Close
Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 162
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

allahu i din te gjitha.viti 2015

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    allahu i din te gjitha.viti 2015
    Shkon kulleri ne xhami dhe pyet hoxhen: "Hoxhe, si eshte fjalekalimi i WiFi-it" dhe hoxha i pergjigjet: Allahu eshte nje, dy, tre, kater!!!
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pergjigje konkrete ne pyetjen tende.

1. Shkences
    2. Ligjit
    3. Moslejimit te manipulimit ne lami te ndryshme ne emer te "Gogolit"
    4. ...
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin

Ishin keto profete qe formuan civilizime dhe duke kaluar sfida nga me te ndryshme duke risjellje mesime dhe urtesi qe vazhdojne dhe vlejne per njerzimin dhe i sherbejne atij.
    Kjo eshte gallata me ju fetaret. I besoni kaq shume ato qe shkruani sa kujtoni se duhet t'i besojne te gjithe sepse ne koken tuaj renditen si e vertete absolute. Kush profet na krijoi civilizime mer? A i peshoni budallalliqet qe thoni apo jo?

Cili nga keta profetet e tu te famshem krijoi civilizimin Sumer? Apo civilizimin egjyptian? Apo civilizimin e te ashtuquajtures Indus Valley? Apo civilizimin grek e ate romak? Pra 5 civilizime qe kane influencuar ne menyre te padiskutueshme zhvillimin e shoqerise njerezore. Bota arabe kishte shume me teper civilizim perpara se te vinte Muhoja jot e ta bente lemsh e ta kthente ne nje grope injorantesh qe akoma i ka mbetur ora ne vitin 700 te eres sone. Te njejtin fat do kishte dhe bota e krishtere nese do kishte patur konditat e vendeve arabe. Fati i ndihmoi qe krishterimi kur erdhi gjeti nje civilizim te konsoliduar e mjaft te zhvilluar. Edhe ne keto kushte e prape krijoi ate qe quhet Dark Ages dhe e zhyti boten perendimore e ate lindore ne terr 1300 vjecar.

Bota me ne fund u hap drejt civilizimit te vertete kur dolen iluministet dhe rilindasit europiane. Ata i dhane shtyse mendimit te lire e te perparuar qe avancoi shoqerine njerezore ne fazen ku jemi. Te ishte e te jete per profetet tuaj bota do ishte me lemsh se sa eshte. Nga njera ane te mbyt pedofilia dhe perversiteti i prifterinjve. Kisha dhe institucionet fetare financiare e politike (sepse te tilla jane) te saj jane perfshire e vazhdojne te perfshihen ne skandale financiare, afera korruptive, prapaskena politike e krime te natyres gjenocidiale. Nga ana tjeter te mbyt injoranca dhe barbaria e botes myslimane ku ne emer te rrjeshtave e vargjeve vriten e priten njerez si te ishin bageti, behen krime makabre e akte nga me brutalet, sulmohet mendimi i lire, minohet te drejtat me themelore njerezore e behen thirrje konstante per vrasje e shkaterrime...te gjitha keto ne emer te besimit e te profeteve e ky humbameno me thote mua se kane formuar civilizime. Po, kane formuar turma trogloditesh e barbaresh, shpellaresh e injorantesh qe vetem te civilizuar nuk mund te quhen. Feja eshte mallkimi me i madh qe i ka rene ne koke njerezimit. Dolen dy veta nga nje krah e nje tjeter nga krahu tjeter e thane qe keto jane fjalet e zotit, i hodhen keto fjale ne leter dhe o burra, te falemi e t'i nderojme tani se na i sollen profetet.

Nuk jam aq arrogant qe te them ska Zot. Se kam ate te drejte sepse nuk e di. Por kam te drejten dhe arrogancen qe te them se feja eshte nje institucion i korruptuar, i krijuar nga njeriu per te shfrytezuar njeriun. As me pak e as me shume.

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Darius për postimin:

h.aida (22-09-2015)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Postimi nr 2 e shpjegon qarte pyetjen e ngritur..

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Elian70 Lexo Postimin
    Besimi nuk ushqehet me dyshime dhe nuk vihet ne prove qe te dale me i forte apo te dobesohet. Besimi eshte personal dhe besimtari nuk detyron njeri te besoj ne Zot. Besimtari i vertet e do tjetrin njesoj si veten dhe nuk e mbush shpirtin me urretje. Pra mua nuk me hyn ne pune ateizmi.
    Bravo vella ke folur te verteten dhe drejtesine.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    IllyrianPatriot, kur do te sosesh me gomarlle?!
    Ku more foli gomarrliqe, cka jeni quar peshe dhe aktroni si me te mencurit ne bote. Cuditet robi me keta?!

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nuk jam aq arrogant qe te them ska Zot.
    Arrogance te duket mohimi i ekzistences se Zotit???
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Eshte mendim personal. Arrogance quaj mohimin e dickaje per te cilen nuk kam asnje prove qe ekziston apo nuk ekziston. Por kam zgjedhur te mos e besoj sepse perputhet me gjerat qe me pelqejne te lexoj e studioj. Zgjedhja ime per te mos besuar dicka nuk eleminon automatikisht ekzistencen e asaj dickaje. Kjo vlen dhe ne rastin e kundert, nuk vlefshmeron aspak faktin qe ekziston.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga kiniku Lexo Postimin
    Arrogance te duket mohimi i ekzistences se Zotit???
    une do ta quaja te drejte mohimin e ekzistences se zotit derisa nuk ma provoni qe ekziston

Faqja 3 prej 17 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •