Close
Faqja 29 prej 34 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 337
    i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    hmmm darius une shum shpesh shkoi ne shkup e maqedoni ka edhe asi ka edhe ksi fakt osht qe jan me fanatik per ka feja po jo kejt te arabizuar siq mendoni po edhe shikoj te githa ata aty ne at foto cfar te keqen sheh aty ??? te lutem keta jan musliman nuk munden te shkoin ne vorim me kryqa
    We are all Aliens

Nuk ja vlen te diskutojme o extreme. Skemi per te nxjerre gje ne drite. Se kush po pretendon te shkojne ne varrim me kryqa ate vetem ti e di. Lere mer daj kryqin e shiko qylafet arabe dhe flamurin arab. Turp e faqja e zeze. Ptuj se na ndyne rracen keta kerma

Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk ja vlen te diskutojme o extreme. Skemi per te nxjerre gje ne drite. Se kush po pretendon te shkojne ne varrim me kryqa ate vetem ti e di. Lere mer daj kryqin e shiko qylafet arabe dhe flamurin arab. Turp e faqja e zeze. Ptuj se na ndyne rracen keta kerma
    darius edhe vetem pak ti se pari do duhej ta pyetje at maqedonken a thua kush eka fajin per keta shqipetar te till dhe ajo sigurisht qe do te thoshte jo se di e ti do te duhej ti pergjigjeshe natyrsht se ju e keni fajin sepse iu keni mohuar shkollat iu keni mohuar gjuhen iu keni mohuar qdo gje perveq fes bile bile aty iua kan dhan shum te dreita , nga situata ne te cilen kan kaluar ata jan shumm shumm mire darius besomm se edhe dita e dites po shkojn edhe ata dreit civilizimit ne maqedoni shqiptart pijn alkohol dalin ne disko vallzojn dhe kendojn e kam fjalen per rini aty ne at foto i ke te gjith gjeneraten te cilen e ka shtypur maqedoni tashti spo mund ti shtyp me dhe civilizimi i tyre ka filluar ne mas besom tjesh i sigurt per ket .
    We are all Aliens

USAlbania
    Anëtarësuar
    27-05-2008
    Vendndodhja
    With money you can buy a bed, but not sleep.
    Postime
    524
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Shumica dermuese e shqiptareve te maqedonise e kane humbur vet-dijen shqiptare tashme prej kohesh. Per vet-dije europiane as qe behet fjale. Keta po ti quash europiane u bie damllaja.

Cdo lidhje shpirterore dhe kulturore kjo popullate e ka me lindjen ne kuptimin e plote te fjales, dhe shqiptarizmi per ta eshte si nje lope qe ata e mjelin kur te duan por per te cilen nuk kane asnje detyrim. Keshtu kaq pak lidhje kane ata me identitetin shqiptar saqe edhe kuluren dhe zakonet shqiptare i kane zevendesuar totalisht me ato turke dhe arabe. Nuk ka asgje ne jeten e ketyre shqipfolesve ne Maqedoni qe te jete ne perputhje me traditen dhe menyren e jetes shqiptare, ndoshta vecse gjuhes. Islami i ka arabizuar kaq shume saqe i ka alienizuar jo pak edhe nga vete shqiptaret.

Shqipfolesit ne Maqedoni, kane shpallur si qellim prej kohesh kthimin e Tetoves ne qender islamike te ballkanit. Ata nuk kane shpallur psh kthimin e Tetoves ne qendren shqiptare te Ballkanit, ose te kultures shqiptare ballkanike, por kane zgjdhur ta kthejne qytetin e vet ne qender e kultures arabo-magjype ne Ballkan.

Thone se kane bere kaq e aq luftra me Maqedonasin, por triumfi i ketyre luftrave eshte ne thelb kultura islame, sepse identiteti shqiptar ne kete popullate eshte ne rastin me te mire shume i vaket. Shkoni njehere ne treve shqipfolese ne Maqedoni dhe do shikoni nje bote totalisht te huaj, prej asaj shqiptare, nje ambient totalisht oriental ne cdo aspekt te jetes. Te gjithe flasin per arabine, per Turqine per Allahin, shumica dermuese nuk kane lexuar asnje liber ne shqip ne jeten e tyre, dhe shqiptarizmi eshte vetem nje term qe perdoret kur luftohet me sllavin, por ne kohe paqe gjithcka eshte arabe.

Vizitoheni vetem nje here Kumanoven, Gostivarin, Dibren, Tetoven per tu kthyer te lebetitur, prej identitetit arabo-magjyp qe kaq shume dominon jeten e shqipfolesve atje. Vizitojeni nje here keto qytete per tu tmerruar prej burrave parazite dhe femrave te mbuluara nga koka ne kembe, qe trajtohet si te jene lope dhe jo qenie humane. Une iu garantoj se nuk do dini ku jeni ne Arabi apo ne zemer te Europes.
    Edhe pse i gjeneralizon dukurine Zarathushtra nuk me ben te kundershtoj nje realitet te ketille ne Maqedoni por edhe Kosove. Eshte me se e vertete ky konstatim. Edhe ato te cilet jane ndryshe dhe ato te cilet tentojne te ndryshohen nuk mundin te marin guximin se injorantet taliban jane shumice.

p.s
    Ne kete kohra tani tek ne nese don te besh nje pasuri goxha te bollshme duhet te hapesh nje cd-shop me ilahije ose librari me libra fetaro arab se shiten si allve. ( jam me dy mendje per kete te fundit hahaha )

Hibernated
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Po mire more darius ma thuaj sinqerisht ndryshoni ti edhe ajo maqedonja qe flisje ti me keta shqipetaret e Shkupit . D.m.th sipas kesaj me shum ke ngjajshmeri me kete maqedonen se me shqiptaret e dine nga , nga feja . A jeni dyte ortodoks apo ?
    Lexoje Fishten o vemje lexoje...

Porsi kanga e zogut t'verës,
    qi vallzon n'blerim të prillit;
    porsi i ambli flladi i erës,
    qi lmon gjit e drandofillit;
    porsi vala e bregut t'detit,
    porsi gjâma e rrfès zhgjetare,
    porsi ushtima e nji tërmetit,
    ngjashtu â' gjuha e jonë shqyptare.
    Ah! po; â' e ambël fjala e sajë,
    porsi gjumi m'nji kërthi,
    porsi drita plot uzdajë,
    porsi gazi i pamashtri;
    edhè ndihet tue kumbue;
    porsi fleta e Kerubimit,
    ka'i bien qiellvet tue flutrue
    n't'zjarrtat valle t'ameshimit.
    Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi këtë gjuhë të Perëndis',
    trashigim, që na la i Pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftë, po, goja,
    që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
    qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lèn mbas dore.
    Në gjuhë shqype nanat tona
    shi prej djepit na kanë thânun,
    se asht një Zot, qi do ta dona;
    njatë, qi jetën na ka dhânun;
    edhe shqyp na thanë se Zoti
    për shqyptarë Shqypninë e fali,
    se sa t'enden stina e moti,
    do ta gzojn kta djalë mbas djali.
    Shqyp na vete, po pik' mâ para,
    n'agim t'jetës kur kemi shkue,
    tue ndjekë flutra nëpër ara,
    shqyp mâ s'pari kemi kndue:
    kemi kndue, po armët besnike,
    qi flakue kanë n'dorë t'shqyptarëvet,
    kah kanë dekë kta për dhè t't'Parvet.
    Në këtë gjuhë edhe njai Leka,
    qi'i rruzllim mbretnin s'i a, xûni,
    në këtë gjuhë edhe Kastriota
    u pat folë njatyne ushtrive,
    qi sa t'drisë e diellit rrota,
    kanë me kênë ndera e trimnive.
    Pra, shqyptarë çdo fès qi t'jini,
    gegë e toskë, malci e qyteta,
    gjuhën t'uej kurr mos ta lini,
    mos ta lini sa t'jetë jeta,
    por për tê gjithmonë punoni;
    pse, sa t'mbani gjuhën t'uej,
    fisi juej, vendi e zakoni
    kanë me u mbajtë larg kambës s'huej,
    Nper gjuhë shqype bota mbarë
    ka me ju njohtë se ç'fis ju kini,
    ka me ju njohtë për shqyptarë;
    trimi n'za, sikurse jini.
    Prandaj, pra, n'e doni fisin,
    mali, bregu edhe Malcija
    prej njaj goje sod t'brohrisim:
    Me gjuhë t'veten rrnoftë Shqypnia!

Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    darius edhe vetem pak ti se pari do duhej ta pyetje at maqedonken a thua kush eka fajin per keta shqipetar te till dhe ajo sigurisht qe do te thoshte jo se di e ti do te duhej ti pergjigjeshe natyrsht se ju e keni fajin sepse iu keni mohuar shkollat iu keni mohuar gjuhen iu keni mohuar qdo gje perveq fes bile bile aty iua kan dhan shum te dreita , nga situata ne te cilen kan kaluar ata jan shumm shumm mire darius besomm se edhe dita e dites po shkojn edhe ata dreit civilizimit ne maqedoni shqiptart pijn alkohol dalin ne disko vallzojn dhe kendojn e kam fjalen per rini aty ne at foto i ke te gjith gjeneraten te cilen e ka shtypur maqedoni tashti spo mund ti shtyp me dhe civilizimi i tyre ka filluar ne mas besom tjesh i sigurt per ket .
    Oh tani doli qe e paska fajin maqedonsi qe qenkan arabizuar shqiptaret ne Maqedoni. Rri o extreme pash zotin mos ja fut kot tani. Ja kane dhene vete ne dore armen maqedonsve e serbeve keta me kete arabizmin e tyre idiot dhe tani ankohen se paska qene si rezultat i shtypjes. Keta edhe sot e kesaj dite kur flasin per fe ende nuk jane ne gjendje te bejne dallimin. Po degjuan ortodoks duhet te jete patjeter sllav ose grek. Shif me cfare llogjike flasin. Se konceptojne dot qe ka ortodoks shqiptare pa qene grek e sllav sic ka katolike shqiptare pa qene italiane apo latin. Nuk i la as maqedonsi dhe as serbi te prapambetur por i la zgjedhja qe bene. Zgjodhen ate besim injorantesh dhe ate menyre jetese injorantesh qe i la injorante. Kaq, eshte e thjeshte si 1 e 1 qe bejne 2.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Kanan Lexo Postimin
    Lexoje Fishten o vemje lexoje...

Porsi kanga e zogut t'verës,
    qi vallzon n'blerim të prillit;
    porsi i ambli flladi i erës,
    qi lmon gjit e drandofillit;
    porsi vala e bregut t'detit,
    porsi gjâma e rrfès zhgjetare,
    porsi ushtima e nji tërmetit,
    ngjashtu â' gjuha e jonë shqyptare.
    Ah! po; â' e ambël fjala e sajë,
    porsi gjumi m'nji kërthi,
    porsi drita plot uzdajë,
    porsi gazi i pamashtri;
    edhè ndihet tue kumbue;
    porsi fleta e Kerubimit,
    ka'i bien qiellvet tue flutrue
    n't'zjarrtat valle t'ameshimit.
    Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi këtë gjuhë të Perëndis',
    trashigim, që na la i Pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftë, po, goja,
    që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
    qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lèn mbas dore.
    Në gjuhë shqype nanat tona
    shi prej djepit na kanë thânun,
    se asht një Zot, qi do ta dona;
    njatë, qi jetën na ka dhânun;
    edhe shqyp na thanë se Zoti
    për shqyptarë Shqypninë e fali,
    se sa t'enden stina e moti,
    do ta gzojn kta djalë mbas djali.
    Shqyp na vete, po pik' mâ para,
    n'agim t'jetës kur kemi shkue,
    tue ndjekë flutra nëpër ara,
    shqyp mâ s'pari kemi kndue:
    kemi kndue, po armët besnike,
    qi flakue kanë n'dorë t'shqyptarëvet,
    kah kanë dekë kta për dhè t't'Parvet.
    Në këtë gjuhë edhe njai Leka,
    qi'i rruzllim mbretnin s'i a, xûni,
    në këtë gjuhë edhe Kastriota
    u pat folë njatyne ushtrive,
    qi sa t'drisë e diellit rrota,
    kanë me kênë ndera e trimnive.
    Pra, shqyptarë çdo fès qi t'jini,
    gegë e toskë, malci e qyteta,
    gjuhën t'uej kurr mos ta lini,
    mos ta lini sa t'jetë jeta,
    por për tê gjithmonë punoni;
    pse, sa t'mbani gjuhën t'uej,
    fisi juej, vendi e zakoni
    kanë me u mbajtë larg kambës s'huej,
    Nper gjuhë shqype bota mbarë
    ka me ju njohtë se ç'fis ju kini,
    ka me ju njohtë për shqyptarë;
    trimi n'za, sikurse jini.
    Prandaj, pra, n'e doni fisin,
    mali, bregu edhe Malcija
    prej njaj goje sod t'brohrisim:
    Me gjuhë t'veten rrnoftë Shqypnia!
    E kam lexuar motiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii une kete qysh ne banka shkollore , problemi i gjuhesh eshte kombetar mos tentoni ta beni fetar se gaboheni rende , pasi e ceke pse spo ma cek edhe rrospine e fishtes kujt i thot rrospi qe ti me ngulm bene thirrje qe ta marresh kulturen e tyve andaj perderisa beni thirrje ne kulturen e rrospies e jo shiptare nuk keni kurfar te drejta ti thoni askujt asgje .
    I pelqeu dikujt ose jo ky eshte realiteti , mos tentoni qe problemet kombetare ti beni fetare .
    KOSOVA E MADHE

Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Oh tani doli qe e paska fajin maqedonsi qe qenkan arabizuar shqiptaret ne Maqedoni. Rri o extreme pash zotin mos ja fut kot tani. Ja kane dhene vete ne dore armen maqedonsve e serbeve keta me kete arabizmin e tyre idiot dhe tani ankohen se paska qene si rezultat i shtypjes. Keta edhe sot e kesaj dite kur flasin per fe ende nuk jane ne gjendje te bejne dallimin. Po degjuan ortodoks duhet te jete patjeter sllav ose grek. Shif me cfare llogjike flasin. Se konceptojne dot qe ka ortodoks shqiptare pa qene grek e sllav sic ka katolike shqiptare pa qene italiane apo latin. Nuk i la as maqedonsi dhe as serbi te prapambetur por i la zgjedhja qe bene. Zgjodhen ate besim injorantesh dhe ate menyre jetese injorantesh qe i la injorante. Kaq, eshte e thjeshte si 1 e 1 qe bejne 2.

darius si flet keshtu thua se nuk paskan qen fare te shtypur po me trego njeher pse ne shqiperi nuk ka kshtu fanatizem edhe ne kosove ka per te njejten arsye mir po neve kemi qen shumic ne kosove dhe jemi munduar ne maksimum te shkollohemi dhe ta mbajm traditen shqiptare dhe ne nje % te madhe ja kemi aritur qellimit .... a thua cfar ndikimi ka pasur mohimi i shkolles mohimi i gjuhes , lejimi me perparsi i fes a thua cfar ndikumi ka mundur te ket kjo vetem mos em thuaj qe nuk ka luajtur rol fare dhe nje gje ta dish se ne maqedoni ka shqiptar qe nuk e din se egziston ndonje shqiptar katolik apo ortodox ....
    We are all Aliens

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    Citim Postuar më parë nga Coca-Cola Lexo Postimin
    p.s
    Ne kete kohra tani tek ne nese don te besh nje pasuri goxha te bollshme duhet te hapesh nje cd-shop me ilahije ose librari me libra fetaro arab se shiten si allve. ( jam me dy mendje per kete te fundit hahaha )
    pranon ortak e? une jam ekspert per ilahije, plus qe e di bilben dhe kuranin me mire se myslot dhe kristaqet.
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

USAlbania
    Anëtarësuar
    27-05-2008
    Vendndodhja
    With money you can buy a bed, but not sleep.
    Postime
    524
    Citim Postuar më parë nga vampiro Lexo Postimin
    pranon ortak e? une jam ekspert per ilahije, plus qe e di bilben dhe kuranin me mire se myslot dhe kristaqet.
    Jo jo ky biznes nuk don njohuri kjo kerkon angazhim shit dhe vetem shit dhe fut leket ne xhep.

Faqja 29 prej 34 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •