Postuar më parë nga
RaPSouL
Nxënësit e “Arseni Jovkovit” mbetën në rrugë
Edhe pse nga ky vit shkollor arsimi i mesëm është i obligueshëm, nxënësit shqiptarë të Shkollës së mesme ekonomike “Arseni Jovkov” dhe atë mjekësisë “Pançe Karagjozov” sot nuk arritën të ulen në bankat shkollore.
Edhe pse paraprakisht ishin njoftuar se problemi rreth vendosjes së 5 paraleleve shtesë të Shkollës së mesme ekonomike “Arseni Jovkov” është zgjidhur dhe do të transferohen në hapësirat e gjimnazit “Cvetan Dimov”, një gjë e tillë nuk ndodhi. Atmosfera ishte e tensionuar, prindërit e revoltuar kërkonin përgjegjësi pse fëmijët e tyre ngelën jashtë objekteve shkollore.
“As atje as këtu. Nuk di ku të shkoj e të ankohem. Çfarë të bëj|, u anku një prind.
“Nuk kemi qenë të informuar rreth ditës që është mbajtur provimi kualifikues, kurse ja sot mbi 50 nxënës kanë mbetur në rrugë”, shtoi I revoltuar një tjetër prind.
Derisa autoritet e Shkollës së mesme ekonomike Arseni Jovkov thonë se problemi është zgjidhur me transferimin e paraleleve në “Cvetan Dimov”, këta të fundit thonë se nuk kanë hapësira për t’i pranuar 5 paralelet me mësim në gjuhën shqipe.
“Vend nuk ka në objektin e ‘Arseni Jovkovit’, prandaj janë hapur pesë paralele në ‘Cvetan Dimov’. Tani ne nuk jemi këtu për të plotësuar dëshira, fundja prindërit kërkonin që fëmijët e tyre të mësonin në shkollën e mesme ekonomike dhe kjo u arrit, mendoj se për ta nuk duhet të jetë me rëndësi se në cilin objekt shkollor mësojmë. Mendoj se me rëndësi është që të mësojnë në drejtimin që e duan nxënësit”, tha Shaip Zeneli, përgjegjës i paraleleve shqip në “Arseni Jovkov”
“Shumë të drejt kanë prindërit që revoltohen. Mirëpo në qoftë se vijnë te ne le ta dijnë se janë drejtu në adresë të gabuar, do të duhet ta zgjidhin problemin me ‘Arseni Jovkovin’. Unë nuk e dij se si mund të bëhen ato amvisë në shkollën tonë, unë nuk e di si mund të japin një deklaratë të atillë pa kurrfarë marrëveshje, unë nuk e di si mund të shpallin konkurs të pranojnë nxënës për ‘Cvetan Dimovin’, kurse kjo shkollë nuk ka hapësirë për ata nxënës”, u shpreh Avni Nuhik, përgjegjës i paraleleve shqipe në “Cvetan Dimov”
Megjithatë ministri i Arsimit Pero Stojanovski edhe një herë ka premtuar se problemi me paralelet shqipe do të zgjidhet gjatë ditës së nesërme.
“Në biseda me përfaqësues të Ministrisë së Arsimit dhe prindërve dhe menaxhmentit të këtyre shkollave është rënë dakord që prej nesër mësimi me disa ndryshime plotësuese të orarit të fillojë të realizohet dhe e njëjta është rënë dakord edhe me paralelet shqip në shkollën e mjekësisë ku paralelet shtesë me disa ndryshime të vogla të orarit të mësimit prej nesër të fillojnë me mësim”, ritheksoi ministri i Arsimit Pero Stojanovski.
Gjatë këtij viti shkollor, mësimin e kanë vazhduar diku rreth 24 mijë nxënës në mbarë shkollat e mesme të vendit.
Alsat
Krijoni Kontakt