Sjam duke aktru e as duke shitur te mencurin.
1. Nuk e ke lexu Biblen
2. Ke pare dokumentare ku 'vertetohet' ndryshimi i Bibles
3. Ke lexuar artikuj ku 'argumentohet' ndryshimi i Bibles
Nuk e ke lexu Biblen hiq edhe ke ardhe ne perfundim se krishterimi eshte besim i dhunes. Si erdhe ne kete perfundim, as vet se din. Nje besim apo fe mund te jete paqesore nga mesimet dhe shembujt qe i jep dhe i mbron ky besim apo kjo fe. Nese p.sh. Pali do te martohej me nje vajze 9 vjecare e te kishte seks me te, te gjithe myslimanet do te thoshin se besimi krishter eshte besim amoral. Krej logjiken e arsyen e keni te mbyllyr, vetem drejt shihni, bile ate nje sy e mshelni, per juve djathtas e majtas nuk ka.
Ne kete pike nuk e di se cili eshte shpjegimi me racional, ky qe thashe une apo ato alternativat qe solle ti.
Shpjegimi me racional eshte i vetmi shpjegim: fatkeqsi natyrore. Zjarri nuk zgjedh se ke djeg ose jo, shiu nuk zgjedh se ke lag ose jo, ashtu edhe rrufeja nuk zgjedh se ku bie ose jo. Fakti qe xhamia ka nje minare te larte e ben ate te luaje rolin e rrufepriteses dhe nese nuk merren masa per tokezimin e saj rritet mundesia qe te terheqi rrufe. Eshte shkence e paster dhe e thjeshte, vete forma konike e majes se minares ben qe ne piken kulmore te kemi nje rritje te jashtezakonshme potenciali. Sa me e vogel rrezja e nje siperfaqe te perkulur aq me i madh potenciali elektrik ne ate siperfaqe. Shto faktin e lartesise dhe mungeses se objekteve te tjera te larta rrotull zere se e fton zyrtarish rrufene qe te godas.
Por ku i dihet, mund te kete qene edhe vete dora e Allahut qe ka denuar besimtaret e vet ashtu si e shpjegove dhe ti, Ai e di me se miri.
E tash me preke,sinqerisht ! Nuk e prisja kete,nje filozof antik thonte-"jeta e pa hulumtuar nuk ja vlen te jetohet" !
Dhe cka ? Mua me intereson ai hap qe do hidhet-reflektimi i autorit te vepres se ndyre me baza fetare ne kontekst te moralit te tij,sidomos ne vepren konkrete ( e jo te mirremi me parimet morale te te TJEREVE).Ke te drejte, asnje tjeter nuk ka ateruar ne WTC per ti shemb ato, perpos "muslimaneve" - ky eshte nje perfundim kausal, i vertetuar me fakte reale. Kurse pyetja ime poashtu kausale vijuese do te ish: "ti rindertojm perseri WTC towers dhe te presim, se a do te shemben nga ndonje pjesetare i feve tjera me motive fetare (si mendon, a duhet ti ngrejm parakushtet e njejta edhe per te krishteret, cifutet apo budhistet ???).
Kjo pyetja ime vjen si reagim i "supozimit" tend (argument nuk ke!!!), i cili bazohet ne dy realitete, njeri eshte realiteti islam mbi paqen, dhe tjetri eshte realiteti islam mbi luften. Nje kontroverse qe ne fakt duhet te asgjesohet (realiteti islam qe vertetohet me fakte historike), kurse nga kendeveshtrimi yt potencohet.
Si ke ajo puna me "indoktrinimin"
Mirepo,kur nje fetare me shkruan "qe e dallojme te miren dhe te keqen" -eshte e qarte qe behet fjale per "frishki" fetare qe ende nuk ka arritur te mendoje bindshem.Apo nuk ka kapacitete intelektuale te kuptoje problematiken e nje pohimi te tille !...Mua ,me intereson nga teje si prezentues i nje koncepti fetare te me tregosh -" Nga vie gjeneza e nje reflektimi te tille dhe baza e postulateve te moralit te tije fetare ndaj nje vepre krimi muslimanesh ?!" (nqs nuk eshte i vetedijshem,nuk ka as refleksion ,e qarte.)...perse deshton Kurani ne edukimin e nje pjese te madhe te besimtareve tuaj ?
Pretendimi yt qe une ngris keto parakushte krimesh vetem per muslimanet,eshte qesharake.Krimi eshte univerzal...Me intereson pergjigja yte mbi baza individuale,e jo kolektive,cka do te thote "brejtje e ndergjegjes" -dhe ky ndricim ne situatat e arrdhshem ta quajme "dilemave morale " ?
Kjo nuk eshte indoktrinim i im ,pse ceki nje veper krimi masiv muslimanesh POR vetem kurreshtje per ta pare reagimin e nje pjesetari qe formalisht i ka "vellezer" njerez te tille !...mungon zgjimi i i ndergjegjes te muslimanet per krimin,FAKT ende kjo bote nuk distancohet por ikin ne shpjegime te teorive te konspiracionit !!!
Kush tha qe vdekja eshte e jonatyrshme,perse e ben problematike kete ? te thash qe nuk ka ngushellim per aske !..."Cka do te ndodh kur nje ateist kupton qe se shpejti do te vdes ?" -qendrimi i tij ndaj kesaj situate nuk varet nga ateizmi i tij,por nga racionalizimi i gjithckaje deri ne extrem (konstruktim i qellimshem),do te ju perbahet perseri normave shoqerore dhe spjegimeve biologjike !por ti nuk me the nje rruge tjeter perpos filmit (fatkeqsisht nuk e njoh). Kurse me e rrendesishmja eshte, kuptohet ne kallep te muhabetit qe bejme, cila rruge do te ish me e arsyeshmja, ngase edhe "ateistet" vdesin, pra, si doremiren ato me kete "dukuri te jonatyrshme" , ose ???
Pra,pyetja e juaj nuk eshte mire e formuluar !...do te duhej pyetur per pasojat e racionalizimit te tepert apo "egoizmin apsolut te tij".Pyetja ne kete menyre eshte barazim i panevojshem me shikimin daj vdekjes se nje fetari duke kerkuar pergjigje te ngushte nga nje Ateist !
Per ateistet vdekja personale eshte humbje ne asgje,pakthim...e vdekja e te afermit ngushellim qe nuk ndodh kurre > vuajtje qe zbehet me kohen !
Alternativen time e kam zgjedhur dhe nuk bej misionarizem si ti.Cka te ofroj alternative une - eshte mizeri te shperdash thirrje qe nuk jetohet pa nje shok imagjinar,dhe jeta nuk ka kuptim po nuk vazhduam te jetojme mbas varrit (fujj kesaj logjike),dhe ne nje far menyre eshte ofendim per ate intelegjencen tende qe e konsideron si superiore.Gjasme me kete dallohemi prej nje mace.Kurse eshte detyra e jote ne kete diskutim jo vetem te me tregosh se ajo islame "nuk perputhet me mendimin tend", por njekohesisht edhe te me tregosh "alternativen".
Nuk ka alternativa - kuptimi eshte edhe ne afatin e jetegjatesise dhe jetes me dinjitet !
Do te ishte mir te lexoje "KANDITE" te Volterit dhe te mos belbezosh pa kuptim.Aha,harrova ti lexon vetem filozofet islamik...dhe per kete sjell referenca qe nuk i mbrojne qendrimet e tua ...hahahah nuk ke fat me keto citimet e filozofeve,nje here Kanti,mandej Spinoza dhe tash Volteri i madh ...keshtu eshte kur nuk i lexon ne teresi veprat e tyre ..librat ne duar Nuh,dhe citimet do jen ne rregull !...me ne fund, nje problem ekzistues kerkon nje zgjidhje adekuate, qofte ajo edhe shkaterimtare, nga pervoja njeriu me ne fund do ta gjeje rrugen me te cilen do te pajtohet....ose me thjesht, e ke edhe citatin e Voltaires- ku perfundon, se njeriu PATJETER do te "zbulonte" Zotin, po qe se ai mos te kish qene, kurse ZOTI ne kete kontekst nuk ka "nevoje" te jet "ALLAHU"........te kujtoj shembullin qe vet e solle mbi populllin e xhunglles !!!
Cili eshte problemi qe e paskan njerezit qe prej dites se pare > ?...nuk thash qe njerezit duhet te mendojne per VDEKJEN.Por vetem them qe iracionalitetet jane kategori te njejta me ate "religjiozitetit iracional".Pyetje tjeter eshte qe oponentet e atij iracionaliteti jane te gatshem te pranojne ate perfundim,krejt kjo per shkak te ndonje iracionalitetit tend !!! hahahaProblemi i jot eshte se nuk je ne gjendje mendore dhe shpirterore te kuptosh se "njeriU", cfaredo feje e ideologjie i takon, e ka te njejtin problem, edhe ate, qe nga dita e pare e ekzistences se tij, qe nga njeriu i pare mbi kete rruzull !!!, pra, ekzistenca e problemit e ben zgjidhjen te patjetersueshme. Islami ofron NJE zgjidhje nga shume qe njeriu gjate ekzistences vete ka aprovuar dhe adaptuar ne perditshmerine e tij. Diskutimi i jone NUK SILLET rreth problemit dhe zgjidhjes (andaj edhe te akuzoj per "tollovitje" dhe te keshilloj per qendrim ne binare) por mbi argumentet se CILA nga ato zgjidhje eshte me e "pershtatshme" per nevojat e njeriut.
hahahh semiotika tani hyri ne loje.E pse e gjith kjo kur vetem thash qe nuk e kam ditur per ngjyren e bardhe ! tani fillon te filozofosh mbi bardhesine e Islamit !Pash Zotin, edhe ky vetem nje REAGIM i kote !!!, per cka fola une ???, per familjen "x" ???, jo bre djal, une te foli per doktrinen islame. Ngjyra e BARDHE ne semiotike ka nje karakterizim te qarte. Muslimanet nuk e kane zgjedhe ngjyren e bardhe per arsye te ndonje studimi shkencore, por si rrjedhoje e FRYMES ne te cilen jetojne (edhe tek budistet per shembull ngjyra e bardhe shpreh mortjen). Kjo eshte ajo qe te shkruajta me larte, se njeriu nga PERVOJA me ne fund do ta zgjedh RRUGEN E DREJTE. Muslimanet e kane zgjedhur ngjyren e bardhe. Kjo ka nje domethenje te thelle, ndash ne aspektin fillozofik, ndash ne ate praktik, dhe eshte nje ARGUMENT qe i perket kallepit "islam", se paku perderisa shkenca e semiotikes del ne perfundime tjera, a ???
Te filozofosh dhe te besh bla bla bla eshte dic tjeter !..Tendecioziteti dhe llafologjija jane semundje ,qe sherohen me nje shikim me objektiv te gjerave.
Nuk jam nihilist,por po te pergjigjem si i tille.Nihilizmi jot nuk e "mjegullon" narcizmin qe ke ne shpirt. Aman, se paku nuk te mashtron rakija e shniclla....ke arsye me te larta, kete ta dij per te mire !!!
Nihilizmi eshte i vertet,sepse a vlen dic ? pergjigju duke marr ne konsiderate pohimin qe Nihilizmi eshte qendrim mbi mungesen e kuptimit dhe vlerave hyjnore ! hahah ( lexo Hajdeger per te me dhen pergjigje :P).
Prap levdata pa mbulese.Nuk jeni ne gjum qe 100 vite,por prej Ibn Sines....levdohemi qe jemi ne "pauze kreative" hahha kreativitet duke fjetur (Nuhizem i rangut te larte !).Muslimanet jane CELES i ardhmerise, kane qene, dhe do te mbeten (jo vetem peros pozites gjeografike, pasurive natyrore, dhe potences "maksutijane") !!!, mos u qeteso, roli, fillo dridhu he burr..... gjumi 100 vjecare eshte vetem nje "pauze kreative"......kesisoj intermeco njeh historia plot.....
Per me shume duhet te jesh ne rang me te larte dhe te jesh provokues me suptil :Ppor a e kish Nuha aty muhabetin ti ku u kape ??, e sheh se je vetem ne poziten e reaguesit Roli !!!.
Lumturija nuk shprehet me te dhena empirike !Njerezit ME TE LUMTUR mbi rruzull jane muslimanet, kjo vertetohet shume bukur me te dhena empirike (sa here ju kam thene kete ???)!!!,Kur flet fetari per LIRINE,dyftyresi ne kulm !...Njeriu e arrin lirine e plote kur kupton qe nuk ka asgje ne dore,kur nuk eshte prone e askujt !por prap nuk e paske kuptuar "indoktrinimin" ne thelb. Thua se te jesh rrob i dogmave do te thote indoktrinim, pse, a nuk jemi ne rrob te cfaredo gjeje qe bejm ose ku jetojm ???, REBELIZMI eshte pikerisht nje ragim ndaj asaj rroberie, por, kur "lirohesh", ku perqendrohesh pastaj ???.....kjo i ngjan asaj deshires te kahmotshme te njeriut qe te kete ni thes me pare, e poqese i bjer metevertet nje thes me pare ne duar, ai nuk din se cka te beje me ta, i harxhon dhe perseri e gjen veten aty ku ish me pare.
Pra, "liria" jote o Roli im i dashur, eshte thjesht vetem nje "deshire".....po qe se e arrin ate "liri", ti perseri nuk do ta veresh, dhe do ta kerkosh edhe me tej, rruga jote nuk ka fund.....
Liri do te thote kur ke MUNDESI ZGJEDHJE ...Lirija eshte pergjegjesi,eshte veshtir te jesh i lire.Dil nga kufizimet fetare sepse ende nuk je i bindur !
Rebelizmi eshte i arsyeshem cdo here dhe ne cdo kohe dhe ne te gjitha rrethanat !
Nuk ka "vullnet te lire" njeriu ! Por kjo njeriut aq i eshte kunderintuitive sa teorit e relativitetit,kuantike etj.Häää ???, pse ta bejme tek Zoti ate kerkese ???, me vjen keq, por perseri bene nje reagim tipik !!!, vullneti i lire nuk eshte "ikje", por temeli i gjith konceptit. Ta reduktosh gjith kete "bote funksionale" (apo nuk funksionon ???) ne nje fraze pitoreske te frymezuar nga momenti eshte thjesht, budallaki adoleshente.....nuk eshte serioze, ashtu si edhe fjalia e fundit !!!
Cdo pasoje ka nje shkak.Njerezit ndihen keq nga mosegzistimin e vullnetit te lire,por ashtu ishte edhe me mua me pare..tash eshte OK
Ma lirisht perdori,vetem mos fyej personalisht.Nuk ke batuta ne thes Nuh por fyerje per joislamiket....Hudhja e batutave kerkon dicka me shume ,kerkon mjeshteri !per hajgare une kam nje kosh me fraza, qe edhe ta skuqin ftyren duke i lexuar, e ku me te jesh ne prani temen.....nder tavoline futesh.....
(Shkruaj me pak,se ketu ka material per tu pergjigjur per 10 faqe forumi-thjesht nuk kam kohe).
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 17-08-2012 mė 01:52
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Ok, do shkruajm me pak:
Te ta bej me dije, se perseri gjith shkrimi i jot eshte nje "reagim", shpresoj se nuk i referohesh ketu Shopenhauerit dhe "artit" per te patur te drejte ne cdo kusht dhe situate, por e ke nga vet natyra jote, thjesht, nje sjellje nga sinqeriteti !!!
Une ta potencoj, se foli per nje "koncept", i cili rrezullton nga "nevoja" e njeriut qe ja kushtezon aftesia e tij e te "menduarit", edhe qendrimi i jot nuk eshte gje tjeter, vetem se nje "koncept" qe e kushtezojn te njejtat parakushte, une sa her te kerkoj argumente per "dallimet" e tyre, kurse ti meresh me intencionin tim (ai nuk eshte me rrendesi, po qe se me rrendesi, do te zhvillohej ki muhabet ndryshe), qe ne fakt NUK MUND TI GJEJSH ngase jane inekzistente, me shume qe mund te bejme, eshte te afrohemi njeri ndaj tjetrit qe me ne fund te kuptojm se, PO, nuk dijm, se paku nuk dijm, qe konceptet e lartpermendura ti quajm "koncepte" ne kuptimin e fjales, e jo sic i shohim ne sot, zgjedhje mes te "asgjejes" dhe "asgjejes" !!!.......andaj folim per "besime", edhe "koncepti" yt eshte nje forme e besimit......kur da kuptosh kete, do te kuptosh edhe "ikjet" e mia ndaj pyetjeve te tua......pse muslimani shkateroj WTC-ne ???.........pergjigja e vetme dhe e sakte eshte: sepse bindja e NJE PERZONI (ne kete rast e identifikojm si Bin Laden), e cila eshte e formuar dhe pjekur ne "konceptin e islamit" ja mundesoj ate akt. Kuptueshem se Bin Ladeni po te ish kan nje playboy si Hugh Heffner, nuk do ti kish ik mendja te ngrej gjith ate plan per nje akt mizore. Kete une e dij, dhe nuk mirem me kete pyetje per NJE ARSYE, ajo eshte, MUNGESA e nje argumenti adekuat, qe do te ma deshmonte perparesine e veprimit te George Bushit karshi Bin Ladenit. Edhe ketu nje citat: "vrave nje, je vrases, vrare 1000, je hero !!!".........pra, eshte argument, se George Bush vret me legjitimitete ligjore, e Bin Ladeni me legjitimitete kriminele ???.........kjo me intereson mua, e jo se Bin Laden ja ka fillu meseles me Bismilah, e me Elhamdulilah u qetesua kur i pa kullat duke u rrezuar. Natyrisht se "qendrimi im" ne kete pike eshte i "papershtatshem" ne saje te rrethanave kohore, por une foli mundesisht gjithperfshires, dhe mundesisht afer te "vertetes absolute"..........andaj edhe pyetja vijuese, pse mos ta bente Bin Ladeni ate qe e beri ???, dhe pse mos te shkateronte regjimi i bushit Saddamin ??? (edhe pse pranvera arabe na deshmon, se bushi thjesht e ka bere per interesse, ngase popujt arab jane vuajtesit me te madh te atyre rrethanave qe kane zoteruar, e diku edhe zoterojn akoma).
.....citimet qe i perdori une jane natyrisht fraza te nxjerura nga konteksti, por si te tilla sherbejn si aforizma, anektoda, synonyme etj., dhe e kane "te drejten" e tyre per t'u perdore ne situata te pershtatshme, ngase kjo eshte nje praktike e njohur, dhe e pranuar ne diskutime te ketilla. Per teje eshte me rrendesi qe une te njoh trurin e Voltaire apo Descarte, per te perdore perfundimet e tyre ???, nese mund te ma sqarosh nevojen, atehere diskutojm per kete.
Nese ke argumente per te me bind se koncepti i islamit eshte ne rrang dytesore karshi nje tjetri, jam i gatshem te filloj te mirem me holleisht me ate se cka mendon ti, ose me nihilizmin tend special qe mendon se nuk eshte ai shkollare (qe ne fakt eshte).....
Per ta plastifikuar problemin:
Une e llogariti siperfaqen e katrorit me formulen "a*b", kurse ti e llogarit me formulen "r²*pi". Kuptueshem se edhe ti do ti afrohesh me formulen e rrethit "barazimit"(duke i pershkruar rrethe figures brenda kufijve deri ne pafundesi), por ai barazim eshte relativ, kurse tek une barazimi eshte absolut. Deri ketu ne rregull ???........kurioziteti eshte ketu: nje barazim i "pafund" ne parakushte "absolute"......kontroverze ?, PO, reale ?, PO......
Koncepti i islamit eshte po ky, nje formule qe na afron tek barazimi, por gjithsesi nuk na jep rrezullat ABSOLUT, ngase do te ndaleshim ti pershkruajm rrethe figures, qe ta gjejm barazimin absolut, njekohesisht aman e dijm, se nuk do ta gjejme KURRE ate barazimin absolut, ngase formulen e kemi jo te pershtatshme (edhe kete e dijm, vet Allahu na thot).....ngase kjo eshte ne vullnetin e Atij qe i ka ngrejt keto "lojera", mund te thuash se nuk eshte "fair"....mirepo, kete patjter duhet ta marim si REALITET, ngase e dijm saktesisht, se duhet te ngrejm llogari, perndryshe nuk do te kish nevoje te "mendojm".....ose ndryshe, aftesia e te menduarit ne menyre na "dhunon" deri ne kete perfundim. Por per te ta bere qejfin nje perfundim klassik, Allahu alem.......
Tung
PS: pse mendon se dua te te misionarizoj ???...........ate "llogari" e ke me Allahun, cka me hin mua ne pune ???
albanish by nature
Pra, siē pohon edhe vete, eshte pikerisht "koncepti i islamit", qe pjell aktivistet e krimit!!! Shume e drejte!! atehere, pse vazhdon te derdellisesh me "filozofira" nuhiste e llogje gjys-shqip, per te mbrojtur nenen e krimineleve??!
Argumentin, e ke dhene vete me siper!!Nese ke argumente per te me bind se koncepti i islamit eshte ne rrang dytesore karshi nje tjetri, jam i gatshem te filloj te mirem me holleisht me ate se cka mendon ti, ose me nihilizmin tend special qe mendon se nuk eshte ai shkollare (qe ne fakt eshte).....
Bile e ke dhene edhe kur pohove se Muhamedi eshte gjakatari me i madh i historise harape!!
E ke dhene kur ve Ballabanin mbi Gjergj Kastriotin!!
E ke dhene kur ēirresh se Islami bie ndesh me parimet e demokracise!
E ke dhene kur pershendet vellezerit Shqiptare ne turēe e harapēe!!
Sa here qe e hap gojen, jep argumenta se Islami jo dytesor, por i fundit fare eshte si rang ideologjie jetesore per popollin tim!!
Plasi qeveriablu me argumenta, duke rene gati prč e nuhizmave te tua e duke u perpjekur te te pergjigjet me te njejtat pseudo-sofizma qe perdor ti, por a ia vlen te lahet kryt e gomarit?!
E pra, Islami nuk jep rezultat, te pakten, jo me shume se ē'dha komunizmi!!Koncepti i islamit eshte po ky, nje formule qe na afron tek barazimi, por gjithsesi nuk na jep rrezullat ABSOLUT,...................... ngase formulen e kemi jo te pershtatshme (edhe kete e dijm, vet Allahu na thot).....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 17-08-2012 mė 06:07
Jarigas
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga saura : 17-08-2012 mė 06:13
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
Krijoni Kontakt