Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 70
    ***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Kam kohe qe nuk shkruaj dhe as nuk debatoj me ne forum.

Kisha krijuar idene se duke mos e perjetuar Shqiperine live, por vetem permes lajmeve, nuk mund te kesh as mund te japesh nje mendim te pranueshem nga ata qe jetojne atje dhe perballen me problemet e dites.

Si e shohim ne qe jetojme jashte Shqiperine?

Nje mesnate te bukur korriku mberrita ne piken e kalimit kufitar Muriēan. Polici i sherbimit me uroi mireseardhjen dhe pasi kontrolloi dokumentat me tha se pasaporta eshte jashte perdorimi.

Sherbimi ishte i shpejte dhe shume korrekt!

Me uroi rrugetim te mbare!

Sapo dola ne rrugen Shkoder-Lezhe, gjeja e pare qe m'u kujtuan qene aksidentet. Rruga eshte e mire dhe ka nje sinjalistike te pranueshme, ndersa policia ishte dhe pas mesnate ne krye te detyres.

Pika me e dobet e saj, jane hyrje-daljet nga rruget e fshatrave anes rruges, qarkullimi i mjeteve bujqesore dhe papergjegjshmeria e nje pjese te shofereve.

Afrohesh prane kryqezimit me autostraden Milot-Morine, nje nyje krejtesisht e rrezikshme dhe pengese e trafikut.

Sapo merr kthesen majtas, menjehere nisin lokalet shume prane rruges, prane te cilave qendronin autobuze te Kosoves, qe kishin ndaluar dhe udhetaret po benin pazar!

Kalon kete pjese dhe nis udhetimin pergjate autostrades, e cila shndrin nga sinjalistika dhe nga qindra automjete qe e pershkonin ate deri ne hyrjen e Kukesit.

Edhe aty policia ishte e pranishme!

Te henen nisa aplikimin per pajisjen me pasaporte biometrike. Procedura rrjedh normal dhe pas 24 oreve marr nje sms se pasaporta ime ishte e gatshme per t'u terhequr!

As qe e kisha ēuar ndermend se pasaporta ime do te ishte e gatshme per 24 ore!

Po shoh qe te eshte dukur mire Shqiperia. Dude, you got to stop getting high.
    Moderator, e di vet ti...

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Une kisha 8 vjet qe nuk e kisha vizituar shqiperin. Pas kesaj kohe te gjate mendova se do shikoja shume ndryshime por u zhgenjeva.

Akoma ne shqiperi ikin dritat edhe nuk ka uje te rrjedhshem 24 ore
    Akoma ne shqiperi te ndalon polici kot per sport
    Akoma ne shqiperi mjeksia e trajton popullin shqiptare si kafshe, hell i jep diagnoz tjeter per tjeter i merr jeten
    Akoma shume rruge jane tmerr edhe pluhur marramendes
    Akoma ushqime te pakontrolluara
    Akoma shume papunesi te larte
    Akoma shoferet nuk respektojn rregulloren parakalonin ne kundravatje edhe shume veprime te tjera
    Akoma njerezit nuk ecnin si duhej i delnin makinava perpara pa problem
    Akoma shume shume ndertime te lene pergjysem

Tmerri ishte se arsimi eshte bere skandal universitete private jane bere me keq se firmat piramidale

Plerat digjeshen edhe kishin mbushur gjithe malet nga saranda ne vlore gje qe te tmerron

Ndryshime

Aeroporti ishte bere shume i mire
    Rruget kryesore ishin bere mire
    Njerezit kishin ndryshuar ishin me te sjellshem edhe ne pamje nuk ishin me si te djegur shumica.

Per mendimin tim vetem tirana ishte pak me ndryshe ne krahasim me qytete te tjera por edhe atje akoma nuk quhet mire.

Personalisht mendoj nje individ qe ka jetuar jashte e ka teper te veshtire te jetoj ne shqiperi. Ato qe tregohen ne foto nuk jane as 1% i realitetit kam shkuar ne disa vende qe gjoja ishin si teper luksoze ne durres, tirane etc. nuk ishin asgje pra fotot jane zhgenjyese.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 22-08-2012 mė 10:28
    I LOVE GOD

j&g

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ne maj hyj ne Shqiperi nga Kosova meqe kisha fluturimin per ne Prishtine. Ne Prizren gjej nje veture qe shkonte ne Shqiperi, dhe meqe s'kishte pasagjere u nis menjehere. Rruges per ne kufi, del nje djale dhe drejtuesi i mjetit e merr. Rruges ky djali tregon qe pashaporten shqiptare ia kishin anulluar (nuk e di se cfare kishte bere) dhe kishte kaluar neper mal per ne Kosove.

Afrohemi te kufiri ne Morin. Hap xhamin e dritares se makines une, dhe zgjat doren me pashaporte drejt policit te doganes se Republikes se Shqiperise.
    "S'ka nevoje"-me thote.
    "Po pse, nuk do te ma kontrollosh e vulosesh pashaporten?"-i them une
    "Kalo cun, se nuk ka nevoje"-ma kthen.

Atij djalit qe kishim ne makine, as ia pa fytyren fare.
    Thashe me vete: "Hyme ne nje vend te Natos, kaluam nje kufi qe duhej te ishte i pathyeshem. Ai djali pa pashaporte mund te ishte kriminel, mund te ishte terrorist, mund te ishte ndonje arab a afgan qe po vjen ne Shqiperi per te hedhur ne ere ndonje gje, e policia kufitare e jona as denjon ta pyese e t'ia kontrolloje pashaporten..."

Kukesi kishte ca ndryshime te vogla, si me teper gjelberim, disa rruge ishin shtruar etj, por zenia e tokave dhe ndertimet me dhune ne vendet me te bukura qe ka pasur qyteti e kishin shemtuar. Sidoqofte, po ta krahasosh me Tiranen, ne Kukes te kenaqet syri me gjelberim, gje qe ne Tirane mungon krejt.

Shkoj ne Tirane.....Aty problemet qe kane qene, ishin perseri. Te pandryshuara...ose me mire te themi te ndryshuara--per keq.
    Gjysma e semaforeve te Tiranes nuk punonte e nuk ndizeshin kurre, qe e bente trafikun kaotik e njerez e makina te ecnin si t'u donte qefi. Pluhuri e tymi prape ishin mbytes. A thua se i kushton shume bashkise te pastroje rruget e Tiranes nje here e mire, qe per here te fundit jane pastruar tamam kur erdhi XH. W. Bushi.

Ai eshte vendi im dhe e di qe ka te keqija e te mira, por te vjen te plasesh kur e sheh qe problemet jane gjera qe mund te zgjidhen kaq lehte, por qe te duhet te luftosh me qindra mijera njerez qe duan qe ato probleme te ekzistojne.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

i provove ti..

Citim Postuar mė parė nga loneeagle Lexo Postimin
    Une kisha 8 vjet qe nuk e kisha vizituar shqiperin. Pas kesaj kohe te gjate mendova se do shikoja shume ndryshime por u zhgenjeva.

Akoma ne shqiperi ikin dritat edhe nuk ka uje te rrjedhshem 24 ore
    Akoma ne shqiperi te ndalon polici kot per sport
    Akoma ne shqiperi mjeksia e trajton popullin shqiptare si kafshe, hell i jep diagnoz tjeter per tjeter i merr jeten
    Akoma shume rruge jane tmerr edhe pluhur marramendes
    Akoma ushqime te pakontrolluara
    Akoma shume papunesi te larte
    Akoma shoferet nuk respektojn rregulloren parakalonin ne kundravatje edhe shume veprime te tjera
    Akoma njerezit nuk ecnin si duhej i delnin makinava perpara pa problem
    Akoma shume shume ndertime te lene pergjysem

Tmerri ishte se arsimi eshte bere skandal universitete private jane bere me keq se firmat piramidale

Plerat digjeshen edhe kishin mbushur gjithe malet nga saranda ne vlore gje qe te tmerron

Ndryshime

Aeroporti ishte bere shume i mire
    Rruget kryesore ishin bere mire
    Njerezit kishin ndryshuar ishin me te sjellshem edhe ne pamje nuk ishin me si te djegur shumica.

Per mendimin tim vetem tirana ishte pak me ndryshe ne krahasim me qytete te tjera por edhe atje akoma nuk quhet mire.

Personalisht mendoj nje individ qe ka jetuar jashte e ka teper te veshtire te jetoj ne shqiperi. Ato qe tregohen ne foto nuk jane as 1% i realitetit kam shkuar ne disa vende qe gjoja ishin si teper luksoze ne durres, tirane etc. nuk ishin asgje pra fotot jane zhgenjyese.
    me beri shume pershtypje kjo qe shkruan ti shqiponje e vetmuar..paske shkuar ne shqiperi pas 8 vjetesh dhe nuk besoj se ke qendruar atje 8 vjet te tjera..maksimumi ke qendruar 8 jave..gjate ketyre 8 javeve i provove vete ne kurriz keto gjera apo ti thane te tjeret..se sinqerisht per aq kohe sa ke qendruar te provosh ne kurriz te gjitha cka ke shkruar me duket fantashkence..pale me kur konstaton edhe arsimin se si eshte.apo bere shkolle ti atje dhe e pe se si ishte..

kjo eshte e keqja e shqiptareve..askush nuk thote se e pashe me syte e mi por me thane dhe ju thashe..e keqja e dyte e shqiptareve qe jane jashte eshte paragjykimi dhe shikimi i cdo gjeje me kutin e perendimit ..hiqini syzet e erreta te paragjykimeve dhe keni per te pare se shqiperia ka bere plot progres..shqiperia nuk ka ece perpara me hapin e kalit ama te thuash se as me hapin e breshkes nuk po ece perpara kjo tregon thjeshte dashakeqesi...

une per vete sa here qe shkoj ne vendlindje shoh pak perparim..ndoshta nuk eshte perparim i madh po dicka eshte..vetem nje fakt..nese per te shkuar ne fshatin tim duhej te ecje neper rruge katastrofikisht te rrenuar sot qen nga kukesi dhe deri ne fshatin tim dhe deri ne kalane e dodes shtrihet asfalti mjaft i mire..mjafton per te thene se ja nje qikeeez ndryshim atje ne nje pjese te shqiperise..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 22-08-2012 mė 13:02
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    me beri shume pershtypje kjo qe shkruan ti shqiponje e vetmuar..paske shkuar ne shqiperi pas 8 vjetesh dhe nuk besoj se ke qendruar atje 8 vjet te tjera..maksimumi ke qendruar 8 jave..gjate ketyre 8 javeve i provove vete ne kurriz keto gjera apo ti thane te tjeret..se sinqerisht per aq kohe sa ke qendruar te provosh ne kurriz te gjitha cka ke shkruar me duket fantashkence..pale me kur konstaton edhe arsimin se si eshte.apo bere shkolle ti atje dhe e pe se si ishte..

kjo eshte e keqja e shqiptareve..askush nuk thote se e pashe me syte e mi por me thane dhe ju thashe..e keqja e dyte e shqiptareve qe jane jashte eshte paragjykimi dhe shikimi i cdo gjeje me kutin e perendimit ..hiqini syzet e erreta te paragjykimeve dhe keni per te pare se shqiperia ka bere plot progres..shqiperia nuk ka ece perpara me hapin e kalit ama te thuash se as me hapin e breshkes nuk po ece perpara kjo tregon thjeshte dashakeqesi...

une per vete sa here qe shkoj ne vendlindje shoh pak perparim..ndoshta nuk eshte perparim i madh po dicka eshte..vetem nje fakt..nese per te shkuar ne fshatin tim duhej te ecje neper rruge katastrofikisht te rrenuar sot qen nga kukesi dhe deri ne fshatin tim dhe deri ne kalane e dodes shtrihet asfalti mjaft i mire..mjafton per te thene se ja nje qikeeez ndryshim atje ne nje pjese te shqiperise..
    malsor ajo znj, ka te drejte te shprehet rhe nje te vertete , per mua qe jam mesuar me jetu jashte eshte shume evshtire te jetoj ne shqiperi, mendimi i saj dhe shum i drejte edhe un keshtu e mendoj shqipeia ka ndryshuar vetemm me pallate dhe me ndonje rrug dhe asgje tjeter nuk mund te jet ndryshim qe te bme bej ta krahasoj jetenn jashte me jeten ne shqiperi, ne shqiperi eshte cop cop akoma
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Afrohemi te kufiri ne Morin. Hap xhamin e dritares se makines une, dhe zgjat doren me pashaporte drejt policit te doganes se Republikes se Shqiperise.
    "S'ka nevoje"-me thote.
    "Po pse, nuk do te ma kontrollosh e vulosesh pashaporten?"-i them une
    "Kalo cun, se nuk ka nevoje"-ma kthen.
    nese do te te kontrollonte pasaporten ti duhej te protestoje more..te protestoje fuqishem ..te protestoje edhe pse ne ate vend te quajtur morine kemi akoma nje ndertese qe quhet dogane dhe qe ma ndan krahinen time ..me kohe duhej shkulur nga faqja e dheut ajo pike simbol i ndarje ..nuk eshte se e din qe pikerisht me dhune ja hoqen nje pjese krahines se lumes dhe e lane ndaras me tjetren per vite e vite me rradhe..nese dikur ishin te tjere qe forcerisht e ndane sot jemi ne qe me deshire e mbajme..shume mire ka bere ai i quajturi polic qe nuk te ka kontrolluar pasi nuk kontrollohet vellai kur shkon te vellai..vetem me ne shqiptaret ndodh qe kur nisesh me shkuar te vellai duhet te kesh pasaporte me vete...

ne fakt ti nuk je lumnjan per ta dite sa rendon ajo pike kufitare aty dhe cfare domethenie ka moskontrollimi i nje pasaporte...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga xhori Lexo Postimin
    malsor ajo znj, ka te drejte te shprehet rhe nje te vertete , per mua qe jam mesuar me jetu jashte eshte shume evshtire te jetoj ne shqiperi, mendimi i saj dhe shum i drejte edhe un keshtu e mendoj shqipeia ka ndryshuar vetemm me pallate dhe me ndonje rrug dhe asgje tjeter nuk mund te jet ndryshim qe te bme bej ta krahasoj jetenn jashte me jeten ne shqiperi, ne shqiperi eshte cop cop akoma
    mos shkruaj ate cka te thone te tjeret..shkruaj ate qe te sheh syri jot..kjo zonja apo kushdo cofte nuk ka bere asnje dite shkolle ne shqiperi per te konstatuar se arsimi ishte keshtu e ashtu..nuk besoj se sa shkoj ne shqiperi u be per spital dhe ja moren jeten doktorat apo doktorreshat e spitalit...per kete me shume e kisha une..

kisha nje mik ketu ku jetoj une..me ne fund pas 12 vitesh i dolen dokumentat dhe mori pasaporten..nuk po ike menjehere pasi nuk kishte edhe aq mire para..i them te shkonte ashtu pasi familja e tij mezi prisnin ta shihnin..o mik - me tha..me duhen ca para tjua le farefisit atje pasi jan duke vdekur per buke..po ti shko nje here e shihi kush po vdes per buke dhe pastaj eja me trego..pasi beri ca para iku dhe kur u kthye kishte ndryshuar mendim..kam kujtuar se atje nuk kan per te ngrene por ishte ndryshe..keshtu xhori..

thuaj nuk me pelqen pa jeton jo ne shqiperi por kudo ku te te perplase fati..i zoti jeton edhe ne maje te gurit..

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    mos shkruaj ate cka te thone te tjeret..shkruaj ate qe te sheh syri jot..kjo zonja apo kushdo cofte nuk ka bere asnje dite shkolle ne shqiperi per te konstatuar se arsimi ishte keshtu e ashtu..nuk besoj se sa shkoj ne shqiperi u be per spital dhe ja moren jeten doktorat apo doktorreshat e spitalit...per kete me shume e kisha une..

kisha nje mik ketu ku jetoj une..me ne fund pas 12 vitesh i dolen dokumentat dhe mori pasaporten..nuk po ike menjehere pasi nuk kishte edhe aq mire para..i them te shkonte ashtu pasi familja e tij mezi prisnin ta shihnin..o mik - me tha..me duhen ca para tjua le farefisit atje pasi jan duke vdekur per buke..po ti shko nje here e shihi kush po vdes per buke dhe pastaj eja me trego..pasi beri ca para iku dhe kur u kthye kishte ndryshuar mendim..kam kujtuar se atje nuk kan per te ngrene por ishte ndryshe..keshtu xhori..

thuaj nuk me pelqen pa jeton jo ne shqiperi por kudo ku te te perplase fati..i zoti jeton edhe ne maje te gurit..
    shkruajta ca me pa syri im dhe tgash mendimin ti qe perputhej me ate te znj, kaq ishte muhabeti, nuk e di se ku jeton ti dhe si ku ke jetuar me perpara per ty me syrin tend mbase eshte mire per mua nuk eshte mire
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga xhori Lexo Postimin
    shkruajta ca me pa syri im dhe tgash mendimin ti qe perputhej me ate te znj, kaq ishte muhabeti, nuk e di se ku jeton ti dhe si ku ke jetuar me perpara per ty me syrin tend mbase eshte mire per mua nuk eshte mire
    vetem nese ke jetuar brenda bllokut ne familjet komuniste te byrose nuk mund ta vesh re ndryshimin..nuk besoj se je te tille megjithese edhe ato e shohin ndryshimin..keshtu qe mos na tregoni ku keni apo kemi jetuar dhe jetojme per te na vene ne pah se nuk paska ndryshuar gje ..edhe katundari me i humbur dhe me i thelle i shqiperise ka sot frigorifer kur nderkohe ne mes te tiranes kishte nga nje frigorifer per pallat...

edhe nje here ju them qe duhet ti heqni syzet e erreta dhe pa syze kam shume besim se do shihni ndryshime..por mos prisni shqiperine te jete si londra apo parisi apo dikush tjeter..e leme me kaq..sipas kandarit te tij gjithkush e mat masen qe do..

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Qendrova dy jave edhe per dy jave i perjetova pothuajse (pervec univ. private kjo eshte me te degjuar) te gjitha ato qe permenda por me shume jam shokuar kur doktori ne durres (Nuje e kishte emrin doktori) i dha tim biri dose marramendese antibiotik edhe 3 ilace te tjera vetem pse kollitej pa temperatur pa gje. Une nuk ia dhashe ilace djalit tim mbas 3 dite erdhem ne amerike edhe im biri i duhej vetem nje shurup kortizon per alergji. E them me plot bindje qe qindra femij shqiptare kane vdekur nga diagnoza e gabuar. Ah se harrova tani ne shqiperi ishte vizit per femij $10 kurse per te rritur $15 ne klinikat e shtetit. Ku do i gjej nje i papune keto te shkoj tek doktori??? Ne shqiperi akoma ka nevoje per ndryshim do apo sdo ta pranosh ti. Eshte vendi jone dhe na vjen keq por atje eshte veshtire te jetosh.

btw: eshte shqiponja e "VETME" jo e vetmuar :P
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 22-08-2012 mė 13:59
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •