Un s'jam Muhamedi e s'di çfar do kishte ber ai, por e di se cfar deklaroi nje kryeminister i nje nder shteteve me radikale te laicizmit ne bote !
Por kjo nuk shokoi shum, ngase sikur t'kishte then se eshte militant i Palestines shkak i gruas se tij, kjo do shkarkonte cilin do minister nga posti i tij !
Nje avokat i njohur edhe pat komentuar kete dobesi te Vals-it, ngase ben nje politik ndikuese nga gruaja e tij sioniste, e kjo vetem politikisht korrekt nuk eshte !
Une t'spjegova pse shoqeria perendimore eshte kunder nje ligji te tille, por nje gje e tille ndoshta eshte e veshtire te kuptohet.
Po mire, e leme po u mirrka parasysh nje ligj i tille. Si duhet sipas jush te ndeshkohet nje karikaturist i Muhamedit:
- Me e denu me leke?
- Me ia heqe koken me shpate?
- Me e gurezu?
Cfare denimi duhet t'merr karikaturisti qe karikaturon ne perendim?
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Jo Nuho, une thashe se nuk e solla Geten ketu, jo qe e kam kuptu gabimisht,
ironine e Getes e ke ne Wikipedia une vetem e perktheva:
So wie Goethe Distanz zur christlichen Lehrmeinung hatte, bringt auch das lyrische Ich im West-östlichen Divan ironische Distanz zur orthodoxen Lehrmeinung des Islam und Nähe zur Mystik zum Ausdruck. So benutzt Goethe beispielsweise die Metapher des Weins, der auch bei den Sufis ein Symbol für die Berauschtheit eines Derwischs mit der Liebe Gottes ist:
Ashtu si Goethe kishte distance ndaj doktrinës krishtere, gjithashtu sjell lirika e tij në Divanin Perendim-Lindje, distancë ironike ndaj doktrinës ortodokse të Islamit dhe shpreh me shume afërsinë ndaj misticizmit. Pra Goethe përdor si shembull, metaforen e verës, ashtu si tek sufinjte një simbol i dehjes se një dervishi me dashurinë ndaj Perëndisë.
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
jarigas (20-09-2015)
Fishtan ajo ishte pyetje dhe jo pergjigje, tipa si puna jote nuk e njohin mire gjuhen shqipe, meqe zotrote je krishter shko lexo se si u martua Jozefi 90 vjec me Marien 12 vjece.
PO se gjete ta thote kjo enciklopedia katolike
http://www.newadvent.org/cathen/08504a.htm
Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.
Ti me duket as shqip e as arabisht nuk kupton.
Pyetja ishte pse merresh me thashetheme perversiteti, e ke frymezim nga jeta private e Muhamedit, apo ke pervetesim edukato-mesimor nga kulturat arabe?
Je duke diskutuar per figura te ndritura te njerezimit, dhe duke pasur horizont ngushtuar, pyetja jote e pare eshte tipike alla beduine.
jarigas (20-09-2015)
Krijoni Kontakt