Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 145
    i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Për: Fatos Lubonja i cilëson shqiptarët skizofrenikë dhe numëron “krimet” e Haradinaj

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    He more se si shume po e demonizoni Lubonjen dhe ato fjale te verteta qe tha.
    Sidomos nuk eshte mire qe te gjykojme fjalet ne baze te prejardhjes se tij.
    Fytyra eshte pasqyre e shpirtit, pra shikoja surratin. Nese ky gazetar i quan shqiptaret skizofrene plus Haradinaj eshte nje vrases, atehere i bie qe Fatosi si i vetmi shqiptar i palagur te behet shenjtor apo hero gje per te cilen ai vet nuk eshte dakort. Ky eshte nje pushke pa plumba per mua dhe jeton me enderrat dhe iluzionet e tij dhe kete gje pse nuk e beri me gazetat apo revistat shqiptare, por vete bredh larte e poshte per ceshtje kombetare... Mos valle pret duartrokitje nga te huajt?
    I them une nga anet tona: Nese nuk je pjese e zgjidhjes, atehere je pjese e problemit.
    Por problemet nuk zgjidhen duke mohuar nje komb. Pastaj i ka mbajt gje qiririn Haradinajt qe e quan vrases thjesht me intuiten e tij dhe pa asnje baze. Nuk them se Haradinaj eshte shenjtor, por as nuk me lejohet ta gjykoj pasi nuk di gje, por kjo s'do me thene qe une si shqiptar te jem skizofren. Sa te tjere ka si une? Plot. Pra jo te gjithe e kane quajtur Haradinaj hero. Ky per mua eshte nje gazetar teper kontradiktor. Nuk pretendoj qe t'i mbyllet goja sic pretendojne disa, por ai vet e fitoi kete lloj reputacioni. Nuk eshte reagim histerik sic e quan Mero Baze, por eshte nje indinjim. Sic e thashe Fatosi me emrin shqiptar nuk eshte tradhetar, pasi ai nuk eshte shqiptar, prandaj do te jete pjese e problemit.
    Njeriu Me i Lig Eshte Mosmirenjohesi si Puna e Tosit! (viktor Archon Hygo ;b)

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Fatos Lubonja i cilëson shqiptarët skizofrenikë dhe numëron “krimet” e Haradinaj

Disa ketu, por edhe nga gazetaret profesioniste etj., si duket mezi nuk presin qe te hapen tema te tilla, per ti keq-perdore ato per propagande antikombetare ose paragjykime te njohura te vleres se njejte...

Qellimi i perbashket i regjimit te hajduteve primitiv antishqipetar ne Kosove, i Serbise dhe i disa "miqve" nderkombetar eshte pikerisht nxitja dhe rritja e urrejtjes ndershqipetare mbi baza rajonale (provinciale), fetare, ideologjike, historike, gjuhesore... sepse vetem keshtu mund ta shtyejne edhe per disa kohe bashkimin e pashmangshem te shqipetareve, te mbesin ne pushtet dhe te perfitojne materialisht duke vjedhur qytetaret, popullin dhe trojet shqipetare.

Mu duk qesharak ai shpjegimi qe kishte bere te kjo intervista pas artikullit ku thoshte se nuk kam shpifur, por kam cituar te tjere. Me citime mund te thuash cdo gje per cdo person. Mund ta ngresh ne qiell apo mund ta besh super kriminel. Se citon nuk do te thote automatikisht qe nuk po genjen.

Gjithashtu me cudit fakti qe te dalesh ne gjyq barazohet me te qenit fajtor nga Lubonja dhe nga te tjere ketu. Une se di se cfare ka bere Haradinaj, por qe eshte gjykuar, nuk tregon asgje. Sigurisht qe ka shume te gjykuar qe mund te jene te pafajshem, por kur ata qe thonin ti besojme gjykatave shqiptare per pafajsine e Metes, hedhin dyshime per vendime te Hages, me vjen te qesh.

Sa per artikullin e Lubonjes dhe akuzat per Haradinajn, mund te jete i gjithi genjeshter apo i vertete, pasi nuk kam shume njohuri per te. Por ajo qe me ben pershtypje eshte tema qe ka zgjedhur nga mijera tema e halle te tjera qe ka Shqiperia e Kosova, dhe menyra se si e ka paraqitur.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Lubonja: Haga, akuzë Haradinajt si vrasës

...

Pra, po thoni se ju kanë keqcituar mediat?

Tani juve po përsëritni të njëjtën gjë që unë thashë, do të thotë që nuk e lexoni me kujdes artikullin dhe kam bindjen që ju as vetë nuk e keni lexuar, sepse gazetarët shumicën e rasteve nuk i lexojnë artikujt. Atëherë, në artikull thuhet shprehimisht që shqetësimi kryesor i artikullit është që si është e mundur që politikanët shqiptarë, intelektualët shqiptarë, bota gazetareske shqiptare pret në mënyrë triumfale një njëri që gjithsesi ka qenë i akuzuar për krime lufte. E pret në mënyrë triumfale ndërkohë që ka bajagi të dhëna, nëse jo për të qenë i bindur, për të pasur dyshime se mjaft nga ato akuza qëndrojnë. Ky është thelbi që kam thënë unë dhe ka të bëjë me dobësinë e gjendjes shqiptarëve, e politikës shqiptare e shoqërisë civile shqiptare për të qëndruar kritikues ndaj të vërtetës.
    Jam plotesisht dakord me Lubonjen...
    Eshte skandal qe dikush i akuzuar per krime lufte, pavaresisht vendimit te gjykates, te pritet keshu si thote Lubonja. Ketu nuk behet fjale per nje gjykate te pushtuesit apo armikut, por per nje gjykate nderkombetare, te organizuar dhe te financuar nga "miqte" me te mire nderkombetar te kosoves dhe te shqipetareve.

Ajo që unë kam thënë "skizofreni shqiptare" është një skizofreni që ne e kemi vuajtur në kurriz gjatë, prandaj është një skizofreni midis botës virtuale dhe përrallave dhe ëndrrave të një pushteti dhe mjerimi që shkakton ky pushtet. Këtë e kemi provuar në kohën e Enver Hoxhës, ku njerëzit që përdorin mitin e luftës goxha mirë, e mjeruan popullin për 80 vjet. Skizofrenia ka kuptim që të jetosh midis këtij virtualiteti dhe mjerimit real të realitetit dhe për t'u çliruar pra nga kjo, pikërisht duhet të çlirohemi nga të ashtuquajturit mite dhe heronj dhe duhet të shikojmë të vërtetën në sy. Ky është një nga ato që vë në pah artikulli.
    Absolutisht dakord...

Sa i përket asaj që quhet shpifje, unë kam cituar dhe nuk kam thënë diçka nga mendja ime. Kam cituar libra që kam lexuar. Veçoj librin e Carla Del Ponte, veçoj edhe librin që u botua nga dy gazetarë italianë për Kosovën, "Kosova midis mafias dhe SHBA-ve", pra kam cituar nuk kam shpifur dhe aty ku është për të hedhur dyshim, hidhet dyshim dhe aty ku thuhet se qëndron diçka që është e vërtetë, thuhet që është e vërtetë.
    Me kete pjese nuk pajtohem...
    Shkrimet e Del Ponte dhe te disa tjereve per mua jane te njeanshme dhe te papershtatshme per ti perdorur.

Ka edhe të vërteta dramatike me të cilat Kosova duhet të ballafaqohet mendoj unë, ashtu si edhe shumë shqiptarë që janë të vërtetat e të zhdukurve që s'mund të mohohen dhe për të cilët nuk ka as fajtorë dhe as nuk është vënë gishti diku dhe mendoj që në qoftë se flasim, sepse përmendëm më parë Fulen që ka ardhur në Kosovë dhe në qoftë se flasim për një Kosovë dhe një Shqipëri që bëhet e denjë për të hyrë në popujt me vlera evropiane, atëherë ajo është një Kosovë që nuk mund të jetojë ku në njërën anë flitet për vlera evropiane dhe një tjetër i fryhet urrejtjes ndaj miqve, ndaj fqinjëve ndaj çdokujt që ka mendim të kundërt nga pushtetarët. Pra, kjo lloj shoqërie nuk mund të jetë demokratike.
    ...
    Absolutisht dakord...

Tani, unë e përsëris edhe njëherë që nuk mundet kurrsesi që në mes të një lufte, që padyshim ka pjesën e vet të rëndësishme për çlirimin e Kosovës, të krijohen heronj dhe këta heronj të mund të abuzojnë me pushtetin e tyre.
    Absolutisht dakord...

Këtë e kemi provuar në kurriz, e përsëris, në kohën e Enver Hoxhës dhe jo vetëm ne, dhe nuk duhet të përsëritet. Shoqëria duhet gjithmonë të mos maskohet me heronj.
    Dakord...

Fakti është që, përveç akuzave për luftën për të cilat flitet, flitet edhe për dëshmitarë të zhdukur, pra procesi më shumë është mbyllur për shkak të mungesës së provave. Përveç kësaj, fakti është që po të ndjekësh edhe shtypin kosovar, por jo vetëm shtypin kosovar, ka shumë akuza për një klasë politike që po të ishte aq patriote siç pretendon, nuk do të ishte pasuruar në mënyrë megalofante në kurriz të popullit me korrupsion dhe në një situatë që nuk është aspak e denjë.
    Ky eshte "gabimi" i Lubonjes qe merret me shpekulime, dyshime dhe akuza, te cilat s'kishte mundesi ti sqaronte as Gjykata e Haages, por te cilat me preference keq-perdoren vazhdimisht edhe nga armiqte e vertete te popullit shqiptar dhe te Kosoves...
    Ne anen tjeter, edhe diskutimi i ketyre gjerave nuk duhet te tabuizohet, vetem pse mund te keq-perdoren nga armiku. Sidoqofte, ceshtje problematike per momentin dhe per nje kohe te caktuar
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 19-07-2013 më 09:48

E dua letërsinë Maska e Sorkadhe_Kelcyre
    Anëtarësuar
    30-07-2005
    Vendndodhja
    me ariun polar
    Postime
    2,219

S'besoj te kete skizofren shqiptar me te plote se Lubonja. Deri diku para disa vitesh e vleresoja shkrimin e tij pasi ishte i permbushur me analize te gjithanshme. Po ka te pakten nje 4 vjecar qe ne vend te kemi nje analist me emer, kemi nje antishqiptar me ze qe perfiton nga fakti se shkrimet e tij ndiqen jo vetem nga shqiptaret por edhe nga te huajt. Lajthitja e tij justifikohet , si nga mosha edhe nga vitet e veshtira qe ka kaluar ne burgjet famekeqe te komunizmit. Qe Lubonja i urren shqiptaret , ka disa kohe qe po na e provon. Fundja shqiptaret e futen ne burg ne rinine e tij dhe ai ju kthehet atyre me monedhen me te neveritshme duke kapercyer keshtu urrejtjen per sistemin qe te gjithe e kemi vuajtur si atehere si ne pasojat qe ka lene ne ideologji dhe formim te njeriut. Eshte zgjedhja e tij te ndjehet apo jo shqiptar. Ai ka kembyer termin e "te thenit te te vertetes" me "cdo gje qe bejne shqiptaret eshte e zeze". Sinqerisht ndjej keqardhje per te. Ai vazhdimisht me analiza kryekeput antishqiptare na tregon sa sa shume mund te fundoset ndergjegja e nje njeriu kur vuan nje denim te padrejte ne jeten e tij, dhe me pas humbet ate qe ka prej krijimit te tij si gjallese, Identitetin.

Haradinaj s'ka ngelur te ngreje apo uli figuren e tij nga stilolapsi apo llogjika e nje te rrjedhuri. Ate e do gjith shqiptaria per ate trim qe eshte dhe per aftesine e tij luftetare . Figura e tij eshte e kompletuar dhe meritat e tij s'do te humbasin kurre. Eshte turp qe te degjosh shqiptare te argumentojne kundra kesaj .
    What goes around---comes around

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Akili a ti nuk pe sheh se qellimi i ketyre njerezve si Fatos Lubonja eshte qe te percaje popullin ne baza lokaliste, edhe ju c'po i hani foret se . Ore cka i kane bere komunistet ne nuk jemi pergjegjes, na vie keq, por nuk jemi pergjegjes qe ai te na shaje heronjte.

Vrasja e nje njeriu eshte e justifikueshme nese vrasja e tij shpeton shume jetera te tjera. Vrasja e nje njeriu si Milloshevici eshte e justifikuar, vrasja e nje njeriu si Bin Ladeni eshte plotesisht e justifikueshme. Vrasja e Assadit eshte e justifikueshme, njeri qe perdore avione per te bombarduar qytetet me civile, vrasja e xhihadisteve qe vendosin bomba ne tregje me civile eshte e justifikueshme. Une nuk jam plotesisht kunder vrasjes. Nuk duhet te vritet e te diskriminohet dikush per shkak te besimit, kombit, apo prejardhjes, por nese ben krim te madh vrasja duhet te perdoret si denim kapital. Ne Bibel vrasja lejohet ne raste te vecanta, ekziston nje urdher qe nje njeri te vritet edhe nese shan nenen apo babain. Nuk eshte krim cdo vrasje. Kush ndan mendimin me mua te me shtoje reputacionin.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Akili a ti nuk pe sheh se qellimi i ketyre njerezve si Fatos Lubonja eshte qe te percaje popullin ne baza lokaliste, edhe ju c'po i hani foret se . Ore cka i kane bere komunistet ne nuk jemi pergjegjes, na vie keq, por nuk jemi pergjegjes qe ai te na shaje heronjte.

Vrasja e nje njeriu eshte e justifikueshme nese vrasja e tij shpeton shume jetera te tjera. Vrasja e nje njeriu si Milloshevici eshte e justifikuar, vrasja e nje njeriu si Bin Ladeni eshte plotesisht e justifikueshme. Vrasja e Assadit eshte e justifikueshme, njeri qe perdore avione per te bombarduar qytetet me civile, vrasja e xhihadisteve qe vendosin bomba ne tregje me civile eshte e justifikueshme. Une nuk jam plotesisht kunder vrasjes. Nuk duhet te vritet e te diskriminohet dikush per shkak te besimit, kombit, apo prejardhjes, por nese ben krim te madh vrasja duhet te perdoret si denim kapital. Ne Bibel vrasja lejohet ne raste te vecanta, ekziston nje urdher qe nje njeri te vritet edhe nese shan nenen apo babain. Nuk eshte krim cdo vrasje. Kush ndan mendimin me mua te me shtoje reputacionin.
    me duket se ta shpjeguam qellimin e shkrimit. por ti nuk do ta degjosh.

nuk eshte qellimi se a ka bere mire apo keq haradinaj. por Glorifikimi i robve eshte fenomen shume i rrezikshem.
    nese Haradinaj nuk do merrej me politike, edhe une do isha dakort ta dekoronin e ta benin hero. Por kur ai eshte ne politike, kjo gje eshte e rrezikshme per te ardhmen e shoqerise.
    kaq te veshtire e ke ta kuptosh kete gje????
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    me duket se ta shpjeguam qellimin e shkrimit. por ti nuk do ta degjosh.

nuk eshte qellimi se a ka bere mire apo keq haradinaj. por Glorifikimi i robve eshte fenomen shume i rrezikshem.
    nese Haradinaj nuk do merrej me politike, edhe une do isha dakort ta dekoronin e ta benin hero. Por kur ai eshte ne politike, kjo gje eshte e rrezikshme per te ardhmen e shoqerise.
    kaq te veshtire e ke ta kuptosh kete gje????
    haradinajt i takon glorifikimi sepse ai vuajti denimin e pamerituar dhe gjykata e shpalli te pa-fajshem. ai diti te mbroje me burreri ceshtjen e luftes se drejte te UCK-se.
    sido qe ta dredhi tos lubonja ai ka qellime dashakeqese per kosoven, kerkon te nxij imazhin, eshte ne nje krah me armiqte fanatike te kosoves. ai po shkeli ne kosove duhet burgose.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    haradinajt i takon glorifikimi sepse ai vuajti denimin e pamerituar dhe gjykata e shpalli te pa-fajshem. ai diti te mbroje me burreri ceshtjen e luftes se drejte te UCK-se.
    sido qe ta dredhi tos lubonja ai ka qellime dashakeqese per kosoven, kerkon te nxij imazhin, eshte ne nje krah me armiqte fanatike te kosoves. ai po shkeli ne kosove duhet burgose.
    ky qenka kriteri i te berit hero??? nejse
    kot i futeni ketij muhabeti. se Haradinaj qe nga momenti qe i eshte futur politikes ai do goditet vazhdimisht. sot nga lubonja, neser nga dikush tjeter.

eshte tjeter gje te kesh merita ne lufte dhe tjeter gje te besh politike. bashkimi ketyre te dyjave eshte katastrofe qe shume njerez e kuptojne dhe do ta godasin vazhdimisht derisa ta bejne te diskutueshem si figure.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2013
    Postime
    1

po ai e fitoi gjyqin e hages ,tani ky lubonja ca dreqin do,ik e dreq rri rehat,edhe fytyren si qen e ka ky lubonja,e pastaj e zem se ka bo ramushi po sa kosovar vrau serbi po po turp mor ja mart dreqi fytyren lubonjes

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •