Postuar mė parė nga
Nuh Musa
Une ta potencoj, se foli per nje "koncept", i cili rrezullton nga "nevoja" e njeriut qe ja kushtezon aftesia e tij e te "menduarit", edhe qendrimi i jot nuk eshte gje tjeter, vetem se nje "koncept" qe e kushtezojn te njejtat parakushte, une sa her te kerkoj argumente per "dallimet" e tyre, kurse ti meresh me intencionin tim (ai nuk eshte me rrendesi, po qe se me rrendesi, do te zhvillohej ki muhabet ndryshe), qe ne fakt NUK MUND TI GJEJSH ngase jane inekzistente, me shume qe mund te bejme, eshte te afrohemi njeri ndaj tjetrit qe me ne fund te kuptojm se, PO, nuk dijm, se paku nuk dijm, qe konceptet e lartpermendura ti quajm "koncepte" ne kuptimin e fjales, e jo sic i shohim ne sot, zgjedhje mes te "asgjejes" dhe "asgjejes" !!!.......andaj folim per "besime", edhe "koncepti" yt eshte nje forme e besimit......kur da kuptosh kete, do te kuptosh edhe "ikjet" e mia ndaj pyetjeve te tua......pse muslimani shkateroj WTC-ne ???.........pergjigja e vetme dhe e sakte eshte: sepse bindja e NJE PERZONI (ne kete rast e identifikojm si Bin Laden), e cila eshte e formuar dhe pjekur ne "konceptin e islamit" ja mundesoj ate akt. Kuptueshem se Bin Ladeni po te ish kan nje playboy si Hugh Heffner, nuk do ti kish ik mendja te ngrej gjith ate plan per nje akt mizore. Kete une e dij, dhe nuk mirem me kete pyetje per NJE ARSYE, ajo eshte, MUNGESA e nje argumenti adekuat, qe do te ma deshmonte perparesine e veprimit te George Bushit karshi Bin Ladenit. Edhe ketu nje citat: "vrave nje, je vrases, vrare 1000, je hero !!!".........pra, eshte argument, se George Bush vret me legjitimitete ligjore, e Bin Ladeni me legjitimitete kriminele ???.........kjo me intereson mua, e jo se Bin Laden ja ka fillu meseles me Bismilah, e me Elhamdulilah u qetesua kur i pa kullat duke u rrezuar. Natyrisht se "qendrimi im" ne kete pike eshte i "papershtatshem" ne saje te rrethanave kohore, por une foli mundesisht gjithperfshires, dhe mundesisht afer te "vertetes absolute"..........andaj edhe pyetja vijuese, pse mos ta bente Bin Ladeni ate qe e beri ???, dhe pse mos te shkateronte regjimi i bushit Saddamin ??? (edhe pse pranvera arabe na deshmon, se bushi thjesht e ka bere per interesse, ngase popujt arab jane vuajtesit me te madh te atyre rrethanave qe kane zoteruar, e diku edhe zoterojn akoma).
.....citimet qe i perdori une jane natyrisht fraza te nxjerura nga konteksti, por si te tilla sherbejn si aforizma, anektoda, synonyme etj., dhe e kane "te drejten" e tyre per t'u perdore ne situata te pershtatshme, ngase kjo eshte nje praktike e njohur, dhe e pranuar ne diskutime te ketilla. Per teje eshte me rrendesi qe une te njoh trurin e Voltaire apo Descarte, per te perdore perfundimet e tyre ???, nese mund te ma sqarosh nevojen, atehere diskutojm per kete.
Nese ke argumente per te me bind se koncepti i islamit eshte ne rrang dytesore karshi nje tjetri, jam i gatshem te filloj te mirem me holleisht me ate se cka mendon ti, ose me nihilizmin tend special qe mendon se nuk eshte ai shkollare (qe ne fakt eshte).....
Per ta plastifikuar problemin:
Une e llogariti siperfaqen e katrorit me formulen "a*b", kurse ti e llogarit me formulen "r²*pi". Kuptueshem se edhe ti do ti afrohesh me formulen e rrethit "barazimit"(duke i pershkruar rrethe figures brenda kufijve deri ne pafundesi), por ai barazim eshte relativ, kurse tek une barazimi eshte absolut. Deri ketu ne rregull ???........kurioziteti eshte ketu: nje barazim i "pafund" ne parakushte "absolute"......kontroverze ?, PO, reale ?, PO......
Koncepti i islamit eshte po ky, nje formule qe na afron tek barazimi, por gjithsesi nuk na jep rrezullat ABSOLUT, ngase do te ndaleshim ti pershkruajm rrethe figures, qe ta gjejm barazimin absolut, njekohesisht aman e dijm, se nuk do ta gjejme KURRE ate barazimin absolut, ngase formulen e kemi jo te pershtatshme (edhe kete e dijm, vet Allahu na thot).....ngase kjo eshte ne vullnetin e Atij qe i ka ngrejt keto "lojera", mund te thuash se nuk eshte "fair"....mirepo, kete patjter duhet ta marim si REALITET, ngase e dijm saktesisht, se duhet te ngrejm llogari, perndryshe nuk do te kish nevoje te "mendojm".....ose ndryshe, aftesia e te menduarit ne menyre na "dhunon" deri ne kete perfundim. Por per te ta bere qejfin nje perfundim klassik, Allahu alem.......
Tung
PS: pse mendon se dua te te misionarizoj ???...........ate "llogari" e ke me Allahun, cka me hin mua ne pune ???
Krijoni Kontakt