Close
Faqja 3 prej 15 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 143
    i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Vellai eshte vet i 6 ne shtepi , ka edhe prinderit. Por pensioni qe marin ata eshte diku te 150 $ gjithsej. Gruaja nuk i punon se ka femijet e vegjel per ti mbajtur. Shume keq puna e tij. Une i dergoj gjithsej rreth 100 - 200 dollar ne muaj, por prap jane te pamjaftueshme per ta. Kam nje jave qe jam ne Shqiperi dhe e shoh se cbehet ketu. Shume keq punet. Shpenzim i madh per nje familje. Sapo kam ardhur per nje jave me iken 200 dollar vetem ushqime per familjen time. Po mendoja per vellane dhe prinderit se si e shtyjne muajin me parat qe i dergoja dhe me pensionin qe marin. Shume keq.
    shok,

sdi nese yt vella jeton ne qytet apo fshat.

gjithsesi,

gjendja qenka sh e keqe,

dhe njerezit e tu duhet te bejen patjeter dicka per veten.

gjithsesi, mendoj se ato dollare ne muaj normalishte ti mund tja dergosh prinderve, cdo muaj, se ka plot qe e bejne kete nga shqiptaret jashte.

zoti tu te dhente shendet, qe te punosh dhe te ndihmosh te afermit, dhe mos u merzit, se gjendja do ndryshoje dhe yt vella do te ta dije per nder se bashku me femite e tij.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Citim Postuar mė parė nga [Asteroid] Lexo Postimin
    Vellai eshte vet i 6 ne shtepi , ka edhe prinderit. Por pensioni qe marin ata eshte diku te 150 $ gjithsej. Gruaja nuk i punon se ka femijet e vegjel per ti mbajtur. Shume keq puna e tij. Une i dergoj gjithsej rreth 100 - 200 dollar ne muaj, por prap jane te pamjaftueshme per ta. Kam nje jave qe jam ne Shqiperi dhe e shoh se cbehet ketu. Shume keq punet. Shpenzim i madh per nje familje. Sapo kam ardhur per nje jave me iken 200 dollar vetem ushqime per familjen time. Po mendoja per vellane dhe prinderit se si e shtyjne muajin me parat qe i dergoja dhe me pensionin qe marin. Shume keq.
    Qenke djale shume i mire dhe besoj qe gjumi s'te ze naten per ta, perderisa ju dergon aq $ ne muaj, duke patur edhe ti familje. Zoti ju ndihmofte Asteroid, por mos u merzit, se keshtu jemi te gjithe, me halle.
    Where does a thought go when it's forgotten?

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anėtarėsuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694

Asteroid ,
    ajo qe ti ben per vellaun tend eshte per cdo respekt. Jo shume njerez kan ndjenjen e solidaritetit ne shpirt , andaj gezoju fatit qe je Ti ai qe jep dhe jo ai qe pret te te jap dikush. Por qe te perfundoi njehere e mire puna e ndihmes materiale , perpiqu te i mundesosh te hap nje pune private yt vella. Ka shume sektore ndertimi apo bujqesore ku ju duhet per fillim nje shume parashe por edhe mbeshteten nga donacionet e ndryshme shteterore ( sidomos ne bujqesi e blegtori ). Pastaj ai duhet te dij te menagjoi vet me punen dhe parane e tij, dhe ti e kryen borxhin moral ndaj vellaut.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-03-2013
    Vendndodhja
    Nė momentin e tė sotmes!
    Postime
    65

Te ndihmosh dike, e aq me shume vellaun,eshte nje nder gjestet dhe vetit qe akoma na rrjedh ne damaret tane.Mirepo,percdo gje ka nje limit!
    ''Ndihmo por jo dhe ta mbash gjall''
    Per puntorin gjithmon ka pune, punetori kafshaten e gojes edhe nga guri nxjer!! (Mendimi im)

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Le ti mbaj ai femijet . Meqe nuk punon. C'ben gjithe diten? Le te punoj ajo . ti.
    Dhe kjo eshte nje zgjidhje. Nuk besoj se vellai i ka femijet foshnje ne ate moshe, dhe nuk kujdeset dot per ta. Plus paska prinderit ne shtepi apo jo? Ka plot familje ku punon gruaja, dhe jo burri. Kush te mundi me nje fjale.
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

mia,

ti sdo i jepje, 100 ose 150 dollare muj per muj, per motren apo vllain, apo prinderit po te mos kishin mundesi?

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624

dhe une nje vella nuk e kam shume ne gjendje ndonjehere i dergoj ndonje lek kur jane festa...ose kur fillon shkolla per femijet&kur kane ndonje problem shendetsor ose ditelindjet e femijeve,sigurisht e ndihmojne dhe vellezerit e tjere qe jane ne itali....kurse vellai tjeter thot mua mos me shikoni vetem ai esht keq.....nganje ane kush esht ai qe nuk e don qylin por kur vellai tj nuk esht shume i mekembur aij i rrin vete mendja te ai..... te vjerra shyqyr jane rehat dhe kurr nuk kane nevoj per neve..... o zot mos te vuaj asnje njeri nga e papasmja i dhashte zoti te gjitheve bereqet e shendet....
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Xhuje shyqyr asnje nga familja s'ma ka nevojen. Coj ndonjehere per qejf, ose kur kalojne ndonje problem shendetesor. Do e ndihmoja per nje fare kohe, por jo tere jeten. Ka pune per gra xhuje ne Tirane te pakten. Ka plot kerkesa per pastrim e mbajtje femijesh. Nuk duhet te pritet vetem nga burri.
    Feelings change - memories don't.

Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

athere mia,

ne qytet ska pensionista qe marrin te dy 150 dollare pension.

te pakten te dy duhet te marrin minimumi, 280 dollare pension, ne mos jane ne fasht.

se di sa kane shkuar pensionet e fshatit.

po te jene ne fshat, athere, te gjithe fshataret kane marre nga shteti toke(edhe token qe ka qene e gjyshit tim, ose tendit) pra i djathti sali ja ka marre pronarit dhe ja ka dhene fshatarit.

dhe ne fshat, vetem due punuar token ose mbajtur bageti nji familje e nxjerr jetesen.

e dyta qe me duket pas e cuditshme eshte qe nese prinderit te dy Asteroidit i marrin 150 dollare, si ka mundesi qe ky si ka ndihmuar me pare prinderit, spo flas per vllane qe ka qene ne pune.

p.s

vetem nese eshte martuar me ndonji te huaj, athere po ka llafe per paret qe u dergon prinderve.

---voudou.. ---

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Xhuxhu mund te jene te ardhur qe jetoin ne Tirane dhe normal pensioni varion si me jetu ne fshat. Nje pjese e shpernguljeve jane bere pa nje baze te forte.
    Kane shitur c'fare kane pasur andej dhe kane blere nje hyrje ne metropol.

Pushime te mbare asteroid dhe mos harro se ka familje qe me 300 mije leke jetoin vete i peste dhe ashtu kalllandrisen te shkretet, vetem ne emigrantve kur shkoim me pushime ne merr koka eree .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 3 prej 15 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •