Close
Faqja 65 prej 91 FillimFillim ... 1555636465666775 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 641 deri 650 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Black Scorpion Lexo Postimin
    nuk e di, keshtu e tregojne te vjetrit, vecse me shprehi popullore, une u perpoqa ta shpjegoj sipas mendimit tim.
    pse molle e kuqe e jo dardhe e verdhe....
    nuk di cte them me teper.
    bye!
    Nuk po beja shaka, perkundrazi e kam shume seriozisht. U perpoqa te shpreh se Molle e kuqe duhet te kete nje domethenie me te thelle se sa thjesht emertimi i ndonje fruti apo dickaje tjeter, (ne se eshte molle, kuptohet).

Te kerkoj ndjese ne se te kam ofendur pa vetedije. Perkundrazi te falenderoj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-02-2009 mė 19:04

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Atlasi i Shqiperise qe kam une ka detahje te panumurta per Greqine por nuk i di te vetat.

Ja ca emra te ralle: Skenderbegas, Bulcar, Mali Valamare(?), Pishaj, Porocan, Kushove, Sult, Tunje, Lenie, Kodovjat, Kukur.
    NE rrethinat e fhatit POROCAN gjendet kjo shpella.

flm Javan

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    alefko po tregoj nje histori qe ma ka then nje banor i krahines se verces, nuk edi a ndimon ne kerkimin ton, po eshte interesante si histori;

verca ndodhet ne veri lindje te malit tomorr,perball ne lindje te suloves.

ky banori i kesaj zone me thoshte se ne majen e verces(qe eshte ne te njejten lartesi me murin cikllopik ne sulov)maja eshte e zhveshur pa pyll, dhe shume e thepisur, aty mund te ngjitesh vetem i lidhur me litar,si alpinistet ne shkembinj,dhe ne mes te shkembit te majes, eshte nje hyrje ne form shpelle,ne krah te hyrjes gjenden te varur ne shkemb spiranca anijesh, qe nuk dihet se cfare periudhe antike i perkasin, kure hyn brenda ne kete hyrjen ne form shpelle, ka dhoma te pafundme qe mendoj se duhet te jen te gdhendura ne shkemb, mund te jen nja 40 dhoma te tilla, pas dhomave ne thethesi te shpelles ka nje rrugice ne forme tuneli,qe ka nje gjatesi prej nja 10 a 15 m,por ka nje problem se nuk mund te kalohet ne krahun tjeter per faktin se eshte grop poshte kesaj rrugice, e duhet nje shkalle e gjate per te kaluar ne krahun tjeter, ose nje derrase qe te sherbej per te kaluar, po asnjerit nuk ja ka mbajtur te kaloj ne krahun tjeter te ketij tuneli te vogel, sepse sipas pleqve te zones,mbas ketij tuneli mund te kete kurthe te ndryshme,ky miku im me ka then se aty kan shkuar shum njeres nga shqiperia per te kerkuar flori biles dhe nga italia, por asnjeri nuk ka mundur te kaloj kete tunelin qe ne pjesen e poshtme eshte bosh dhe degjohet ushetima e ujit qe buron nga mali ne brendesi te tij,cfare mund te fshihet vall ne krahun tjeter,???,mendoj se ne Shqiperi kemi perla te arkeologjis dhe njeri se merr mundin te bej kerkime per te hedhur drite ne keto vende te lashta te cilat mund te kthehen ne pika turistike shume te kerkuara nga vizitoret,dhe kjo do ishte nje plus i madh per banoret e zones dhe per shtetin ne pergjithesi si trashgimi kulturore.
    E dergojmi menjehere Indiana Jonsin aty....
    A mundet me hy ne kete shpell te kerkoje thesarin Harrison Ford ? ...mrekulli, mu kujtua "Shpella e Piratve" e te ndjerit petro Marko...
    Po ky qenka thesar ne vete ore sujot, veres ēka do bejmi ne, pse te mos gjuhemi ne avantura ne keto ane per nja dy muaj ?
    Si e ceka me siper, ne na dueht nje "shoqat avanturieres" poe e them keshtu se fabrizio do rhote e me mire te theme une..;keshtuqe do bejmi pergatitje kesaj vere, te organizojmi nje ekip, apo ndoshta po frigoheni nga suksesi ore ?
    Une do mirrem me xhirime, alfo me referanca, javan me tana librat e strabonit e Plinit e te herodotit..;po me vjen ēudi si humbi hyj-Njeriu, ky njeri qe na duhej ne keto momente ?
    Dariusi besoj se edhe ai do na bashkohet, nasht, do behemi per nja 20 vjet me te rinje por do ngjitemi me ne fund deri te maja e kesaj shpelles...sote nuk do me ze gjumi ore...mezi pres Qerrshorin e Korrikun...
    Do ja hedhi nje shikim nga "dhoma" permes google toka...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 07-02-2009 mė 19:08
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    NE rrethinat e fhatit POROCAN gjendet kjo shpella.

flm Javan
    Tani eshte qarte qe po te mbysim me pyetje, por qe te mos na vije keq me vone qe kemi nuseruar, di te thuash se cdo te thote Porocan, ose cilido nga emrat e fshatrave me lart qe ke hasur te degjosh? Jane shume interesant dhe te them te drejten tingellojne si camerisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-02-2009 mė 19:13

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    E dergojmi menjehere Indiana Jonsin aty....
    A mundet me hy ne kete shpell te kerkoje thesarin Harrison Ford ? ...mrekulli, mu kujtua "Shpella e Piratve" e te ndjerit petro Marko...
    Po ky qenka thesar ne vete ore sujot, veres ēka do bejmi ne, pse te mos gjuhemi ne avantura ne keto ane per nja dy muaj ?
    Si e ceka me siper, ne na dueht nje "shoqat avanturieres" poe e them keshtu se fabrizio do rhote e me mire te theme une..;keshtuqe do bejmi pergatitje kesaj vere, te organizojmi nje ekip, apo ndoshta po frigoheni nga suksesi ore ?
    Une do mirrem me xhirime, alfo me referanca, javan me tana librat e strabonit e Plinit e te herodotit..;po me vjen ēudi si humbi hyj-Njeriu, ky njeri qe na duhej ne keto momente ?
    Dariusi besoj se edhe ai do na bashkohet, nasht, do behemi per nja 20 vjet me te rinje por do ngjitemi me ne fund deri te maja e kesaj shpelles...sote nuk do me ze gjumi ore...mezi pres Qerrshorin e Korrikun...
    Do ja hedhi nje shikim nga "dhoma" permes google toka...
    o sa ide te mire o kreks po si tja bej se nuk kam letra e nuk leviz dot he per he.do me vinte shum keq sikur mos ti bashkengjitesha grupit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Suliot

na u bere i domosdoshem tani --une kam kerkuar shpesh nje njeri nga ajo zone.nga gramshi kam miq--do i pyes edhe do ju tregoj me shume per ceshtjen.

kreksi

nuk e kemi me te futur ne shoqeri---pa ja na trego pak fshatin Porocat ne googel earth-----afroje pak me afer fotografin se Gjergani duhet te kete vajtur tani atije.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 07-02-2009 mė 19:26

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    o sa ide te mire o kreks po si tja bej se nuk kam letra e nuk leviz dot he per he.do me vinte shum keq sikur mos ti bashkengjitesha grupit.
    ku do vemi pa udhe rrefyes--munde te na kene zene priten ballistat kusare.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Alfeko & sulioti, ky Porocani nuk ka te beje me Policanin, jo?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-02-2009 mė 19:30

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Fabrizio po perkthen pjesene dyte ky flitete deri diku per keto udhetim te nendheshme.

Pouqevilles shqiptaret i kishin dhene denim me vdekje ne se shkelte ne zonen e Beratit. Ai ka shkruar ne shume vende se deshironte jashte mase te shkonte atje. Pse e ndaluan? Pse donte te shkonte?

Murgjit a Athos vinin ne Berat dhe kopjonin pergament e lashte per t'u edukuar me frymene e manastirit. Keto pergamene te Athos tani jane origjinali qe kemi ne greqisht. Manastirit tone i ra FLAKA. Dhe disa vjet me pare ne jeten tone, po ashtu kulles 5, Arbanensis ne Athos.

Fati keq, apo i paracaktuar nga politikat tokesore?
    --------

E ka lexuar ndokush nje liber te Petro Markos per femije te cilet eksploronin shpellat e Vjoses ne kete rast dhe gjetje arkeologjike te Baal? Ai thonte se ne sarajet e nje beu kishte shpella te nedheshme, te cilat perdoreshin per te ekszekutuar njerez te cilet dilnin me pas te mbytur ne lume. Mbase ky liber me ka krijuar kuriozitet ne kete fushe kur isha femije. Per fat te keq nuk ja mbaj mend titullin te sakte.
    Po normal, si nuk me kujtohen heronjet tek "Shpella e Pirateve" ...Vjollca sidomos...dhe kompanija..;viti 999 ? ..;po ai ishte gjeni i ndjeri petro marko, gjeni...
    lexo shkrimin e me poshte qe i bera suljotit..;pa e ditu fare qe edhe ty te ka rene ndermend per kete roman, nejse, mos te flasim shume se do thojne; jane bere pleqet si fmija, tuj u plake tuj u rrakat...

Do takohemi kesaj vere ne kete shpell qe e precizoi suljoti..

Eh, ketu tek Pukevilli flitet me ndryshe;

Ky ka kaluar kah Berati, ka patur njohuri per Dodonen e Tomorrit te Beratit por ne ato vite eshte bere ē'ishte e mundur qe Dodona te percaktohet diku me poshtė...krejt dakor me ju, qeshtje politike...
    Te gjithe ata dashamire udhepershkrues qe ishin te terhjekur te percaktonin Dodonen ketu afer Beratit te gjithe u terhoqen si me magnet atej nga frika se mos po e percaktojne Dodonen teepr ne veri, megjithese edhe atje tek Janina kishte shqiptar por, them nganjehere se kjo iniciativ athue mos ka nxitur greekt qe te sillen aqe te terbuar ndaj shqiptarve ?
    Friak se mos mbetet nje vend kulti me i famshmi i botes ne duar te shqiptarve per ta do ishte vdekje ?
    Pra Pukevilli ishte partizan per Dodonen e Janines, mirepo disa italian mendonin se Dodona duhej te ishte afer malit Tomorr ose mu ne maje te malit..
    So tere diten i kam kushtuar ketyre kerkimeve, as per zbulimin e Trojes nuk u be aqe zhurm sa per vende ndodhejn e Dodones, qe per ēudi, te dyja keto vende u zbuluan ne te njejtin vit, Shlimani atej gjeti Trojen dhe gjoja ne Miken maskat e arit te Agamemnonit e te familjes mbretnore, ne anen tjeter ketej arkeologet grek gjoja arkeolog, zbuluan Dodonen ne veri...derisa ne flinim ne gjumė !
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Po normal, si nuk me kujtohen heronjet tek "Shpella e Pirateve" .......
    Do takohemi kesaj vere ne kete shpell qe e precizoi suljoti..

Eh, ketu tek Pukevilli flitet me ndryshe;

Ky ka kaluar kah Berati, ka patur njohuri per Dodonen e Tomorrit te Beratit por ne ato vite eshte bere ē'ishte e mundur qe Dodona te percaktohet diku me poshtė...krejt dakor me ju, qeshtje politike...

Friak se mos mbetet nje vend kulti me i famshmi i botes ne duar te shqiptarve per ta do ishte vdekje ?....
    Pra Pukevilli ishte partizan per Dodonen e Janines, mirepo disa italian mendonin se Dodona duhej te ishte afer malit Tomorr ose mu ne maje te malit.....
    ....So tere diten i kam kushtuar ketyre kerkimeve, as per zbulimin e Trojes nuk u be aqe zhurm sa per vende ndodhejn e Dodones, qe per ēudi, te dyja keto vende u zbuluan ne te njejtin vit, Shlimani atej gjeti Trojen dhe gjoja ne Miken maskat e arit te Agamemnonit e te familjes mbretnore, ne anen tjeter ketej arkeologet grek gjoja arkeolog, zbuluan Dodonen ne veri...derisa ne flinim ne gjumė !
    Te ka vajtur ndonjehere ne mendje se si mundej Zeusi ta shikonte luften e Trojes nga mali ku rrinte gjithmone?

Qe grekeve nuk u mbyllet goja per Vorio Epirin e kam si buka qe ha se u ka mbetur dicka shume e rendesishme pa e mberthyer.

Ne vere une mund te vij nga ana tjeter e shpelles...

PS. Pukevili nuk ka vajtuar brenda, vetem anash zones, pasi shoqeruesit i kane thene qe nuk shkone me te se ka cmim per koken e tij. Cfare ka shkruar per zonen e Beratit e ka nga te thenat.

Tungjatjeta Barat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-02-2009 mė 19:44

Faqja 65 prej 91 FillimFillim ... 1555636465666775 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •