Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 168
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Të përshëndes hot princ dhe të falendëroj për kujdesin që e ke në leximin e postimeve. Vetëm nji gjë desha ta sqaroj ( mbasi ti hot princ mesiguri nuk e ke ditë, se po ta dije nuk do ta bëje këtë pyetje ), se Ajsha ( radi Allahu anha ) ka qenë gruaja e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) dmth njëjtë është: si me thanë tek shtëpija e Ajshes dhe si me thanë tek shtëpija e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) nuk ka dallim.

Faleminderit për mirkuptim.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Pershendetje Ramazan,

une e dij se ajsha ka qene gruaja e tij, por nuk eshte zakon te thuhet se eshte shtepija e gruas, vetem nese ajo eshte shtepia e vajzerise se gruas. Mendon vertete se pejgamberi do te ishte i lumtur po te thoje per shtepine e tij se eshte shtepija e Ajshes, ketu nuk jam aq i sigurte.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Pershendetje Ramazan,

une e dij se ajsha ka qene gruaja e tij, por nuk eshte zakon te thuhet se eshte shtepija e gruas, vetem nese ajo eshte shtepia e vajzerise se gruas. Mendon vertete se pejgamberi do te ishte i lumtur po te thoje per shtepine e tij se eshte shtepija e Ajshes, ketu nuk jam aq i sigurte.
    Përshëndetjet e mija për ju hot prinz, a e din se kur vdes burri i shtëpisë, se kujt i mbetet shtëpija ( thjesht me thanë se a i takon gruas ajo shtëpi, kuptohet mbas vdekjes së burrit )? Dhe a mund të themi se ajo shtëpi është e filanes?

Kjo ka qenë qëllimi dhe asgjë tjetër.

Përshëndetjet e mija për ju hot_prinz.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Përshëndetjet e mija për ju hot prinz, a e din se kur vdes burri i shtëpisë, se kujt i mbetet shtëpija ( thjesht me thanë se a i takon gruas ajo shtëpi, kuptohet mbas vdekjes së burrit )? Dhe a mund të themi se ajo shtëpi është e filanes?

Ramazan,

po pejgamberi se ka lene vetem ajshen si grua kur ka vdekur, prandaj nuk mund te quhet se eshte vetem shtepija e ajshes.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Ue alejkumus selam ue rahmetull-llahi ue berekatuhu Urtësia.

Ti është e vërtetë se nuk ke pyetur për selamin, por e prune punën se selami duhet dhanë vetëm se kur takohesh njiherë dhe mjafton. Për këtë ta kam sqaru se selami ka rëndësi ma të madhe se sa e ke kuptuar ti Urtësia.

SubhanAll-llah, prap po i bën lamsh gjërat sa i përket varrit.

Varri i Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), për ju i përngjan nji tylbeje!!!!!!!!!!!

A ke qenë ti Urtësia me e parë varrin e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam)?

Na i sjell argumnentet për këtë që ke thënë!

Dhe të lutem mos fol si të vjen për goje, se për çdo fjale që thue ke përgjithësi.

Unë ta kam thënë shumë herë ( por ja që ti nuk po e kupton këtë ) se, duhet të sqarohet nji çështje pastaj të kalojmë në tjetrën.

Pra, sjellna argumentin se varri i Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) i përngjan nji tylbeje, se ju menden tek tylbet i keni.

Selamun alejkum.
    selamu aljkum ramazan_it

sa per informat tenden, PO kam qene e kam kryer haxhin dhe njeherit e kam vizituar edhe xhamine pejgamberit a.s. sidhe varrin e tij.

Une nuk shoh asnje te keqe pse varri i tij ndodhet ne xhamin pejgambrit, sepse nuk pengon asgje, nuk eshte ne drejtim te kibls e tj.
    kam qene, e kam vizituar dhe jam kenaqur.

dhome e ndertuar me mure, ne mes dhome vari ne forme tabuti, ashtu e kane be, bile sa me perket mue edhe prej dijamanti me e bo, nuk ndrycon me teper se nuri i tij, se vepra e tij, se pubna e tij, se fjala e tij.
    pra une urtesia nukmerem me ato pune dhe nuk akuzoj, nuk i them askuj qe eshte i devijuar, ose kush nuk eshte selefi qenka i devijuar.
    e tj e tj.
    urtësia

Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Postuar më parë nga hot_prinz
    Pershendetje Ramazan,

- Sa desha ta mesoj rendesine e selamit, perseri dola ne pershendetje.

Kal Allahu teala:

"" lime tekulune, ma la tefalun.

mbetesh i pershendetur
    urtësia

Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Selamun alejkum.[/QUOTE]

hit_prinz

Nje pyetje provokative mundet?

Sa km ose me mirete them sa cm ishte larg xhamianga perdja e dhomes se ajshes radiallahu anhu?
    Kam frig ta pyes ramazin_it se do te bej copy paste 17 faqe nga google
    urtësia

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    selamu aljkum ramazan_it

sa per informat tenden, PO kam qene e kam kryer haxhin dhe njeherit e kam vizituar edhe xhamine pejgamberit a.s. sidhe varrin e tij.

Une nuk shoh asnje te keqe pse varri i tij ndodhet ne xhamin pejgambrit, sepse nuk pengon asgje, nuk eshte ne drejtim te kibls e tj.
    kam qene, e kam vizituar dhe jam kenaqur.

dhome e ndertuar me mure, ne mes dhome vari ne forme tabuti, ashtu e kane be, bile sa me perket mue edhe prej dijamanti me e bo, nuk ndrycon me teper se nuri i tij, se vepra e tij, se pubna e tij, se fjala e tij.
    pra une urtesia nukmerem me ato pune dhe nuk akuzoj, nuk i them askuj qe eshte i devijuar, ose e tj e tj.
    pra une urtesia nukmerem me ato pune dhe nuk akuzoj, nuk i them askuj qe eshte i devijuar, ose kush nuk eshte selefi qenka i devijuar.

________
    Ue alejkumus selam ue rahmetull-llahi ue berekatuhu Urtësia, mbasi nuk sheh asgjë të keqe, pse pyet atëher? Unë metëvërtetë s'të kuptoj se ku ishte qëllimi i pyetjes tënde!

Ti Urtësia, së pari mësoje fjalën Selefi dhe pastaj fol.

Kush nuk e quan veten selefi është i devijuar.

Ti Urtësia në rastëse e refuzon ndjekjen ( pasimin ) e rrugës së drejtë, atëherë nuk mbetet tjetër gjë që vetëm se të them se është e vërtetë se hyn në 72 grupet e devijuara, mbasi këtë nuk e them unë, por e thotë hadithi i mësipërm në fillimin e temës.

Ja dhe nji hadith:

"Ai [salallahu alejhi ue selam] po më fliste:"Xhibrili ma recitonte Kur'anin një herë në vit, dhe këtë vit ma recitoi dy herë. S'mendoj që e ka bërë këtë veçse ngaqë më ka ardhur koha [vdekja]. Ti më je më e afërta nga familja ime, dhe sa Selef i mirë dhe i bekuar jam për ty". ( el-Buhari në librin "el-Isti'dhan", kaptina: Men Nexha Beine Jedej en-Nas [11/80]. Dhe Muslim në librin "Feda'ilus Sahabah", kaptina: Feda'ilu Fatimeh [4/1, 905].

Selamun alejkum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 14-07-2012 më 17:48

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    - a ka bidat me te madh se te shkohet ne xhami dhe mos falet syneti,pot te behet zhurme deri sa tjeret falen???

Ja une jam idhtare dhe pasues i mez'hebit HANEFI, nuk jm bidatci.
    sipas teje nese nuk jam selefi, por jam hanefi, cka jam une?
    Selam alejkum Urtësia, kjo që the ti më sipër se:" ka prej tyre që nu fgalin synnetin dhe po bëjnë zhurmë ", a e ke ndigju ndonjëherë nga unë se i kam mbrojtur ata?

Asnjëherë nuk mbroj nji gabim ose bidat që nuk është e lejuar në Fe, asnjëherë nuk i them të shtremburës se është e drejtë, asnjëherë nuk e mbroj edhe nëse është babai im, ose nëna ime, ose vëllau im, etj., poqese nuk janë në të vërtetën. Këtë e bëjnë ata hoxhallarët e juaj që edhe pse ju ka ardhur argumentet për bidatet që bëjnë, ata prap se prap po vazhdojnë ti gënjejnë xhematin dhe duke e nxitur se ja këta të rinjtë po na sjellin nji Fe të re.

Kush është për ndarje?

Hajde ti sjellim argumentet në tavolinë dhe po flasim me to.

Unë nuk e dij se nga vjen ti Urtësia, por në qytetin tim ku jetoj unë, kemi 8 xhamija dhe çdonjëra i ka nga dy hoxhallarë. Po të jesh ti për namazin e sabahut nuk gjen asnji hoxhë në asnji xhami, dhe jemi të detyruar që të falemi me nji xhematli që edhe El-Fatihanë nuk e din mirë ta shqipton. Poqese i thue lere nji person tjetër të na fal që ka dije ma tepër në Kur'an, ai bëhet i egër dhe nuk e lejon askënd.

Pyetja 1. Ku jenë hoxhallarët që marrin rrogë për atë punë dhe janë të obliguar edhe po të mos marrin rrogë të jenë aty që të falin namzin e onliguar nga All-llahu Subhanehu Te'ala?

Pyetja 2. A e dinë ata se Pejgamberi (salallahu alejhi ue selam) ka thënë: Një ndër shenjat e munafikëve është se ata janë përtac në faljen e namazit të jacisë dhe të sabahut?

Pyetja 3. Kur ju sjell 10 hadithe sahih për nji çështje, ata e marrin nji hadith daif për ta praktikuar duke i refuzuar ata 10 hadithet sahih, a është kjo ajo që ata e quajnë vehten e tyre se janë Hanefi?

Në realitet nga Ebu Hanifja janë shumë larg ato, mundem me thënë se me u çu njiherë ebu Hanufja ka për me u pre kokat me shpatë këtyre që i kanë shtrembëruar imazhin e tij.

Ti më sipër the që e quan vehten Hanefi, bile edhe më keq ke thënë se je ithtar dhe pasues i medhhebit Hanefi ?!!!

A mos e ke ndëgjuar diçka nga Ebu Hanifja që të quhesh ti kështu?

A mos vallë edhe Ebu Hanifja është quajtur " Hanefi "?

Ebu Hanifja ( All-llahu e mëshiroftë ) ka qenë Selefi dhe nuk ka tjetër emër në Islam që të quhen njerëzit përveçse atij emri që vetë Pejgamberi (salallahu alejhi ue selam) e ka quajtur vehten e ti, dmth "SELEFI ".

Tash munden me thanë dikush, se ja çka bëjnë dikush që e quan vehten selefi ( kështu dhe ashtu ), ne ju themi atyre se çdogjë që i përputhet Kur'anit dhe Sunnetit, ajo i pranohet, kurse të tjerat i rrefuzohen.

Sikurse ju refuzohen edhe emërtimeve të tjera gjërat që nuk kanë lidhje me Islamin.

E qartë është se Islami është Fe e paqës, por ta kuptojmë nji gjë, se nuk mundet të jetë tolerues Islami kur shkilet ligji i All-llahut!

Pejgamberi (salallahu alejhi ue selam), a toleroi kur urdhëroi asaj grues që ti pritet dora mbasi kishte vjedhur? Jo, përkundrazi u mbrol dhe ju tha: Sikurse edhe Fatimja ( bija ime ) të ishte në vendin e saj do t'ja prisja dorën!!!

Feja nuk është ashtu siç mendojnë disa dhe siç mendoj unë, por ajo ka Ligjin e Vet, që ne duam apo s'duam, duhet respektuar.

Tolerantë duhet me qenë aqe ku jemi të urdhëruar me qenë: si p.sh. kur jemi në luftë, nuk duhet me vra gra, fëmijë dhe pleq, etj., etj.. Atje ku nuk preket zona e kuqe thjesht me thanë.

Respekti në Islam ka rol të madh, por pik së pari duhet me e klasifikuar atë:

Respekti i takon në fillim All-llahut dhe të Dërguarit e Tij (salallahu alejhi ue selam), dhe kështu me radhë.

Si mundet nji njeri ta respekton tjetër kënd duke e ditur se e ka hidhëru All-llahun?!!!!!

Urtësia, nga ne nu kërkohet tjetër gjë, përveçse të praktikojmë atë që jemi të urdhëruar dhe të pasojmë atë që ka bërë shembëlltyra jonë Muhammedi (salallahu alejhi ue selam) dhe të ndjekim ata që folin me argumente nga Kur'ani dhe Sunneti. Të tjerat as që na interesojnë që bëjnë ( bidate, gjërat të shpikura në Fe, gjërat që jemi të ndaluar, dhe gjërat që e bëjnë të jetë I hidhëruar Krijuesi i Gjithësisë, bile duhet me i ndaluar ata në mënyrë sa më të mirë, me butësi dhe urtësi.

Kjo është Feja që duhet të ndjekim dhe ajo Fe që jam duke u munduar edhe unë me e ndjek.

Kalofsh mirë Urtësia

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu nga vëllai yt në Islam Ramazani.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    more a ka ndonje te me tregoje se ne c'grup hyne Talibanet dhe Al Kaidah???

Mint,

Ti thua qe Nexhdi nuk ishte nen autoritetin e Sulltanit? Kjo nuk eshte e vertete, por ja po ta mbeshtes per nje moment dhe po e zeme qe ishte ashtu.

Pse nuk ishte Nexhdi nen flamurin e Khilafes?

Kur beduinet dhe injorantet e Nexhdit masakruan Taifin a nuk ishte goditje ndaj Shtetit Musliman prej Khavarixhve? Khavarixh - Te jashtem.

Per c'arsye Anglezet e ndihmuan grupin e dale nga Nexhdi me para dhe arme? Mos valle per 'purifikim' te besimit te shtetit Islam?

Edhe nje here, cfare placke lufte permend ti kur ata qe sulmoheshin ishin Musliman? A shkoi Taifi ne Nexhd apo erdhi Nexhdi ne Taif? Kush sulmoi dhe kush u mbrojt?

Mint,

Te lutem mos u perdridh por pergjigju qe te kuptoje mileti.
    RIPPR

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •