Close
Faqja 33 prej 255 FillimFillim ... 2331323334354383133 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Alfeko ketu ke shkrimin e tabeles se art nga Perugja .

Kam lexuar ne nje forum rastesisht duke kerkuar diçe tjeter kam has ne nje analize per kete shkrim .Ai qe analizonte ishte serb dhe kete shkrim thuja se e perkthente per veten i japte nje orientim te gjuhes sllave .

Pse mos te provojn edhe anetaret e forumit shqiptare ta perkthejn kete tekst per vete.

Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 30-11-2007 më 14:16

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga XhGashi Lexo Postimin
    Pershendetje Alfeko keshtu e lexoj une kete shkrimin me lart

Shi lar vai a’tje . l’e ik le s’le ketu mu tha .
    xhgashi

kryhen shume punime mbi nje mbishkrime ,edhe shpesh dijetare te ndryeshem i njohin germat e ndryeshme me menyren e tyre e te lexuarit..edhe perse nuk e njohin gjuhen etruske...kjo është "shkenca"sote miku ime.germa e pare eshte M,edhe tek F perseprapthi kemi TH te demtuar,shih me poshte.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga XhGashi Lexo Postimin
    Alfeko ketu ke shkrimin e tabeles se art nga Perugja .

Kam lexuar ne nje forum rastesisht duke kerkuar diçe tjeter kam has ne nje analize per kete shkrim .Ai qe analizonte ishte serb dhe kete shkrim thuja se e perkthente per veten i japte nje orientim te gjuhes sllave .

Pse mos te provojn edhe anetaret e forumit shqiptare ta perkthejn kete tekst per vete.

serishte ka mungesa ne shkrimin e plote te te florinjtes se Pirgut.Me larte te thashe se "kamë dhene te dhena per kete mbishkrime,por mungesa e forces ekonomike per botimin e atij librit qe kame premtuar,me detyron te mos heshte deri ateher.Ja si lexohet e florinjta e Pirgut....mos me kerko hollsira se duhen muaj te tera qe ti jap.

ITA TMIA ISAK, HERA MASHIKA.FAT I HEK UNIA LASTRES O E MIA OSHA,ME U THA O EVA RIER FELLENZE..................

Kur hjena e ndyre (serbiçka)perballet me teorirat e çabejt,budistit,cekes zeqos demirajt ......etje etje,patjeter do lehin ç ti doje qejfi,por ja qe mbishkrimet mbi sende te ashpra na thone te kunderten.

SALI SLLOPODAN BOLLANO,ASNJEHER NUK ËSHTE VONE TE HAPET NJE UNIVERSITET I SHKENCES SE LASHTESIS NE SHQIPERI,MJAFTE ME INJORANCE KOMUNISTE NE STUDIMIN E LASHTESIS.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Jam shume kurioz te di menyren sesi arrihet deshifrimi dhe percaktimi i nje simboli ne raport me nje germe ose grup germash te caktuara ne alfabetin e sotem latin. Dikur kam lexuar nje shkrim te shkurter per menyren sesi Wallis Budge deshifronte shkrimin hieroglifik egjyptian por do isha i interesuar te shikoja dicka me shume nga Ventri. Nese ka ndonje material me te hollesishem do ja dija per faleminderit.

p.s. Barat wb my friend.
    PO ME HOQE GJOBEN QE ME KE VENE TË PREMTOJ TE TË SJELLE NJE PUNIM PERSONAL MBI NJE MBISHKRIM TE DESHIFRUAR NGA MICHAEL VENTRIS.hhaahhahahah.

me poshte do ju jap edhe leximin ne shqip te ketij mbishkrimi 3500 vjeçare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 01-12-2007 më 08:12

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje
    Alfeko ja posht ke nje foto jemi shume te afert ke leximet e ketyre shkrimeve .
    Jam momentalisht i zene me nje artikull te gazetes se sotme koha ditore nje analiz e ber nga nje akademik Besim Bokshi per ditet e javes .
    [IMG][/IMG]

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Darius te lutem ta vendosesh kete lexime ne vazhdime te mbishkrimit origjinal tek postimi i mesiperm.

PIRO- pranuar nga te gjithe dijetaret si emri i qytetit PILO,i njohur si Pilo i Nestorit Homerian.

IJEREJA-IJE REJA-YJE REJA= e shenjta .sote ky titull ruhet nga gjuha greke vetem se ne gjuhen greke nuk shpjegohet kjo fjale e shqipes

DOERA-emri Doera ështe lexuar nga Ventri si "dhula=skllavia",me kuptimin "skllavia e shenjte",edhe per kete çeshtje kemi edhe ne shqiperi libra te cilet edhe perse çuditen me çështjen "e skllaveve te shenjta",serishte e bejne gjuhen greke si gjuhe 4 mijvjeçare?????Po ti ecnim llogjikes se "skllavet jane te shenjta",ateher mbreti edhe oborri mbreterore duhet te ishin skllever!!!!Ndaj nuk kemi te bejme aspak me "skllaven e shenjte",por me SHENJTOREN DOERA,emri i se ciles ështe emer i perber i tipit homerian Do era,Do lopa,Do dona etje

ENEKA=ENE KA=HENE KA=titull pas degjimit te emrit te shenjtores .p sh kur themi "kryeministri sali berisha duhet te pasojme"te rroj sa malet",pikerishte kete kuptim marin fjalet "hënë ka"perbejn "nderimin qe i behet Doeres"(emer shume i bukur i shqipes,vetem se shqiptaret i kane tradhetuar emrat e tyre kuptim shqip FATKEQSISHT ,edhe ne vende te tyre kane vendosur emra emra te modave te reja fetaroasimiluese..TURPE.

KURUSOJO-KURU SOJO=KURU=KRU sipas Alicia Kober edhe Michael ventris= dy U te perseritura = 1 U.KRU SHOJ=NE KRUA SHOJ= NE KRUA SHPETOJ.

14 GRA.Ne mbishkrime shfaqet shenja e femres me shembllimin e njeriut ne kembe.Leximi "gjinekes "ështe bere sipas leximit te shembellimit ne greqishte.

IJEROJA=YJE ROJA.

e gjitha na thote.

PILO ,YJE ROJA DOERA N'KRUA SHOJ 14 GRA ,YJE ROJA.

Dikur dijetarja Elena Kocaqi na tha se nuk ka greke,ju njoftoj se ajo me tha se i njihte keto mbishkrime "sipas nje e maili qe shkembyem" ...ju kujtohet kur tha se "per epoken e Mikenes as qe nuk e diskutoj se nuk ka greke"
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 01-12-2007 më 08:41

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    IAKOVO THOMOPULO e ka vendin e nderit ne emrimin e shkollave edhe bulevardeve shqiptare.Ky burre ka botuar dhjetra mbishkrime shqipe pellazgeshqipe ,mbishkrime qe çuditerishte nuk njihen aspak nga akademiket tane qesharake.Tek libri PELLAZGJI te botuar ne Marse te 1912 ai boton edhe kete harte e cila tregon shtrirjet pellazge te njohura deri ateher ne ballkan.

NE SHQIPERI I THEMI DERRAVE DAJO,KURSE DAJALLARVE DERRA,PER KETO ÇESHTJE.

harta eshte ndertuar sipas YLLIA=ILIADES.ja se kujt i kendoj Homeri,ja se cilet luftuan ne luften e trojes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 01-12-2007 më 09:42

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    ΗΣΥΧΙΟΣ,ISIQIOS.

Jetoj ne shekullin e 5 te eres sone edhe ështe i njohur per fjalorin e lashte greke qe ka ndertuar.Gjithsia e dijetarve te lashtesis mbeshtet tek fjalori i tij kur ju duhet te shpjegojnë fjale te lashta,po keshtu edhe Bopp,Camarda,Thomopulo etje.Une po ju jape disa fjale nga ky fjalor,megjithse ai u bastardua edhe u grekezua me kalimin e koheve.Ekzistenca e ketyre fjaleve na tregon se greqishtja është nje gjuhe teknike e cila huazoj shume fjale nga shqipja ne lashtesi.

nxjerre nga iakovo thomopulo

1)fjala sipas Isiqios
    2-nr i ku gjendet
    3)shqip
    4)greqisht

arriasth - 532 - arij,harrij - ftano

ata-ietta - 135 - ati,jati - pateras

valismos - 16 - valle - khoros

vra - 577 - vlla - adhelfos

vor - 217 - vorr,varr - tafos

i-vina - 135 - vena,vera - krasi

vrotos - 137 - vrot,vras - fonevo

butis - 373 - butë - apalo

gavothon - 153 - govat - skafi

gjison - 583 - gjason,ngjan - miazi

gjolaka - 133 - gjoli - limni,laka

dadevo - 229,253 - dade - epimilitria

dalemon - 126 - dalë - vjeno

thetis - 174 - deti - thalasa

dheks - 180 - dekës,djekes - qeo

dron - 128 - drejt - efthis

trito - 471 - dridhem - tremo

thofsso,thite - 133 - thom,them - lego

kimvefi - 507 - kembevi - odhiporos

karamvas - 421 - kerraba - ravdhos pimeniki

mos vallë akademiket dhe gjuhtaret dhe historianet tanë duhet ta njihnin kete fjalore????Ku u bazuan kur derdelliten se shqipja nuk ështe shkruajtur kurre duke e demtuar per vdekje kombin tone...nga ku nuk mundemi te bindim boten se jemi autokton .VALLË A NA DUHESHIN KETO NJOHURI PER FATET E KOSOVES SOTE??????

Une permenda pakez fjale nga ky fjalore ,te nxjerra nga Thomopulo 1912,vetem se thomopulo jep qindra te tilla sipas fjaleve qe ai njeh ne mbishkrime.Por sa fjale te tjera ekzistojne jashte atyre qe thomopulo ndeshi perpara tij ne mbishkrime???Pergjigjien ler te na i jap shkenca shqiptare!!!

Ja perse ulëras kaq kohe ne ketë forum,sepse jemi ne shek 5 te eres sone edhe kemi dhjetra fjale shqipe ne greqishten e lashte edhe perse baballaret e kishes grekezonin çdo gje te gjuhes paragreke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 01-12-2007 më 10:40

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    tek ky punin etruske kemi nje fragment nga UTHSTI=ODISEA.
    Praqiten UTHSTE,KERSA,KELPARUN

Njohësve te Homerit duhet tju jete shume e lehte skena qe kerkon te na japin punuesi i ketij punimi etruske mbi pasqyre!

Udhesti me shpate ne dore kerrcënon Kersen, edhe kjo na çon ne ishullin magjik te Kerses nga ku Udhsti dergoj shoket per te gjetur ushqim edhe Kersa i kthehu ata ne kafshe-vreni kemben e mbasme te derrit e cila ështe kembe njeriu.Udhsti ja arriti ti çlironte ata duke perdorur mençurin dhe dhunen mbi Kersen.

1)jane mijra punime qe flasin per fragmente nga lufta e trojes!
    2)etrusket ishin vertetuar me kohe si jogreke!
    3)perse etrusket u krenokan me luften e trojes kur ajo na u pretendoka si greke???
    4)mos valle etrusket ishin pellazge?...kjo ështe vertetuar por nuk njihet ne shqiperi.

Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Etruret veten e emronin me emrin Trush -Tyrshen vete emri tregon kjart se ishin pasardhes te Pellazgve me tradita kulture dhe shkrim te ngjajshem me ate te Lemnosit tani dalin ne pah edhe keto germat e Bosnje Hercegovines .Pra emri trus tryhen gjenezen e ka tek emri qytetit te TROES , TROS,TROYA .
    Per kete emer kam cekur me heret se ne Preshev Bujanoc e disa vende te asaj ane per te emrua nje parcel truall perdoret emri yrt- gjithashtu te gjuha gjermane perdoret emri ort
    Pra te dy emertimet jane emertime per troje ,tuall per banim.
    tro -ort yrt. Sikur rasti me numrin 1 ne gjermanisht ein 1 nje-ein.
    Ndoshta pak isha jasht temes por kerkoj falje .
    pershendetje

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •