Close
Faqja 73 prej 90 FillimFillim ... 2363717273747583 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 721 deri 730 prej 891
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Nje pyetje kam une.Nuk shquhem per patriot.

Serbet e Kosoves martohen me shqiptare????
    Jo more çfar ... shqiptaret dhe serbet (se paku ne Kosove) nuk martohen mes vete, as kurre nuk jan martuar ... disa perjashtime kan ndodhur ne te kaluaren nga politikan apo funkcionare te lart shqiptar komunist qe jan martuar me shkina (serbe) per te bere karriere ne ish jugosllavi. E njejta ka qene edhe ne kohen e turkise, edhe atehere jan martuar disa shqiptar me turqelike vetem per te perfituar, per te bere karrier ne perandorine osmane.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-03-2008
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga Paulus Lexo Postimin
    Nuk ka asgje te keqe nese nje shqiptar apo shqiptare qofte ai/ajo kartolik/e, orotodoks/e, mysliman/e, ateist/e dashurohet dhe martohet me nje partner te gjinise te kundert te huaj! Megjithate, per temen ne fjale kam dy shqetesime:

1. Se pari, pavaresisht motiveve, te martohet nje shqiptar/e me nje serb/e nuk eshte diqka e zakonshme! Sepse ende ne Serbi mbizoteron nje klime ultranacionaliste antishqiptare! Ende Serbia vazhdon te punoje me te gjitha forcat kunder Kosoves dhe popullit shqiptar! Ende ne Serbi enden te lire me mijera kriminele qe kane marre pjese ne vrasjet, gjymtimet, djegiet, dhunimet!
    Ndersa, ende ne Kosove kemi me mijera familje qe vajtojne familjaret e vrare, te masakruar apo te djegur pikerisht nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi! Ende ne Kosove kemi me mijera familje qe nuk ua kane gjete eshtrat te afermeve te tyre te rrembyer nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi! Ende ne Kosove kemi me mijere femra te dhunuara dhe te shkaterruara perjete nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi!
    Perse keta mijera njerez u vrane, u masakruan, u dogjen, u dhunuan me mijera femra nga ata mijera kriminele qe enden te lire ne Serbi? Ka vetem NJE pergjigje te thjeshte: SEPSE ishin SHQIPTAR!
    2. Se dyti, nuk po shoh nje zhvillim te natyrshem te dashurise erotike ndermjet nje shqiptareje te moshes prej 20 deri 30 vjeq me nje mashkull serb te plakur te moshes 45 vjeq e nalt te cilin e sheh vetem nje here apo asnjehere para martese! Nese nuk do ta kundershtoja kete martese per arsyen e konfliktit shqiptaro-serb (dhe per me teper per shkak te pasojave te tija - vrasjeve, masakrimeve, djegieve e dhunimeve te femrave), atehere do ta kundershtoja per shkak te PANATYRSHMERISE se nje martese te atille, qofte ajo edhe mes nje femre shqiptare dhe nje mashkulli shqiptar!

Ndersa qdo koment se jo ky katolik, ky mysliman, ky ashtu e ky keshtu jane edhe nje TURP dhe nje TRAZIM per martiret dhe deshmoret e popullit shqiptar qe rane jo sepse ishin myslimane apo katolike apo ateiste po sepse ishin SHQIPTARE qe e donin LIRINE!
    Per fund, kam vetem dy fjali. Njera qe e perdor populli yne shqiptar dhe tjetra qe e ka folur vete Jezusi.
    Mozomakeq! edhe: Fali o Zot se nuk dijne as vete se q'jane tuj ba!
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    Po keto gjera vertet Zoti i fal por populli e vun ..........nuk kem histori krejt nga keta njerz qe shkojn lindin ne serbi...
    Me fal e nderuara Dorontina, po fjalia jote ishte shume e paqarte, nuk kuptova gje prej gjeje! Te lutem ta shtjellosh edhe njehere!

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

fierakja

Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Un kam patur nje shoqe te ngusht Serbe (gjithashtu nje Maqedonase dhe nje Greke) ne Canada.
    Nuk me duket ndo nje gje e temershme per nje shqiptare te bjeri ne dashuri me nje Serb. Zemra nuk kontrollohet dot ne raste te tilla.
    po nese nuk e she tragjike nse ke moter mund ta martosh pastaj niopat doti kesh druzhe dajo ahha po mos ja fur kot or nuk e di nga cili vend je ppr shqiptasret duhet te mbushen mend ende

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,217
    Postimet në Bllog
    22
    Ne fakt, martesat nderetnike ne Kosove jo vetem qe duhen respektuar por edhe duhet stimuluar nga qeveria e Kosoves pasi ky eshte investimi me i madh njerezor per paqen dhe per te ardhmen e Kosoves. Ata femijet qe do te lindin nga nje prind shqiptar e nje serb do te jene pellumbat e bardhe te paqes ne Kosove, pasi ata nuk do te rriten me ndjenjen e urrejtjes nderetnike sic rriten femijet e familjeve ekskluzivisht shqiptare apo serbe.

Arsyeja perse qeveria shqiptare duhet te stimuloje rritjen e kontakteve midis grupeve etnike ne Kosove eshte pasi kjo eshte menyra me e mire per te integruar shoqerine multiethnike te Kosoves. Ne fakt, hendeku i madh qe ekziston midis minoritetit serb dhe shumices shqiptare ne Kosove eshte kercenimi me i madh per paqen, sigurine dhe te ardhmen e Kosoves. Per aq kohe sa serbet nuk do te integrohen ne jeten e shtetit te ri ne Kosove, per aq kohe sa do te krijojne kantonet dhe qendrat e tyre autonome brenda Kosoves, Beogradi ka per ti instrumentalizuar per destabilizimin e shtetit te Kosoves.

Dhe kjo nuk perben ndonje risi te madhe ne Kosove, jane me mijera rastet e shqiptareve nen Jugosllavi qe u martuan me shtetas/e jugosllave, serbe, kroate, boshnjake, maqedone, etj. Shembulli me i mire per kete, ish-kryeministri i Kosoves dhe ish-oficeri i ushtrise Jugosllave, Agim Ceku.

Albo

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Hej, a rren shpesh a dejm ti ?

Ti me keto ofendimet e tua vetem e vertetojne ate qe e thash une per ty, ate qe ti je nje genjeshtar i madh qe sajon llafe te keqe kunder vajzave te ndershme, kete po e bene me siguri per arsye qe nuk te ka pranuar asnje femer shqiptare, e te eshte dashur te lidhesh me ndonje femer nga racat e gerrditshme te Kosoves, me ndonje magjupe, turqelike, boshnjake apo shkine te qelbur.

Pra me kete shkrimin tend me larte, e vertetove qe paske genjyer haptas, se as ne ate regjionin tend nuk paska patur femra shqiptare qe kan shkuar me shkie. Megjithse, une nuk mundem te flas per ate rrethin tend te ngushte, se kete e din ti me se miri, mirpo mos kujto qe jan te gjitha femrat shqiptare te njejta.

Dhe klloshar shko thuaj prinderve tu qe te kan pjelle e nuk te kan edukuar si duhet e tash je bere nje rrenc i madh dhe i pafytyre qe mundohet ta njollose popullin Shqiptar me genjeshtra shizofrenie.

e Bravo te koft se ti e zbulove rrencin me te madh te ketij forumi .
    tash ti rri ne gjendje gatishmerie sepse Stafi i Forumit SHqiptar ka vendos me ta grit ni permendore , vetem ti duhesh ti lajmrojsh se ku deshiron me te ngrit permendoren .

Po Duhet Me Ja Bo Rrafsh ...ndoshta te gjith e din se kujt i bohet rrafsh .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-03-2008
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ne fakt, martesat nderetnike ne Kosove jo vetem qe duhen respektuar por edhe duhet stimuluar nga qeveria e Kosoves pasi ky eshte investimi me i madh njerezor per paqen dhe per te ardhmen e Kosoves. Ata femijet qe do te lindin nga nje prind shqiptar e nje serb do te jene pellumbat e bardhe te paqes ne Kosove, pasi ata nuk do te rriten me ndjenjen e urrejtjes nderetnike sic rriten femijet e familjeve ekskluzivisht shqiptare apo serbe.

Arsyeja perse qeveria shqiptare duhet te stimuloje rritjen e kontakteve midis grupeve etnike ne Kosove eshte pasi kjo eshte menyra me e mire per te integruar shoqerine multiethnike te Kosoves. Ne fakt, hendeku i madh qe ekziston midis minoritetit serb dhe shumices shqiptare ne Kosove eshte kercenimi me i madh per paqen, sigurine dhe te ardhmen e Kosoves. Per aq kohe sa serbet nuk do te integrohen ne jeten e shtetit te ri ne Kosove, per aq kohe sa do te krijojne kantonet dhe qendrat e tyre autonome brenda Kosoves, Beogradi ka per ti instrumentalizuar per destabilizimin e shtetit te Kosoves.

Dhe kjo nuk perben ndonje risi te madhe ne Kosove, jane me mijera rastet e shqiptareve nen Jugosllavi qe u martuan me shtetas/e jugosllave, serbe, kroate, boshnjake, maqedone, etj. Shembulli me i mire per kete, ish-kryeministri i Kosoves dhe ish-oficeri i ushtrise Jugosllave, Agim Ceku.

Albo
    I nderuar, keto shqiptare s'po martohen per te krijuar familje multietnike me femije qe do te kishin identitet te dyfishte shqiptaro-serb, ato thjeshte po asimilohen brenda popullit serb dhe femijet e tyre do te jene vetem serb!
    Mandej a s'po te kujtohet Bosnja? Srebrenica? Me shume se 1/3 e martesave ne Bosnje kane qene nderetnike dhe madje marre parasysh edhe gjuhen e njejte dhe origjinen sllave te popujve atje, kjo megjithate s'i pengoi serbet te ushtrojne gjenocid ndaj boshnjakeve dhe shpesh ka ndodhur qe te vriten njerezit prej te afermve te tyre (nipave/dajve)!
    Ju lus qe te mos fantazoni per "paqe" dhe "pajtim" shqiptaro-serb kur ne Kosove ende qahen te vraret, te humburit dhe gjithe ato femra te dhunuar ne kohe te luftes.
    E gjithashtu mos te perpiqet dikush ta ktheje kete teme ne perplasje fetare sepse keto raste kane ndodhur, ndodhin edhe do te ndodhin (fatkeqesisht) pa dallim feje.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Katolicizmi nuk e lejon martesen me ndonje mashkull/femer muslimane , por mundet me ato ortodokse.
    Ndoshta kjo eshte arsyja pse vajzat katolike martohen me ortodokset serb dhe refuzojn djemt musliman te Shkodres. Pra me mir bona ortodokse serbe , sesa shqiptare muslimane.

Ne Bosnje poashtu kishte martesa te perziera dhe gjithcka dukeshte mir , derisa nuk filloj lufta , kur fillun te vrahen bashkeshortet mes vete , nuk ngelen gati hiq martesa te perziera. Dashuri e madhe duheshte te jet kjo , sa qe prej dashuris se madhe u mbyten.

Per me lidh miqsi me serbt , ska nevoj me ua dhon vajzat tyne , mjafton Serbia me e pranu pavarsin e Kosoves , me i kthy eshtrat e shqiptarve te masakrum e te varrosur ne malet e serbis , mjafton me i denu kriminelt qe kan bo masakra ne Kosov dhe ne Ballkan , me ju dhon te drejtat shqiptarve te Lugines se Presheves ... KAQ !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Drini_i_Zi : 14-01-2009 më 10:58
    "Askush nuk është aq i verbër , se sa ai i cili nuk dëshiron të shohë"

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Ne qofse ju edhe pas 10 vjetesh qe ka mbaruar lufta e vazhdoni te alimentoni urrejtje mjer ju .
    Pse nuk mendoni qe ne diferencen e 10 vjetve njerzit zduan me lufte,te du palet .
    Nuk jeni te lodhur ?

Kosovar ka ne te gjith ex jugosllavin e besoj se dhe ato jan martu me sllav.
    Un jam ne kufi me zvicren dhe ketu eshte shum i larte perqindja e martesave te perziera.(kjo vetem per te mare nje shembull kufitar)
    Keshtu edhe shkodra ka pasur e do ket martesa me fqinjet ,eshte e pashmagshme
    Edhe pse jan sllav te perzim montenegrin e ku di un.
    Ju flisni keshtu se jeni akoma ke ura Tares,jan djem shqiptar qe jan martuar me te huaja(4 here me tepr eshte diferenza me femrat )po te kishin ikur vajzat atehere do ndodhte e kunderta .
    E ju ca do bejshit ?si e mendoni ju do u shtote raca jon----.
    Edhe mua sme pelqen serbi(edhe pse se kam vujtur ne lekuren time direkt)
    Un ne famijen time kam hallen e babes(ne shkoder) qe ka martuar me dashuri sllav te perzier tregtar ne shkoder dhe jan trasferuar ne Zagreb,person i mrekullushem.E ishin ne gjendje te mire te dy.Me mbrapa martesa te perziera ska pasur perse shqiperia u izolua ne diktaturen e enverit.
    Kjo per tu dhene nje tjeter shembull edhe pse shkodra ne 1914 ka luftu me sllavt.
    E martesa me dashuri do ket dhe tek femit e juaj.
    Per cilin sbeson mund tju fus dhe foto te 41.
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 14-01-2009 më 11:33

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Eshte per tu turperuar ato familje dhe ato femra qe pranojn nje lidhje te tille,keq,keq,keq.......

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Shumica ketu qe kane bere postime dhe qe jane pajtu jane pajtu duke vendu para fen jame shum i sigurt ne kete,me thuani fen e keni para mandej kombin.

STOP MARTESAVE ME SERB,GREK,TURK e ne pergjithsi me SLLAVET.

STOOOP ju qe perkrahni mendojeni mire,se fmijen ne djep ta ka masakru,ndonjeher duhet edhe te shikojsh pas jo vetem para,ju lutem perdorni pak te kaluaren se ndoshta ju tregon se cka me bere.

Si mundet me armikun e me te madh me u martu me kriju familje,mos ju lutem mendoni mire dhe i perkraheni keto gjera,mos e turbulloni gjakun shqiptar.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Faqja 73 prej 90 FillimFillim ... 2363717273747583 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •