Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Kush nuk respekton institucionet e zgjedhura me voten e lire = anarkist.
    Kush respekton institucionet e zgjedhura me voten e lire = shtetas i lire.

Se kush eshte demokrati dhe kush eshte proletari midis nesh duket jo vetem tek mendimi qe shprehim apo menyra se si e shprehim, por edhe nga emrat qe kemi regjistruar ne forum.

Albo

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    ALBO=Qytetar i lire
    Hero i Popullit = Proletar

Hajde llogjike hajde. Arrin te njohesh njerzit nga nje Nick. Hero i Popullit fillon si titull i dhene me Skenderbeun dhe vazhdon me Luigj Gurakuqin, Avni Rustemin etj? Po keta ishin proletare? Ky titull vazhdon te njihet ende, nga Qeveria Pluraliste e vendit tone!
    FLANGO MA NON FLECTO

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Edhe pas 17 vjetesh qe ne flasim per demokraci,ne nuk jemi te afte te bejme zgjedhje te lira,duhet gjithmone me patjeter te nderhyjne europianet,nuk mund te flitet per shtetas te lire kur nuk ka ndodhur ndonjehere te kete pasur zgjedhje te lira,te gjitha zgjedhjet kane pasur kontestime.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    385
    Nje kafshe e re u fut ne Parlament? Gjasat jane qe po! Nuk po cuditem qe asaj bote shtazore ti futej nje kafshe e re me emrin Ed Paloka. Te pakten ne Porcelan e njofim ca djali o ky dhe me ke rri!
    Voto o popull per kafshet Voto!
    FLANGO MA NON FLECTO

""""Normalisht qe te gjithe jane me arsimin e larte dhe po ashtu jane mbi 18 vjec. Keto jane dy kushtet baze per te filluar karrieren politike ne Shqiperi si deputet. Por nje gje me beri pershtypje qe shumica e ketyre deputeteve tane te dashur (pa perjashtuar ngjyrimet politike) kishin mbaruar fakultetet apo deget ne Universitetin Bujqesor te Kamzes. Nuk dua te paragjykoj absolutisht asnje qe diplomohet ne kete fushe! Por si ka mundesi qe ne nje vend te tille qe propagandohet modernizimi i shoqerise dhe politikes, shumica e ideatoreve dhe zbatuesve te saj te vine nga bota e luleve, pyjeve dhe kafsheve.""""

Ja dhe nje prove tjeter se ne c'det paragjykimesh noton shoqeria shqiptare sot. Ne vend qe te gjykohet/vleresohet individi per ate qe u ofron votuesve te tij, hapesi i temes kapet me c'shkolle ka mbaruar njeri apo tjetri. Me e bukura eshte se pretendohet se po shmanget paragjykimi si fenomen, ne nje kohe kur i teri paragrafi me lart qe kam cituar s'eshte asgje me shume sesa nje nenvleresim i turpshem dhe i padrejte. Ehh, nuk ka sesi keta politikane shqiptare ti ofrojne me shume ketij populli kur i njejti popull eshte ai qe ia ben haram punen qe pa e filluar akoma.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    385
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    """"Normalisht qe te gjithe jane me arsimin e larte dhe po ashtu jane mbi 18 vjec. Keto jane dy kushtet baze per te filluar karrieren politike ne Shqiperi si deputet. Por nje gje me beri pershtypje qe shumica e ketyre deputeteve tane te dashur (pa perjashtuar ngjyrimet politike) kishin mbaruar fakultetet apo deget ne Universitetin Bujqesor te Kamzes. Nuk dua te paragjykoj absolutisht asnje qe diplomohet ne kete fushe! Por si ka mundesi qe ne nje vend te tille qe propagandohet modernizimi i shoqerise dhe politikes, shumica e ideatoreve dhe zbatuesve te saj te vine nga bota e luleve, pyjeve dhe kafsheve.""""

Ja dhe nje prove tjeter se ne c'det paragjykimesh noton shoqeria shqiptare sot. Ne vend qe te gjykohet/vleresohet individi per ate qe u ofron votuesve te tij, hapesi i temes kapet me c'shkolle ka mbaruar njeri apo tjetri. Me e bukura eshte se pretendohet se po shmanget paragjykimi si fenomen, ne nje kohe kur i teri paragrafi me lart qe kam cituar s'eshte asgje me shume sesa nje nenvleresim i turpshem dhe i padrejte. Ehh, nuk ka sesi keta politikane shqiptare ti ofrojne me shume ketij populli kur i njejti popull eshte ai qe ia ben haram punen qe pa e filluar akoma.
    Ku punon ti Brooklyn ne Biblioteken Kombetare? U merrke me citime dhe referime!
    I dashur Forumist, une kam permendur emra konkret ne postimet e mija edhe e kam arsyetuar pse? Ky eshte nje problem qe ndodh ne Shqiperi dhe jam munduar q e me pak ironi te stilizoje figurat e parlamentareve tane, me ane te nje pergjithesimi. Nuk besoj se ti jeton ne Shqiperi! Sa bukur eshte te besh atdhetarin duke jetuar ne Usa.
    FLANGO MA NON FLECTO

Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Ku punon ti Brooklyn ne Biblioteken Kombetare? U merrke me citime dhe referime!
    I dashur Forumist, une kam permendur emra konkret ne postimet e mija edhe e kam arsyetuar pse? Ky eshte nje problem qe ndodh ne Shqiperi dhe jam munduar q e me pak ironi te stilizoje figurat e parlamentareve tane, me ane te nje pergjithesimi. Nuk besoj se ti jeton ne Shqiperi! Sa bukur eshte te besh atdhetarin duke jetuar ne Usa.

Te besh citime dhe referime eshte dicka profesionale. Te flasesh me fakte boshe dhe paragjykime eshte e gabuar. Ti ke permendur emra konkret, ashtu sikurse ke folur ne pergjithesi ne hapje te temes per 140 parlamentaret shqiptare te zgjedhur nga vet populli "hero" shqiptar. Kjo nuk eshte nje teme e re per mua. Nje diskutim te ngjashem kam degjuar edhe kur u zgjodh Z. Bamir Topi president i Shqiperise dhe me siguri do kete ndikuar kjo gje edhe ne hapjen e kesaj teme nga ju zoteri duke qene se edhe ky i fundit nga Bujqesori i Kamzes ka dale. Per mua nuk ka rendesi se c'fare shkolle ka mbaruar nje politikan ne Shqiperi. E rendesishme eshte qe ky politikan te mbaje premtimet e veta qe ka bere para zgjedhesve te tij. Detyra jote si zgjedhes eshte ti kerkoje llogari tere kohen. Keshtu funksionon kjo demokracia ketej nga lagjia jone qe shume vende te botes perfshire dhe Shqiperine e marrin si pike referimi. E thjeshte, jo?!!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Brook,heroi e ka mire........mund te jete tek tuk ndonje agronom deputet,se ka nevoje dhe per ta
    por jo 90% e parlamentit......imagjino nje seance ku kryetaret e kooperativave diskutojne nje ligj qe ka te beje me ekonomine e tregut.....çfare do beje ti si ekonomist,ta garantoj une qe do ja plasje te qeshurit........mua me ka ndodhur shume pak here te shikoj seanca parlamenti,por ato qe kam pare,te vjen per te qeshur dhe per te qare....eshte me te vertete tragji-komike.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    385
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    E rendesishme eshte qe ky politikan te mbaje premtimet e veta qe ka bere para zgjedhesve te tij. Detyra jote si zgjedhes eshte ti kerkoje llogari tere kohen. Keshtu funksionon kjo demokracia ketej nga lagjia jone qe shume vende te botes perfshire dhe Shqiperine e marrin si pike referimi. E thjeshte, jo?!!
    More Brooklyn e para po me paragjykon! per Bamir Topin une nuk kam fol fare dhe gjersa nuk kam fol, nuk me ka shkuar ne mendje! Une po flas, sepse ky politikan nuk i mban premtimet e veta. Po ta perseris dhe njehere ty VorioEpirioto - Brooklinas qe (kur permend Hero me ironi - laje gojen njeqind here se eshte Shqipe e Kulluar), ketu ne Shqiperi parlamentaret kane shkelur kontraten morale me zgjedhesit e tyre. Ndersa ti rri e flet nga USA, une po te flas nga Tirana. E di ti me mire apo une qe jetoj ketu? KUPTOVE?
    Eshte njesoj si te gjykoj une mbi politiken e Bloombergut ne New York, apo te filan presidenti apo guvernatori ne Amerike, vetem pse bej nje xhiro andej!
    Po te te dhimbsej me shume shqiperia kishe ndenjur ketu bashke me ato pseudo patriotet e tjere qe cirren e beratsin nga usa dhe kane dhjete vjet qe se kane shkelur kete toke. Hallet tona na i ler ne ti gjykojme, detyra juaj eshte te degjoni dhe jo te interpretoni dicka qe nuk e vuani (uje, drita, rruge etj.)
    FLANGO MA NON FLECTO

Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    385
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Brook,heroi e ka mire........mund te jete tek tuk ndonje agronom deputet,se ka nevoje dhe per ta
    por jo 90% e parlamentit......imagjino nje seance ku kryetaret e kooperativave diskutojne nje ligj qe ka te beje me ekonomine e tregut.....çfare do beje ti si ekonomist,ta garantoj une qe do ja plasje te qeshurit........mua me ka ndodhur shume pak here te shikoj seanca parlamenti,por ato qe kam pare,te vjen per te qeshur dhe per te qare....eshte me te vertete tragji-komike.
    Po me e madhja mo Bill eshte se keta tipa qe grijne sallate e shkelin kete toke te zhuritur nga uji dhe pluhuri nje here ne 10 vjet!
    FLANGO MA NON FLECTO

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  5. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •