Close
Faqja 52 prej 91 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Xhemati i perulur le te sjelle barazvlera ose kundervlera ne se ka dyshim ne cilesine e asaj qe kam sjelle. Dhe ne se ka dyshim ne autenticitetin e fjales time, le te perqendrohet ne postin ne vijim.

Ah, tani u dashka te themi ashlar. O megalith, o ashlar po vetem ciklopike te mos jene. Ja qe edhe bota e njeh stilin "ashlar" si ciklopik dhe ja sepse:

frengjishte vjeter-aisselier
    latinisht-axicellus

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Ai qe qesh e vesh;
    ...ja nise edhe ti mem kopju ą, te paska met mangit edhe google earth...
    ..mos dilni hiē nga dhoma, mshelnu ne internet, me falni, ne vete interrnim...lol !(me shpoti edhe une)... une veē sa dola nga puna...e drejt ne internim me ju...
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Pse jemi tubuar ketu ne sot aqe me vrull rrethe Dodones ?

Sa i perket temes, ne vend qe te sjellim ketu rreshta te autorve antike qe te gjithe i njohim, perse nuk perpiqemi te sjellim citate nga libri i Perikli Ikonomit ?

i ketij mendimi isha edhe une pasi gjithkush nga ne njeh dicka,ndersa ikonomi e ka perjetuar me jeten e vete.edhe jo vetem ikonomi.

po vreja nje emision anglez para ca netesh ,i cili bente fjal per nje qytetrim te vjeter i cili llogjikishte duhej te shtrihej ne knoso edhe perreth.per kete arsye arkeologet shkuan edhe gerrmuan ne sandorini edhe aty gjeten mure ciklopike me nje sistem ndertimore te njejte me ate te knosos--keshtu kryen lidhjen qe donin(pamvarsisht perfundimit).Muret ciklopike i perkasin nje qytetrimi shume me me te vjeter ndaj edhe gjendja e gureve te tille ne Sulove na flete per nje qytetrim shume me te vjeter.......eshte Dodona apo ndonje qytet tjeter kjo pak rendesi ka,rendesi ka qe tomorri banohej nga 3000 p e s edhe perqindja me e madhe shkone tek gjajesimi me dodonen.Vreni se sa rendesi ju japin greket ketyre ceshtjeve--thirren dijetaret e botes edhe e reklamuan--ndersa ne shqipot nuk merremi veshe me njeri tjetrin edhe c do kush(nga une i pari)ka filozofin e tije per ceshtjen edhe askush tjeter nuk e njeh ceshtjen me mire se vetja jone.

Te nderuar miq komunista edhe ballista--lereni mendimin e lire te shfaqet --lerini zerat te degjohen edhe mos u mundoni ti vini vulen gjithckaje me njohurit personale.

gjendja e gureve ciklopike ne sulove munde te tregoj Dodone(une besoj se po) por munde te tregoj edhe nje kala te ndertuar me gure te marre nga ndonje pike tjeter aty prane ---ne te cilen munde te fleje nje qytetrim i lashte edhe i nje rendesie jetike per mbijetesen mijvjecare te kombit tone te coptuar fale .."mos njohjes se rrenjeve te veta"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Ne asgje nuk kemi zbuluar deri me tani "nga dhoma" por jemi duke mbeshtetur tezen e Perikli Ikonomit, te nderuar lexues.
    Sa per dije; e vertete eshte qe une sot s'kam nevoj me fare te dali jasht ketij vendi, jam i rrethekur me libra shkencor qe pak kush i ka nder ne...po nejse kam prirje nganjehere edhe per humorin... pse jo si ai i Baptistit, apo i Fabrizio-s, qe te ndalemi edhe te veshtrim tek perkthimi i tij qe solli, mirepo do ua sjelli edhe une versionin tim qe postova dje qe perngjane shume por problemi eshte tek metali se aty Fabrizio e ka perkthyer ' zhurma vinte nga pllakat e plumbit" me sa e dijmi ne te gjithe, plumbi nuk leshone kurrfare ushtime, e ne vend te plumbit duhet te jete ajo ushtima qe solla pardje, pra ato ushtima vinin nga pllakat e bakrit qe njihej si metal i asaj kohe...

Sa i perket temes, ne vend qe te sjellim ketu rreshta te autorve antike qe te gjithe i njohim, perse nuk perpiqemi te sjellim citate nga libri i Perikli Ikonomit ?
    Bacile di Reme vertet do te thote shkopinj bakri. I rremt, themi per bakrin.

PS. a ishin Lemboset prej bakri??

Ka terminologji shkencore dhe per guret ciklopik. Ka qe cke me te. Cyclopic walls eshte termi qe perdoret rendom per masive guresh me nje forme disi me pak simetrike sesa megaliti (qe eshte perdorur psh ne Tikal apo Tiahuanako apo ne Giza etj). Ky eshte ndryshimi fare i vogel qe kane. Perndryshe ne koncept shpesh nderthuren me njeri tjetrin per shkak te madhesise. Sme duket me vend te devijohet tema ne Ali Hoxhe apo Hoxhe Ali. Kjo foto ketu poshte psh:

http://www.goddess-athena.org/Museum...pe_painter.jpg

quhet Athina dhe Gjigandi duke ndertuar murin ciklopik dhe eshte i etiketuar ne kete menyre nga arkeologjia. Mund te ishte quajtur dhe Megaliti gje qe padyshim nuk do e shnderronte ne e shes thesin, se shes thesin....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Ne asgje nuk kemi zbuluar deri me tani "nga dhoma" por jemi duke mbeshtetur tezen e Perikli Ikonomit, te nderuar lexues.
    Sa per dije; e vertete eshte qe une sot s'kam nevoj me fare te dali jasht ketij vendi, jam i rrethekur me libra shkencor qe pak kush i ka nder ne...po nejse kam prirje nganjehere edhe per humorin... pse jo si ai i Baptistit, apo i Fabrizio-s, qe te ndalemi edhe te veshtrim tek perkthimi i tij qe solli, mirepo do ua sjelli edhe une versionin tim qe postova dje qe perngjane shume por problemi eshte tek metali se aty Fabrizio e ka perkthyer ' zhurma vinte nga pllakat e plumbit" me sa e dijmi ne te gjithe, plumbi nuk leshone kurrfare ushtime, e ne vend te plumbit duhet te jete ajo ushtima qe solla pardje, pra ato ushtima vinin nga pllakat e bakrit qe njihej si metal i asaj kohe...

Me siguri se fabrizio do reagoje por mbasi me ne fund dha diēka pozitive dhe konkrete i falet edhe ky gabim..qe ndoshta vjen ashtu i shtypur atje ne itali kurse ne ktej ne francė vertete shofim ndryshe,
    o kreks,degjo njehere ketu,mos gerricemi e lagu se lagu....ne fakt tek teksti qe ka sjelle javan,fjala rame perkthehet baker,kjo eshte nje gje fare elementare per ta ditur dhe une e kam perkthyer plumb(dhe aty nuk shkruhet piombo),por jo se nuk e dija une qe rame eshte baker,veshtiresia e atij perkthimi qendron ne gjera te tjera........ne shume burime te tjera thuhet qe ishin prej plumbi,,,,,dhe nuk behet fjale per tingull zanor qe leshon bakri apo ku di une,eshte nje oshetime magjike kapish.

hajt mo po e lem baker,nuk ka rendesi shume ca metali apo aliazh ishte.

ps.me kape mat me kte punen e bakrit

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    pak me larte ilira2 ka postuar disa gjendje arkeologjike ne Tomorre me duket?

ajo qe dua te theme lidhet me nje foto ne te cilen tregohet se sa nen dhe gjenden muret e qytetrimeve me te vjetra...duke mbeshtetur keshtu edhe G F Williams i cili ka thene se "C pasuri e madhe i prete arkeologet kur shqiptaret te hapin thesaret e lashtesis pellazge"

i te njejtit mendimi ishte edhe Thomopulo i cili na thote se qytetrimi i lashte pellazge fle i mbuluar me tone dherash siper tije.

vrejtem edhe pemet mbi piramidat e visokos.

me pak fjale --na eshte e domosdoshme njohuria mbi shume teknika edhe shume menyra kerkimore --por kjo nuk do te thote qe te gjitha ekuacionet zgjidhen me rregullen e treshit.

te dhenat na sjellin me prane asaj qe besojm se eshte----teorema e pitagores nuk e pranon nje gje te tille---ler tja leme kohes ta vertetoj a ta mohoj--thjesht kjo duhet reklamuar qe te jete ne qender te vemendjes te dashamirsve

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    keshtu thoni ju,ndersa Dhakaraqi ka mendim tjeter ...thote se faltoren e dogji nje ilire.
    njihet boterisht Theodhosio si perveluesi i "zjarrishteve pagane" ne emer te krishterimit.
    nuk them une,thoshte Pausania..

kush djallin eshte ky Dhakaraqi as qe e kam idene fare,nuk i di emrat e banoreve te greqise
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 05-02-2009 mė 16:22

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    --por kjo nuk do te thote qe te gjitha ekuacionet zgjidhen me rregullen e treshit.

te dhenat na sjellin me prane asaj qe besojm se eshte----teorema e pitagores nuk e pranon nje gje te tille---ler tja leme kohes ta vertetoj a ta mohoj--thjesht kjo duhet reklamuar qe te jete ne qender te vemendjes te dashamirsve
    ca domethene kjo....rregulli i treshit,pitagora(teorema)...Dodona(ben fjale tema) asgje fare nuk kuptova,dhe besoj dhe te tjeret nuk kuptuan shume

mos e bejm gjeometri ktu tani

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga FABRIZIO Lexo Postimin
    nuk them une,thoshte Pausania..

kush djallin eshte ky Dhakaraqi as qe e kam idene fare,nuk i di emrat e banoreve te greqise
    hahah

ky mbahet si historishkruajtesi i Dodones ne janin.Lobi greke e ka perkthyer ne disa gjuhe te botes edhe e reklamon.ky eshte ai i cili ka pjelle malin e tomorrit mbi gjirin e amvrakias--ate qe Straboni e quan Pteleon.

Faqja 52 prej 91 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •