http://www.answers.com/topic/pelican?cat=health
Linkun me lart e mora random nga interneti. Ka te dhena mbi madhesine e zogut dhe gjatesine e flatrave, pershi edhe nje me flatra ta hapura. Kjo per syen se pelikani Dariusit m'u duk shume dull (i remdomte)Kjo nuk do te thote qe nuk eshte pelikan realist, por jo pelikani qe eshte bere simbol kombetar.
Darius, pelikane jane gjetur edhe ne ravijezimet e pashpjeguara ajrore ne Amerikat, jo?
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 23-01-2008 më 23:54
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Te gjitha sa ja atribuon lejlekut (stork) - e njoh shume mire kete shpeze- i pershtaten me se shumeti pelikanit. Po ashtu, Pelikani me siguri eshte Ibisi Egjiptit.
Ne nje teme tjeter ke debatuar qe Ibisi eshte shkronjesi Thotit. Kjo perforcohet nga fakti qe Zeusi eshte mekembesi Hermes/Thotit sipas nje teorie.
Teoria tjeter (kontradiktore me te paren) thote qe djali i vogel i Noes, Chami trashegoi pushtetin e te jatit. Ne e njohim Chamin si Zeus.
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 23-01-2008 më 23:51
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
- E para, ajo qe nuk eshte pellasg po dallohet qe ne dukje te pare. Apo jo?
- E dyta, shkrimi nuk eshte shkrim por alfabet. Pra aty nuk shkruan asgje.
- E treta, ka shume shkronja per te qene me e vjeter se shekulli VII pes, (eshte fonetik), kurse simbolik nuk mund te jete sepse ka shume pak simbole.
Pergjithesisht mund te themi se nuk eshte shkrim fare sado qe shumica e simboleve qe mund te jene edhe konstelacione, u perngjajne apo u pegjigjen plotesisht disa variantave te alfabetit etrur dhe fenikas. Qe do te thote se eshte "forged"![]()
Aeneas Dardanus
Si ka mperseritur shpesh, nuk jam i prirur te besoj se Pellasg eshte autonim.
...ndermjet te dy gjuheve!Se si u transformua emri i popullit ne ate qe e njohim si "pellasg" veshtire ta kuptojme sepse ne nuk dijme si jane quajtur vet. Por lidhja mes Lelegeve, lejlekut dhe emrit pellasg e pellargi eshte e pa kapercyeshme sepse imponohet si nje lidhje organike e pa shkeputur nga kuptimi dhe subjekti...
Aeneas Dardanus
Sikurse edhe fjala pelikan. Pelekan ka analogji shume te sakte me Pelegi se sa Lelegite. Per mendimin tim Lelegi jane koka tjeter e
Peleg(k)ive ne flamur. Sikurse Aleksandri me pas ata synonin drejt Azise.
Shiko tani :
n-OS-it /OSa (mali)/Ath-OS/OS-shqiponje ne hittisht
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-01-2008 më 00:11
Aeneas Dardanus
Aeneas Dardanus
Per piken e pare, qe Peleget jane me te lashte, me sakte jane origjina e lelegeve zgjerova postin tim me lart. Kjo eshte pika krysore ku kamei pasur gjithenje kundershti. Sic jame shprehur shpeshhere, une mendoj se Ballkani ka qene pika centrigugale e kultures pellazge qe me pas eshte shperndare ne Azi. Gjetja e relikeve siriane nderkohe qe asgje domethenese nuk i ka qendrusar kohes ne ballakn, shpjegohet me invazionet e panumurta te shoqeruara me shkaterrim per shkak te urrejtjes ndaj te bukures dhe me te lartes.
Chami eshte nje nga tre djemte e Noes (me i vogli) sipas literatures se shkaterruar dhe te ckishezuar nga keshilli Nikeas. Mendohet qe permbytja te kete ndoshur kur Noa ishte rreth 600 vjet.
Aeneas Dardanus
Sakte.
Ashtu eshte, alfabet por qe perben shkrim. Ndersa per periudhen kohore je gabim. Eshte jashtezakonisht i vjeter. Mund te quhet si shkrimi primordial. Do dilja shume jashte teme po ta vazhdoja ketu pasi ka implikime te tjera dhe tema do zgjerohej ne nje hull te 'frikshem' informacioni. Mbase tek nenforumi tjeter ku shkruaj mund ta zgjeroj si teme kur te kem kohe.
p.s. Ne lidhje me Ibisin edhe une mendoj se eshte pelikani. Ndersa per emrin nosit eshte thjesht emri qe perdorte zona e Korces. Kjo nuk rrezon emrin pelikan per nga vjetersia.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt