Postuar më parë nga
Paulus
Nuk ka asgje te keqe nese nje shqiptar apo shqiptare qofte ai/ajo kartolik/e, orotodoks/e, mysliman/e, ateist/e dashurohet dhe martohet me nje partner te gjinise te kundert te huaj! Megjithate, per temen ne fjale kam dy shqetesime:
1. Se pari, pavaresisht motiveve, te martohet nje shqiptar/e me nje serb/e nuk eshte diqka e zakonshme! Sepse ende ne Serbi mbizoteron nje klime ultranacionaliste antishqiptare! Ende Serbia vazhdon te punoje me te gjitha forcat kunder Kosoves dhe popullit shqiptar! Ende ne Serbi enden te lire me mijera kriminele qe kane marre pjese ne vrasjet, gjymtimet, djegiet, dhunimet!
Ndersa, ende ne Kosove kemi me mijera familje qe vajtojne familjaret e vrare, te masakruar apo te djegur pikerisht nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi! Ende ne Kosove kemi me mijera familje qe nuk ua kane gjete eshtrat te afermeve te tyre te rrembyer nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi! Ende ne Kosove kemi me mijere femra te dhunuara dhe te shkaterruara perjete nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi!
Perse keta mijera njerez u vrane, u masakruan, u dogjen, u dhunuan me mijera femra nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi? Ka vetem NJE pergjigje te thjeshte: SEPSE ishin SHQIPTAR!
2. Se dyti, nuk po shoh nje zhvillim te natyrshem te dashurise erotike ndermjet nje shqiptareje te moshes prej 20 deri 30 vjeq me nje mashkull serb te plakur te moshes 45 vjeq e nalt te cilin e sheh vetem nje here apo asnjehere para martese! Nese nuk do ta kundershtoja kete martese per arsyen e konfliktit shqiptaro-serb (dhe per me teper per shkak te pasojave te tija - vrasjeve, masakrimeve, djegieve e dhunimeve te femrave), atehere do ta kundershtoja per shkak te PANATYRSHMERISE se nje martese te atille, qofte ajo edhe mes nje femre shqiptare dhe nje mashkulli shqiptar!
Ndersa qdo koment se jo ky katolik, ky mysliman, ky ashtu e ky keshtu jane edhe nje TURP dhe nje TRAZIM per martiret dhe deshmoret e popullit shqiptar qe rane jo sepse ishin myslimane apo katolike apo ateiste po sepse ishin SHQIPTARE qe e donin LIRINE!
Per fund, kam vetem dy fjali. Njera qe e perdor populli yne shqiptar dhe tjetra qe e ka folur vete Jezusi.
Mozomakeq! edhe: Fali o Zot se nuk dijne as vete se q'jane tuj ba!
Krijoni Kontakt