Close
Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 168
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Mint ta ka dhene pergjigjen.
    E verteta eshte nje.
    Mirepo kur mendja njerezore futet ne absolutizma, cdo gje kthehet ne relative.
    Hence the meaning constitute of 71 lost groups that could very well be an euphemism, or not.

E drejta kerkohet gjithmone ne kuran e synet .
    Mos u bej arrogant dhe ti

Drejtesia nuk eshte as 1 as 10 as 0, kur te vjen ajo ... nuk te pyet "He si te dukem, dhe sa te dukem" te degdis e caperdis nga ku se gjen dot veten me.

Ne fakt, urtesia, ka dhene nje lloj pergjigjeje ... por te paplote, gjithsesi. Sepse, te gjitha bazohen ne kerkimin e te drejtes "hyjnore" qe sigurisht me vone con ne implikime te renda.

Une mendoj qe, vete argumenti i "Dites se gjykimit" si simbolizim i shperblimit, fare mire mund te jete nje pikenisje per te permiresuar jeten e tyre sesa zenka te tipit "Topi eshte i imi, sepse referi jam une".

2 kokrra mend nga nje i pafe, gjithsesi, nese lejohet
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Aldi,

Po sa here te kam thene qe Wikipedia eshte burim i pa pranuar, sidomos kur flasim per gjera te tilla. Foto e bashkangjitur eshte marre nga libri me titull: The Legal Status of the Arabian Gulf States (Statusi Legal i Shteteve Arabe te Gjirit)

Nexhdi sikurse shifet edhe nga foto quhej Sanxhaku Otoman i Nexhdit. Per te tjerat me vone.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    RIPPR

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    altin, kujdes fjalorin dhe mos ofendo anetaret e ketij forumi.
    Heres tjeter do marresh verejtje.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Mos u bej arrogant dhe ti

Drejtesia nuk eshte as 1 as 10 as 0, kur te vjen ajo ... nuk te pyet "He si te dukem, dhe sa te dukem" te degdis e caperdis nga ku se gjen dot veten me.

Ne fakt, urtesia, ka dhene nje lloj pergjigjeje ... por te paplote, gjithsesi. Sepse, te gjitha bazohen ne kerkimin e te drejtes "hyjnore" qe sigurisht me vone con ne implikime te renda.

Une mendoj qe, vete argumenti i "Dites se gjykimit" si simbolizim i shperblimit, fare mire mund te jete nje pikenisje per te permiresuar jeten e tyre sesa zenka te tipit "Topi eshte i imi, sepse referi jam une".

2 kokrra mend nga nje i pafe, gjithsesi, nese lejohet
    Une spo behem aspak arrogant e as qe e deshiroj nje gje te tille.
    Pyetja jote (edhe pse e gabuar ne konteks) u ngrit se nga e gjejne te drejten 1 grup (jo 72) te gjykoje te 71 te tjerat.
    Pyetja ishte e thjeshte. Sepse nje te vertete ka , e cila nuk mund te degezohet ne 72 forma te ndryshme, sepse kjo e vertete eshte absolute e ardhur direkt ose me frymezim hyjnor.
    Bota e besimtareve kete keshtu e beson, packa se per ty kjo bote mund te jete tmerresisht e ngushte.
    Pastaj kjo puna e besimit te 72 grupeve ku 71 do jene ne rruge te gabuar, nuk vjen prej arrogances njerezore nqs do ta exclude-im mesazhet profetike ne te.
    Profeti a.s ka profetizuar grumbullimin e ketyre 72 grupeve dhe ne te njejten kohe ka profetizuar se vetem nje grup do jete ne hak (te vertete) , hence komenti ''nje e vertete' ekziston. Ska sesi rruge te ndryshme te drejtojne tek i njejti burim, sepse te ishte ashtu , te gjithe njerezit do ishin vellezer ne fe, packa se ato te fundit do ishin te ndryshme nga njera-tjetra.

Paragrafet e fundit te tua jane supozime e si te tilla nuk kerkojne pergjigje.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Smth Poetic

Pajtohem ne pergjigjen ndaj Scion, vetem nje korrigjim ne lidhje me hadithin e te Derguarit a.s
    I cili thote qe Ummeti i muslimaneve do ndahet ne 73 grupe, ku 72 prej tyre do jene ne humbje dhe 1 ne shpetim.
    Pra nuk jane 72 grupe ne total ku 71 jane ne humbje, por 73 ku 72 jane ne humbje.

Meqe tema lidhet me grupet e humbura ne c'grup hyne Talibanet dhe Al Kaidah???
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Smth Poetic

Pajtohem ne pergjigjen ndaj Scion, vetem nje korrigjim ne lidhje me hadithin e te Derguarit a.s
    I cili thote qe Ummeti i muslimaneve do ndahet ne 73 grupe, ku 72 prej tyre do jene ne humbje dhe 1 ne shpetim.
    Pra nuk jane 72 grupe ne total ku 71 jane ne humbje, por 73 ku 72 jane ne humbje.

Nje urtesi popullore (urtesite kane domethenie shume te thelle dhe datojne qe nga koherat me te lashta, pra edhe para Islamit, nese Islamin e konsiderojme si religjion i ardhur para 1600 viteve) thot: "Qeni që lehë nuk kafshon dot"...
    ...keshtuqe, kur i shohim disa ketej (e andej) qe bejne me gisht ne drejtim te "grupeve te humbura"…
    ...vetvetiu (automatikisht) del se grupet ekstremiste jane ne mesin e grupeve te para te te devijuarve.

*

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Smth Poetic

Po , ke shume te drejte per grupet. U terrhoqa ndaj pyetjes edhe harrova numrin e tyre ne fakt.

Sa per talibanet.

Ne nuk e dime ala se si eshte gjendja e tyre ne akide acid.....as ti,as une e asnjeri nuk e di ate gje. Ata vet jane ndare neper grupe e nje Zot e di gjendjen e tyre te vertete. Keshtuqe smund ti kerkosh myslimaneve ketu te pergjithesojne nje grup njerezish qe mund te kene perceptime te ndryshme rreth akides meqe jane ndare ne segmente te ndryshme.
    E njejta gje aplikohet edhe per te ashtuquajturen grup al-kaide.

We simply dont know se ngase udhehiqen e kush eshte rruga qe ndjekin ne besim.
    Veprat e tyre mund te themi me plot gojen qe sjane islamike ose kane tendenca ekstremiste ne te.

Mirepo, perderisa edhe vet ky grup ndahet ne segmente te ndryshme , nuk mund ti futesh te gjithe ne nje thes e ti thuash khawarixhe.
    Besoj se edhe vet do e pranosh qe nje paragjykim i tille do ishte i nxituar edhe jashte karakterit te nje besimtari mysliman.
    Veprat mund ti gjykojme , por tek njerezit ndalemi sepse skemi te dhena te mjaftueshme per ti gjykuar si grup.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    "Thënia jonë “grupacione” - kjo është ajo që e meritojnë për shkak të kundërshtimit të tyre ndaj Kur’anit dhe sunnetit dhe metodës se pastër të selefit, dhe ky emërtim për ta është emërtim sheriatik i paralajmëruar nga Muhammedi alejhisselam sikurse që u cekë në hadithin e grupacioneve. Për sa u përket xhemateve, në islam ekziston vetëm një xhemat i vërtetë dhe ai është xhemati “ehli sunneh vel xhema'ah”në pajtim me metodën dhe rrugën e selefit.”

“Dhe kush e kundërshton këtë metodologji d.m.th metodologjinë e selefit (gjeneratave të para të muslimanëve nga shokët e Muhammedit alejhisselam, tabi'inve dhe pasuesve të tyre në të mirë), duke pasuar rrugë dhe metodë tjetër, ai nuk është nga ne, dhe as ne nuk jemi me ta; dhe nuk emërtohen si xhemat por si “hizbije” (grupacion ose parti), ngase xhemati qëndron vetëm mbi të vërtetën, dhe e vërteta i bashkon njerëzit, kurse për sa i përket të kotës, ajo është e cila i përçan njerëzit e nuk i bashkon.

Në Kur’anin famëlartë, Zoti thotë:

”E nëse ata shmangen, atëherë ata janë në kundërshtim me të vërtetën, e të shmangur prej saj…"(el-bekare 137).

Dhe në fund themi:

“Vërtet grupacionet/partitë i kanë ndërtuar çështjet e tyre mbi baza jo të forta.”

All-llahu në Kur’an thotë:

”A është më i mirë ai që ndërtesën e vet e themeloi në devotshmëri dhe ne kënaqësi të Allahut, apo ai që ndërtesën e vet e themeloi buzë bregut të shembur e bashkë me të bie në zjarrin e xhehennemit? Allahu nuk i udhëzon njerëzit zullumqarë.”(et-tevbe 109).

Ky është mundi jonë në këtë porosi, kurse s’ka fuqi dhe pushtet absolut askush pos Zotit, të Lartit, Fuqiplotit.

Falënderimi i takon vetëm Allahut, i Cili ua shton të mirat atyre që e falënderojnë Atë. Paqja dhe shpëtimi i Zotit qoftë mbi Muhammedin alejhiselam, mbi familjen dhe shokët e tij.

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Ka mundesi te numrohen grupacionet te cilat deri me tani jane te njohura nga 73-shi?
    urtësia

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Ata qe disa I quajne 'dijtare te hakut' Talibanet dhe Al Kaiden I quajne Khawarixh. Ne kete definicion per 'dijetaret e hakut' hyne si drejtuesit ashtu dhe pasuesit!

Nga Ana tjeter po 'dijetaret e hakut' pergenjeshtrojne ate qe 'dijetaret e hakut' me siper kane deklaruar me 'mbeshtetje' ne Kur'an e Sunnet duke i lavderuar drejtuesit dhe pasuesit e Talibaneve dhe Al Kaides.

Ne kete mish mash metodologjie qe te dy grupet e 'dijetareve te hakut' pretendojne se e 'mbeshtesin' ne Kur'an e Sunnet, na mbetet neve te zgjedhim a t'i perkasim Al Kaidas apo Talibaneve.

E 'bukura' eshte se Talibanet dhe Al Kaidah pretendojne qe kush nuk eshte me ta I bjen te jete kundra tyre dhe e thene ndryshe ata qe nuk I bashkohen Jane te humbur, devijuar, shtremberuar me nje fjale te humbur ne zjarr!

Dmth bir Selmani nenes cte te qaj me pare!!!
    RIPPR

Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •