Korrieri
Anarkia nuk ka brirë!
Shqipëria është një shtet ku dy realitete paralele e zhvillojnë procesin pavarësisht nga njëri tjetri.
Inida Gjata - Zhaku
Do t’ju zënë me gurë! Do t’ju shpojnë më hushta! Do t’jua çajnë gomat e do t’jua copëeçikisin xhamat e sllonëve, të tuaregëve, të porsheve, të audeve, të volvove. Do t’jua këpusin helikat me të cilat fluturoni menjëherë pranë tyre, sa herë ndodh FATKEQËSIA. Do t’ju zhysin nëpër puseta të lëna pa kapakë, nga varfëria. Do t’ju hedhin nëpër gropa rrugësh lënë pa asfaltuar nga makutëria. Do t’ju djegin me benzinë të holluar me ujë e të trashur nga shtrenjtësia. Do t’jua çjerrin fytyrat me copat e xhamave të penxhereve thyer nga shpërthimet. Do t’ju lyejnë me bojën e zezë të ditëve të zeza, shkaktuar nga paaftësia. Do t’ju varin prej kollaresh! Një këshillë për ju të gjithë, mos u dilni më përpara! Dhe jepni dorëheqjen!
E patë, edhe vetë, pasi edhe vetë e ndjetë tronditjen e madhe që shkaktoi shpërthimi, se sa të panevojshëm jeni aty tek dera e spitalit duke numëruar, me celularë nëpër veshë të plagosurit e rradhës! Çfarë u thoni viktimave kur shkoni t’i vizitoni, pasi nuk jeni kujdesur asnjëherë më parë të merrni masat e nevojshme për të parandaluar të tilla tmerre!? Tashmë veprimet e asnjërit prej jush nuk janë thjeshtë njerëzore. Pra, jepni dorëheqjen!
Mbi 200 të plagosur në Vorë! Të vdekur! Shumë të humbur! Sepse armët në shqipëri lihen nëpër depo minjsh! Nëpër bodrume! Nëpër ngrehina të lashta sa vetë anadollakëria e Shqipërisë! Rreziku i armëve, është i vetmi rrezik që nuk ka nevojë për instruksione! Ndonjë fond për rindërtimin e strehëzave të tyre sipas atyre biçim STANDARDESH për të cilat çirreni çdo mëngjes e darkë edhe mund ta kishit gjetur, apo jo!? Apo, jo!?
I hodha një sy Listës së projekteve të investimeve me financim të brendshëm të 2007, fatmirësisht Qeveria është aq transparente sa përzgjedhjen e prioriteve për investim ta publikojë në internet dhe vura re se shumë nga ato zëra të konsideruara si prioritare nga Qeveria mund të ishin shfrytëzuar ndryshe. Por ju mund t’i hidhni një sy edhe vetë në internet websitit të qeverisë e ta shihni atë palo listë në mënyrë edhe më të detajuar:
http://www.minfin.gov.al! Fatkeqësisht nuk kam aq vend këtu sa t’i botoj absurditetet prioritare të qeverisë Shqiptare!
Ndaj, jepni DORËHEQJEN!
E patë ç’ndodhi? E patë?! Një depo shpërtheu në Vorë, e u thyen xhamat e dritareve deri në Tiranë, Shijak, Durrës! Kaos! Kaos! Në autostradë nuk ka një korsi emergjence! Në spitale nuk ka shtretër! Nuk ka medikamentet e nevojshme! Rroftë qepa e kripa! Tek mjekësia popullore përfundojnë të gjithë shqiptarët! Dhe jo se mjekët mungojnë por se depot e spitaleve, janë bosh! DORËHEQJEN, menjëherë!
Të varfrit u vijnë në ndihmë të varfërve! Ta dini se mjekët do të bëjnë maksimumin për të plagosurit jo se ndjenë praninë e KRYETARËVE nëpër këmbë, por sepse ndihen njëlloj të pafat që rrojnë në Shqipëri, njëlloj si të plagosurit .
Policët, janë aq të ndjeshëm e të sjellshëm sot, jo se u ka dhënë urdhër ministri, por sepse janë pjesë e kësaj shoqërie të ngratë që po i nxin ditët e saj me kasaphana të njëpasnjëshme!kështuqë, më mirë DORËHIQUNI!
Qytetarët, do të ishin gati të jepnin ç’të mundnin vetëm që t’u rikthenin buzëqeshjen atyre qindra njerëzve të tronditur nga ky shpërthim, e nga çdo fatkeqësi tjetër që po e bën Shqipërinë një minë me sahat që do të plasë shumë shpejt, por jo se përkrahin vullnetin e mirë të KREYETARËVE, por sepse janë të bindur që prej tyre nuk do të kenë kurrë asgjë të dobishme!
Anarkia nuk ka brirë! Shqipëria është një shtet ku dy realitete paralele e zhvillojnë procesin pavarësisht nga njëri tjetri. Mirëpo cikloni i popullit sa vjen e më i zi bëhet, ndërkohë që Krerëve u ka mbetur vetëm t’u bashkohen dhembjeve që drejtimi i tyre shkakton.
Ikni vetë më mirë, përpara se të plasë Gongu! Dorëheqjen, dhe e mbyllim në paqe këtë histori që po zgjat shumë gjatë!
Krijoni Kontakt