Close
Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 168
    i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selamun alejkum Urtësia, mbasi je idakkdisur në fillozofi edhe selam nuk jep, kurse vetë më parë the një citat të Umer ibn el-Hatabi radiall-llahu anhu që thënë: “Jep selam i pari kur të takohesh me vëllain në fe...".

Vazhdojmë ti sqarojmë disa gjëra elementare të bisedës me ti Urtësia.

A e kuptove se nuk është ajo që e quajte ti bidat se varri i të Dërguarit të All-llahut (salallahu alejhi ue selam) dhe dy shokët e tij (Ebu Bekr dhe Umer, radi Allahu anhuma), mbasi ata nuk qenë varrosur në xhami, por qenë varrosur në shtëpinë e Aishes ( radi All-llahu anha )?
    ramazan_it, une kur e kam filuar biseden me ju ne faqen qe u mbyll te dhash selam.

kurse pas cdo shkrimi nuk jap slam sikur pas cdo kafshat te bukes dhe luge te supes qe nuk bej bismilah.

un nuk bera pyetje se ku eshte varrosur i drguari i Allahut xh.sh.
    une nuk ju pyta a eshte bidat varri i pejgamberit a.s.

une paster te pyeta, nese shkon ne haxh, a kishe pas deshire ta vizitoni varrin e pejgamberit a.s. i cili ndodhet ne medine munevere dhe ka pamjen e nje tylbeje.
    kjo eshte pyetja ime dhe kerkoj mendimin tend, nuk kam nevoj per kopy paste .

- pytja ime e dyt ishte:
    cka sipas teje ata hafidha te kuranit, ata shehida lufte, ata femije, gra dhe pleq te masakruar nga srbet te cilet nukishin selsefi?

keto jane pyetjet e mia.

kurse sa i perket synetit para xhumase, kjo eshte ne fikhun e imamu adhamit r.a.nese eshte gabim ai, ateher edhe une e pranoj gabimin se gabim jam bazuar.

Por argumnti m i mire, per kete eshte hadithi i pegamberit s.a.a.v. kur thot:
    Falni namazin ashtu sic me shihni mua duke falur.
    Nse sahabet gabim e kane pare ateher edhe une do ta fali gabim sipas pamjes te sahabeve dhe sipas ulefai rashidin.
    urtësia

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga mint
    sa ju pelqen ju filozofave eshari te genjeni.

shejkhul islam muhamed iben abdulwehabi nuk u rebelua kunder sulltanit,sulltani nuk kishte pushtet mbi nexhdin.

ore eshari i mjer ,ty te djeg se shejkhul islami vrau armiqte e islamit,nuk vodhi porse mori placken e luftes,nuk ndihmoi armiqte e islamit,pasi armiqte e islamit i ndihmuan ata qe ndertuan tyrbe ne cdo qytet qe e pushtonin , duke i detyruar njerezit ne adhurimin e eulijave ne vend te Allahut,te cilet thernin kurbane per te vdekurit ,te cilet i kerkonin dobi te vdekurve,shejkhul islami i shfarosi ata qe vrisnin apo burgosnin njerezit e sunetit,ata qe dogjen librat e sunetit.

mirpo juve ju djeg se shejkhu e ndihmoi islamin i shfarosi adhuruesit e varreve nga saudia,i rrafshoi varret dhe tyrbet ,e shkatarroi shirkun dhe ngriti flamurin e teuhidit ,dobite e te cilit akoma sot po i shijojme.

plasni po deshet se asgje nuk mund ti beni shejkhul islamit pervecse ti merni gjynahet e tij.
    Ti mint kur ke shkruar kete ke qene pergjumesh?

Ibn Abdul Vehabi dhe Al Saudi nuk u rebeluan kundra shtetit Islam? Nuk ishte Sullatani Khalife?? Nuk kishin muslimanet SHTET? Nuk ishte Sulltani autoriteti suprem kudo ku thuhej La i lahe il-l Allah Muhamed Resul Allah?

A nuk u ndihmuan nga Britaniket me para dhe arme? A nuk ishin Britaniket armiq te Islamit?

Ata moren placke lufte?? Prej kujt? Prej Muslimaneve? Nese pranon qe ajo qe moren quhet placke lufte, pranon ate qe ata prej te cileve e moren nuk ishin musliman? Nese ata prej te cileve u mor, u grabit dhe u vodh ishin musliman. si mund te quhet ajo qe u mor, u grabit dhe u vodh placke lufte?

A nuk kerkoi Sullatani ndihme prej Muhamed Ali Pashe shqiptarit qe dergoi bijte e tij Tusunin dhe Ibrahimin per tu ardhur ne ndihme muslimaneve qe u masakronin prej Al Saudit dhe Ibn Abdul Vehabit?

A nuk ke lexuar ti per masakren e Taifit?

Ibrahim pasha i biri i Muhamed Aliut a nuk e fshiu token me Kharixhite e ummetit dhe i solli te atit Celsin e Qabes bashke me Al Saudin te cilin e shoqeruan ne Stamboll ku ju dha denimi i merituar?

Ti Mint duhet te lexosh me shume histori dhe mos u nxito te na quash genjeshtare! Faktet flasin vete!

Citim Postuar më parë nga mint
    sa per fjalen e shejkh Abdul kader arnautit ,te cilit ju ndalua te japi mesime ne siri (buti i esadit)Allahu e meshirofte dhe e befte varrin e tij kopesht nga kopshtet e xhenetit,ne (ehli suneti)themi,na e sill deshmin ku shejh Rabia ka ber tekfir mbi sejjid kutubin???shejkhu Allahu e meshirofte i ka besuar fjaleve te pabeseve te cilet i kan drejtuar pyetjen dhe i kan trasmetuar shejkhut nje genjeshter.

nese na e sjell deshmine ateher mund te flasim nese jo mbylle sqepin dhe shiko mos gjeshe ndonje perralle tjeter per te perhapur.
    Abdul Kadri qarte kundershton Rabiun jo vetem ne ate qe lidhet me Sejjid Kutub, Abdul Kadri paska qene i keqinformuar? Nuk eshte i vetmi rast kur Abdul Kadri ka folur keshtu per Rabiun.

Sa i perket temes ne te cilen po diskutojme Sejjid Kutubi eshte permendur ne 72 grupet e humbura! Al Sheikhu muftiu i saudise deklaron me gojen e tij qe Kutubi ka rene shehid. Edhe shehid edhe i humbur???

Allahu thote ne Kur'an We Khalaknal Insane fij Ahseni Takwijm. Allahu mua me ka dhene goje dhe jo sqep!

Ti pse nuk me thua se ne cilin grup ju definoni Talebanet dhe Al Kaiden? Jane ato ne grupet e humbumra apo ne ate te shpetuarin?

Edhe kete ju lutem degjojeni dhe do merrni vesh raportin shumice - pakice Allahu ju ruajte!

Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 14-07-2012 më 01:28
    RIPPR

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    ramazan_it, une kur e kam filuar biseden me ju ne faqen qe u mbyll te dhash selam.

kurse pas cdo shkrimi nuk jap slam sikur pas cdo kafshat te bukes dhe luge te supes qe nuk bej bismilah.
    Selam alejkum Urtësia, po shihet qartë se nuk ke njohuri të duhur sa i përket selamit, dhe unë jam i detyruar të sjell argument për atë që tentoj unë dhe për atë që ti urtësia ta kuptosh keqkuptimin tënd në lidhje me përhapjen e selamit:

Hadithi:

“A doni që t'ju udhëzoj në një gjë që nëse e punoni do të duheni: - Përhapeni selamin mes jush”. (Transmeton Muslimi).

Ky urdhër për ta përhapur selamin u dha që të përhapet hajri (dobia), të bashkohen zemrat dhe të unjësohen radhët tona.

Hadithi:

“Kur dikush prej jush vjen në mexhlis le të japë selam, e nëse e sheh se më mirë është të ulet, le të ulet. Nëse ndërkohë ngrihet e të tjerët ende janë të ulur le të japë selam ngase selami i parë (kur hyri në mexhlis) nuk është më i vlefshëm se selami tjetër”. (Transmetojnë Ahmedi dhe të tjerët. Hadithi është sahih).

Këtu thuhet se kur dikush vjen në mexhlis dhe ne konsiderohemi si mexhlis këtu dhe jo diçka tjetër.

Hadithi:

"Kur takohen dy muslimanë në mes veti dhe përshëndeten ( me selam ), All-llahu i Lartësuar ua falë mëkatet e tyre para se të ndahen." (Ahmedi ndërsa Albani thotë se është Hasen)

Kur të takohen dy muslimanë, kjo duhet të jetë e qartë.

Ebu Umame radijall-llahu anhu ka transmetuar se i Dërguari i All-llahut paqja dhe shpëtimi i Zotit qofshin mbi të ka thënë:

"Njerëzit më të afërt te Allahu janë ata të cilët fillojnë me selam." (Ebu Davudi dhe Tirmidhiu)

Dmth se quhen njerëzit më të afërt te All-llahu ata të cilët fillojnë me selam.

Ebu Jusuf Abdull-llah ibn Selami radi All-llahu anhu ka thënë:

''E kam dëgjuar të Dëguarin e All-llahut paqja dhe shpëtimi i Zotit qofshin mbi të duke thënë:

"O njerëz, përhapeni selamin,ushqeni të varfërit, mbani lidhjet farefisnore, faluni natën kur njerëzit flejnë, do të hyni në xhenet me selam." (Tirmidhiu)

Urdhëri që vjen është: përhapeni selamin

Ebu Hurejra radijall-llahu anhu ka transmetuar se i Dërguari i Allahut paqja dhe shpëtimi i Zotit qofshin mbi të ka thënë:

"Nuk do të hyni në Xhenet deri sa të besoni dhe nuk do të besoni deri sa të duheni; a t'iu udhëzoj për një gjë të cilën nëse e veproni do të duheni? Përhapeni selamin ndërmjet jush." (Muslimi)

Thuhet nëse e veproni do të duheni!

Allahu i Lartësuar ka urdhëruar që kur të hyhet në shtëpi të fillohet me selam. Ai thotë:

"Kur të hyni në ndonjë shtëpi përshëndetni (ata që janë në to) me një përshëndetje të caktuar nga Allahu (me selamun alejkum) që është e bekuar dhe e këndshme." (En-Nur;61)

Edhe në Kur'an jemi të urdhëruar të përshëndetemi me selam.

Allahu i Lartësuar thotë:

"Kur përshëndeteni me ndonjë përshëndetje, ju ktheni përshëndetje edhe më të mirë, ose e ktheni ashtu.Allahu llogarit për çdo send."
    (En Nisa;86)

Jemi të urdhëruar edhe ta kthejmë selamin nga kush? Nga All-llahu Subhanehu Te'ala!

Ebu Hurejra radijall-llahu anhu ka transmetuar se i Dërguari i Allahut paqja dhe shpëtimi i Zotit qofshin mbi të ka thënë:

"Kur dikush prej jush e takon vëllain e vet ta përshëndesë me selam,nëse ata i ndan ndonjë dru,ose ndonjë mur dhe përsëri takohen,le ta përshëndesë atë." (Ebu Davudi)

Urtësia më duket se i ke argumentet tash se je gabim ( se ju i mbështjellni fenë me gjëra të kota dhe me shembulla që nuk kanë lidhje me selamin.)

Dobitë dhe frytet e selamit:

Selami ka dobi dhe fryte të shumta,prej tyre:
    Selami është pasim i të Dërguarit të Allahut,paqja dhe shpëtimi i Zotit qofshin mbi të.
    Selami është ringjallje e sunetit të Ademit alehis selam.
    Selami është prej shenjave të Islamit,gjë që dëshmon Islamin e personit i cili e bart këtë.
    Selami është prej të drejtave të muslimanëve që kanë ndërmjet njëri tjetrit.
    Selami është shkak për arritjen e dashurisë ndërmjet muslimanëve.
    Selami është shkak për hyrjen në xhenet.
    Selami është prej veçorive të këtij umeti.
    Njerëzit më të afërt te Allahu janë ata të cilët fillojnë të parët me selamin.
    Selami është shkak për shumëfishimin e shpërblimit.
    Selami është shkak për arritjen e bereqetit.
    Selami është shkak për arritjen e paqes.
    Selami është një nga emrat e Allahut të Lartësuar.
    Selami është sadaka për njerëzit.
    Selami është përshëndetje e banorëve të xhenetit.
    Selami është shkak për faljen e mëkateve.
    Selami është njëra prej atyre gjërave që na e kanë zili jehudët.
    Përhapja e selamit është njëra prej tri shkaqeve të cilat bëhen shkak për hyrjen në xhenet me paqe.
    Selami është ndër punët më të mira në Islam.

Pra, me këtë po e mbyll këtë postim dhe shpresoj se Urtësia dhe disa si ai që nuk e kanë kuptuar vlerën dhe përhapjen e selamit, le ta mësojnë mirë se si e shpreh Islami këtë me argumente nga Kur'ani dhe Sunneti.

Tani nuk më mbetet tjetër veçse me ju përshënet me nji përshëndetje Islame që është prefereuar nga njeri më i zgjedhur në rruzullin tokësor Muhamedi (salallahu alejhi ue selam) dhe na ka urdhërua që edhe ne si muslimanë praktikant ta veprojmë atë me përshëndetjen:

" Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu "
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 14-07-2012 më 07:30
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Ti mint kur ke shkruar kete ke qene pergjumesh?

Ibn Abdul Vehabi dhe Al Saudi nuk u rebeluan kundra shtetit Islam? Nuk ishte Sullatani Khalife?? Nuk kishin muslimanet SHTET? Nuk ishte Sulltani autoriteti suprem kudo ku thuhej La i lahe il-l Allah Muhamed Resul Allah?

A nuk u ndihmuan nga Britaniket me para dhe arme? A nuk ishin Britaniket armiq te Islamit?

Ata moren placke lufte?? Prej kujt? Prej Muslimaneve? Nese pranon qe ajo qe moren quhet placke lufte, pranon ate qe ata prej te cileve e moren nuk ishin musliman? Nese ata prej te cileve u mor, u grabit dhe u vodh ishin musliman. si mund te quhet ajo qe u mor, u grabit dhe u vodh placke lufte?

A nuk kerkoi Sullatani ndihme prej Muhamed Ali Pashe shqiptarit qe dergoi bijte e tij Tusunin dhe Ibrahimin per tu ardhur ne ndihme muslimaneve qe u masakronin prej Al Saudit dhe Ibn Abdul Vehabit?

A nuk ke lexuar ti per masakren e Taifit?

Ibrahim pasha i biri i Muhamed Aliut a nuk e fshiu token me Kharixhite e ummetit dhe i solli te atit Celsin e Qabes bashke me Al Saudin te cilin e shoqeruan ne Stamboll ku ju dha denimi i merituar?

Ti Mint duhet te lexosh me shume histori dhe mos u nxito te na quash genjeshtare! Faktet flasin vete!

Abdul Kadri qarte kundershton Rabiun jo vetem ne ate qe lidhet me Sejjid Kutub, Abdul Kadri paska qene i keqinformuar? Nuk eshte i vetmi rast kur Abdul Kadri ka folur keshtu per Rabiun.

Sa i perket temes ne te cilen po diskutojme Sejjid Kutubi eshte permendur ne 72 grupet e humbura! Al Sheikhu muftiu i saudise deklaron me gojen e tij qe Kutubi ka rene shehid. Edhe shehid edhe i humbur???

Allahu thote ne Kur'an We Khalaknal Insane fij Ahseni Takwijm. Allahu mua me ka dhene goje dhe jo sqep!

Ti pse nuk me thua se ne cilin grup ju definoni Talebanet dhe Al Kaiden? Jane ato ne grupet e humbumra apo ne ate te shpetuarin?

http://www.youtube.com/watch?v=Tmnp6NApIb0

Edhe kete ju lutem degjojeni dhe do merrni vesh raportin shumice - pakice Allahu ju ruajte!

http://www.youtube.com/watch?v=LKOCv...feature=relmfu

shume e ke zgjat,kot sa me be pak patere.

sulltani ishte sufi adhures varresh.

nexhdi nuk ishte nen pushtetin e sulltanit.prandaj nuk eshte e vertet qe shejkhu beri huruxh.

shejkhul islami i luftoi ata ashtu sic meritonin me kuran me sunet dhe me lufte.

shejhul islami fitoi.

rigjalleroi sunetin.

i shkatarroi tyrbet dhe i rafshoi varret.

qofshe me shendet ose pal po deshe.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

atëherë prej fjalëve të mësipërme del që duhet të jipet selami njiherë kur të takohesh ( njoftohesh ) me nji person dhe kaq!!!!

Mbasi ti mendon ashtu se nuk duhet dhanë selam për çdo herë që takohesh me një besimtar, kjo është në kundërshtim me fjalën e Muhammedit (salallahu alejhi ue selam), kur thotë:

"Kur dikush prej jush e takon vëllain e vet ta përshëndesë me selam,nëse ata i ndan ndonjë dru, ose ndonjë mur dhe përsëri takohen, le ta përshëndesë atë."

Në hadithin thuhet: nëse u ndan edhe nji dru odse mur le ta përshëndesë atë me selam kuptohet.

Merre si të duash Urtësia, por për veten time unë e kam kuptuar kështu dhe e praktikoj kështu mbasi më kanë ardhur argumentet e sakta, kurse ju mbasi përtoni me dhanë selamin bëni si të doni.

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu!

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    fjala ose termi HAVARIXH a nuk nenkupton JASHTA CDO NORME, JASHTA CDO TEFTERI, JASHTA GJITH TE TJEREVE DHE VETEM ATA NE KETE BOTE?

o ramazan_it,
    cka thote shejh albani per varrin e pejgamberit صلى الله عليه و سلم, per varrin e hz. Omerit r.a., per varrin e Ebu Bekirit r.a. te cilat ndodhen brenda xhamise se pejgamberit صلى الله عليه و سلم ?

Valle a mos duhet edhe keto t'i rrenojme?
    valle a thua gjithe ata qe vizitojne xhamijne e pejgamberit صلى الله عليه و سلم dhe vizitojne varrin e pejgamberit صلى الله عليه و سلم jane kafira dh bejne kufr?
    lutje personale per ty vella ramazan_it.
    A kishe pas deshire pos haxhit dhe viset tjera te vizitojsh edhe varrin epejgamberit صلى الله عليه و سلم
    Tash inshAll-llah do mundohem ti jap nji sqarim edhe këtij postimi të cilin e ka shkruajt personi me nofkën Urtësia:

Së pari duhet me e parë mirë kuptimin e shkrimit, mbasi edhe pak duket si konfundim ( që nuk kuptohet mirë qëllimi )duke qenë shumë pyetje në drejtime të ndryshme dhe nuk ka njeri në botë që do ti përgjigjet atyre pyetjeve të përziera sipas kriterit që kërkon pyetësi.

- Çka thotë Shejkh Albani për varrin e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) kam pru argumentin më sipërm dhe këtë mund që ta anashkalojmë.

A duhet ti rrënojmë ato?

Këtu themi se jemi larguar nji çik, se nuk ka qenë tema për këtë, mbai nuk flitet për varret dhe rrënimin e tyre!

Të vizitojshë varret askund nuk është thënë në këtë temë që është i ndaluar dhe për këtë them që nuk është pyetja me vend.

Lutjen personaële që e ke bërë për mua, unë të këshilloj që ta bësh njiherë për vehten tënde, sepse unë kam qenë në haxh edhe e kam vizituar varrin e Muhammedit (salallahu alejhi ue selam).

Tjetër herë kur poston ti Urtësia të këshilloj që të flasëh vetëm për një çështje, kështu që të kuptohemi ma mirë dhe sipas mundësinave na i sjell edhi ti argumentet e tua ( nëse i ke ) për atë që ti pretendon se është ashtu dhe mjaft ma me fjalë të kota dhe shembulla banale.

Sa për atë që shpesh ju dhe ata si ju e përmendni se Copy-Pasty po ju duken vrasin në syrin e juaj, por ja që ata për mua janë argumentet, ju mendoni si të doni, por ja që unë përpara i sjell argumentet, që e mendoj se është më reale se, ta jap mendimin tim dhe pastaj mesiguri duhet edhe argumntin me e sjell për atë mendim, gjë që unë e bëj drejtpërsëdrejti, sepse mendimi im nuk është më i vlefshëm se ai i argumentuar me CopY-Pasty siç i quani ju.

Pyetja ime për ju: Si mund ta argumentoni ju nji çështje nëse ju kërkjohet argumenti? Mos vallë e argumentoni ju me mendimet e juaja? Apo e arguimentoni me Copy-Pasty?

Për këtë ju sharllatoni nëpër forume gjoja se dini diçka, për të treguar se sa të mençur jeni, apo se dini diçka!!!!

Mendjemadhësinë siç e dimë se All-llahu e urren dhe unë i ruhem kësaj.

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu!

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    ALEJKUMUS-SELAM vella ramazan_it dhe tani me lejo qe une te jupershendes:

SELAMU ALEJKUM VE RAHMETULLAHI, VE BEREKATUHU, VE HASENETUHU VE MAGFIRE JA ramazan_it

selamu alejkum verahmetullahi ve berekatuhu ja kuli muslimine vel muslimat, vel mu'minine vel mu'minat, ...

ramazan_it, une fare hiq nuk pyeta per selamin, une krejtesisht dicka tjeter ju pyeta ne baze te shkrimeve te juaja nga me heret.

por nuk je i obliguar te me pergjigjesh, ama eshte mire te me thoni se dua ose nuk dua te pergjigjem.

une paster te pyeta, nese shkon ne haxh, a kishe pas deshire ta vizitoni varrin e pejgamberit a.s. i cili ndodhet ne medine munevere dhe ka pamjen e nje tylbeje.

- pytja ime e dyt ishte:
    cka sipas teje ata hafidha te kuranit, ata shehida lufte, ata femije, gra dhe pleq te masakruar nga srbet te cilet nukishin selsefi?

keto jane pyetjet e mia.

kurse sa i perket synetit para xhumase, kjo eshte ne fikhun e imamu adhamit r.a.nese eshte gabim ai, ateher edhe une e pranoj gabimin se gabim jam bazuar.

Por argumnti me i mire, per kete eshte hadithi i pegamberit s.a.a.v. kur thot:
    Falni namazin ashtu sic me shihni mua duke falur.
    Nese sahabet gabim e kane pare ateher edhe une do ta fali gabim sipas pamjes te sahabeve dhe sipas ulefai rashidin
    urtësia

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    ALEJKUMUS-SELAM vella ramazan_it
    ramazan_it, une fare hiq nuk pyeta per selamin, une krejtesisht dicka tjeter ju pyeta ne baze te shkrimeve te juaja nga me heret.

por nuk je i obliguar te me pergjigjesh, ama eshte mire te me thoni se dua ose nuk dua te pergjigjem.

Ue alejkumus selam ue rahmetull-llahi ue berekatuhu Urtësia.

Ti është e vërtetë se nuk ke pyetur për selamin, por e prune punën se selami duhet dhanë vetëm se kur takohesh njiherë dhe mjafton. Për këtë ta kam sqaru se selami ka rëndësi ma të madhe se sa e ke kuptuar ti Urtësia.

SubhanAll-llah, prap po i bën lamsh gjërat sa i përket varrit.

Varri i Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), për ju i përngjan nji tylbeje!!!!!!!!!!!

A ke qenë ti Urtësia me e parë varrin e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam)?

Na i sjell argumnentet për këtë që ke thënë!

Dhe të lutem mos fol si të vjen për goje, se për çdo fjale që thue ke përgjithësi.

Unë ta kam thënë shumë herë ( por ja që ti nuk po e kupton këtë ) se, duhet të sqarohet nji çështje pastaj të kalojmë në tjetrën.

Pra, sjellna argumentin se varri i Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) i përngjan nji tylbeje, se ju menden tek tylbet i keni.

Selamun alejkum.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Ti edhe vetë nuk e din se çka po pyet Urtësia.

Ti një gjë duhet me e ditë se Pejgamberët varrosen aty ku vdesin dhe vetë Pejgamberi (salallahu alejhi ue selam) është varrosur po aty ku vdiq ( dmth në shtëpinë e tij ) dhe jo në xhami siç pretendojnë shumë devijues si shijat, sufistët, dervishët e devijuar. Për këtë të kam pru argumentin në postimin 35 dhe nuk e dij se çka ke të paqartë tash në lidhje me varrin e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), ose me thënë sqarrohu mirë se çfarë kërkon dhe çka doni të nxjerni prej kësaj pyetje?

Selamun aëlejkum.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Selamun alejkum Urtësia, subhanAll-llah, po shihet qartë se dija e juaj është e vobegët, ose me thanë dije të marrë nga të devijuarit.

Ja sqarimin për sa i përket asaj që ke kërkuar:

Arsyeja pse varri i pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) u përfshi në xhami

Shejh bin Baz
    Mexhmu Fetaua ue Mekalat Mutenewwi’eh, pjesa 4, f.337

Pyetje: Është e mirënjohur që s’është e lejueshme të varroset i vdekuri në xhami dhe s’është e lejueshme të falemi në xhaminë ku ka varr. Atëherë, pse varri i të Dërguarit (salallahu alejhi ue selam) dhe i disa sahabëve të tjerë u përshi në xhaminë e pejgamberit?

Përgjigje: Qe transmetuar se i Dërguari (salallahu alejhi ue selam) kishte thënë:

“Allahu i mallkoftë çifutët e të krishterët për atë se i morën varret e pejgamberëve të tyre si vende adhurimi”. (Sahi. El-Buhari, el-Xhena’iz 1330. Muslim, el-Mesaxhid 529)

Qe transmetuar nga Aisha (radi Allahu anha) se Umm Selemeh apo Umm Habibeh i kishte treguar pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) rreth një kishe që kishin parë në Abisini (Etiopi) dhe brenda në të kishte imazhe. Ai (salallahu alejhi ue selam) kishte thënë:

“Ata janë një popull që, kur të vdesë ndonjë i drejtë prej tyre, ata ndërtojnë një vend adhurimi mbi varrin e tij dhe i vendosin imazhet aty. Ata janë qeniet më të këqija te Allahu”. (Mutefekun alejhi. El-Buhari, es-Salah 434. Muslim, el-Mesaxhid 528)

Muslim shënoi në Sahi-në e tij se Xhundub ibn Abdullah el-Bexheli kishte thënë:

“Dëgjova të Dërguarin e Allahut (salallahu alejhi ue selam) të thotë:

‘Allahu më mori për mik (khalil) ashtu siç e mori Ibrahimin për mik. Sikur ta merrja për mik dikë nga umeti im, do ta merrja Ebu Bekrin. Ata që erdhën para jush, i morën varret e pejgamberëve dhe e të drejtëve prej tyre për vende adhurimi. Mos i merrni varret për vend adhurimi, sepse unë ju ndaloj nga kjo’. (Muslim, el-Xhena’iz, 970)

Muslim transmetoi se Xhabir (radi Allahu anhu) kishte thënë:

“I Dërguari i Allahut e ndaloi suvatimin mbi varre, uljen në to dhe ndërtimin mbi to’”. (Muslim, el-Xhena’iz 970)

Këto hadithe dhe të tjera tregojnë se është haram të ndërtohen xhamitë mbi varre dhe se ata që veprojnë kësisoj, janë të mallkuar. Këto, gjithashtu, tregojnë se është haram të ndërtohet mbi varre, të ngrehen kube mbi to apo të suvatohen, sepse këto veprime çojnë në shirk, ku përfshihen varret dhe adhurimi it ë varrosurve në vend të Allahut, siç ka ndodhur në kohët e lashta dhe siç po ndodh edhe sot.

Kështu, Muslimanët, pavarësisht se ku gjenden, duhet të ruhen të mos bëjnë atë që i Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selam) e ndaloi dhe të mos mashtrohen nga ajo çka bëjnë shumica e njerëzve. Besimtari duhet ta pasojë të vërtetën dhe e vërteta mund të njihet nëpërmjet dëshmive nga Kurani dhe nga Suneti, jo nga mendimet e njerëzve apo ajo çka bëjnë ata.

I Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selam) dhe dy shokët e tij (Ebu Bekr dhe Umer, radi Allahu anhuma) nuk qenë varrosur në xhami, por qenë varrosur në shtëpinë e Aishes. Dhe, kur u zgjerua xhamia gjatë kohës së el-Uelid ibn AbdulMalik, nga fundi i shekullit të parë hixhri, dhoma qe përfshirë brenda xhamisë,. Ky veprim nuk hyn në vendimin e varrosjes në xhami, sepse varri it ë Dërguarit (salallahu alejhi ue selam) dhe i dy shokëve të tij nuk u zhvendos në tokën e xhamisë, por dhoma ku ata qenë varrosur u përfshi në xhami, për shkak të zgjerimit.

Kërrkush s’mund ta përdorë këtë si dëshmi për të ndërtuar struktura mbi varre apo për të marrë varret si vend adhurimi, apo për të varrosur njerëz brenda xhamisë, për shkak të haditheve të vërteta që u cituan më lart. Ajo çka bëri el-Uelid, nuk është dëshmi për të shkuar kundër Sunetit të vërtetuar të pejgamberit (salallahu alejhi ue selam).

Dhe All-llahu është burim i forcës dhe ne vetëm se Atij i mbështetemi dhe nuk ka mbështetje ma e mirë se të mbështetesh tek All-llahu Subhanehu Te'ala.
    Ramazan,
    ketu thua se eshte varrosur ne shtepine e Ajshes.

Ti edhe vetë nuk e din se çka po pyet Urtësia.

Ti një gjë duhet me e ditë se Pejgamberët varrosen aty ku vdesin dhe vetë Pejgamberi (salallahu alejhi ue selam) është varrosur po aty ku vdiq ( dmth në shtëpinë e tij ) dhe jo në xhami siç pretendojnë shumë devijues si shijat, sufistët, dervishët e devijuar. Për këtë të kam pru argumentin në postimin 35 dhe nuk e dij se çka ke të paqartë tash në lidhje me varrin e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), ose me thënë sqarrohu mirë se çfarë kërkon dhe çka doni të nxjerni prej kësaj pyetje?

Selamun aëlejkum.
    Kurse ketu thua eshte varrosur ne shtepine e vete.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •