Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    Une kisha me ta mbaru ty qefin por Historia asht e botes e jo e imja e ytja.
    Turqija ka gjurm te madhe ne ter Boten edhe te ne.

Une vetem te them qfar drejte keni ju ti shqiptaret turq PIK qe nuk po e dojkan skenderbeun ??? !!!
    tim per shpi e qef per njeri
    pse mendon ti me zor ta duan skenderbeun ? pasi qenkan ata turq ?
    Dorontina, ka mundesi te perkthesh pak keto thagmat, qe ta marr vesh me mire sa te bie sahati ty.

Nqs me pjesen ne bold do te thuash cfare te drejte kane shqiptaret t'u imponohen turqve qe s'e duan Skenderbeun (mundesisht "S" te madhe te shtypit kur shkruan emrin e heroit kombetar, dhe bile po u mundove aq shume, permendi emrin e tij shqiptar Gjergj Kastrioti) ... Nuk behet ashtu pyetja, oj cike, por behet: C'te drejte kane mbeturinat e Perandorise Otomane t'i thone akoma shqiptareve ne trojet e tyre se cilat buste, apo cilet heronje kombetare do respektojne, do nderojne e do duan?!

Kur t'i pergjigjesh asaj pyetje, atehere shkruaj prape, mundesisht me qarte.

Sa per bustin e sulltan Muratit, e do ti? Mbaje ne shtepi. Jo vetem Muratin, por qe nga sulltan Osmani Gazi (sulltani i pare) e deri tek Vahdetini (sulltani i fundit.)
    Ndersa shqiptaret ne trojet e tyre, ne sheshet publike do nderojne heronjte e tyre, e jo ata qe i lidhen me zinxhire roberie 500 vjete.

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

SHQIPTARET : JEMI KRENAR PER HEROIN KOMBETAR
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Po pse jo ore, po midis Brukseli e ki bustin e Nasradin Hoxhes e pra nuk luftoi ketu as nuk tregoi tregime !
    Pra perkundrazi vari i Sulltan Muratit asht ne Kosove , historia ka lanê gjurmat e veta aty ku ka ecê.
    Po midis brukseli e ke edhe permendoren e Skenderbeut .

Dorontina ja paska fut fjaleve si Nastradini me nje kohe.

Per ate Nastradin qe the qe eshte ne mes te Brukselit gabohesh ke dash me than qe ai bust eshte ne komunen Schaarbeek komuna me e piste e Brukselit ku jetojne komunitetet turq dhe marokene afer stacionit GAR DE NORD dihet se çfare komune eshte.
    .................................................. .................................................. ..............................
    Por edhe busti i Skenderbeut eshte mund te parku josef.

Mos te ishte Gjergj Kastriot Skenderbeu, ty sot do te ishe turkeshe duke shkruajt alla turçe.

Skenderbeu eshte nje nder legjendat europiane qe çdo kush qe ja lexon historine, e kan pas zili ta kene ne historine e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dibrani2006 : 07-12-2007 më 19:18

i/e regjistruar Maska e shq_mussl
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Une do te kisha propozu qe ne vend te bustit te Gjergj Kastriotit te vendoset busti i Sulltan Muratit II e nashta pastaj nuk i pengon. Kane 'arsye te forte' sepse Gjergj Kastrioti dhe shqiptaret e asaj kohe nuk kane dashur qe femijet e tyre te luftojne per sulltanat dhe kalifatet.

Urgjentisht pra duhet te zevendesohet me bustin e Sulltan Muratit

http://images.google.com/images?svnu...ultan+murad+II

http://images.google.com/images?hl=s...-8&sa=N&tab=wi

Tani edhe heronjte e kombit tone i pengojne, une si gjithmone u deshiroj suksese ne te ardhmen se ne rruge 'te drejte' jemi ka ecim. Ka qene me mire qe Gjergj Kastrioti te luftonte per Perandorine Osmane e ndoshta tani do te ishte me hyrija tani duke bere qejf, ne nje ane pra e kane mire keta islamistet?!

Pershendetje

MOS TE DUKET SE JE KETU NE BOTEN SHPIRTRORE , A EDHE KETU ERDHE ME PROPOGANDU A PO IK BE SE NUK JE NORMAL TI , SI NUK KE FIJE TURPI IK PASH KREJT SE JE BERE MONOTON..
    DHASHTË ZOTI , KOSOVA SHTET ME I FORTË PER KREJT SHQIPËTARËT

i/e regjistruar Maska e shq_mussl
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    Nese Turkut I Pengon Busti Skender Beut , Le Te Thej Qafen Ku Te Doje ,paska Mbetur Edhe Ata Te Folin Dicka M**** ,
    DHASHTË ZOTI , KOSOVA SHTET ME I FORTË PER KREJT SHQIPËTARËT

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga dibrani2006 Lexo Postimin

Per ate Nastradin qe the qe eshte ne mes te Brukselit gabohesh ke dash me than qe ai bust eshte ne komunen Schaarbeek komuna me e piste e Brukselit ku jetojne komunitetet turq dhe marokene afer stacionit GAR DE NORD dihet se çfare komune eshte.
    .................................................. .................................................. ..............................
    .
    mos u mundo te behesh ma pap se papa.

Skenderbeu e Nasradini jan ne te njeten komune SCHAERBEER .Komune te pist nuk ka askund ne bruksel .

skenderbeu asht afer parkut nji mini bust ......
    Nasradini asht mu afer qendres Rue Galait,afer pl.LIEDS ku kalon tramxajt 56.52.58 ....

nuk ishte tema per tu fol ku e si , ishte pse quhen shiptaret qe flasin turqe te quhen turq !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 08-12-2007 më 18:48
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    nuk ishte tema per tu fol ku e si , ishte pse quhen shiptaret qe flasin turqe te quhen turq !
    jo jo, ti nuk e ke kuptuar akoma ku eshte tema, te keshilloj ta rilexosh dhe nje here nga e para.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Skender beu eshte hero kombetar!!
    ai luftoi per clirimin e shqiprise nga hordhite otomane!!
    fundi fundit duhet pranuar se turqit nuk ishin si miq ne trojet tona por si okupator,dhe pikerisht skender beu luftoj kunder ketyre okupatorve!!
    dhe se fundi Skender Beu nuk duhet perceptuar si hero i krishterimit apo i islamit!!ai eshte hero i kombit shqiptar pa dallim feje!!

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    [QUOTE=Dorontina;1768868]mos u mundo te behesh ma pap se papa.

Skenderbeu e Nasradini jan ne te njeten komune SCHAERBEER .Komune te pist nuk ka askund ne bruksel .
    mos vall vetem ty jeton ne bruksel
    skenderbeu asht afer parkut nji mini bust ......
    Nasradini asht mu afer qendres Rue Galait,afer pl.LIEDS ku kalon tramxajt 56.52.58 .
    .................................................. .................................................. .................................................. ........
    Dibrani2006... 90...94.kalojne te gjithe tramaat por kjo rruge eshte rruga e prostitutave aty ku rrine turq dhe marokene ,pra thash qe ajo rruge eshte afer stacionit gar di nord qe kur kalojsh me tren shikojsh kukllat dhe nastradinin rrin me nje qosh

Ne se me ke kuptuar qe thash qe busti i Skenderbuet thash se eshte te parku josef nuk thash komunen por vetem rrugen sepse edhe busti i skenderbeut gjindet ne kufirin SCHAARBEEK_EVERE e di shume mire sa large eshte,sepse kjo komune SCHAARBEEK ne bruksel eshte sa gjith prishtina, pra kur bjen fjala per bustin e Skenderbeut mini bust se organizatoret qe i mblodhen parat i hengren dhe me ne fund e bene nje bust te vogel kinse ben bustin, dihet se ato para qe i mblodhen nga mbashkombasit shqiptare i vodhen dhe e bene bustin e vogel mos hyn ne tema se sa i madh dhe sa i vogel eshte.

Je duke shkruar shume gabime,po nejse kjo eshte e drerjta jote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dibrani2006 : 09-12-2007 më 06:20

i/e regjistruar Maska e Shkupi
    Anëtarësuar
    14-05-2002
    Vendndodhja
    Shkup/Iliri
    Postime
    758
    Pasiqe une jam postuesi i kesaj teme desha vetem te jap ca kahje ne lidhje me kete ceshtje.E para dhe me e rendesishmja eshte se NUK BEHET FJALE PER CESHTJE FETARE POR PER CESHTJE KOMBETARE.Keto dy gjera ne fakt jane ngjeshur ne nje pikerisht nga i ashtquajturi komunitet turko-shqiptar i Shkupit dhe lufta e Skenderbeut kunder pushtimit turk eshte identifikuar ne si lufte mes feve.Nga ajo qe dime nga historia Skenderbeu ka synuar shtet shqiptar e jo shtet fetar dhe me kete logo i ka bashkuar te gjithe shqiptaret ne tokat shqiptare.Madheshtia shqiptare sot e kesaj dite qendron ne faktin se kemi tolerance maksimale fetare e jo me larg se dje ne zgjedhjet lokale ne Kosove nje katolik eshte zgjedhur per kryetar komune ne Gjakove ne nje mjedis ku mbi 80 perqind jane popullate muslimane.Kjo flet per madhestine tone dhe per kete te gjithe na pergezojne.Se dyti mos e perzini Turqine apo turqit si komb sepse pikerisht ky shtet se paku ne historine me te re i ka mbeshtetur shqiptaret ne perpjekjet e veta.Ketu behet fjale ekskluzivisht per nje xhep te izoluar te kombit shqiptar ne cepin e saj lindor ne Shkup ku fale propagandes se fuqishme te qarqeve mbeturina te perandorise osmane i kane hamendur shume shqipfoles qe te humbin kufirin mes kombetares dhe fetares.Feja muslimane eshte fakt dhe ajo ka ekzistuar ne keto hapesira per shume vite por ajo qe thash me lart asnjehere nuk eshte identifikuar me kombin dhe synimin tone kombetar e ja tani ka nje perzierje ndjenjash dhe nje huti e madhe brenda "komunitetit turko-shqiptar"(ashtu keto njerez identifikohen) e qe ne fakt jane shqiptar te humbur nga mungesa e frymes kombetare dhe propagandes se madhe qe ne emer te bashkimit fetar po e bejne te derguarit e paralagjeve Stambollit.

Edhe une degjova per demantin ne gazeten LAJM por mbetet shija e hidhet per tentimin e bere nga turkofilet te instaluar ne lekuren shqiptare qe u desh qe gazeta te shkruaj e pastaj ata te demantojne.Hyrriet eshte gazete prestigjioze milioneshe dhe nuk i nxjerr gjerat palidhje pa pasur mbeshtetje ne dicka.Ne fakt keto titullar te mbeturinave osmane ne Shkup kane folur per kete madje eshte fshehtesi publike qe te gjithe ne e dime se disa grupacione "fetare" kane kundershtuar Skenderbeun ne Shkup.Megjithate qendrimi kombetar eshte akoma i fuqishem dhe prandaj thash se ne vitet qe vijne ne shqiptaret e Maqedonise duhet te reformohemi dhe ta kapim ritmin me Tiranen dhe Prishtinen te cilat dita dites tashme po punojne ne integrimin shqiptar.Prap po ua them se duhet te behet nje dallim mes synimeve kombetare dhe fese dhe mos ju besoni atyreve qe ne emer te fese perhapin idea panislame te kalifatit sepse ato asnjehere nuk mund te jetosohen aq me pak ne keto rrethana te reja integruese gjithshqiptare e ne anen tjeter vetem na shkaktojne probleme e vonesa ne idene tone madhore.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 16-03-2009, 06:08
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-02-2006, 20:33
  3. Rama: Bashkëpunimi PS-LSI pengon kthimin e Berishës
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 17:29
  4. Hollkerin e pengon kultura shqiptare
    Nga dodoni në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-02-2004, 18:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •