Close
Faqja 55 prej 91 FillimFillim ... 545535455565765 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 541 deri 550 prej 903
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Ok per ke e ke fjalen konkretisht? Dhe cfare te shtyn te mendosh qe e verteta mban emrin baptist?
    Kete pyetje eshte me e drejte tua besh atyre qe po kerkojne te verteten me shumice zerash - une nuk e di perse e kane kete mendim, e aq me pak, perse i tmerrohen kaq shume ne vend se ta perqafojne miqesisht. Kane frike se do t'u hakmerret pastaj per sjelljen armiqsore dhe mendjemadhesine fashatareske qe kane treguar me pare?!!

Sa per turr e flood me duket se ska te beje shume me pasaktesite po me manine per te kundershtuar cdo gje...
    ...qe ndreq baptisti.
    Saktesisht ashtu.

Dodona nuk bihet dot ne Tirane edhe sikur ta duam. Po ne Epir, aty ku eshte tani, si thua ti, u cua apo ishte aty? (kjo per tju kthyer temes)
    Mua nuk me ben kurrfare pengese vendodhja faktike e Dodones. Une i gezohem faktit, edhe nese dikush e gjene ne plantin Mars. Kjo do te vertetonte se banoret e pare te Marsit ishin paraardhesit tane, nderkohe qe civilizimet e sotme ende nuk ia kane arritur asaj qe ne e kemi realizuar ne parahistori.

Por do t'i them "jo" atij qe do te mundohet ta sjelle ne Tirane, apo ne oborr te shtepise sime - sepse kemi nevoje per me hapesira me te gjera qe te rritemi si komb. Por ca tipa grekosllav kane ambicje te kunderta dhe kerkojne t'i ngushtojne kufijte tane pak me shume se ne shekullin e kaluar.

Une nuk e kam te veshtire t'i bashkangjitem turmes dhe te tehm: Mire zoterine ashtu eshte: nuk ka mure ciklopike as godina megalitike - ka vetem gure ciklopik.

Por une, nuk po shkruaj per kete grushtin aktiv ketu, po per ate turmen qe po lexon ne heshtje e modesti.

Pershendetjet e mia te perzemerta te gjitheve.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Sot s'ka imazhe, fjalė shume e imazhe pakė...desha te them, derisa ne bisedojm ketu sulioti me duket se e ka rrokur krampin dhe lopaten si Shlimani, ia ka mesy asaj kodres se Suloves dhe mengjezi ndoshta do e ēeli ne Oraklin e Dodones, taman si ata Sellet, selejt, qe ishin mesuar te hecin kėmb zbathur dhe gjumi ti zente ashtu te shtruar ne tokė te zotit prane sanktuerit...
    Po fillova te kerkoja "nga dhoma" me serverin google earth me siguri se do ta shihnja edhe sulin tonė tek falltorja qe sot i thone atij vendi " aty ku bejne burrat sehire"...dhe klik..do ja beja nje foto "nga dhoma"...
    Ata guret qe i permendi sulji me siguri se do na i gjeje, ku me dit se a jane te asaj Dodones pelasgjike a jo, s'ka rendesi, Sulova e ruan me gjelozi kete fshehtesi ndoshta si dikur qe ruanin fshehetesin prifterinjet e Dodones kur vinin udhetar nga kater skajet pelasgjike per ti qare hallin e te mbjelluve apo te tkorrurave apo benin lutje per shi, keta sulovet leshonin pellumbat e fshehur ne dushkė dhe hallelijve ua interpretonin(spjegonin me nje pergjegjeje pozitive apo edhe negative te ardhmen e tyre...
    Gjithnje sullet ndrronin stratagjemin, here leviznin lisin, pra e shkungullonin, ku deget e lisit leshonin ushtime te ēuditshme, por me vonė keta gjeten edhe mrekullina tjera; zvarritjen e zingjirve nga bronzi(kujdes fabrizio) jo nga bakri, pastaj vinin edhe tavolinat e plumbit(nejse, atehere njerzit flenin per toke si bagetija, ēfare tavoline ore ! po ato ishin pllaka nga bakri qe benin zhurem te madhe kur i zvarritshin mbi dushkė, pasatj si aksesuare kishin edhe stufen e ndezur me cunga te suloves, se besoj se gjndej aty pari ndonje oxhak vollkanike, por uji qe avullonte mbi kete stufe vinte nga nje burim aty afer falltores.
    Lisi i madh i shenjte bente léna shumė, sa qe ne fillim grekt nuk e dinin fare as ējan ato gogla por dal ngadal keta selelt pellazg i mesuan akejt se si hahen lénat, ne fillim iu doken te idhta e te forta, menojshin qe jane geshtenja(kshtaja pejane) por u mesuan dhe iu pelqyen.
    Dhasht zoti e gjejmi shenja te Dodones, nje deshmi te fshehur paar 5000 vite !
    Hap i vogėl per forumistė por nje hap i madh per humanitetin...!
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    zvarritjen e zingjirve nga bronzi(kujdes fabrizio) jo nga bakri,
    ere se na merzitet ca robsh paskeni qen booooooooooooooooooooooooo

Il rame č l'elemento chimico di numero atomico 29. Il suo simbolo č Cu.......pra nuk eshte bronx eshte baker tek teksti qe solli javan

dhe rame derivon nga cuprum=rame=baker....nga ku kemi simbolin e bakrit cu

dhe ik kreksi tani mos na derdellis kot...ta tha mir baptisti,uji francez te ben dem ty

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Kete pyetje eshte me e drejte tua besh atyre qe po kerkojne te verteten me shumice zerash - une nuk e di perse e kane kete mendim, e aq me pak, perse i tmerrohen kaq shume ne vend se ta perqafojne miqesisht. Kane frike se do t'u hakmerret pastaj per sjelljen armiqsore dhe mendjemadhesine fashatareske qe kane treguar me pare?!!

...qe ndreq baptisti.
    Saktesisht ashtu.

Mua nuk me ben kurrfare pengese vendodhja faktike e Dodones. Une i gezohem faktit, edhe nese dikush e gjene ne plantin Mars. Kjo do te vertetonte se banoret e pare te Marsit ishin paraardhesit tane, nderkohe qe civilizimet e sotme ende nuk ia kane arritur asaj qe ne e kemi realizuar ne parahistori.

Por do t'i them "jo" atij qe do te mundohet ta sjelle ne Tirane, apo ne oborr te shtepise sime - sepse kemi nevoje per me hapesira me te gjera qe te rritemi si komb. Por ca tipa grekosllav kane ambicje te kunderta dhe kerkojne t'i ngushtojne kufijte tane pak me shume se ne shekullin e kaluar.

Une nuk e kam te veshtire t'i bashkangjitem turmes dhe te tehm: Mire zoterine ashtu eshte: nuk ka mure ciklopike as godina megalitike - ka vetem gure ciklopik.

Por une, nuk po shkruaj per kete grushtin aktiv ketu, po per ate turmen qe po lexon ne heshtje e modesti.

Pershendetjet e mia te perzemerta te gjitheve.
    Me nje fjale ose shkruan per dhite, ose per te mahnitur ndonje qe sapo ka hyre ne forum. Mjaft kopjove dhe luajte rolin e viktimes. Eshte per te ardhur keq qe merr persiper nje rol te tille me pergatitjen qe ke.

PS. Se me vrau syte ajo fraza qe ke shkruar per "kombin e madh". Kombi ka qene i shtrire gjeresisht, dhe nuk ka dyshim se ka lene gjurme ne vende te ndryshme, por gjurme te pashlyera ka lene ne nje pike centrale, ate te origjines te fuqise/civilizimit se tij.

Nuk ma mbush dot mendjen se etrusket e kishin fuqine njelloj si ne Florence edhe ne Rome. Se Roma qe me e fuqishme ne Bizant e Egjipt se sa ne Rome.

Qendrat e kultures perqendrohen aty ku eshte koncentruar dhe levruar mendimi. Kam idene se kjo popullate e ka zgjedhur paraprakisht vendin ku eshte koncentruar, andaj edhe ne do gjejme me shume po te shikojme ne burim, ne vend qe te rrekemi sokakeve dhe udheve te transplatuara. Sa me e dukshme eshte dicka aq me i madh behet dyshimi im se e kane vene aty per ta "zbuluar" ne. Arsyen e dhashe ne konvergimin e thenieve disa autoreve antike, te cilet sebashku nuk kane asnje lloj sensi ne ato qe kane "shkruar".

fanatik i sė vėrtetės Maska e tomaras
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    343
    Citim Postuar mė parė nga FABRIZIO Lexo Postimin
    o tomaras,epo mir pra ca kembengul kot,e kisha perkthyer gabim....rame eshte baker....kurse ajo pllaka e shkrimit eshte prej plumbi....qe te dy kta elemente kimike nuk gjenden ne greqi(ne natyre),ne territoret shqiptare ka sa te duash dhe baker dhe plumb

atyre gjerave te tjera qe ke shkruar bla bla bla as qe me hyjne ne pune fare
    Hapu Fabrizio, hapu. Tė menēurit dhe tė diturit ndodh qė edhe njė fjalė e tė marrit i hap njė dritare pėr tė parė diēka qė s'ka parė deri atėherė.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    nese ti ke ardhur per te provokuar fabrizio-n te garantoj qe ke gjetur personin e gabuar...pevec disa gjuheve te huaja di shume mire dhe fjalor rrugesh

Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin
    Dua te ndalem pak ne nje moment qe mesa duket nenvleftesohet. Homeri duke qene i pari qe ka permendur Dodonen, na jep nje informacion shume te cmuar:

Δία δ' οὐ λάθε τερπικέραυνον
    Ζεῦ ἄνα Δωδωναῖε Πελασγικὲ τηλόθι ναίων
    Δωδώνης μεδέων δυσχειμέρου, ἀμφὶ δὲ Σελλοὶ
    σοὶ ναίουσ' ὑποφῆται ἀνιπτόποδες χαμαιεῦναι

Ai e quan vendin e Dodones δυσχειμέρου qe do te thote : me te ftohte te jashtezakonshem, pra qe vuan nga nje i ftohte ekstrem.

A e ploteson e ashtequajtura Dodone prane Janines kete kriter?
    Mesa di une gjithe zona atje shquhet per klimen e bute dhe ne dimer.
    Une do te thosha JO te madhe. Me poshte, kam bere nje grafik me temperaturat e Janines, qe eshte fare prane te ashtequajtures Dodone (greke). Sic mund te shihet fare lehte, temperaturat e Janines, dhe ne muajin me te ftohte, nuk shkojne asnjehere nen zero. Ne fund te fundit do ishte krejtesisht e paarsyeshme qe ""Dodona"" qe eshte vetem pak kilometra larg, te vuante nga nje i ftohte ekstrem ashtu sic deshmon Homeri.
    Une do te thosha qe kjo eshte nje prove e pakundershtueshme qe Dodona nuk gjendet aty ku e kane zbuluar greket dhe filogreket perendimore.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 05-02-2009 mė 19:24
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Pershendetje,
    I nderuari xh.Gashi, aty u be nje gabim i lehte nga perkthyesi sepse nuk ishin ato pllaka metalike nga plumbi por nga bakri, nejse ka disa autor qe thojne se sullet benin zhurem shume edhe me zingjir nga bronzi, kuptohet aliazh..
    Pra zveēani e tjera nuk vijne ne konsiderat, mos te shkojm fare kah veriu se atej i kemi serbet mjaft na dalin per te argumentue edeh dodnen pas manastireve, do i nxjerrim telashe vetes, siē tha Baptist me nej fjalė filozofike; le te rriej Dodona atje ku eshte njehere, mos e ēoft zoti ne tirane se edhe aty do vijne menjehere greket, mos ti tkurrim trojet iliro pellazge edhe me tej, pra kujdes, mos te shpallim menjehere kete zbulim se po na pushton naj fuqi nga Marsi a Satrni..lol !

Lexova nga postimi i fundit i antarit qe permendi se ata prifterinje qe endeshin kembe zbathur kishin lidhje mistiek ndoshta edhe me gjithesine, ka mundesi, permes antenave, lllamarinave nga bakri kan terhjekur zerat nga kosmosi dhe ua kane interpretuar vizitorve...kjo dihet se bakri eshte perēues i mire i rrymes por edeh i valve magnetike...
    Konkluzioni;
    Dodona e Ikonomit vijon te kerkohet dhe ia vlen te germohet ne Sulove, ne nje naltesi prej 980 metra, mu perballe Tomorrit me 2200 metra lartesi, sepse nje pozit e tille meriton nje falltore madheshtore me emrin Dodona.
    Dodona e janines eshte ne nje naltesi mbi 640 metra kurse mali i shenjte aty afer Tomarros eshte 1700 metra.
    Ka edhe njerez te till qe e humbin rrugen ne oborrin e shtepisė;
    Si harruat Odiseun qe vajti ne Dodon per tiu lutur zonjes se bekueme se nga i bie Itaka, pasi qe Odiseu e kishte humbur rrugen, mu ne oborr te vete ore ?
    Duke iu falenderua Dodones me ne fund ai gjeti rrugen qe te kthehet ne gjirin e Penelopes...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga FABRIZIO Lexo Postimin

dhe rame derivon nga cuprum=rame=baker....nga ku kemi simbolin e bakrit cu

Si ne Rum Rome?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Si ne Rum Rome?
    po sakte Rum eshte emri antik i Romes.

Faqja 55 prej 91 FillimFillim ... 545535455565765 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •