Close
Faqja 72 prej 91 FillimFillim ... 2262707172737482 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 711 deri 720 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Ps.: Baal/Marduk kryeperendi me aftesi te dyfishuara hyjnore, a nuk eshte ky Shigjetari me aftesi fizike (kafsh) dhe me aftesi mendore (njeri) ?
    Baal dhe Marduk nuk kane aftesi te dyfishura por aftesi qe komplementojne njera tjetren. Mund te them se Baal dhe Maat jane nje kategori, ne sensin e barazpeshimit plotesimit.

Po te shikoje me me imtesi do te vereje qe Shigjetari dhe Binjaket (Dioskuret) jane antipode te njeri tjetrit. Si edhe Baal me Dashin. Jo rastesisht.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Ku i pave Gjigandin e Gerionin ne skeme ti Zeu_s? Syte jane sy e mustaket, mustake.
    si pava kurrkun, veq i mora si shembuj ...

Po te ishte e shkurter pergjigja, ta kisha dhene, me c'rast do ta kisha librin gati. Eshte rruge me e shkurter te hedhesh tezat e tua se ku nuk bie dakord dhe pse. Te siguroj se nuk kam bere konkurs per te zgjedhur kafshen me te bukur. Eshte ajo kafshe qe eshte zgjedhur nga te tjere te jete ne zodiakun vjetor. ( Zodiak eshte termi qe ka hyte ne perodrim ne Shqiperi per te treguar rreshtimin konvencional te shenjave yjore/planetare, njelloj edhe si guri ciklopik qe eshte konvencion per gure extra te medhej paralelopipedike te punuar ne cepa). Une i dhashe permasa te reja bazuar ne filozofine sabeiste, si edhe e lidha me personazhet e mitologjise pelazge.

Kjo te jep bazen e cka eshte puna ime krahasuar me trashegimine njerezore. Po ke gje konkrete, le te degjojme. A eshte luani me i forte por me pak i bukur se gomari, por ate tjetrin e terheq kenga gjelit nuk jane argumente dhe me gjithe kanden qe kam me diskutu me ty, nuk me stimulojne.
    mua ma mer mendja qe per te bere krahasime dhe lidhje te tilla mes shenjave zodiake dhe perendive, duhet te iu pershtaten pak ma teper karakteristikat mes vete, qe skema te jete ma bindese.

sa i perket llogaritjeve tua te viteve ne ate skeme, une nuk kam asgje per te thene, se nuk e di, per ate arsye nuk i vura vitet ne pyetje por krahasimet e shenjave me perendite, se mu dok qe diēka nuk eshte ne rregull aty.

si do qoft, ky ishte postimi im i fundit neper forume, keshtu qe ju pershendes te gjithve dashamiret e mi dhe ju uroj gjith te mirat ne jete.

u pafshmi per s'miri

Tung

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Zeu_s, shpresoj mos te jete bere sebep horoskopi im per kete cedim total.

Te uroj gjithe te mirat dhe shendet ne jete!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    tani ma keni humbur rrugen ne oborr..;me keta Zod iaka ..Zoti-at ...
    Mos eshte emri i Zodiakut shqip qe do thot Zoti hak ? ...pa tallje ...
    Kreks!
    Ti je i mrekullueshem; vec mos ta kishe pi at uje francez - kishe p'shtu gjeni i paprishun!
    Po qe: ai uje orientalizon trunin me nebulozitete e t'shtini n'udhe t'paudhe.
    Ky "haku" shqip asht?!

Per pak m'e ba "cisto shqip"...

Zodiak - asht fjale e paster. Pa kurrfare "haku". Nuk ka spjegim te pranueshem hala. Si cdo gje tjeter ne literaturen ekzistuese orvaten ta bejne greke - por pa sukses...

Artikulli ~ak. eshte prapashtese nga folja e vetes se trete, e kohes se tashme deftore/pronore/percaktore emerformueseorigjinale shqipe, - edhe te gjuhet latine e neolatine... tek te cilat eshte nje prapashtese e kote
    b.b. Troy III p.a.e.

Fjala ZODIAK eshte fjale me origjine shqipe

"Horoskopi" nga tjetra ane eshte e fjale qe shenjon te njejtin kuptim - edhe mund te kete lidhje Horusin egjiptian - por kjo(?) - kjo eshte shqip!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Falemenderit Baptist...!

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Kreks!
    Ti je i mrekullueshem; vec mos ta kishe pi at uje francez - kishe p'shtu gjeni i paprishun!
    Po qe: ai uje orientalizon trunin me nebulozitete e t'shtini n'udhe t'paudhe.
    Ky "haku" shqip asht?!

Per pak m'e ba "cisto shqip"...

Zodiak - asht fjale e paster. Pa kurrfare "haku". Nuk ka spjegim te pranueshem hala. Si cdo gje tjeter ne literaturen ekzistuese orvaten ta bejne greke - por pa sukses...

Artikulli ~ak. eshte prapashtese nga folja e vetes se trete, e kohes se tashme deftore/pronore/percaktore emerformueseorigjinale shqipe, - edhe te gjuhet latine e neolatine... tek te cilat eshte nje prapashtese e kote
    b.b. Troy III p.a.e.

Fjala ZODIAK eshte fjale me origjine shqipe

"Horoskopi" nga tjetra ane eshte e fjale qe shenjon te njejtin kuptim - edhe mund te kete lidhje Horusin egjiptian - por kjo(?) - kjo eshte shqip!
    Ju falemnderit per spjegimin e fjales Zodiak, por njehereit kerkoj falje qe i shtova ate "hak" mbrapa he dreēi e marrtė, se paku te kisha ven ne thojza por qe e bera gabimin dhe ate me sy ne ballė se e dija fort mire qe nuk vjen fare "hak" pas Zodiak, ku kemi folur ne gjuhesi per kete fjale disa here...
    Mirepo thelbi i pyetjes qe me interesonte mua tek ky emer ishte me mendimin tek perendia e lashte shqiptare Zot.
    Pra me seriozitet e theme se ne dueht te jemi krenar qe kemi ne mesin tonė Baptistin qe per keto pakjartesi qe ne disa ketu dyshojmi, nderhyrja e juaj, i nderuari Baptist, me aftesit e juaja qe keni ne profesionin ju e konfirmoni saktesine e asaj pikepytjes kurse une siē e thash, vetemse kam dyshime se behet fjalė per kete apo ate fjali, ndersa une, nje gje qe nuk e di dhe nuk jam i sigurt as qe e shtjelloj fare ate, e thash sepse nuk jam i specializuar ne asnje fushė...

Qe te mos e zgjati me tej, edhe njehere kerkoj falje per ate "therren" qe e futa me pa dashje "gjoja si nje shpoti, si i themi ketej" lojė me fjalė" ne Zodiak qe ne shqipe ndoshta do ishte me mirė te thuhej "Gjykimi nga Zoti" apo mos po gaboj edhe kete here ?

shendet
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Falemenderit Baptist...!

Me falni, nuk e di pse me doli dy here i njejti postim..;
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Baptist ne fakt personi qe duhet te jete baza e emrit zodiak mund te jete horusi egjiptas por ketu dicka nuk perputhet cka mi ba herculit perseri dalim te falsifikimi grek sepse emrin eracle nese e lexojm nga e djathta na del nje emer i perber nga dy pjes leu ares pikrisht perputhet me planetin mares apo horus te egjiptasit.

Kemi emrin orakle-orrakull parashikues
    apo dita e marte ka nje Ore te lig ne traditen e besimit popullor
    Pse ne luften e Trojes thuaj se gjithe kohen ishte Maresi ne anen e Dardanve .
    Herkuli dhe 12 te bemat e tij rruga e ndonje trupit qiellor per 12muaj
    Sipas kesaj del se emrat herkul dhe marsi kan nje lidhshmeri te pamohueshme
    Keto te dhena japin mundesin Herkuli te jete vete orakulli parashikuesi apo ne mos muaji ne gegnisht moji nga forma e pare marsi =m-araku te stella e lemnosit kete emer ne orgjinal Marak.

citim i Baptistit "Horoskopi" nga tjetra ane eshte e fjale qe shenjon te njejtin kuptim - edhe mund te kete lidhje Horusin egjiptian - por kjo(?) - kjo eshte shqip!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 13-02-2009 mė 13:26

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Fabrizio kur do shikojme gjysmen tjeter te perkthimit te Dodones? Kur merr dicka persiper eshte mire ta shpiesh deri ne fund. Apo te ka futur friken baptisti se do dalesh tek origjina hititeve?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

DeoRum 1687

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Perfytyrimi njerezor per BaaL, Maat, Alfa dhe Omega, Okeanos (gjarperi poshte), dy Diej (anash figurave ballore te mashkullit dhe femres dyfytyreshe)?

Di-Yje=Di-(h)yle=Diell

DeoRum

Faqja 72 prej 91 FillimFillim ... 2262707172737482 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •