Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Uallahi une jam i sigurte per gjithcka qe flas per hadithet sepse ne te kundert nuk do ta flisja.sepse profeti a.s thote kush thote per mua dicka qe une se kam then le ti eprgatise vetes nje karrige per ne zjarr.Keshtu qe une jam shume i sigurte jo vetem per kete por dhe per me shume se kjo qe kam thene ne drejtim te haditheve e nese nuk do te isha i sigurte nuk do isha besimtar por munafik ose qafir qe vepron dhe falet me gjymtyre por me zemer mohon, dyshon etj etj.

Nuk ka tre variante hadithesh.Nese do te njihje shkencen e hadithit do te ishte me mire per ty.ne hadith ka transmetime te shumta porse keto jane te regjistruara tek librat e jone te sakte si Buhariu dhe Muslimi.

Profeti a.s ka thene do ju le Kuranin dhe Sunetit.Lexoje tek hadithi 28 tek 40 hadithet e Imam Neuevijut

Nga Ebu Nexhih el-Irbad ibn Sarijeh, radijall-llahu anhu, transmetohet se ka thėnė:

“Na ka kėshilluar Resulull-llahu, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, me njė vaz (kėshillė) nga i cili zemrat na janė ndritur dhe sytė na janė pėrlotur dhe i thamė: ‘O Resulull-llah, sikur ky ėshtė vazi ynė lamtumirės, prandaj na porositė.’ Tha:

‘U porosisė juve devotshmėrinė ndaj All-llahut tė Madhėruar, dėgjueshmėrinė dhe nėnshtrueshmėrinė ndaj sunduesit edhe sikur ai tė ishte rob. Vėrtet, kush jeton nga ju do tė sheh shumė kundėrthėnie. Ju e keni obligim sunnetin tim dhe sunnetin e halifėve tė pėrudhur drejtė. Mirė mbanu pėr kėto dhe ruanu nga risitė (bid’atet) nė fe, sepse ēdo bid’at ėshtė lajthitje’.”

(Davudi dhe Tirmidhiu, i cili thotė: ky ėshtė hadith hasen sahih)

Keshtu qe hadithet qe shipkin shiat qe thojne jo Aliu duhet ta kete postin e hilafetit dhe ho ebu bekri apo umeri.Se ka nga ato grupe te devijuara qe thojne harroj xhibrili ne vend tia jepte shpalljen aliut ia dha Muhamedit a.s .Po pse harrojne engjejt? E kush xhibrili!Po Allahu i di te gjitha gjerat.

Keshtu Gostivar une te keshilloj qe mos merresh shume me dituri shiash pasi ato e deformojne fene dhe argumentet e saj.Ata kane qellim persine dhe jo islamin.Allahu i udhezofte ato dhe ty ne rrugen e drejte.

Nuk e di falesh ti apo jo?Nese falesh si falesh?Nese merr abdes si e merr abdesin?Jo cdo gje thuhet ne Kuran.ne kuran jane parimet baze porse hadithet jane ato qe shpjegojne Kuranin.Ekziston nje grup i humbur prej 72 grupeve qe do perfundojne ne zjarrin e xhehenemit te cilet besojne vetem ne Kuran dhe jo ne hadithe.Ky lloj besimi eshte kufer dhe e nxjerr njeriun prej fese.Sepse feja jone eshte Kurani dhe hadithet.Per saktesimin e haditheve ka dijetare qe merren me shkencen e hadithit duke filluar nga kuptimet e tyre dhe nga tramsetuesit e tyre qe vijne nga koha e profetit , sahabet, tabijinet e deri ne kohen e sotme vjen zinxhiri hadithit.

Allahu ka premtuar se do ta ruaje Kuranin dhe po keshtu dhe synetin .Profeti a.s thote se Allahu ne cdo shekull nxjerr nje dijetar i cili i orienton njerzit per tek feja e vertete islame larg cdo grupi te humbur dhe te devijuar.Shekullin tone te kaluar inshalla ka qene sheik Muhamed Nasurudin El Albani shqiptari prej shkodre Muhadithi i i shekullit.Dijetari i vertete te cilin Allahu e pergezoi dhe me enderra ne dynja shikoje kete videon.

Sa budalla eshte "Odisea"

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin

E ne smund ta bejme besimtarin qafir dhe qafirin besimtar vetem se me argumente.
    me duket nje gje e pa logjikshme nese thot dikun keshtu , NE smund ta bejm e qka nuk do te mund te bente zoti ?
    We are all Aliens

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Uallahi une jam i sigurte per gjithcka qe flas per hadithet sepse ne te kundert nuk do ta flisja.sepse profeti a.s thote kush thote per mua dicka qe une se kam then le ti eprgatise vetes nje karrige per ne zjarr.Keshtu qe une jam shume i sigurte jo vetem per kete por dhe per me shume se kjo qe kam thene ne drejtim te haditheve e nese nuk do te isha i sigurte nuk do isha besimtar por munafik ose qafir qe vepron dhe falet me gjymtyre por me zemer mohon, dyshon etj etj.

Nuk ka tre variante hadithesh.Nese do te njihje shkencen e hadithit do te ishte me mire per ty.ne hadith ka transmetime te shumta porse keto jane te regjistruara tek librat e jone te sakte si Buhariu dhe Muslimi.

Profeti a.s ka thene do ju le Kuranin dhe Sunetit.Lexoje tek hadithi 28 tek 40 hadithet e Imam Neuevijut

Nga Ebu Nexhih el-Irbad ibn Sarijeh, radijall-llahu anhu, transmetohet se ka thėnė:

“Na ka kėshilluar Resulull-llahu, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, me njė vaz (kėshillė) nga i cili zemrat na janė ndritur dhe sytė na janė pėrlotur dhe i thamė: ‘O Resulull-llah, sikur ky ėshtė vazi ynė lamtumirės, prandaj na porositė.’ Tha:

‘U porosisė juve devotshmėrinė ndaj All-llahut tė Madhėruar, dėgjueshmėrinė dhe nėnshtrueshmėrinė ndaj sunduesit edhe sikur ai tė ishte rob. Vėrtet, kush jeton nga ju do tė sheh shumė kundėrthėnie. Ju e keni obligim sunnetin tim dhe sunnetin e halifėve tė pėrudhur drejtė. Mirė mbanu pėr kėto dhe ruanu nga risitė (bid’atet) nė fe, sepse ēdo bid’at ėshtė lajthitje’.”

(Davudi dhe Tirmidhiu, i cili thotė: ky ėshtė hadith hasen sahih)

Keshtu qe hadithet qe shipkin shiat qe thojne jo Aliu duhet ta kete postin e hilafetit dhe ho ebu bekri apo umeri.Se ka nga ato grupe te devijuara qe thojne harroj xhibrili ne vend tia jepte shpalljen aliut ia dha Muhamedit a.s .Po pse harrojne engjejt? E kush xhibrili!Po Allahu i di te gjitha gjerat.

Keshtu Gostivar une te keshilloj qe mos merresh shume me dituri shiash pasi ato e deformojne fene dhe argumentet e saj.Ata kane qellim persine dhe jo islamin.Allahu i udhezofte ato dhe ty ne rrugen e drejte.

Nuk e di falesh ti apo jo?Nese falesh si falesh?Nese merr abdes si e merr abdesin?Jo cdo gje thuhet ne Kuran.ne kuran jane parimet baze porse hadithet jane ato qe shpjegojne Kuranin.Ekziston nje grup i humbur prej 72 grupeve qe do perfundojne ne zjarrin e xhehenemit te cilet besojne vetem ne Kuran dhe jo ne hadithe.Ky lloj besimi eshte kufer dhe e nxjerr njeriun prej fese.Sepse feja jone eshte Kurani dhe hadithet.Per saktesimin e haditheve ka dijetare qe merren me shkencen e hadithit duke filluar nga kuptimet e tyre dhe nga tramsetuesit e tyre qe vijne nga koha e profetit , sahabet, tabijinet e deri ne kohen e sotme vjen zinxhiri hadithit.

Allahu ka premtuar se do ta ruaje Kuranin dhe po keshtu dhe synetin .Profeti a.s thote se Allahu ne cdo shekull nxjerr nje dijetar i cili i orienton njerzit per tek feja e vertete islame larg cdo grupi te humbur dhe te devijuar.Shekullin tone te kaluar inshalla ka qene sheik Muhamed Nasurudin El Albani shqiptari prej shkodre Muhadithi i i shekullit.Dijetari i vertete te cilin Allahu e pergezoi dhe me enderra ne dynja shikoje kete videon.

http://video.google.com/videoplay?do...KdoaiBDw&hl=en
    Dmth ti mohon se amaneti i fundit i profetit eshte i regjistruar ne tre variante , biles te regjistruara tek librat e ketyre dijetareve qe ti i quan sahih.
    Per me shum lexo Sahih Muslim hadithin me numer 2803 tek libri numer shtate , libri i haxhit!
    ME Respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Allahu ka premtuar se do ta ruaje Kuranin dhe po keshtu dhe synetin ?
    Me fal po keshtu nuk shkruan ne Kur'an sepse ne Kur'an shkrun se zoti gj.sh do ta ruaj vetem Kur'anin si fjal e tij qe nuk do te ndryshohet dej diten e kijametit
    e syneti nuk permendet askund .

Kalofsh bukur

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Cka tju bej une se nuk keni njohuri nga hadithet e Muhammedit alejhisselam, muslimanet ne Diten e Gjykimit do kene nevoj per Shefatin e Muhammedit alejhisselam, ndersa njerezit te cilet i refuzojne hadithet e tij dhe ato te tjeret qe flasin keq per prinderit e tij nuk do kene shans per shefatin i tij.

Ato hadithe cka flasin per prinderit e Muhammedit alejhisselam jane te vertete, por njerezit sikur ju nuk i kuptojne per ate shkak njerezit sikur ju e kane haram te lexojne hadithe.
    Dijetaret i kane komentuar ato hadithe si psh Imam Neveviu i cili ka thene se pyetje te tilla i jane drejtuar Muhammedit alejhisselam nga ana e beduineve dhe Muhammedi alejhisselam qe tua mbyll gojen nga pyetje te tilla u eshte pergjigjur ne ate menyre.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Me fal po keshtu nuk shkruan ne Kur'an sepse ne Kur'an shkrun se zoti gj.sh do ta ruaj vetem Kur'anin si fjal e tij qe nuk do te ndryshohet dej diten e kijametit
    e syneti nuk permendet askund .

Kalofsh bukur
    edhe a shkruan diku ne kuran se duhet mbajtur mjekren dhe pantollat 3 cerekshe p.s ne kohen e muhamedit ska pas pantolla
    We are all Aliens

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga hubejb Lexo Postimin
    Skeni hiq turp prej Muhammedit alejhisselam, si ua mban fytyra te dilni ne Diten e Gjykimit para Muhammedit alejhisselam me deklarata te tilla per Prinderit e Tij.
    Cka tju bej une se nuk keni njohuri nga hadithet e Muhammedit alejhisselam, muslimanet ne Diten e Gjykimit do kene nevoj per Shefatin e Muhammedit alejhisselam, ndersa njerezit te cilet i refuzojne hadithet e tij dhe ato te tjeret qe flasin keq per prinderit e tij nuk do kene shans per shefatin i tij.

Ato hadithe cka flasin per prinderit e Muhammedit alejhisselam jane te vertete, por njerezit sikur ju nuk i kuptojne per ate shkak njerezit sikur ju e kane haram te lexojne hadithe.
    Dijetaret i kane komentuar ato hadithe si psh Imam Neveviu i cili ka thene se pyetje te tilla i jane drejtuar Muhammedit alejhisselam nga ana e beduineve dhe Muhammedi alejhisselam qe tua mbyll gojen nga pyetje te tilla u eshte pergjigjur ne ate menyre
    .
    Ae lexon veten tende huhejb ose jo?!!! Lexoje me vemendje se cfar shkruan ne njerin postim dhe cfar shkruan ne tjetrin postim !!!!
    Une kam vetem nje fjale " Kontradite"!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Ska asgje kontradite, por si duket truri yt vetem nje proces e paska dhe ai proces quhet kontradite.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Ska asgje kontradite, por si duket truri yt vetem nje proces e paska dhe ai proces quhet kontradite.
    Amin ashtu qofte, cfar te te them une ty ! Ti ne n jeren ane thua si nuk kni turp te folni ashtu per prinderit e a.s.Muahmedit e nga ana tjeter thua se ato hadithe jane te vertata.
    Nese kjo nuk eshte kontradite , atehere me trego ti mua se cfar eshte kjo ?!! Super kontradite , ultra kntradite ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Me falni, me se kam ndermend te merem me ju se me dukeni shum te thjeshte, i keni lexu nje dy libra dhe e konsideroni veten dijetar, hehehehhahah

Dijetar smund te behesh edhe neqoftese tere jeten i'a kushton dijes, neqoftese nuk te ka begatuar Allahu me nje gje te tille.

Ju jeni vetem se nje marionet e orientalisteve, orientalistet shum moti i kane thene fjalet tuaja, ato bile "kontradita" me te medhaja kane gjet ne Kuran se sa ne hadithe, Kurani eshte burim me i madh i kontraditave per njerezit sikur ju.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Nje pyejte per myslimanet.
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 138
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 15:59
  2. Porosia e takimit ndėrfetar
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 11-11-2003, 12:57
  3. Besimi , E Verteta , Llogjika Dhe Fakti.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 23-04-2003, 21:57
  4. Sa Paqedashes eshte Perendia Jehovah????
    Nga drita nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 68
    Postimi i Fundit: 09-12-2002, 11:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •