Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 60
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Manchester, UK
    Postime
    1,079
    Hürriyet eshte gazeta me tirazhin me te madh ne Turqi. Normlisht nga nje gazeta serioze, kur shkruan per nje problematike historike qe per me teper prek dy popuj, do prisja te ishte me pak subjektive. Po robi qe ka bere artikullin e ka shkruar si tifoz ne nje ndeshje futbolli.

1. Ne shqiptaret kemi shume figura te nderuara, por hero kombetar kemi vetem nje, Skenderbeun. Nqs do kishte nje hierarki figurash/heronjsh pa dyshim eshte Skenderbeu i pari. I vetmi qe deshi ta rivalizoje me zor, perfundoi me bustin e permjerre. Keshtu qe nuk ka si te kete kurrfare tendence provokuese ne kete mes. Leqe nuk mundet pakica ti imponoje shumices ke bust te vere, por nuk eshte se ekzistonin 10 figure te mundshme dhe u zgjodh ai me provokuesi.
    2. Une dy here tranzit kam qene ne Shkup dhe nuk ja kam idene e vendit ne fjale, po me sa di, turqit jane krejtesisht pakice para shqiptareve ne kete qytet. E ti thuash mos ver bustin tend para cajtores time se mua nuk me pelqen ky tipi, ky dhe jo busti me ngjan provokim.
    3. Skenderbeu "tradhetar"? Pse luftoi kunder perandorise per pavaresine e vendit te vet 400 vjet para grekerve e popujve te tjere te perandorise? Une e di qe turqit kane per vete dhe perpiqen te perhapin nje mendim te ndryshem per perandorine osmane si progresiste, tolerante etj. Pune e tyre ne vecanti dhe e historise ne pergjithesi. Por ta masesh nje hero te nje populli me kutin e nje populli tjeter dhe ta serviresh kete si deshmi, eshte naive ne rastin me te mire dhe provokative ne rastin me te mundshem.

Shqiptaret e permendur ne artikull, perderisa nuk identifikohen me emer, gjithmone ekziston mundesia qe te jene dhe sajese manipuluese e gazetarit. Nja 8 vjet me pare, ne Durres ne shtepine ku po benim pushimet e veres ishin dhe dy familje shqiptare nga maqedonia, te cilat per habine time flisnin turqisht me njeri tjetrin. Ndejtem pak pas ardhjes se tyre ndaj nuk u interesova me gjate se pse flisnin turqisht ne familje, nuk e mbaj mend as nga cili qytet ishin. Por ne retrospektive, mbase nga ky kontigjent shqiptaresh mund te jene ata qe permenden ne artikull.
    Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Sot ne gazeten Lajm kishin shkrujt per ket gje, dhe kryetari i El Hilal kishte mohu se ka then ndonje gje negative per Skenderbeun , ashtu mendojsha edhe un , sbesoj ti pengoje ndonje shqiptari ky bust, kan gjet ndonje turk qe din shqip me fol sa per ta ber shkrimin me interesant.
    Ja si u festu 28 nentori ne Shkup , ne sheshin Skenderbeu , afer bustit te Skenderbeut, me flamurin me te madhe dhe ne pranin e mijra vetave.

http://www.youtube.com/watch?v=0ILOJ...eature=related
    Besoj se kjo eshte e verteta. Shqiptaret nga Maqedonia qe kam pas mundesi te njof, jane shume me nacionaliste se ata te Shqiperise, ndaj edhe keto komentet perçuse ndaj shqiptareve atje qe behen me lart, jane thjesht shfryrje vreri e atyre qe e kane te zezen brenda. Shume komplekse kane disa ne keto tema. Me vjen keq per ta!

Persa i perket qendrimit te turqve ndaj Skenderbeut kam vene re se pergjithesisht ose nuk e njohin po edhe nese e njohin nuk ka ndonje urrejtje ndaj tij. Ne Historine e Perandorise Osmane Skenderbeu ze nje vend shume te vogel, pavaresisht se per ne eshte shume ndryshe.

Hajde edhe mos e hani çdo sapun qe ju hedh media se ju ben dem.

Naten e mire.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Sa per bustin e sulltan Muratit, e do ti? Mbaje ne shtepi. Jo vetem Muratin, por qe nga sulltan Osmani Gazi (sulltani i pare) e deri tek Vahdetini (sulltani i fundit.)
    Ndersa shqiptaret ne trojet e tyre, ne sheshet publike do nderojne heronjte e tyre, e jo ata qe i lidhen me zinxhire roberie 500 vjete.
    Permbahu mi se nuk te hengri!

Une mendoj se pergjithsisht ka nje korelacion negativ midis nivelit te gerthitjes per patriotizem dhe patriotizmit ne te vertete.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin

Sa per bustin e sulltan Muratit, e do ti? Mbaje ne shtepi. Jo vetem Muratin, por qe nga sulltan Osmani Gazi (sulltani i pare) e deri tek Vahdetini (sulltani i fundit.)
    Ndersa shqiptaret ne trojet e tyre, ne sheshet publike do nderojne heronjte e tyre, e jo ata qe i lidhen me zinxhire roberie 500 vjete
    .
    Zonje e hidhur per simpati vetiake qe je kunder shqiptarve qe flasin gjuhen turke e se dojn per X arsye bustin e nji heroi shqiptar , une ne shtepi mbaj bustin e kujt te du edhe fotografin e Ataturkut nese du e mbaj skam nevoj te kerkoj leje nga ty.Kjo asht deshira ime personale e shtepis.

Heroj kemi mjaft , nuk asht vetem skenderBeu historia jon nuk fillon me okupimin turg 500 vjeçar !
    Zonje e nderuar ne jemi te okupuar qe 2.000. vjet nga bullgar rus e sllave .
    pse bash turku e osmanet ju bejn aq dem ne stomak !
    pse jeni vetem extremiste !

kur e din qe ne trojet tona ka turq, grek, egjiptian cigan ...pse turku ju bren barkun ,

shqiptari ka tre fe ndaq merre ndaq le
    ( edhe muslimanet ) qe skenderbeu luftoi me sllavet vetem e vetem i shtyer nga prifterit te vendit e te vatikanit! mos u tallni me njerz !historia flet !
    edhe vet barleti ka shkru .
    beni replik sa te doni extremistave kunder fes islame qe i qujn turqi sju pergjgjem ker luft ja beni edhe disa antarve ....vetem qe jeni extrem !---------------------------------------------------------------------------------

a je e knaqur me pergjegjen ? zonja luane ?
    neser do te kerkoj ku ka bust te sulltanit e do ta hudhi krejt qka kan te skenderbeut per hir te jujin extremist !
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    si perfundim po flet perçart dorontine.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Une do te kisha propozu qe ne vend te bustit te Gjergj Kastriotit te vendoset busti i Sulltan Muratit II
    Urgjentisht pra duhet te zevendesohet me bustin e Sulltan Muratit
    http://images.google.com/images?svnu...ultan+murad+II

http://images.google.com/images?hl=s...-8&sa=N&tab=wi

Ka qene me mire qe Gjergj Kastrioti te luftonte per Perandorine Osmane e ndoshta tani do te ishte me hyrija tani duke bere qejf, ne nje ane pra e kane mire keta islamistet?!
    Pershendetje
    Po veni edhe keto qe ju pelqen juve ....jo islamikeve

http://images.google.com/images?svnu...C3%ABrko+Pamje

http://images.google.com/images?svnu...q=kosovo+polje
    heroi yn luftoi krah perkrah me keta !!!!
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    si perfundim po flet perçart dorontine.
    Per Zotin, lexon percart, shkruan e flet percart

Dorontine, te kam thene dhe me pare (miqesisht lol) mos u m'sho ngjyrave se dalin me ne pah "percarterite" lol.

Me vin mire qe ju pengon, kane arsye, mburem me ate.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    He mo he se s'ishim nisur ta heqim Skenderbeun ne vetem pse ca njerez me qe ecin me brekushe e paskan inat. Po ta kene inat, le te kalojne andej nga Holiday Inn, permes Qendres Tregtare, mbi Uren e Gurit e hajt ne Carshi te Vjeter. Per t'u kthyer, le te marrin te njejten rruge, dhe s'do e shohin shtatoren e Skenderbeut.

Ose le te mbyllin syte, le te sikterisen te gjithe.
    SikaNani aty...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-12-2007
    Postime
    18
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Ja si u festu 28 nentori ne Shkup , ne sheshin Skenderbeu , afer bustit te Skenderbeut, me flamurin me te madhe dhe ne pranin e mijra vetave.

http://www.youtube.com/watch?v=0ILOJ...eature=related
    RESPEKT!!!

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 16-03-2009, 06:08
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-02-2006, 20:33
  3. Rama: Bashkëpunimi PS-LSI pengon kthimin e Berishës
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 17:29
  4. Hollkerin e pengon kultura shqiptare
    Nga dodoni në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-02-2004, 18:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •