafik o javan e kam. Puna eshte ta bejme te kuptueshem per ata qe se kane kete gje parasysh. Nejse eshte mire qe kjo skeme grafike te mbahet parasysh ne cdo teme te kesaj natyre. Kronologji e pa aprovuar por qe na ndihmon shume per rrenjet qe kerkojme.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Si tia kishe vene penin, Kulmaku eshte ne mjes te krujes e janines, 111 Km andej 11 ketej...

Naten e mirė, mora rrugen per Janine edhe une, po ia fus Do- do..(gjumė) e neser punė...
    shendet

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 08-02-2009 mė 19:47
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Nga Kulmaku ne Kruje qe 111, po nga Kulmaku ne Janine?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    U lodhem duke perseritur te njejtat fjalė, te njejtat pergjgjeje qe u perseriten disa here...
    dhe ti perseri ngul kembe si derri ne lluc.
    Shiqo sjell ndonje material te ri ketu e mos u mirr vetem me shkrimet e mija, lexoji njehere edhe tjeret, mos me ndiq vetem mua si ai qeni i Longarosit....lol ...!..kam deshir te te ngacmoj nganjehere fabrizio...
    kam sjelle plot por ti nuk shiqon......nuk ndjek si qeni,aq me pak ty,thjesht me vret syte kur gjerat behen sallat...nuk merzitem ngazmo sa te duash

1.Edhe njhere pra; Orakli i Dodones nuk ishte tempulli dedikuar Zeusit.
    kujt i ishte dedikuar o pall?
    2 Dodona ishte njė falltore pellazge e thjeshte, teper primitive
    ne Dodona nuk shtihej fall,nuk ishin fallxhore,nuk ishte falltore.
    3; E shiqon foton qe sjelli javan ?
    po e shiqoj.

Se fundi, Trojan tironci mire e tha; duhet kerkuar edhe objektet e kultit te sotem fetar, si kishat e xhamit ku ne vendin e tyre me siguri ka patur ndonje orakel apo faltore pellazge...
    kerko qenin e ngordhur tek kishat dhe xhamite,jo Dodonen....ca osht ky trojan,spyware!!!
    Nga perseritja e fjalve s'ka dobi...
    perseritja eshte mema e dijes por ti nuk ha pyk,nje mije here te ti thone gjerat,ti gjen dodonen qi prej satelitit te gugell erthit

Forca fabrizio...
    go bed kid ,u, sick adn...just kiddin'
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 08-02-2009 mė 22:33

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Nga Kulmaku ne Kruje qe 111, po nga Kulmaku ne Janine?
    Aty ne Kulmak eshte Qendra, 111 kilometra ke Janinen, poashtu edhe Krujen 111 ....me fal se paskam harrua nje "1"....
    Au gjeten gjurmet e kerkuara ?
    Sipas kesaj del se ne ēdo 111 kilometra ka patur nje Dodon apo Jo ?
    Na u beren shumė tani, ne nuk po jemi ne gjendje ta gjejmi njė e le me tri falltore...lol
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga FABRIZIO Lexo Postimin
    dhe ti perseri ngul kembe si derri ne lluc.
    kam sjelle plot por ti nuk shiqon......nuk ndjek si qeni,aq me pak ty,thjesht me vret syte kur gjerat behen sallat...nuk merzitem ngazmo sa te duash

kujt i ishte dedikuar o pall?
    ne Dodona nuk shtihej fall,nuk ishin fallxhore,nuk ishte falltore.
    po e shiqoj.

kerko qenin e ngordhur tek kishat dhe xhamite,jo Dodonen....ca osht ky trojan,spyware!!!
    perseritja eshte mema e dijes por ti nuk ha pyk,nje mije here te ti thone gjerat,ti gjen dodonen qi prej satelitit te gugell erthit

go bed kid ,u, sick adn...just kiddin'
    Mjaftė paske shkretua...per qenin e ngordhur...

Llafe te kota nuk dojmi o Fabrizio,
    ... a e gjete kete autorin, nese ke kohe ne mbremje ju kisha lutur qe ta kerkoni; Vicenzo Dorsa, flet per Tomorrin dhe Dodonen ne italishte...
    shendet

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Mjaftė paske shkretua...per qenin e ngordhur...

Llafe te kota nuk dojmi o Fabrizio,
    ... a e gjete kete autorin, nese ke kohe ne mbremje ju kisha lutur qe ta kerkoni; Vicenzo Dorsa, flet per Tomorrin dhe Dodonen ne italishte...
    shendet
    po more,ja ku e ke ktu librin e Vincenzo Dorsa....
    Su gli Albanesi: ricerche e pensieri...Per Shqiptaret:kerkime dhe mendime
    http://books.google.it/books?id=HpaI...um=2&ct=result

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ndoshta jashte teme ca kjo,por gjithsesi vlen....

Ptolemeu permend nje mal,Albanus(ne Maqedoni),te popujve Albani dhe nje qytet Albanopolis

edhe Strabo permend nje mal Albia ose Albion

kishte ne Lazzio nje Alba,qytet i shenjte nga pasardhesit e Eneas dardan.

romaket qe erdhen ne Iliri,Maqedoni;dhe Epir,pane emrat Alba,Albia,Albion, u kujtuan per Alba-n e atdheut te tyre dhe thane ALBA-NIA...ALBA-NUOVA.....ALBA E RE......ashtu sic thane ROMA-NIA...ROMA-NUOVA...ROMA E RE.

keshtu trojet e Iliise,Maqedonise,Epirit(i njejti popull,e njeta gjuhe) romaket i quajten ALBANITAE...i cili emer ne jug te gadishullit u korruptua ne ARVANITAE.

ne e quajme veten SHQIPTAR mjeshtrat e shpates ose rrufehedhes sepse jemi banoret e vendit te rrufeve......SHQIPO/SHPATE...............rrufehedhesi Zeu eshte/ishte zoti yne

Faqja 69 prej 91 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •