Close
Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 143
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2008
    Postime
    93

Pėr: Nje pyetje mbi detyrimet familjare qe ka cdo kush prej nesh !

Ti asteroido nuk je i vetmi ne kete situate, te gjidthe qe jane jashte hasen me te njejta probleme.
    Ne shqiptaret e kemi kete shpirtin e sakrifices dhe sidomos ata qe jane jashte behen me te ndjeshem ndaj vuajtjeve te afermeve.
    Edhe une kam punu dhe mesu gjithe kohen si qeni, u martova vone dhe i bera femijte vone, ndersa motrat e vellezerit u martun shpejt dhe i neglizhuan studimet megjithese edhe ata i kishin mundesite njelloj si une.
    E dhe kush thote familje thote probleme dhe une gjithmon u kam ardhur ne ndihme , vecse muhabeti po zgjat mbi 20 vjet dhe hallet ne vend te ulen po rriten se rriten bashke me femijet e tyre.
    Keto kohe thashe te rrija me prinderit , po kam nenen qe me qan nga mengjezi deri ne darke, per te gjithe, ky nuk te haje me thote, dergo kiki, pastaj qan se ai tjetri eshte pa pune se e hoqen ngaqe shkonte īpire , prap dergo kiki.
    Dhe nje dite prinderit me thone kur te vdesim shtepine do tja leme vetem vellezerve dhe motrave , ty jo se ti ske nevoje,
    Puno kiki, mba edhe te tjeret dhe ne fund ngelet kiki edhe me gisht ne goje

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Kiki a te Kane ardh mendt tani te pakten?
    Citim Postuar mė parė nga kikimiki Lexo Postimin
    Ti asteroido nuk je i vetmi ne kete situate, te gjidthe qe jane jashte hasen me te njejta probleme.
    Ne shqiptaret e kemi kete shpirtin e sakrifices dhe sidomos ata qe jane jashte behen me te ndjeshem ndaj vuajtjeve te afermeve.
    Edhe une kam punu dhe mesu gjithe kohen si qeni, u martova vone dhe i bera femijte vone, ndersa motrat e vellezerit u martun shpejt dhe i neglizhuan studimet megjithese edhe ata i kishin mundesite njelloj si une.
    E dhe kush thote familje thote probleme dhe une gjithmon u kam ardhur ne ndihme , vecse muhabeti po zgjat mbi 20 vjet dhe hallet ne vend te ulen po rriten se rriten bashke me femijet e tyre.
    Keto kohe thashe te rrija me prinderit , po kam nenen qe me qan nga mengjezi deri ne darke, per te gjithe, ky nuk te haje me thote, dergo kiki, pastaj qan se ai tjetri eshte pa pune se e hoqen ngaqe shkonte īpire , prap dergo kiki.
    Dhe nje dite prinderit me thone kur te vdesim shtepine do tja leme vetem vellezerve dhe motrave , ty jo se ti ske nevoje,
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Pse tregohesh kaq e ashper o PINK?
    Kiki ne vend i ka patur mendte, por keshtu eshte gatuar ai. Jo te gjithe jane doreshtrenguar.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

Dje po bisedonim ne pune dhe ra muhabeti tek llotaria. Njera blen perjave dhe i eshte fiksuar qe do te fitoje. Ishalla fiton ne fakt. E me pyeten mua. Te fitosh llotarine ti Korason, cfare do besh? Do na blesh te tereve si korporate?

Do i blej vellait nje shtepi te mire dhe nje makine i thashe. Pra truri disave u punon tek vetja e disave tek "bota". Doni me per Belulin? …Une s'kam shtepi per vete.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Une nuk di c'te them. Ju faleminderit per mendimet e juaja

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Citim Postuar mė parė nga kikimiki Lexo Postimin
    Kikimiki,

zemra e nenes qan, me teper per ate nga femijet qe i duket me i dobet, me pa fat se femite e tjere. Kujt ti kerkoj endihme pervec se femise qe e ka me mire?

kshu si mamaja jote i thoshte gjithnji gjyshja ime dajes qe ishte me mire per te ndihmuar motrat e veta.

zoti ty te dhente shendet e force, per vete dhe te afermit e tu.

p.s

....
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Dje po bisedonim ne pune dhe ra muhabeti tek llotaria. Njera blen perjave dhe i eshte fiksuar qe do te fitoje. Ishalla fiton ne fakt. E me pyeten mua. Te fitosh llotarine ti Korason, cfare do besh? Do na blesh te tereve si korporate?

Do i blej vellait nje shtepi te mire dhe nje makine i thashe. Pra truri disave u punon tek vetja e disave tek "bota". Doni me per Belulin? …Une s'kam shtepi per vete.
    Per ate pune une llogarite kur te fitoja 300 million dollars, ku nuk me shkoi mendja. Nuk lashe njeri pa u dhene nga 50 grand. Oh well varet nga largesia. Se cave arrita, mendova do u ble nja 3apt atje. 1 per qef ta kene, e 2 per ti dhene me qera. Etc etc. . Kshu kshu. Lol.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

duke lezuar kete teme u nxita te tregoj edhe une dicka qe ndoshta mund ta ndihmoj hapesin e temes ;

kur u fejova isha nje ramall pa nje groshe ne xhep ,pas nje 1 viti u martova dhe u nisa me nje valixhe me robba ne emigrim me gruan ;

i kerkova ndihme vellait dhe motres dhe nuk me ndihmuan dhe me qortuan se nuk duhej te isha martuar pasi nuk do ia dilja mbane [sa isha beqar punova nga mosha 15 deri ne 24 vjec duke ndihmuar prinderit ,vellane dhe motrat duke u blere viza per te ardhur ne emigrim dhe duke i ndihmuar te gjenin pune , gjithashtu edhe vete harxhoja lekun pa hesap ,keshtu qe kur erdhi koha te martohesha nuk isha i gatshem ekonomikisht ]

i mbaj mend mire fjalet e vellait kur me tha teksa i kerkova leke borxh ; kur skishe leke pse u martove .

vitin e pare te marteses fillova pune por pas 3 muajsh u largova per shkak te presioneve raciste dhe mosmareveshjeve me punedhenesin ;ngela vec 10 dite pa pune dhe pothuajse u cmenda dhe te gjithe me qortonin duke me kosideruar dembel dhe ramall dhe te paafte per te mbajtur familje , kjo me shkaktoi stres dhe panik ;

duke kerkjuar gjeta pune ne nje ndermarje ndertimi me 20 euro , punoja jashtazakonisht shume ,pa hile dhe me oreks duke kursyer ne maksimum ,dhe duke pasur edhe ndihmen e gruas pas 2 vjetesh mblodhem nje sasi te knsiderueshme lekesh , vit pas viti rroga me shtohej dhe duke punuar me ndershemri pas 5 vjetesh krijova ndermarjen time duke mare ne pune edhe vendas ;

gjate atyre viteve ,asnjehere nuk ndalova te ndihmoja ekonomikisht prinderit ,kurse vellane u mundova ta ndihmoja duke e punesuart ne ndermarjen time por perpjekja ime shkoi dem pasi nuk mora rezultatin e duhur ; nje fjale e urte thote ; me njeriun tend ha e pi por mos u ngatero me pune , po ashtu me ndodhi edhe me kunatin , baxhanakun e te tjere , te cilet nuk punonin aq sa duhej meqe me konsideronin njeriun e tyre dhe nuk u kerkohej llogari ne pune ;gjithsesi pas pak kohesh i largova nga puna ;

vellai im sot eshte pa zanat e pa pune , eshte i martuar dhe ka nje femije , gruaja nuk i punonte pasi merej me ritjen e femijes dhe se kembengulte te gjente nje pune te pershtatshme sipas shkolles se larte qe kishte bere ;
    vellain tim une e kam falur per mosbesimin dhe mos dhenien e ndihmes qe i kerkova dikur , por per ta ndihmuar nuk e ndihmoj , ose te pakten nuk i jap leke por cdo jave do shkoj ne supermarket dhe do i ble ushqime ,leke ne dore nuk i jap .

kurse njera nga motrat e mia te cilen e dua vertet shume dhe me vjen vertet keq per ate dhe vajzat e saj sepse fatkqesisht vuan ekonomikisht edhe shpirterisht pasi burri i saj doli te ishte nje i alkolizuar ,pijanec i pandreqeshem dhe kokeforte si mushka ; para disa vitesh motra ime duke mos perballuar jeten e veshtire me ate , mori 2 vajzat dhe erdhi ne shtepine time ; e strehova dhe e ndihmova duke gjetur edhe perkrahjen e gruas sime dhe duke qene e vendosur ta linte burin e vet ,motra ime vendosi te rinte ne ate qytet ku banoja une duke i gjetur pune , por pas 6 muajsh ajo u kthye perseri te burri i vet duke nxjere si justifikim qe vajzat kishin nevoje per babane e tyre dhe se i kishte mare malli dhe shkon perseri te burri i vet duke lene gjithcka , punen , shtepine , ndihmen dhe perkrahjen qe i kisha dhene une , gruaja dhe prinderit e mi ; fatkesisisht ajo ende vuan ekonomikisht dhe shpirterisht dhe gjithmone ankohet se une nuk po e ndihmoj dhe vertet une nuk e ndihmoj pasi ajo nuk ka ditur te ndihmoj vetveten dhe femijet e saj ;

por sa per femijet e saj une i ndihmoj duke u blere ushqime dhe veshmbathje por kurre leke ne dore;

gjithsesi nga te gjitha keto pervoja kam mesuar shume gjera dhe njera prej ketyre eshte kjo ; ndohmoje dike 99 here ,por mos e ndihmo vetem nje here dhe ai njeri do i harroje ato 99 here dhe do kujtoje vec ate nje here qe se ke ndihmuar ,por kam mesuar te ndihmoj ne menyre anonime pa e ditur njeri pasi keshtu shmangja mosmirenjohjen dhe telashet .

nja dy keshilla per hapesin e temes ;

ne bibel madje edhe ne kuran shkruhet ; kush nuk punon le te mos haje ;

kriza ekonomike nuk eshte per nje e per dy por eshte per te gjithe , nese te gjithe do ankoheshin dhe do justifikohesh se sgjenin dot pune atere do plakoste uria dhe lufta ,por lavdi Zotit ende ka shprese dhe do kete nje pune per te gjithe ;

nese vellai yt jeton ne shqiperi dhe kerkon pune dhe nuk gjen ,ndoshta ka nje fare te drejte , ndoshta duhet te emigroje pavaresisht moshes dhe mundesive duhet te beje sakrifica , por edhe te e fundit fare mund te gjeje pune ne shqiperi ; kush kerkon gjen .

njeriu ka seder dhe nder dhe jam i bindur qe vellai yt nuk do donte kurre qe te behej sebep i telasheve ne familjen tende , pasi dihet qe gruaja jote nuk mund ta pranoje qe ti ta ndihmosh nje jete te tere velane tende .
    ne pozicionin tend jam gjendur edhe une ; ti je midis dy fronteve , ndaj vellait i cili nese nuk e ndihmon do merzitet dhe ndaj gruas tende e cila nuk eshte dakord qe ti ta ndihmosh vellane por miku im duhet gjesh urtesine dhe durimin e duhur qe te mos humesh as njerin as tjetrin .

foli vellait me urtesi dhe dashamiresi te kembenguli te gjeje pune pasi shtepia nuk mbahet me miell hua .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-06-2010
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    456

Faleminderit per fjalet e mira maratonomak dhe njekohesisht me ardhka keq qe edhe ti paske pasur jo pak probleme me te afermit e tu. Une e kam diskutuar disa here se perse nuk gjen nje pune, por pergjigja ka qen gjithnje e njejte qe nuk ka. Kete gje ma kan perforcuar dhe shoke e te aferm qe kam ne Shqiperi duke me thene qe eshte shume e veshtire per cdo lloj pune dhe qe ne Shqiperi ka rreth 200 mije te papune ne mos me shume. Une do vazhdoj ta ndihmoj ndoshta edhe fshehurazi sepse e kam vella dhe kemi shkuar gjithnje shume mire bashke, por edhe sikur te mos shkonim mire une prap e kam vlla dhe nuk rri dot pa e ndihmuar. Kam edhe motra dhe nje vella tjeter po ata nuk kane nevoje per ndihme dhe ashtu sic tha nje antar tjeter ketu qe ju dergoj ndonje gje per ti kujtur per ndonje feste dhe kaq

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

Citim Postuar mė parė nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    Mara,

te ishte fuat boci,

do thonte:

doni me per Marathonomakun

epo keshtu vajti kjo pune or mik , duam sduam i nxjerim ne shesh te gjitha hallet familjare ,pasi nje fjale e urte thote ; halli hallit nuk i ngjan dhe te dish hallet e mia i harron te tuat ;

eshte ajo ndjenja e solidaritetit qe do sdo prekesh teksa lezon tema dhe komente te ngjashme hallet dhe pervojat e jetes te ngjashme me njeri tjetrin dhe harohesh dhe i nxjer te gjitha problemet familjare ne shesh , te cilat ne rastin tend u komentuan me humor dhe sarkazem .

gjithsesi edhe humori i nevojitej paksa kesaj teme .

Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •