Thimio: Arrestimi im, se nuk i dhashë Ramës pikturën e Onufrit që do i dhuronte Toni Blerit
TIRANE- Koleksionisti i veprave të artit, Gjergji Thimio i arrestuar në kuadër të operacionit “Ikona” ka akuzuar deputetin e PS-se, Kokedhima dhe kreun e qeverise Edi Rama per operacionin qe perfundoi me arrestimin e tij.
Ai ka lexuar nje deshmi te gjate ne gjyq, ku ka treguar versionin e tij si kane ndodhur ngjarjet.
“Refuzova të jepja një pikture origjinale të Onufrit. Piktura kushtonte 1 milion euro ma kërkoi deputeti Koço Kokedhima, Artan Lame dhe kryeministri Edi Rama. Pikturën donin t’ja jepnin dhuratë ish-kryeministrit të Britanisë Toni Bler. Pas refuzimit tim për t’u dhënë pikturën që e kisha trashëgimi personale, u ngritën akuzat ndaj meje”- tha ai.
Sipas tij, gjithe akuzat qe sot rendojne mbi te jane trillim, pasi ai nuk ka bere trafik veprash arti, perkundrazi i ka mbrojtur dhe ruajtur ato.
“Kërkoj drejtësi. Nuk jam trafikant, aktualisht jane 2300 objekte qe mungojnë nga muzeu im personal”- ka thene ai gjate deshmise se sotme ne seancen gjyqesore ne ngarkim te tij.
Panorama
Krijoni Kontakt