Close
Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 162
    i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Franca ka nje perqindje te madhe te migranteve nga vendet islamike, sidomos nga kolonite e tyre Tunezi dhe Algjeri.
    Keta ne vend qe te integrohen, kane krijuar getot dhe folete e tyre islamike. Popullsia cifute, me vite shperngulet nga Franca per ne Izrael, nga represaljet islamike ne France, shkaterrime te sinagogave, shkaterrime te varreve cifute, etj. Sidomos prej ngjarjes ne Charlie Hedbo, ku ne nje supermarket pati te vrare cifute.

Presidenti i Izraelit Netanjahu, i beri thirrje 500 mije cifuteve te shperngulen ne Izrael sepse Franca nuk eshte ne gjendje te kujdeset per sigurine e tyre. Manuel Vals ka deklaruar se Franca eshte vend laik dhe nuk do te toleroje islamiket te terrorizojne cifutet. Presidenti Hollande ka dhene dekretin, qe cdo shprehje antisemitizmi, nga e akti ligjor per shtyp te kaloje ne nje akt ligjor penal.

Dmth, Frances i duhet ta mbroje kushtetuten laike nga islamistet.
    Komiku ne fjal eshte Dieudonné M'bala'bala, eshte francez i krishter e jo "islamist" !
    Getot qe flet ti, jan te ndertuara nga vet qeveria franceze kur ju dhan te drejta emigranteve per t'qen qytetar te "barabart", keto mikro-qytete quhen HLM, dhe po, ketu vetem francez autokton nuk ka ! Integrimi i emigranteve magrebin sipas meje eshte tepruar, ngase nuk din as arabisht te flasin pervec se "Wuallah, inshallah" ! Per me teper, ata nuk mund ta ndryshojn lekuren e trupit, e sa per metisazh, francezet autokton nuk duan edhe pse kjo do t'ishte prove e vullnetit afrikano-verior per integrim te plot

Presidenti Holland eshte çifut, kurse Manuel Vals ka gruan çifute dhe ky i fundit pat deklaruar qe per Izraelin, do t'bente gjithecka ngase e don kete shtet nepermes dashurise se gruas qe e lidhe me te !

Sot franca ben politik sioniste, por serish, me nder me then ; "s'ia rrasin çifutet" !

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Ne rradhe te pare une nuk miratoj asnje vrasje te kujdo qofte ai.Ne rradhe te dyte meqe ti e ke devijuar sentencen qe une kam shtruar, po ta perseris.Cifutet thojne ne amerike :Zoti shahet ne amerike ndersa hebrenjte jo.

Pra per mendimin tim ka nje llogjike mesjetare qe e kane vendosur vete cifutet sioniste neper vendet perendimore me ane te miratimit te ligjit vetem ne perkrahje te cifuteve.

Pra ne france, austri gjermani etj sharje ndaj hebrenjve konsiderohet antisemizem ndersa ofendimi i Jezusit si profet i Zotit konsiderohet si liri e shtypit duke ditur qe Jezusi ishte nje hebre.Pse?pse veprojne me dy standarte? Ku eshte liria e fjales kur flasin per hebrenjte holokaustin , nderkohe qe per te share Jezusin dhe per ta karikaturuar ate paska liri fjale.

Kush eshte me i shenjte Zoti apo cifutet?(ne Amerike)
    Kush eshte me i shenjte Jezusi apo hebrenjte?(Ne France)

Nga ana tjeter semite jane dhe arabet dhe cifutet, pse kur flitet per cifutet konsiderohen si te nenes e kur flitet per vrasjen e femijeve te pafajshem konsiderohen si te njerkes?

Pra keto jane thelbi i problemit perderisa nuk kemi drejtesi, do kemi pasoja e padrejtesise dhe rrjedhojat e mosfuksionimit te barazise te cilet mesa duke eshte rrezuar nga slogani "Liri, Barazi, Vellazeri" ku ekziston vetem e para per jo cifutet nderkohe qe duhet te jete dhe drejtesia se pa te asnje sistem nuk qendron dot ne kembe.

Lexo "Protocolet e Pleqerise Sioniste" dhe e kupton mire kete pune.

Ja se qenken dhe ne forum .Shpresoj qe mos e konsiderosh veten nje Gojim.Asnje nuk me shume nje cifut sesa nje shqiptar jane dy qenie te barabarta.Populli i zgjedhur thjesht eshte nje slogan per ti hudhur hi syve botes qe ti sherbejne si gomare.

http://www.forumishqiptar.com/thread...C3%AB-sioniste
    Une nuk t'devijova sentenca por e kam veshtire edhe pse kam deshire, po nuk e di se si t'mirrem me lloj lloj psikoza. Une t'them se nje shtet me kushtetute laike, vetkuptohet se ka pikepamjet ateiste, ku i gjithe ligji bazohet ne te drejten e njeriut te jete i lire ne botekuptimin e tij, si t'jete ai indian, pakistan, harap, kinez, pekmez, pastaj si t'jete musliman, budist, karatist, krishter, panker, etj.

Tani ti thua se pse antitisemitizmi eshte i ndaluar e antijezuizmi eshte i lejuar, edhepse jezusi na qenka hebre?

Une t'thashe edhe ma heret se, per ligjin jeta e njeriut eshte me e shenjta, ska shenjtori tjeter ne ligje laike, ska zot. Zoti eshte ne kishe, ne xhami, etj.,.

Per zot t'flet hoxha, prifti, kurse shteti e mbron individin nese i kercnohet jeta, me c'fast u kercnohet jeta nga islamiket nese dikush ua karikaturon muhametin, apo dikush ua grric kuronin, etj.

Apo e ke pa ti ndonje hebre apo te krishter, qe e ka vra karikaturistin e jezusit?
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Varet se sa per zemer e ke fen qe ti beson. Un rrall kom pa t'krishter qe i jepen me shpirt fes por ato t'pakt qe kom pa jon gati te t'vrasin nqoftse i ofendo nga feja. Muslimont jon te lidh shum me fene e tyne ndaj dhe reagimi osht ekstrem.

Kom pas nje shok Kroat katolik shum cun i qet. Atij ca si thoshim , e shanim e ofendonim perhere i merrte gjonat me shaka. I her e shajti njoni nga nona desh e vrau. Mu tha m'shani m'thoni ca t'keni qejf por mos guxoj t'maj shaj njeri nonen se m'errsohen syt dhe nuk e di c'boj.
    Edhe indianet e kane perzemer lopen, po tashi sa here t'prehet nje lope, t'ngriten indianet n'kembe e t'djegin flamuj, apo t'bojn xhihad e ti vrasin kasapet, apo si?

Nje gjermani po t'ja shash nenen, te thote nese t'ben qejf dhe ke deshire t'flesh me plaka urdhero.
    Ndryshuar për herë të fundit nga hot_prinz : 18-09-2015 më 09:13

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Gabim e kupton !!!......orthodoksia dhe mystika nuk jane diametrale njera me tjetren, por jane pjese plotesuese e njera tjetres, dhe si te tilla qendrojne ne nje cfare ekuilibri gjate kohes, jane pjese integrale te kultures islame, baza, gjeneza e saje. ....
    tung
    Ahahahaha jo Nuh,
    pse thu se une e kuptova gabim, kur ti vete e konfirmove ate qe thashe une ma heret.

Ti e thua se gjeneza dhe pjesa integrale e kultures islame eshte, pikerisht plotsimi i mistikes ndaj ortodoksizmit.
    Do me thene, sa me shume je i dehur ndaj mistikes, aq me shume behesh islamist ortodoks, tani e kuptove Geten dhe kulturen islame.

Nuh, pse e kane te ndaluar muslimanet veren, kur i afron me shume afer mistikes?

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Evian Lexo Postimin
    Komiku ne fjal eshte Dieudonné M'bala'bala, eshte francez i krishter e jo "islamist"!
    Ke te drejte, biles m'duket se eshte ster-sterr-nip i Bonapartes,
    me pamje tipike franceze, ja edhe fotoja e tij.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Evian;3805507
    Presidenti Holland eshte çifut, kurse Manuel Vals ka gruan çifute dhe ky i fundit pat deklaruar qe per Izraelin, do t'bente gjithecka ngase e[COLOR="#FF0000"
    don kete shtet nepermes dashurise se gruas qe e lidhe me te ![/COLOR]
    Si thua, a do te bente te njejten gje Muhamedi per dashuri te Hatixhese çifute??!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Ahahahaha jo Nuh,
    pse thu se une e kuptova gabim, kur ti vete e konfirmove ate qe thashe une ma heret.

Ti e thua se gjeneza dhe pjesa integrale e kultures islame eshte, pikerisht plotsimi i mistikes ndaj ortodoksizmit.
    Do me thene, sa me shume je i dehur ndaj mistikes, aq me shume behesh islamist ortodoks, tani e kuptove Geten dhe kulturen islame.

Nuh, pse e kane te ndaluar muslimanet veren, kur i afron me shume afer mistikes?
    Ta shkurtojme pakez. Goethe nuk tallet ne ndonje forme me islamin, por tregon rrespekt te panjohut deri ne kohen e tije per nje qytetare nga kultura e krishtere. Rrespekti i tije eshte aq i larte, peshuar ne kantarin e kohes kur ka jetuar, saqe edhe sot qemdrimi i tije ka mbet diku ne mes, as peshk as mish, mvareisht nga motivet, dikush mundohet ta largoje nga islami, dikush mundohet ta inszrumentalizoje per islamin.

Me rrendesi jane dy fakte ne lidhje me citimin e vargjeve:
    - Goethe nuk tallet me islamin, por ben te kunderten
    - Tregohet ndikimi i kultures islame ne sferat me te larta te inteligjences perendimore

Kjo eshte me me rrendesi se pyetja ishte goethe musliman ose jo.

Sa per veren......islami i "gdhend" njerezit ne individualizem dhe racionalizem te perkryer. Vera eshte "dobesi" per muslimanin.....muslimani nuk mjaftohet me vendin e dyte, ergo cdo musliman qe ne ndonje forme i lakmohet "veres" eshte "dytesore" ne shoqerine muslimane.

Tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Ta shkurtojme pakez. Goethe nuk tallet ne ndonje forme me islamin, por tregon rrespekt te panjohut deri ne kohen e tije per nje qytetare nga kultura e krishtere. Rrespekti i tije eshte aq i larte, peshuar ne kantarin e kohes kur ka jetuar, saqe edhe sot qemdrimi i tije ka mbet diku ne mes, as peshk as mish, mvareisht nga motivet, dikush mundohet ta largoje nga islami, dikush mundohet ta inszrumentalizoje per islamin.

Me rrendesi jane dy fakte ne lidhje me citimin e vargjeve:
    - Goethe nuk tallet me islamin, por ben te kunderten
    - Tregohet ndikimi i kultures islame ne sferat me te larta te inteligjences perendimore

Kjo eshte me me rrendesi se pyetja ishte goethe musliman ose jo.

Sa per veren......islami i "gdhend" njerezit ne individualizem dhe racionalizem te perkryer. Vera eshte "dobesi" per muslimanin.....muslimani nuk mjaftohet me vendin e dyte, ergo cdo musliman qe ne ndonje forme i lakmohet "veres" eshte "dytesore" ne shoqerine muslimane.

Tung

Nuho,

ngjitju me larte temes dhe lexoje se kush e solli Geten si perkrahes te islamit.
    Mos e solla une Geten, si kritik te islamit? Jo.

Une e spjegova me larte se Gete, ishte i magjepsur pas perkthimit te poezive ne gjuhen gjermane nga poeti dhe dervishi i famshem persian Hafizi. Natyrisht se poeti Gete, pati simpati ndaj veprave te Hafizit, sepse Hafizi perderisa ishte i ri, shperndante buken e nxefte nga bukepjekesi neper lagjet e pasura, dhe aty u dashurua ne nje vajze te bukur Schach-e Nabaat, ajo ishte muza e Hafizit, e kjo muze e inspiroi edhe Geten te shkruante Divanin Perendim-Lindje.

Dmth., Gete nuk ka jetuar nen ndikimin e islamit dhe as qe e ka njohur ate, por ka shkruar per islamin nga muza e dervishit Hafiz te persise.

Tani nje pyetje mund te shtrohet, se nga e mori Hafizi muzen per keto vepra. Dervishet, e jetojne besimin e tyre me misticizem dhe misticizmi mendohet ti kete rrenjet nga India. Si vepra kryesore e misticizmit dhe muzes poetike ne persi, i ka rrenjet ne tregimet e 1001 Neteve. Permbledhja e 1001 Neteve i ka rrenjet ne Indi rreth vitit 250 pas krishtit dhe eshte perkthyer nge perset.

Tregimet e Aladinit dhe Jasmines, Ali Baba e 40 hajdutet, Sindbadi, Shehrazaden, etj. Keto tregimet e 1001 neteve jane muza e poeteve persiane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga hot_prinz : 18-09-2015 më 13:07

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Une nuk t'devijova sentenca por e kam veshtire edhe pse kam deshire, po nuk e di se si t'mirrem me lloj lloj psikoza. Une t'them se nje shtet me kushtetute laike, vetkuptohet se ka pikepamjet ateiste, ku i gjithe ligji bazohet ne te drejten e njeriut te jete i lire ne botekuptimin e tij, si t'jete ai indian, pakistan, harap, kinez, pekmez, pastaj si t'jete musliman, budist, karatist, krishter, panker, etj.

Tani ti thua se pse antitisemitizmi eshte i ndaluar e antijezuizmi eshte i lejuar, edhepse jezusi na qenka hebre?

Une t'thashe edhe ma heret se, per ligjin jeta e njeriut eshte me e shenjta, ska shenjtori tjeter ne ligje laike, ska zot. Zoti eshte ne kishe, ne xhami, etj.,.

Per zot t'flet hoxha, prifti, kurse shteti e mbron individin nese i kercnohet jeta, me c'fast u kercnohet jeta nga islamiket nese dikush ua karikaturon muhametin, apo dikush ua grric kuronin, etj.

Apo e ke pa ti ndonje hebre apo te krishter, qe e ka vra karikaturistin e jezusit?
    Ne europe por dhe ne shqiperi ka nje ligj qe ndalon perdhosjen e varreve.Ti thua qe jeta eshte e shenjte dhe jam dakort me kete, por une po flas per veprime dy standarteshe.Ligji ndalon perdhosjen e varreve por nuk ndalon ofendimin ndaj profetit Jezus apo Muhamed as.. apo ligji ndalon sharjen e hebrenjreve ndersa nuk ndalon sharjen ndaj jezusit kur ky i fundit eshte hebre.Kush eshte me i shenjte nje gur varri apo nje figure fetare si Jezusi? Pra ky lloj dy standartiteti per mua eshte i gabuar dhe per te shmangur kete duhet nje ligj nderkombetar te inicuar nga OKB qe sharja dhe ofendimi i personaliteteve fetare dhe librave te shenjte ndalohet me ligj.Kjo do ruante tolerancen dhe marredheniet e mira midisa njerzve dhe do shmangte shume prej problematikave qe vuajme sot ne bote.

Pse nuk behet ky ligj?Megjithese ka pasur propozime konkrete dhe ne asamblene e OKB nga presidenti i sotem Erdogan, i Turqise mirepo mesa duket ka nje klan sionist qe kerkon qe boten ta coje neper luftra e ta beje lemsh e li.Por Budallenj jane dhe popujt qe i lejne qe 10 maniake te luftrave te vendosin fatin e botes.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Nuho,

ngjitju me larte temes dhe lexoje se kush e solli Geten si perkrahes te islamit.
    Mos e solla une Geten, si kritik te islamit? Jo.

Une e spjegova me larte se Gete, ishte i magjepsur pas perkthimit te poezive ne gjuhen gjermane nga poeti dhe dervishi i famshem persian Hafizi. Natyrisht se poeti Gete, pati simpati ndaj veprave te Hafizit, sepse Hafizi perderisa ishte i ri, shperndante buken e nxefte nga bukepjekesi neper lagjet e pasura, dhe aty u dashurua ne nje vajze te bukur Schach-e Nabaat, ajo ishte muza e Hafizit, e kjo muze e inspiroi edhe Geten te shkruante Divanin Perendim-Lindje.

Dmth., Gete nuk ka jetuar nen ndikimin e islamit dhe as qe e ka njohur ate, por ka shkruar per islamin nga muza e dervishit Hafiz te persise.

Tani nje pyetje mund te shtrohet, se nga e mori Hafizi muzen per keto vepra. Dervishet, e jetojne besimin e tyre me misticizem dhe misticizmi mendohet ti kete rrenjet nga India. Si vepra kryesore e misticizmit dhe muzes poetike ne persi, i ka rrenjet ne tregimet e 1001 Neteve. Permbledhja e 1001 Neteve i ka rrenjet ne Indi rreth vitit 250 pas krishtit dhe eshte perkthyer nge perset.

Tregimet e Aladinit dhe Jasmines, Ali Baba e 40 hajdutet, Sindbadi, Shehrazaden, etj. Keto tregimet e 1001 neteve jane muza e poeteve persiane.
    Princ shoki, kjo çka shkruan nuk eshte me rrendesi.....kuptohet se "gjitheçka" ne kete ekzistence eshte ne rrjedhoje kausale....nje zinxhire i pafunde i shkakut dhe pasojes....shkaku per "prodhimin" e goethes ishte kultura islame.....per kete diskutojme. Ne nuk diskutojme per shkaqet qe e sollen kulturen islame ne pasojen e fundit ku kyçet goethe....pra, shpresoj se me kupton ku e kam fjalen, dhe se kjo çka me shkruan ty eshte bukur per ta dijtur, por nuk e prek problemi qe e diskutojme qe nga fillimi......ai ishte, pohimi i jot, se goethe ka qene ironik ne essence te atyre reshtave qe i ka shkruar, kurse une ta deshmove se i ke kuptuar gabim. Kaq ishte meselja....

Kurse ke te drejte, edhe muslimanet sherbehen nga e njejta rhetorike sic e perdorin kundershtaret e tyre (polemike subtile, qe ne shikjim siperfaqesore duket gjoja inteligjente), me dallimin se kundershtaret jane mjeshter me te afte (nga pervoja dhe kultivimi), dhe keshtu ju kthehen tentimet boomerang dhe si perfundim del me shume zullum se hajer....nje realitet i hidhur per muslimanet, si pasoje e pergatitjes te dobet intelektuale.

Naten e mire....
    albanish by nature

Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •