Close
Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 162
    i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Për: Kujt i hyn në punë ateizmi?

Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Ke te drejte, biles m'duket se eshte ster-sterr-nip i Bonapartes,
    me pamje tipike franceze, ja edhe fotoja e tij.

ster-ster-nip i Lui IX bile,..

Jo, ky ujku i zi eshte metis, nenen franceze e baban kamrunas sic e deshmon edhe ngjyra e lekures se tij.
    Por musliman nuk eshte e nuk ka qen.

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Ke te drejte, biles m'duket se eshte ster-sterr-nip i Bonapartes,
    me pamje tipike franceze, ja edhe fotoja e tij.

Mos paragjykoni njerzit sipas likures, Dieudonné M'Bala M'Bala me shume eshte kritik ndaj konspiracioneve se sa religjioneve, ndryshe konsiderohet si Jesse Ventura i Frances.
    Nothing comes from nothing

i/e regjistruar Maska e Evian
    Anëtarësuar
    04-08-2015
    Postime
    507

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Si thua, a do te bente te njejten gje Muhamedi per dashuri te Hatixhese çifute??!
    Un s'jam Muhamedi e s'di çfar do kishte ber ai, por e di se cfar deklaroi nje kryeminister i nje nder shteteve me radikale te laicizmit ne bote !
    Por kjo nuk shokoi shum, ngase sikur t'kishte then se eshte militant i Palestines shkak i gruas se tij, kjo do shkarkonte cilin do minister nga posti i tij !
    Nje avokat i njohur edhe pat komentuar kete dobesi te Vals-it, ngase ben nje politik ndikuese nga gruaja e tij sioniste, e kjo vetem politikisht korrekt nuk eshte !

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Ne europe por dhe ne shqiperi ka nje ligj qe ndalon perdhosjen e varreve.Ti thua qe jeta eshte e shenjte dhe jam dakort me kete, por une po flas per veprime dy standarteshe.Ligji ndalon perdhosjen e varreve por nuk ndalon ofendimin ndaj profetit Jezus apo Muhamed as.. apo ligji ndalon sharjen e hebrenjreve ndersa nuk ndalon sharjen ndaj jezusit kur ky i fundit eshte hebre.Kush eshte me i shenjte nje gur varri apo nje figure fetare si Jezusi? Pra ky lloj dy standartiteti per mua eshte i gabuar dhe per te shmangur kete duhet nje ligj nderkombetar te inicuar nga OKB qe sharja dhe ofendimi i personaliteteve fetare dhe librave te shenjte ndalohet me ligj.Kjo do ruante tolerancen dhe marredheniet e mira midisa njerzve dhe do shmangte shume prej problematikave qe vuajme sot ne bote.

Pse nuk behet ky ligj?Megjithese ka pasur propozime konkrete dhe ne asamblene e OKB nga presidenti i sotem Erdogan, i Turqise mirepo mesa duket ka nje klan sionist qe kerkon qe boten ta coje neper luftra e ta beje lemsh e li.Por Budallenj jane dhe popujt qe i lejne qe 10 maniake te luftrave te vendosin fatin e botes.

Une t'spjegova pse shoqeria perendimore eshte kunder nje ligji te tille, por nje gje e tille ndoshta eshte e veshtire te kuptohet.
    Po mire, e leme po u mirrka parasysh nje ligj i tille. Si duhet sipas jush te ndeshkohet nje karikaturist i Muhamedit:

- Me e denu me leke?
    - Me ia heqe koken me shpate?
    - Me e gurezu?

Cfare denimi duhet t'merr karikaturisti qe karikaturon ne perendim?
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Princ shoki, kjo çka shkruan nuk eshte me rrendesi.....kuptohet se "gjitheçka" ne kete ekzistence eshte ne rrjedhoje kausale....nje zinxhire i pafunde i shkakut dhe pasojes....shkaku per "prodhimin" e goethes ishte kultura islame.....per kete diskutojme. Ne nuk diskutojme per shkaqet qe e sollen kulturen islame ne pasojen e fundit ku kyçet goethe....pra, shpresoj se me kupton ku e kam fjalen, dhe se kjo çka me shkruan ty eshte bukur per ta dijtur, por nuk e prek problemi qe e diskutojme qe nga fillimi......ai ishte, pohimi i jot, se goethe ka qene ironik ne essence te atyre reshtave qe i ka shkruar, kurse une ta deshmove se i ke kuptuar gabim. Kaq ishte meselja....

Kurse ke te drejte, edhe muslimanet sherbehen nga e njejta rhetorike sic e perdorin kundershtaret e tyre (polemike subtile, qe ne shikjim siperfaqesore duket gjoja inteligjente), me dallimin se kundershtaret jane mjeshter me te afte (nga pervoja dhe kultivimi), dhe keshtu ju kthehen tentimet boomerang dhe si perfundim del me shume zullum se hajer....nje realitet i hidhur per muslimanet, si pasoje e pergatitjes te dobet intelektuale.

Naten e mire....

Jo Nuho, une thashe se nuk e solla Geten ketu, jo qe e kam kuptu gabimisht,
    ironine e Getes e ke ne Wikipedia une vetem e perktheva:

So wie Goethe Distanz zur christlichen Lehrmeinung hatte, bringt auch das lyrische Ich im West-östlichen Divan ironische Distanz zur orthodoxen Lehrmeinung des Islam und Nähe zur Mystik zum Ausdruck. So benutzt Goethe beispielsweise die Metapher des Weins, der auch bei den Sufis ein Symbol für die Berauschtheit eines Derwischs mit der Liebe Gottes ist:

Ashtu si Goethe kishte distance ndaj doktrinës krishtere, gjithashtu sjell lirika e tij në Divanin Perendim-Lindje, distancë ironike ndaj doktrinës ortodokse të Islamit dhe shpreh me shume afërsinë ndaj misticizmit. Pra Goethe përdor si shembull, metaforen e verës, ashtu si tek sufinjte një simbol i dehjes se një dervishi me dashurinë ndaj Perëndisë.

Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga Sirius Lexo Postimin
    Mos paragjykoni njerzit sipas likures, Dieudonné M'Bala M'Bala me shume eshte kritik ndaj konspiracioneve se sa religjioneve, ndryshe konsiderohet si Jesse Ventura i Frances.

E si tani, ta lejoje Franca kete bythzi te tallet dhe te perhape parolla nxirese kunder popullit,
    qe i dha njerzimit: Ajnshtajnin, Frojdin, Kafken,..?

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

E si tani, ta lejoje Franca kete bythzi te tallet dhe te perhape parolla nxirese kunder popullit,
    qe i dha njerzimit: Ajnshtajnin, Frojdin, Kafken,..?
    A eshte e vertete qe Frojdi ishte dashuruar me mbesen e tij dhe Nicja me motren e tij?Di gje per kete?

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

A eshte e vertete qe Frojdi ishte dashuruar me mbesen e tij dhe Nicja me motren e tij?Di gje per kete?
    Kush t'i mesoj keto thashethemet perverse, ose me sakte nga je frymezuar, prej a.s Muhamedi qe martoi femije 9 vjec, vajzen e halles dhe nusen e djalit te tij?

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Fishtani1 për postimin:

jarigas (20-09-2015)

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Fishtan ajo ishte pyetje dhe jo pergjigje, tipa si puna jote nuk e njohin mire gjuhen shqipe, meqe zotrote je krishter shko lexo se si u martua Jozefi 90 vjec me Marien 12 vjece.

PO se gjete ta thote kjo enciklopedia katolike

http://www.newadvent.org/cathen/08504a.htm
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Fishtan ajo ishte pyetje dhe jo pergjigje, tipa si puna jote nuk e njohin mire gjuhen shqipe, meqe zotrote je krishter shko lexo se si u martua Jozefi 90 vjec me Marien 12 vjece.

PO se gjete ta thote kjo enciklopedia katolike

http://www.newadvent.org/cathen/08504a.htm
    Ti me duket as shqip e as arabisht nuk kupton.
    Pyetja ishte pse merresh me thashetheme perversiteti, e ke frymezim nga jeta private e Muhamedit, apo ke pervetesim edukato-mesimor nga kulturat arabe?
    Je duke diskutuar per figura te ndritura te njerezimit, dhe duke pasur horizont ngushtuar, pyetja jote e pare eshte tipike alla beduine.

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Fishtani1 për postimin:

jarigas (20-09-2015)

Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •