Close
Faqja 71 prej 91 FillimFillim ... 2161697071727381 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 701 deri 710 prej 903
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Po mire cfare thashe une me pare:

Shikoje edhe njehere kete grafikun qe kam vene kohe me pare:

Aktualisht jemi tek Peshqit duke ju afruar Ujorit te cilen une arbitrarisht e kam caktuar se do te kembehen aty rreth vitit2012 plus minus. Per mendimin tim, Peshku ka filluar aty rreth vitit Zero, pra mbi 2000 vjet me pare.

Ne kete grafik Permbytjen une e kam vene, sic shkrova me lart, mes Luanit dhe Gaforres (tabela jeshile), ku per llogaritjet kam marre si baze literature biblike te jetegajtesise se personazheve ne fjale.

Duke u bazuar ne theniet laike qe vura sot, ne celebrimin e festes me 20-25 gusht ne Tomorr konkludova qe meqenese festa 5 ditore bie ne ndarjen e zodiakeve Virgjereshe me Luan, ka gjasa me te medha qe Permbytja te kete ndodhur jo nga Luani ne Afrodite, por nga Athena ne Luan. (Kete pikepyetje e ka ngritur me pare Baptisti dhe une e kisha marre shenim).

Tani le te llogarisim kohen qe ka kaluar duke filluar nga dita e sotme. Nje rrotullim i plote solare prej 360 gradesh behet ne 25900 vjet. (nuk do rishkruaj ketu se si gabim vjen ne saje te krahasimit te vitit diellor qe bejme ne Toke me rrugen reale te levizheve planetare. Kush do dotaje le te shohe temen origjinale). Nje sektor i rrethit (1/12) qe perkon me ndalimin e diellit nga nje shenje ne nje tjeter pershkohet ne 2160. Pra nga Peshku tek Ujori 2160 vjet, nga Dashi (ja pse Aleksandri ka Brire Dashi) tek Peshku 2160 vjet, Nga Bualli ne Dash (ja pse ne kohe me te hereshme kishim briret e buallit e ma pas te dashit) nje tjeter 2160, nga Binjaket/Dioskuret ne Buall 2160 vjet...dhe qe ti bie shkurt kemi rreth 6 segmente plus nje fraksion te segmentit mes Luanit dhe Virgjereshes qe ben 6x2160 vjet= 12,960 vjet me pare plus kete shtojcen qe besoj eshte rreth 2000 vjet sepse behet fjale per nje kohe ndermejt kalimit nga Virgjeresha ne luan. Ne se proporcioni eshte 3/30 (5 dite-2 dite Virgjereshe= 3 dite pjesetuar per gjatesine emuajit). 3/30 e 2160 eshte 216. Pra permbytja duhet te jete terhequr reth 15 000 vjet me pare.
    duhet patjeter te na tregosh pse iu ke caktuar ato perendi atyre shenjave, p.sh pse mendon ti qe Thoti/Hermesi/Idrisi/Buda eshte Luani e jo Binjaket, ose pse mendon ti qe Shigjetari eshte Apollo e jo Zeus, dhe pse i bashkon keshtu "Thoti/Hermesi/Idrisi/Buda" ose "Uran/Poseidon/Atlas". - flm

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    javan, keshtu si po thot gjergani po i bjen qe Adamin dhe Haven i paskan zbrite ne at ishullin pertej zelandes se re ...
    Hej, melaqe eshte emer shqip apo arabisht? Melakuqe, melaqe...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    duhet patjeter te na tregosh pse iu ke caktuar ato perendi atyre shenjave, p.sh pse mendon ti qe Thoti/Hermesi/Idrisi/Buda eshte Luani e jo Binjaket, ose pse mendon ti qe Shigjetari eshte Apollo e jo Zeus, dhe pse i bashkon keshtu "Thoti/Hermesi/Idrisi/Buda" ose "Uran/Poseidon/Atlas". - flm
    E thjeshte, keshtu thone legjendat.

I ke ne teme zeus. Kane dale vazhdimisht lidhjet e figurave mitologjike me shenja te zodiakut. Jepi sejciles zgjatjen kohore dhe del ne konkluzionin qe ka paraqitur javan.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Hej, melaqe eshte emer shqip apo arabisht? Melakuqe, melaqe...
    hej ?

mos t'kercejn menjehere kandari se ti per ate arsye pyetje, apo jo.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    E thjeshte, keshtu thone legjendat.
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    I ke ne teme zeus. Kane dale vazhdimisht lidhjet e figurave mitologjike me shenja te zodiakut. Jepi sejciles zgjatjen kohore dhe del ne konkluzionin qe ka paraqitur javan.
    Edhe une po bazohem ne legjenda dhe lidhjet e figurave mitologjike me shenja te zodiakut.

Po te shihja interes diskutimi do ta parashtroja edhe pyetjen e trete. Pse mendon javani qe Thoti/Hermesi/Idrisi/Buda i urte, i bute dhe paqesore kan jetuar ne kohen e Luanit luftarak dhe aspak i urte per te cilin nuk ka NE por vetem UNE. Nejse.

P.sh. sipas llogaritjeve te javanit tash jemi ende ne kohen e sentimentalitetit, spiritualitetit, intuicionit, instinktit, mirekuptimit, artit, kreativitetit, idealeve, kaosit, iluzioneve, fantazive, perzierjes se realitetit me endrren, naivitetit etj. ndersa iu kemi afruar shum afer kohes se antiautoritetit, revolucionit, lirise, pavarsimit, individualizmit, humanizmit, diturise, vizioneve, ideave, zbulimit, rebelimit, reformimit, ndryshimit, shkatrrimit te se vjetres/perparshmes etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 10-02-2009 mė 16:30

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Allahile, Zeu_s po bon hajgare.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    tani ma keni humbur rrugen ne oborr..;me keta Zod iaka ..Zoti-at ...
    Mos eshte emri i Zodiakut shqip qe do thot Zoti hak ? ...pa tallje ...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Allahile, Zeu_s po bon hajgare.
    kjo varet nga serioziteti yt ne ate vizatimin tend

se edhe pse une dyshoj ne vertetesine e shumices se karakteristikave dhe atributeve perkatse, prap po them qe nese kan yjet ndonje ndikim mbi neve, atehere nuk ka mundesi qe krahasimet e tua ne at vizatimin tend te jene te gjitha te sakta, sepse 'E thjeshte, keshtu thone legjendat' ... ne nuk mundemi ti lidhim gjerat veq pak mes vete ... ose i lidhim ose nuk i lidhim ... pa dashje qe te te demotivoj/pengoj/thej ty ne ate drejtimin tend dua te them qe nuk shkon ashtu paushall sikur 'Gerioni (E/Orioni?), gigjande (gegand)', Gog e Magog (geg e malok ) etj. sepse per nje gje te re qe e thua ti (apo dikush tjeter) une (me siguri qe edhe te tjeret) kerkoj/hulumtoj/hallakati/krahasoj sepaku nje jave per ta provuar vertetesine e asaj informate te re.

une nuk po e di ne ēfar informata po bazohesh ti, per ate arsye edhe te pyeta me heret ... sepse thash mos ndoshta me paska kaluar diēka pa e perceptuar ne kohen kur mirresha me karakteristikat dhe atributet e shenjave te Zodiak Horoskopit.

natyrisht qe edhe kesaj here nuk je i detyruar te me pergjigjesh

t'pershendes

Ps.: Baal/Marduk kryeperendi me aftesi te dyfishuara hyjnore, a nuk eshte ky Shigjetari me aftesi fizike (kafsh) dhe me aftesi mendore (njeri) ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 12-02-2009 mė 14:09

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ku i pave Gjigandin e Gerionin ne skeme ti Zeu_s? Syte jane sy e mustaket, mustake.

Po te ishte e shkurter pergjigja, ta kisha dhene, me c'rast do ta kisha librin gati. Eshte rruge me e shkurter te hedhesh tezat e tua se ku nuk bie dakord dhe pse. Te siguroj se nuk kam bere konkurs per te zgjedhur kafshen me te bukur. Eshte ajo kafshe qe eshte zgjedhur nga te tjere te jete ne zodiakun vjetor. ( Zodiak eshte termi qe ka hyte ne perodrim ne Shqiperi per te treguar rreshtimin konvencional te shenjave yjore/planetare, njelloj edhe si guri ciklopik qe eshte konvencion per gure extra te medhej paralelopipedike te punuar ne cepa). Une i dhashe permasa te reja bazuar ne filozofine sabeiste, si edhe e lidha me personazhet e mitologjise pelazge.

Kjo te jep bazen e cka eshte puna ime krahasuar me trashegimine njerezore. Po ke gje konkrete, le te degjojme. A eshte luani me i forte por me pak i bukur se gomari, por ate tjetrin e terheq kenga gjelit nuk jane argumente dhe me gjithe kanden qe kam me diskutu me ty, nuk me stimulojne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 12-02-2009 mė 21:24

Faqja 71 prej 91 FillimFillim ... 2161697071727381 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •