Close
Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 162
    i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Si mo kshtu, here thua se denimi i tij vie si pasoje e kritikes ndaj izraelit e jo cifuteve, kurse ne fjaline e radhes thua se vetem permendja e fjales cifut te ngrite akt-akuze
    Ke perdore shume vere, qe si permbahe vijes se mendjes ne dy fjali, apo si e ke hallin?

Problemi i ketij francezi nuk eshte se eshte konvertuar ne islam, por kur eshte konvertuar ne islam ka ngrite parulla islamike ne evrope dhe eshte denu me ligjet e evropes per te drejtat e njeriut.
    Po t'ishte shku ky palla franceze n'harapistan, do t'kishte mund te pelliste cdo dite kunder Izraelit e Cifuteve dhe s'do i kishte ndodh gjo.
    Po kjo eshte e vertet, ne franc mbrohet izraeli duke nderlidhur anti-sionizmin me anti-semitizem ! Shih se cfar beri Manuel Vals per ta denuar nje anti-sionist humorist, vetem pse kritikonte izraelin, e per ministrin e puneve te mbrendshme, s'kishte dyshime se ky humorist ishte anti-semit !

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Evian Lexo Postimin
    Po kjo eshte e vertet, ne franc mbrohet izraeli duke nderlidhur anti-sionizmin me anti-semitizem ! Shih se cfar beri Manuel Vals per ta denuar nje anti-sionist humorist, vetem pse kritikonte izraelin, e per ministrin e puneve te mbrendshme, s'kishte dyshime se ky humorist ishte anti-semit !

Franca ka nje perqindje te madhe te migranteve nga vendet islamike, sidomos nga kolonite e tyre Tunezi dhe Algjeri.
    Keta ne vend qe te integrohen, kane krijuar getot dhe folete e tyre islamike. Popullsia cifute, me vite shperngulet nga Franca per ne Izrael, nga represaljet islamike ne France, shkaterrime te sinagogave, shkaterrime te varreve cifute, etj. Sidomos prej ngjarjes ne Charlie Hedbo, ku ne nje supermarket pati te vrare cifute.

Presidenti i Izraelit Netanjahu, i beri thirrje 500 mije cifuteve te shperngulen ne Izrael sepse Franca nuk eshte ne gjendje te kujdeset per sigurine e tyre. Manuel Vals ka deklaruar se Franca eshte vend laik dhe nuk do te toleroje islamiket te terrorizojne cifutet. Presidenti Hollande ka dhene dekretin, qe cdo shprehje antisemitizmi, nga e akti ligjor per shtyp te kaloje ne nje akt ligjor penal.

Dmth, Frances i duhet ta mbroje kushtetuten laike nga islamistet.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Po mire pse kur tallen me Papen dhe me Jezusin gazetat franceze nuk quhet akt antisemit?A ishte Jezusi shtetas hebraik?Pse tallja me te nuk konsiderohen anti semitizem?
    Pastaj semit jane dy popuj arabet dhe hebrenjte, pse njeri i njerkes tjetri i nenes?Nuk behet drejtesia me dy standarteshe.

Ne Austri denohet me 3 vjet burg nese shan nje hebre .Por ne france pse nuk denohet me burg nje gazete qe tallet dhe karikaturron profetet e Zotit Jezusin Hebre dhe Muhamedin a.s arab te dy nga popuj semite?

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Po mire pse kur tallen me Papen dhe me Jezusin gazetat franceze nuk quhet akt antisemit?A ishte Jezusi shtetas hebraik?Pse tallja me te nuk konsiderohen anti semitizem?
    Pastaj semit jane dy popuj arabet dhe hebrenjte, pse njeri i njerkes tjetri i nenes?Nuk behet drejtesia me dy standarteshe.

Ne Austri denohet me 3 vjet burg nese shan nje hebre .Por ne france pse nuk denohet me burg nje gazete qe tallet dhe karikaturron profetet e Zotit Jezusin Hebre dhe Muhamedin a.s arab te dy nga popuj semite?

Me t'vertete ende se ke kuptu?
    Kjo ka t'beje me nivelin e civilizimit, sa eshte njeriu i perparuar.
    Kur shtypi e karikaturon Jezusin, kemi t'bejme me civilizim tolerant te perparuar, krishterimi eshte reformuar ka kaluar mesjeten, religjioni eshte i ndare nga shteti, religjioni eshte si nje hobi.

Kur shtypi karikaturon Muhamedin, kemi t'bejme me njerz te pazhvilluar mentalisht, njerz te eger qe cirren, per vrasje, per ndezje flamujsh perendimore e hebrenje, per nje karikature ia fusin flaken botes, me nje fjale egersira.

Ky eshte dallimi.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar hot_prinz për postimin:

jarigas (18-09-2015)

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Dallimi mes ideologjive njerezore dhe fese, eshte se e para eshte produkt i nje mendje te vetme njerezore, nje ide qe lindi ne nje koke, dhe u perhap ne shume koka te tjera,
    Nuk eshte ideologji as ide e dikujt sepse nuk ka nje parim te caktuar, nuk ka rregulla, nuk ka udhezime, ka nje te vetme dhe te fuqishme sa dhe vet vullneti i Zotit (nese te pelqen keshtu), shprehjen e mendimit te lire, eshte menyre individuale e perceptimit te gjerave, eshte nevoje mu MUNDU me kuptu, me studju, me exploru boten qe te rrethon, si ne kontestin shpyrteror po ashtu dhe ne ate material. Mos te harrojme se nga njerez te tille te cilet tejkalojne kufijte e tyre, na u ka mundesu te komunikojme ne menyr virtuale.
    Sa per ilustrim po te marr shembull dy agnostik te cilet kane nje oqean dallimesh ndermjet mendimeve tyre, kjo sepse njeri ka nje perceptim krejt ndryshe te gjerave nga tjetri te cilin secili e nderton vet me leximet qe ben ne lamit qe i pelqejn.
    Pra si mund ta quash ideologji ti kete?, kur keta individ ate qe shprehin nuk e kane nga nje liber udhezimesh sic keni ju te ideologjive te ndryshme.

kurse feja nuk eshte e tille: pikenisja e fese eshte theofania: shfaqja e Zotit per njerezimin! Zoti na u shfaq! Dhe gjithcka qe u shkrua me pas nga njerezit, pikenisjen nuk e ka tek idete e njerezve, por e ka tek ata njerezit deshmuan me syte e tyre, degjuan nga goja e Zotit, mesuan prej Tij. Ashtu si para se Zoti Krisht te na shfaqej, Vete Zoti Krisht na fliste me anen e profeteve. Profetet nuk ishin njerez qe shpiknin ide te reja me mendjen e tyre, por u percillnin njerezve ato qe mesonin nga goja e Zotit.

Kjo tash mvaret nga individi se kujt i referohet si Zot, ne rastin e juaj, ju pasi i referoheni krishtit si Zot, dhe thuni se ju fliste permes profeteve, pse pra nuk bete UPGRADE ne verzionin e fundit te vargut ideologjik te doktrinave? po ngelet te i parafundit, apo ndoshta nuk e konsideroni si profet ate te pales tjeter.

Si ti ka shume qe mundohen qe kete dallim qe une te bera te qarte me siper, ta anashkalojne, duke i atribuar fese te njejten kendveshtrim si izmat e tyre: si the ti me lart? Feja ka lindur ne mendjen e nje njeriu e jo ateizmi! Ku kujton se e degjove apo e mesove kete ide qe ka hyre ne koken tende per here te pare?
    Ideja ska rendesi, idet vijn e shkojne, ka rendesi perfundimi llogjik qe te nxit te marresh nje orientim te preferuar.

Te gjitha qyteterimet e njerezimit deri me sot, ne thelb te tyre kane qene qyteterime te ngritur mbi fene e nga njerez me besim. Dy qyteterime u munduan te ngrihen duke e mohuar totalisht fene: qyteterimi komunist, qyteterimi i bashkimit evropian ne te cilin ti jeton sot. Rezultatet dhe jetegjatesia e ketyre dy qyteterimeve, ti le ty ti studiosh dhe ekzaminosh se sa shume e avancuan njerezimin. Dhe aq te lire jane sidomos keta evropianet e sotem, aq sa sot ata zgjedhin edhe cfare gjinie kane. Gjinia nuk eshte me nje vecori e lindur e natyres njerezore, por eshte nje vecori qe cdo qytetar gjerman zgjedh ne cdo moment te jetes se tij mbi toke.
    Sa per qytetrimet e lashta ose nuk ke njohuri ose i mohon me nje qellim te caktuar, por ato secila ka nje testament qe na i lane si dhurat te cilat sot antropologjia po i nxjerr nga humnera qe i kane fshehe ideologjite fetare per shekuj me rradhe.
    BE nuk e mohoj njeri se nje dite do te shuhet si shume qytetrime tjera, kjo nje cikel natyral, kurse a avancuan njerzimin kete vetem nje i paaft e mohon.
    Kurse cka ka te keqe zgjedheja e gjinis kete nuk e marr vesh.

Nuk e ke idene se sa te lire ishin shqiptaret nen rregjimin komunist te Enver Hoxhes, qe hyri ne librin e rekordeve boterore Guiness, si "shteti i vetem i botes i veteshpallur ateist"! Po nuk me beson mua, ja pyet Darius qe ka jetuar nen komunizem qe te tregoje se sa liri gezonte!
    Po nuk eshte logjike te besh kesi krahasime, ketu behet fjale per nje ideologji komuniste e cila per tu mbrojt nga konkurenca ka ndalu ideologjite tjera, duke perfshi edhe ato fetare.

Meqenese ti je zot i vetvetes, po te pyes:

- A e di se kur do te vdesesh?
    - A njeh ndonje burre te zgjuar ne kete bote, qe mund te dali e te thote qe me zgjuarsine e tij, ai ia shtoi jeten vetes me 1 dite te vetme?
    Ha ha ha e prita se ketu do te dalesh, kuptohet sepse keni friken e vdekjes ne palce.
    -Po munde ta di nese i jape funde vet jetes.
    -Po njoh burra e gra te cilet skan qene hiq te zgjuar, tash mvaret cka nenkupton me jete ti, per ta pas nje ide po ta marr shembull nje qe e njeh edhe ti, Schumacher-i, jeten e te cilit e ka ne dore gruja e tije.

Feja nuk ka te vertetat e saja, feja ka te vertetat qe Zoti ia ka treguar. Pra te vertetat e fese, jane te vertetat e Zotit. Eshte Fjala e Zotit! Ti si njeri, gezon nje vullnet te lire, te dhuruar po nga Zoti ne krijim, qe ta pranosh kete Fjale te Zotit, ose ta mohosh ate. Te vertetat e Zotit jane absolute, te vertetat e njerezve jane relative
    Feja ka te pavertetat qe njeriu i ka shkruar, per kete arsye jane libra kontradiktor sepse bejne thirrje edhe per paqe edhe per lufte e sidomos per injorance, kjo pasi qe i ndalojne pytjet filozofike. Une si njeri gezoj nje vullnet te lire te dhuruar nga zoti ne krijim, FAKT, por jo ne krijimin tim por ne krijimin e egzistences, gje qe vijm ne perfundim se gjithcka dhe gjithkund ka nje vullnet te lire pa detyrime ndaj zotit sepse kjo ia ul vlerat e bene kushtezues. Gjithkund dhe gjithcka i detyrohen vetem dy ligjeve, energjis pozitive dhe negative ku ne rast se ia heqim njeren automatikisht kalojm ne asgje, pra zoti paska qene i detyruar ti krijoj te dya qe te funksionoj gjithcka, vijme ne perfundim se secili eshte i lire me zgjedh kah te anoj, rrjedh pytja cka po te duhet feja kur ke mundesi me qene pozitiv edhe pa te ne te gjitha aspektet e jetes, me nje kusht nese zotron logjiken.
    Nga pervoja ne jete nje gje kam ardh ne perfundim se ketyre dy ligjeve askush ska mund t‘ju ik, kjo besoj se secilit i ka ndodh, pra njeriu qe ka tru me mendu edhe qe ka verejt keto efekte absolute, krejt cka i mbetet te praktikoj eshte se si te mendoj pozitiv, ku ne rast se te gjithe ia dalin, buxhtetet e ushtrive dhe policive kishin me zere vend ne kerkime shkencore, e cila ta lehtson jeten dhe te le kohe me evolu si ne aspektin fizik, psikologjik, moral po ashtu dhe ate shpyrteror.

Komunizmi, fashizmi, nazizmi nuk kane "friken" si shtylle kryesore, pasi po te njihesh me ideologjine, e meson se fjala qe i pershkruan me se miri eshte nje "utopi", ose me fjale te tjera: "modeli i parajses njerezore ngritur nga njerezit me forcat e veta!". Ose me fjale te tjera: "nese beni sic them une, do te jetoni ne paqe e begati!" Ateistet jane njerezit me frikacake nga te gjithe keta te tjeret, pasi kane aq shume frike, sa vete fjala Zot u kall tmerrin, pasi per mendjet e tyre Zot dhe Vdekja jane fjale sinonime. Dhe si te tilla, ato jo vetem nuk duhen perdorur e shqiptuar me goje nga njeriu, por as nuk duhen kuptuar e analizuar. Edhe kur isha une i vogel femije ne Shqiperine komuniste, nuk e perdornim fare fjalen Zot! E zevendesuam me fjalen Shok!
    Une nga nje i Shqiperies e kam ndegju nje thenje qe besoj se vetem ne Shqiperi ka ndodhe, thoshte se ka pas rast kur dikush eshte dorzu vete te organet e partis dhe ka tregu se ka par nje enderr te keqe per partijen, kjo sepse ka pas frik se mos e ka ndegju gruaja ne gjum dhe po e denoncon. Quhet frik kjo apo krenari ?, pasi komunizmi nuk paska friken shtyll kryesore.
    Per ateistat sdi cka te theme se un nuk po mbroj ata, krejt cka po mundohem te shpreh eshte se fete nuk kan vler per shoqrin.
    Zotit "Shok"?, si gjagji enver, edhe kete fjali do ta shenoj diku.

Vetem nga kjo fjali qe ke shkruar, boshllekun e madh shpirteror qe krijon mohimi i Zotit brenda teje, ti e mbush me shpresen e genjeshtert tek LIGJI dhe SHTETI i njerezve. Greqia po falimenton si shtet. Bashkimi Evropian eshte i vdekur por i pa kallur ne varr. Por ti prape nuk e humbet shpresen tende tek LIGJI dhe SHTETI. Shikon, edhe ti beson, por nuk beson ne nje fuqi te mbinatyrshme, perfekte, te mistershme e te plotfuqishme qe e quajme Zot, por beson ne "forcat e tua si njeri" dhe ne "drejtesine e shtetit" te ngritur nga njerezit.

E di ate shprehjen e shqiptareve: "Prit o gomar te mbije bar?" Cili shtet ka qene perfekt deri me sot ne historine e njerezimit?!
    Jo ti se ke kuptu fjalin ose sepse ka qene e shkurter dhe e verfur ose ashtu tu ka pershtat. Une theme "te gjithe agnostika" dhe ti del me iden se kam boshllek shpyrteror dhe mohoj zotin, ti kete e bene me qellim te caktuar sepse i perket elites qe me do e mos bertasin si plaka ne mullar se pa fe nuk gjen qetsi shpyrterore dhe nuk munde te besosh zotin. Un dyshoj dhe nuk besoj se fetaret besojn zotin me shume se agnostiket, ne te pakten mundohemi mi kuptu efektet e veprave ne jete per ta kuptu prezencen e Zotit, pa kurfar interesa sepse nuk i bejme kerkesa pasi besojm ne sistemin qe ka kriju dhe nuk ka nevoj per nderhyrjen e tije qe te permirsoj dicka. Ndersa ju fetaret, jeni aq te hutuar dhe te humbur e te c'kycur nga realiteti sa qe edhe Zotin e besoni me interes dhe i parashtroni kushte duke i kerku parajsen ne kembim me besimin.
    Sa per LIGJIN dhe SHTETIN, ligjet e mbajn shtetin por kur ato behen absolute dhe te pa ndryshueshme atehere deshton shteti dhe kjo quhet Diktatur, ligjet jane relative dhe ndryshojn sipas nevojes se shoqris, domoshmerisht te rrespektohen nga kjo e fundit. Por kur ligjet dhe detyrimet ndaj shtetit nuk rrespektohen si ne rastin e Greqis qe po falimenton me shume si shoqri se sa si shtet, te cilet po i varros egoja e tyre, ne kete rast as kisha as xhamija nuk t’kryn pun.
    Nothing comes from nothing

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Sirius për postimin:

jarigas (18-09-2015)

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Kur shtypi e karikaturon Jezusin, kemi t'bejme me civilizim tolerant te perparuar, krishterimi eshte reformuar ka kaluar mesjeten, religjioni eshte i ndare nga shteti, religjioni eshte si nje hobi.

Kur shtypi karikaturon Muhamedin, kemi t'bejme me njerz te pazhvilluar mentalisht, njerz te eger qe cirren, per vrasje, per ndezje flamujsh perendimore e hebrenje, per nje karikature ia fusin flaken botes, me nje fjale egersira.

Ky eshte dallimi.
    Ne rradhe te pare une nuk miratoj asnje vrasje te kujdo qofte ai.Ne rradhe te dyte meqe ti e ke devijuar sentencen qe une kam shtruar, po ta perseris.Cifutet thojne ne amerike :Zoti shahet ne amerike ndersa hebrenjte jo.

Pra per mendimin tim ka nje llogjike mesjetare qe e kane vendosur vete cifutet sioniste neper vendet perendimore me ane te miratimit te ligjit vetem ne perkrahje te cifuteve.

Pra ne france, austri gjermani etj sharje ndaj hebrenjve konsiderohet antisemizem ndersa ofendimi i Jezusit si profet i Zotit konsiderohet si liri e shtypit duke ditur qe Jezusi ishte nje hebre.Pse?pse veprojne me dy standarte? Ku eshte liria e fjales kur flasin per hebrenjte holokaustin , nderkohe qe per te share Jezusin dhe per ta karikaturuar ate paska liri fjale.

Kush eshte me i shenjte Zoti apo cifutet?(ne Amerike)
    Kush eshte me i shenjte Jezusi apo hebrenjte?(Ne France)

Nga ana tjeter semite jane dhe arabet dhe cifutet, pse kur flitet per cifutet konsiderohen si te nenes e kur flitet per vrasjen e femijeve te pafajshem konsiderohen si te njerkes?

Pra keto jane thelbi i problemit perderisa nuk kemi drejtesi, do kemi pasoja e padrejtesise dhe rrjedhojat e mosfuksionimit te barazise te cilet mesa duke eshte rrezuar nga slogani "Liri, Barazi, Vellazeri" ku ekziston vetem e para per jo cifutet nderkohe qe duhet te jete dhe drejtesia se pa te asnje sistem nuk qendron dot ne kembe.

Lexo "Protocolet e Pleqerise Sioniste" dhe e kupton mire kete pune.

Ja se qenken dhe ne forum .Shpresoj qe mos e konsiderosh veten nje Gojim.Asnje nuk me shume nje cifut sesa nje shqiptar jane dy qenie te barabarta.Populli i zgjedhur thjesht eshte nje slogan per ti hudhur hi syve botes qe ti sherbejne si gomare.

http://www.forumishqiptar.com/thread...C3%AB-sioniste
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 18-09-2015 më 04:02

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pra ne france, austri gjermani etj sharje ndaj hebrenjve konsiderohet antisemizem ndersa ofendimi i Jezusit si profet i Zotit konsiderohet si liri e shtypit duke ditur qe Jezusi ishte nje hebre.Pse?pse veprojne me dy standarte? Ku eshte liria e fjales kur flasin per hebrenjte holokaustin , nderkohe qe per te share Jezusin dhe per ta karikaturuar ate paska liri fjale.

Kjo ka beje me ate qe egziston dhe me ate imagjinare.

Imagjinaret jane "krijues" dhe skemi nevoje ti mbrojme. Ku ka fuqi nje shtet ta mbroje Zotin? Nga kush?
    Ju fetaret e verber jeni specje ekstraordinere.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar iliria e para për postimin:

jarigas (18-09-2015)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Ky eshte dallimi.
    Varet se sa per zemer e ke fen qe ti beson. Un rrall kom pa t'krishter qe i jepen me shpirt fes por ato t'pakt qe kom pa jon gati te t'vrasin nqoftse i ofendo nga feja. Muslimont jon te lidh shum me fene e tyne ndaj dhe reagimi osht ekstrem.

Kom pas nje shok Kroat katolik shum cun i qet. Atij ca si thoshim , e shanim e ofendonim perhere i merrte gjonat me shaka. I her e shajti njoni nga nona desh e vrau. Mu tha m'shani m'thoni ca t'keni qejf por mos guxoj t'maj shaj njeri nonen se m'errsohen syt dhe nuk e di c'boj.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

So wie Goethe Distanz zur christlichen Lehrmeinung hatte, bringt auch das lyrische Ich im West-östlichen Divan ironische Distanz zur orthodoxen Lehrmeinung des Islam und Nähe zur Mystik zum Ausdruck. So benutzt Goethe beispielsweise die Metapher des Weins, der auch bei den Sufis ein Symbol für die Berauschtheit eines Derwischs mit der Liebe Gottes ist:

Ashtu si Goethe kishte distance ndaj doktrinës krishtere, gjithashtu sjell lirika e tij në Divanin Perendim-Lindje, distancë ironike ndaj doktrinës ortodokse të Islamit dhe shpreh me shume afërsinë ndaj misticizmit. Pra Goethe përdor si shembull, metaforen e verës, ashtu si tek sufinjte një simbol i dehjes se një dervishi me dashurinë ndaj Perëndisë.

Me fjale tjera, Gete thote se per te besuar, duhet t'jesh i dehur.
    Gabim e kupton !!!......orthodoksia dhe mystika nuk jane diametrale njera me tjetren, por jane pjese plotesuese e njera tjetres, dhe si te tilla qendrojne ne nje cfare ekuilibri gjate kohes, jane pjese integrale te kultures islame, baza, gjeneza e saje. Se goethe anon me shume nga sufizmi ka te beje me faktin e vetem se ne kohen e tije "materialet" qe posedonte oksidenti ne lidhje me islamin ishin ne shumice nga fillozofia dhe shkencat natyrore (medicine, astrologji, matematike, chemie).....shih edhe prirjen e shume orientalisteve tjere gjerman (ne kry Annemarie Schimmel, Sigrid Hunke nga koha moderne) kurse nga jurisprudenca nuk posedonin materiale, gje qe ka te beje kryekeput me orthodoksine. I vetmi qe pak a shume kishte influence ishte Ibn Rushd....dhe nepermjet te tije Al Ghazali. Natyrisht qe goethe e njihte edhe orthodoksine, ku edhe e deshmon me "besimin" e tije, se kurani eshte liber i librave....dhe ndalesen e alkoholit. Por kjo ne anen tjeter deshmon se nuk i ka interessuar me thelle orthodoksia, por shume me shume lidhshmeria e njeriut me krijuesin.....sakte pra, VERA miret si metapher, ngase sufizmi eshte i stermbushur me "dashurine" ndaj krijuesit, ku gjendja e "dehur" e pershkruan me se afermi ate "pafuqine" qe e ndjen njeriu kur eshte i "zhytur" ne oqeanin e dashurise.....shih edhe "vallezimin" e dervisheve deri ne trance, ku edhe ky akt ka te beje me thyerjen e kufijve mes racionales dhe irracionales, ku irracionalja pastaj interpretohet si zberthyerje me e gjere e "dashurise" sec kjo qe e perjetojme nepermjet te mendjes.....

IRONIA qe permenden ne zberthimin e rreshtave nuk eshte ne konotacione negative/kritike (qe eshte ne natyren e ironise) por e tregon kontroverzitetin e rrshtave duke aluduar keshtu ne bindjen personale te goethes. Pra, qe goethe nuk e "mbron" islamin orthodoks, ngase ate e mer si te "qene" ai ashtu "eshte" (glaub ich aus mosleminen pflicht), thjeshte e mer si "farz", nuk e zberthen me tej, mjaftohet me kete si fakt te perfdunuar....assesi nuk mund kjo te interpretohet si "ironi", si "tallje".....

Goethe deshmon shume qarte nje afersi ndaj islamit, qe deri ne ate kohe ne rrethet intelektuale te oksidentit ka qene e tabuizuar, ngase islami eshte pare ne kontekste negative, ka qene ARMIK....kjo korelon shume bukur me frymen e pergjithshme te kohes se tije, ku thyerja e tabuve ne lidhje me islamin e tregon "thyerjen" e fuqise se kishes !!!, dhe islami shnderohet nga nje armik, ne nje mik, se paku pjese te tije qe kane qene ne duart e oksidentit per ceshtje studimi....kjo eshte edhe koha ku ne "popkulturen" oksidentale skenderbeu i jone si "athleta krishti" e humb ngadale famen....ku "alaturca" (ekuivalenti i jone alafranga) behet mode e admiruar ne "upper class" europjane....

tung
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Ne rradhe te pare une nuk miratoj asnje vrasje te kujdo qofte ai.Ne rradhe te dyte meqe ti e ke devijuar sentencen qe une kam shtruar, po ta perseris.Cifutet thojne ne amerike :Zoti shahet ne amerike ndersa hebrenjte jo.

Pra per mendimin tim ka nje llogjike mesjetare qe e kane vendosur vete cifutet sioniste neper vendet perendimore me ane te miratimit te ligjit vetem ne perkrahje te cifuteve.

Nga ana tjeter semite jane dhe arabet dhe cifutet, pse kur flitet per cifutet konsiderohen si te nenes e kur flitet per vrasjen e femijeve te pafajshem konsiderohen si te njerkes?

Pra keto jane thelbi i problemit perderisa nuk kemi drejtesi, do kemi pasoja e padrejtesise dhe rrjedhojat e mosfuksionimit te barazise te cilet mesa duke eshte rrezuar nga slogani "Liri, Barazi, Vellazeri" ku ekziston vetem e para per jo cifutet nderkohe qe duhet te jete dhe drejtesia se pa te asnje sistem nuk qendron dot ne kembe.

Lexo "Protocolet e Pleqerise Sioniste" dhe e kupton mire kete pune.

Ja se qenken dhe ne forum .Shpresoj qe mos e konsiderosh veten nje Gojim.Asnje nuk me shume nje cifut sesa nje shqiptar jane dy qenie te barabarta.Populli i zgjedhur thjesht eshte nje slogan per ti hudhur hi syve botes qe ti sherbejne si gomare.

http://www.forumishqiptar.com/thread...C3%AB-sioniste
    Austriakeve dhe gjermaneve nuk ju kruhet shume palla per cifutet, ne realitetin e perditshem ta deshmojne panderprere se cka mendoojne per cifutet (duke jav thyer varrezat, duke lane cdo dite grafiti nacionalsocialiste)....problemi i tyre eshte tjeter kundi, nuk duan ASSESI te nderlidhet mentaliteti aktual me ate te nacionalsocializmit...pra eshte nje VETEMMBROJTJE....e mbrojn imazhin e tyre karshi dynjase !......pak a shume, nuk ju lene hapesire popujve tjere, qe mbi gabimet e nacionalsocializmit te meslufterave te "polemizojne" keshtuqe te ju harxhojne ENERGJI, ngase polemika nuk sjell asnje dobi.....popull jashtzakonisht i mencem !

Gjermania dhe Austria jane te "pastruar" nga cifutet, i kane sa per jernek disa "bashkesi" te vogla, kur dihet se vjena ka qene nje nder kryeqendrat e cifuteve ne europe....dhe per habi, kane arrijt, qe sot te jene MODEL i politikes karshi cifuteve.....kete e ka sjelle pikerisht kjo ligjedhenje dhe doremarje me te....

selam
    albanish by nature

Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •