Close
Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 143
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Nuk mund te ndihmohet dikush tere jeten, vetem nese eshte invalid, apo i paafte fizikisht. Prinderit eshte mire te ndihmohen cik me shpesh nese jetojne vetem dhe s'kane te ardhura te tjera pervec pensionit.

. Ka plot ketu qe heqin buken e gojes dhe ua cojne prinderve, motrave, vellezerve. U cojne placka, makina, edhe pse vet jetojne ne shtepi me qera ku leviz miu dhe bubuzheli i zi per qejf dhe me placka te vjetra. Ketu ka shqiptar qe jetojne me placka te gjetura neper rruge, dhe prape ndihmojne prinderit. Me dhimbsen. Ne vend te kujdesen per veten, te ndertojne jeten e tyre, iu duhet te ndihmojne familjen vetem se jetojne "jashte". Pse dergon i thashe njeres kur nuk ke vet dhe familjen nuk e ke keq ekonomikisht. Me vjen zor tha, se coc kujtojne ca jete bejme ketu. Kane faj dhe shqiptaret vet qe nuk jane realist per jeten qe bejne. Vene ne Shqiperi me dy leke qe kane kursyer tere vitin, apo me leket e taksave qe marrin, dhe i hedhin leket sikur i gjeten rrugeve. Kjo krijon pershtypjen e gabuar te familjaret dhe normal qe do i shikojne nga duart. Kthehen nga Shqiperia dhe mezi shtyjne muajin pastaj. Ja keshtu eshte realiteti. Veshtire eshte bere kudo. Askush se ka te ardhmen te sigurt. Kush do i ndihmoje keta qe mbajne familjet me buke nese do u bjeri nje hall per vete? Ne dore te Zotit jemi te gjithe. Mire eshte qe secili te beje te pamunduren te nxjerri vet familjen nga balta dhe jo te presi me duar hapur nga vellai, motra qe me sakrifica arriten aty ku jane. Nuk u erdhi fati ne dore.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Faleminderit per fjalet e mira maratonomak dhe njekohesisht me ardhka keq qe edhe ti paske pasur jo pak probleme me te afermit e tu. Une e kam diskutuar disa here se perse nuk gjen nje pune, por pergjigja ka qen gjithnje e njejte qe nuk ka. Kete gje ma kan perforcuar dhe shoke e te aferm qe kam ne Shqiperi duke me thene qe eshte shume e veshtire per cdo lloj pune dhe qe ne Shqiperi ka rreth 200 mije te papune ne mos me shume. Une do vazhdoj ta ndihmoj ndoshta edhe fshehurazi sepse e kam vella dhe kemi shkuar gjithnje shume mire bashke, por edhe sikur te mos shkonim mire une prap e kam vlla dhe nuk rri dot pa e ndihmuar. Kam edhe motra dhe nje vella tjeter po ata nuk kane nevoje per ndihme dhe ashtu sic tha nje antar tjeter ketu qe ju dergoj ndonje gje per ti kujtur per ndonje feste dhe kaq
    o mik ; mos i ndihmo fshehurazi , ky do jet jo nje gabim por nje faj i pandreqshem dhe do kesh pasoja me vone ,o ndihmoji hapur ose mos i ndihmo fare , une qe po te flas te flas nga pervoja ;

gjithsesi i madhi Zot te ndricofte te besh ate qe ndien se eshte ma e mire per te gjithe .

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,241
    Postimet nė Bllog
    22

Vere per nje moment veten ne pozitat e tet vellai. Le te themi se ishe ti nevojtari ne Shqiperi dhe ai paramadhi jashte Shqiperise. Si do t'i pergjigjeshe ti pyetjes nga Shqiperia ne dite te hallit?

Te isha une ne vendin tend, do hiqja dore nga dicka nga jeta ime (nga makina apo duhani, apo qejfet) e ato leke do t'i dergoja ne Shqiperi. E nuk do te interesohesha vetem per t'iu siguruar buken e gojes, por do te interesohesha qe ti ndihmoja edhe me ide apo projekte punesimi. Por ajo me e rendesishmja, njerezit qe jane ne hall, me shume se leket qe ti u dergon, kane nevoje te degjojne nje fjale te mire, kane nevoje te degjojne qe ti nuk i ke harruar apo braktisur, por u qan hallin e interesohesh per ta.

Mund te mos kesh mundesi financiare t'i ndihmosh, por fjala e mire apo nje lutje drejtuar Zotit per ta, nuk te kushton gje. Te varfrit jane gjithmone mes nesh, per te testuar zemren e atyre qe Perendia u ka dhene shume.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 24-03-2013 mė 20:02

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    o mik ; mos i ndihmo fshehurazi , ky do jet jo nje gabim por nje faj i pandreqshem dhe do kesh pasoja me vone ,o ndihmoji hapur ose mos i ndihmo fare , une qe po te flas te flas nga pervoja ;

gjithsesi i madhi Zot te ndricofte te besh ate qe ndien se eshte ma e mire per te gjithe .
    Epo do ndeshem me nje problem madhor pastaj o vella. Do me thote ( jo me ka thene ) qe nese ti i con vellait tend, dua ti coj edhe une njerezve te mi. E kupton ? Shperndaj kendej shperndaj andej nuk e bej dot. Deri te 300 400 dollare edhe mundem, po gruaja ime i ka njerzit e saj te ter per tu ndihmuar dhe jan nja kater apo pese familje. o Zot o Zot

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Epo do ndeshem me nje problem madhor pastaj o vella. Do me thote ( jo me ka thene ) qe nese ti i con vellait tend, dua ti coj edhe une njerezve te mi. E kupton ? Shperndaj kendej shperndaj andej nuk e bej dot. Deri te 300 400 dollare edhe mundem, po gruaja ime i ka njerzit e saj te ter per tu ndihmuar dhe jan nja kater apo pese familje. o Zot o Zot
    te drejte ka dhe ajo. Duhet ti ndihmosh te gjithe. Se dhe asaj i dhimbsen te vetet. Hajde gjej nje pune te dyte, dhe ndihmoji dhe ato. Hiq billen e internetit dhe cable, tv-se dhe ato pare njerezve te gruas. Sa rri ketu humbet kohen. Time is money $$$$.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Albo, dhe ai qe eshte mire vet ka nevoje dhe ai te degjoje nje fjale te mire.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

ai, qe o mire e degjon fjalen e mire ne forum

ma dai, mia.

e mira behet pa u perfol.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Do te vinte mire sikur dhe ajo te dergonte fshehurazi familjes se saj? Nuk i ve faj gruas. Nese ajo i ka te varfer dhe ata bejne si bejne e shtyjne muajin, atehere te njejten gje mund ta bejne dhe te tute.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

e kane mire keto amerikanet mer jahu. Nuk i njohin keto gjera, rri ti se punoj une per ty.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Vere per nje moment veten ne pozitat e tet vellai. Le te themi se ishte ti nevojtari ne Shqiperi dhe ai paramadhi jashte Shqiperise. Si do t'i pergjigjeshe ti pyetjes nga Shqiperia ne dite te hallit?

Te isha une ne vendin tend, do hiqja dore nga dicka nga jeta ime (nga makina apo duhani, apo qejfet) e ato leke do t'i dergoja ne Shqiperi. E nuk do te interesohesha vetem per t'iu siguruar buken e gojes, por do te interesohesha qe ti ndihmoja edhe me ide apo projekte punesimi. Por ajo me e rendesishmja, njerezit qe jane ne hall, me shume se leket qe ti u dergon, kane nevoje te degjojne nje fjale te mire, kane nevoje te degjojne qe ti nuk i ke harruar apo braktisur, por u qan hallin e interesohesh per ta.

Mund te mos kesh mundesi financiare t'i ndihmosh, por fjala e mire apo nje lutje drejtuar Zotit per ta, nuk te kushton gje. Te varfrit jane gjithmone mes nesh, per te testuar zemren e atyre qe Perendia u ka dhene shume.

Albo
    Jo une nuk po hezitoj qe te ndihmoj vellan tim. Une nuk hezitoj te ndihmoj asnjeri qe ka nevoje. Por jane ca probleme te tjera qe i kam shkruar gjate temes.

p.s Pink te lutem mos u tall. Une punoj gjith diten dhe ja dal me se miri te jetoj dhe te ndihmoj te afermit e mi, por deri ne nje far mase se pastaj nuk do te arri te mbledh kurisme per vete pastaj. Nuk ndihmoj dot cdo muaj 5 apo 6 familje me nga 2 apo 300 dollar secilen

Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •