Close
Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 168
    i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    fjala ose termi HAVARIXH a nuk nenkupton JASHTA CDO NORME, JASHTA CDO TEFTERI, JASHTA GJITH TE TJEREVE DHE VETEM ATA NE KETE BOTE?

o ramazan_it,
    cka thote shejh albani per varrin e pejgamberit صلى الله عليه و سلم, per varrin e hz. Omerit r.a., per varrin e Ebu Bekirit r.a. te cilat ndodhen brenda xhamise se pejgamberit صلى الله عليه و سلم ?

Valle a mos duhet edhe keto t'i rrenojme?
    valle a thua gjithe ata qe vizitojne xhamijne e pejgamberit صلى الله عليه و سلم dhe vizitojne varrin e pejgamberit صلى الله عليه و سلم jane kafira dh bejne kufr?
    lutje personale per ty vella ramazan_it.
    A kishe pas deshire pos haxhit dhe viset tjera te vizitojsh edhe varrin epejgamberit صلى الله عليه و سلم
    urtësia

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Urtësi selefije në lidhje me bidatin

Thotë imam Berbehari: "Dije, Allahu të mëshiroftë, se nuk është dija të dish shumë transmetime dhe libra, por i dijshëm është ai i cili pason diturinë dhe sunnetet edhe nëse ka pak dije dhe libra, ndërsa ai i cili bie ndesh me Kur’anin dhe sunnetin është bidatçi edhe nëse ka shumë dije dhe posedon shume libra."

Thotë imam Berbehari: "Kush e di se çfarë kanë lënë mangut bidatçinjtë prej sunnetit, dhe kapet për atë sunnet, ai është pasues i sunetit dhe xhematit, e meriton të ndihmohet, të pasohet, të mbrohet dhe kjo është prej porosive të Profetit salallahu alejhi ue selem."

Thotë imam Berbehari: "Nëse sheh dikë që flet keq për ndonjë nga sahabet, dije se ai është pasues i epshit dhe ka thënë fjalë të shëmtuara. Sepse, thotë Profeti salallahu alejhi ue selem, “Lini shokët e mi, dhe mos thoni për ta veçse fjalë të mira.”

Thotë Sufjan ibn Ujejneh: "Kush flet pë shokë e Profetit salallahu alejhi ue selem qoftë dhe një fjalë, ai është pasues i epshit." (ia vlen të përmendim këtu se selefet kur thonë epshor ose pasues i epshit kanë për qëllim bidatçinjtë). "Nëse sheh ndonjë i cili nuk i do transmetimet e selefeve ose flet keq për ta, akuzoje në fenë e tij dhe mos dysho aspak: ai është bidatçi dhe pasues i epshit."

Thotë Ebi Hatim er-Razi: "Prej shenjave të bidatçinjeve është se ata flasin keq për pasuesit e transmetimit (dijetarët e hadithit). Thotë Imam Ahmed: “Nëse nuk janë dijetarët e hadithit pala e ndihmuar dhe grupi i shpëtuar, atëherë unë nuk e di se kush mund të jenë.”

Thotë Ibni Mubarek: “Kjo palë (grupi i shpëtuar) tek unë janë dijetarët e hadithit (dhe ata që pasojnë rrugën e tyre)."

Ali ibn Medini thotë: "Ata janë dijetarët e hadithit."

Thotë Hatib el-Bagdadi: “I ka bërl Allahu dijetarët e hadithit bazë të sheriatit, me ta shkatërron çdo bidat, ata janë besnikët e Allahut mes krijesave të Tij, ata janë ndërmjetësues mes profetit dhe Ummetit, janë mbrojtësit e fjalëve të tij, drita e tyre shkëlqen, vlera e tyre është e njohur. Kur’anin e kanë udhërrëfyes, sunnetin e kanë argument, janë pala e Profetit salallahu alejhi ue selem. Kush i lufton ata, i shkatërron Allahu, dhe kush i armiqëson ata, i mposht Allahu.

Thotë Ibn Kethiri në tefsirin e fjalës së Allahut: "Ditën në të cilën do thërrasim çdo popull me prijësin e tyre…," tha: "I mjafton si nderim ky ajet dijetarëve të hadithit." (pra që të jetë prijësi i tyre Profeti salallahu alejhi ue selem)

Thotë Ibn Auni: "Kush ulet (rri) me bidatçinjtë është më i keq tek ne sesa vetë bidatçinjtë."

Thotë imam Berbehari: "Shembulli i bidatçinjëve është si shembulli i akrepit i cili fsheh kokën dhe trupin e tij në rërë dhe le vetëm bishtin e tij jashtë; kur t'i jepet mundësia të kafshon. Po kështu bidatçinjtë qëndrojnë të fshehur mes njerëzve dhe sapo t'u jepet mundësia, e shprehin atë që duan (e shfaqin bidatin e tyre).”

Thotë imam Berbehari: "Nëse e shikon një person që ulet me ndonjë bidatçi, tërhiqja vërejtjen kundër atij dhe bëja të qartë (gjendjen e bidatçiut), e nëse ai vazhdon të ulet me të pasi që t'i jete bërë e qartë, ruaju prej tij sepse ai është pasues i epshit."

Thotë Ebu Daud es-Sixhistani: "I thashëAhmed ibn Hanbelit: Nëse e shoh një person nga ehlu suneti me një person nga bidatçinjtë, a ta lë fjalen e tij (mos t'i flas)? Tha: "Jo, bëja të ditur se personi me të cilin e ke parë është bidatçi, pastaj nëse nuk i flet atij (bidatçiut) atëherë foli, përndryshe bashkoje me të (me bidatçiun).

Ka thënë Ibn Mesudi: "Njeriu është sikur shoku i tij." Kjo fjalë është në përputhje të plotë me hadithin e Profetit salallahu alejhi ue selem: "Njëriu është në fenë e shokut te tij, prandaj le të shohë çdonjëri prej jush se kë zgjedh për shok."

Thotë imam Berbehari: ''Nëse sheh një person që po shfaq diçka prej bidatit ruaju prej tij, sepse ajo që ai fsheh është më shumë se çfare ka shfaqur. Nëse sheh një person nga ehlu suneti fasik, gjynahqar, zullumqar, bën gjynahe, mirëpo është në sunnet, rri me të dhe ulu me të sepse nuk të dëmton gjynahu i tij. Ndërsa nëse sheh një person adhurues të përkushtuar në ibadet por është bidatçi, mos u ul me të, mos rri me të, mos i degjo fjalët e tij, mos ec me të në rrugë, sepse mund të të pëlqejë rruga e tij dhe kështu mund të humbesh së bashku me të.”

Thotë Imam Shafiu: “Të takoj Allahun me çdo gjynah përveç shirkut, është më e dashur për mua se sa ta takoj Allahun me diçka nga bidati.”

Thotë Imam Ahmed: “Varret e gjynahqarëve të mëdhenj nga ehlus-suneti janë kopshte, ndërsa varret e adhuruesve të mëdhenj të ehlu bidatit janë gropa. Gjynahqarët e ehlus-sunnetit janë të dashurit e Allahut, ndërsa adhuruesit e mëdhenj të bidatçinjëve jane armiq të Allahut."

I tha Junus ibn Ubejd djalit të tij: “Të dalësh zinaqar, hajdut, mashtrues, fasik para Allahut, është më e dashur tek unë sesa të dalësh me fjalën e bidatçinjëve. Ki kujdes me kë ulesh, prej kujt dëgjon, dhe me kë shoqërohesh."

Thotë Ibni Sirin: “Kjo dije është fe, prandaj shikoni se nga kush e merrni fenë tuaj.” Ishte Ibn Sirini qe nuk i përgjigjej asnje bidatçiu qoftë edhe në një mesele të vetme, saqë një ditë i erdhi nje bidatçi të lexojë Kur’an tek ai, por Ibn Sirini i mbylli veshët. I thanë: "Pse?" Tha: “Kam frikë se mos e keqinterpreton dhe zë vend në zemrën time.”

Thotë Hasan el-Basri: "I mençur është ai i cili nuk polemizon." Erdhi tek Hasan el-Basri nje burrë dhe i tha: "Dua të bëj polemikë (debat) me ty." Tha Hasan Basriu: "Unë e njoh fenë time, nëse ti e ke humbur fenë tënde, atëherë shko kërkoje.”

Thotë imam Berbehari: "Ruaju nga kelami dhe ehlul kelam (filozofët), nga polemika, debati, krahasimi dhe debatimi në fe. Sepse, nëse ti dëgjon prej tyre, edhe nëse nuk ua pranon fjalët (më së paku) do hyjë dyshimi në zemrën tënde dhe mjafton kjo si pranim, gjë që të çon në humbje. Nuk ka ndodhur zendekah, bidat, epsh, humbje veçse nga filozofia, debati, polemika, dhe krahasimi. Këto janë dyert e bidatit, dyshimeve dhe zendekas."

Erdhi një person tek Ebu Ejjub es-Sihtijani dhe i tha: "Dua të të them një fjalë. I tha Ebu Ejjubi: "As edhe një gjysëm fjale." Shumë nga selefet e urrenin polemikën (debatin) me bidatçinjtë, prej tyre: Ibni Umeri, Malik bin Enes dhe të tjerët deri në ditët e sotme. Thotë Allahu: “Dhe nuk polemizojnë në argumentet tona vetëm se ata që kanë mohuar.”

Thotë Fudejl ibn Ijad: “Kur shoh një person nga ehlus-sunneti më duket sikur shoh një nga shokët e Profetit alejhi selam, ndërsa kur shoh një bidatçi më duket sikur shoh një munafik.”

Thotë Hasan el-Basri: “Nëse shikon një person nga elus-sunneti në Lindje (Gadishulli Arabik, Irak, Horasan, Indi, etj.) bëji selam prej meje, po ashtu nëse shikon një nga ehlus-sunneti në Perëndim bëji selam prej meje.” (Ka për qëllim në vende të Perëndimit si psh Marok, Tunizi, Algjeri, Endelus. Kjo fjalë tregon për numrin e vogël të ehlus-sunnetit në kohën e fundit).

Thoshte Ibn Auni në shtratin e vdekjes: “Kapuni pas Sunnetit, kapuni pas Sunnetit dhe ruajuni nga bidatet! Pastaj vdiq.”

Thotë Bishr bin el-Harith: "Islami është suneti dhe suneti është Islami."
    Hyri një person tek imam Ahmedi në shtratin e vdekjes dhe pasi e lavderoi tha: "E lusim Allahun të vdesim me Islam." Tha imam Ahmed: "Edhe me sunnet."

Thotë Ebul Alijeh: "Kush vdes duke qenë në sunet është siddik (i sinqertë) dhe thuhet: Kapja për sunnet është shpëtim."

Kanë thënë disa selefë: "Suneti është si anija e Nuhut, kush hipën në të shpëton dhe kush nuk hipën mbytet."

Thotë Fudejl ibn Ijad: "Kush ulet me bidatçiun, nuk i jepet urtësia." Dhe thotë: "Mos u ul me bidatçiun sepse kam frikë se do të të godasë mallkimi." "Kush e do bidatçiun, Allahu ia humb punën e tij dhe ia nxjerr dritën e Islamit nga zemra e tij.”

Thotë përsëri Fudejli: "Kush e madhëron bidatçiun, ndihmon në shëmbjen e Islamit. Kush qesh në fytyre të bidatçiut e ka nënçmuar atë që i ka zbritur Profetit. Kush i jep nuse bidatçiut i ka ndërprerë lidhjet familjare. Kush pason xhenazen e bidatçiut është në zemërim të Allahut derisa të kthehet."

Thotë Fudejli: "Unë ha me një çifut dhe të krishter e nuk ha me një bidatçi."

Imam Ahmedi dhe Ibn Tejmije e kanë quajtur atë i cili i kundërshton bidatçinjtë: "Muxhahid në rrugë të Allahut." Po ashtu kjo është fjala e shumë dijetarëve, prej tyre Abdul-Muhsin el-Abbad, bile Shejh Abadi ka thënë: "Është xhihadi më i mirë."

Thotë Ahmed ibn Hanbel: "ështe më i mirë se ai që falet dhe agjëron." Biles e kanë konsideruar më të mirë se xhihadi në rrugë të Allahut, siç e ka përmendur këtë shejh Mukbili.

Thotë Allahu i Lartesuar: “Kur sheh se ata janë thelluar (në tallje) në çështjet Tona, largohu prej tyre derisa të kalojnë në bisedë tjetër.”

Thotë Imam Shafiu në koment të këtij ajeti: "Ky ajet është argument për ndalimin e të qëndruarit me bidatçinjtë dhe ata që bëjnë mëkate të mëdha."

Hasan el-Basri thotë: "Allahu nuk e pranon agjërimin, haxhin e umren nga bidatçiu derisa ta braktisë bidatin e tij."

Thotë Sufjan eth-Theuri: "Bidati është më i dashur për Iblisin sesa mëkati, sepse njeriu pendohet për mëkatin por nuk pendohet nga bidati."

Thotë Profeti (salallahu alejhi ue selem): “Allahu ka vendosur perde mes bidatçiut dhe teubes (pendimit).”

Po ashtu thotë Profeti salallahu alejhi ue selem:
    “Allahu nuk e pranon teuben e bidatçiut derisa ta lejë bidatin e tij.”

Mos shikoni shumica e njerëzve janë të një drejtimi të caktuar dhe për këtë ti të bëhesh pasues i tyre, ngase shumica nuk është argument, bile në Kur’an Allahu gjithmonë e ka përmendur për nënçmim, ku thotë: “Në qoftë se u bindesh shumicës së njerëzve në tokë, ata do të të humbin nga rruga e Allahut.”

Grupi i shpëtuar janë pakicë, thotë Junus ibn Ubejd: "Është çudi të shohësh sot dikë që thërret në sunet, dhe më e çuditshme ëshë çështja e atij që i përgjigjet kësaj thirrjeje."

Thotë Sulejman ed-Darani: ''Sikur të gjithë njerëzit të dyshonin në të vërtetën, unë nuk do dyshoja kurrë."

Thotë imam Malik: “Çfarë nuk ka qenë në atë kohë fe nuk do të jetë as sot fe, dhe nuk përmirësohet fundi i këtij ummeti vetëm se me atë që është përmirësuar fillimi i tij.”

Është pyetur Shejh Bin Bazi: "Kush është grupi i shpëtuar?" Tha: "Ata janë selefitë dhe çdo kush i cili ecën në rrugën e të parëve tanë të mirë."

Allahu na bëftë prej tyre.

Këto ishin disa urtësi të shkëputura nga fjalët e të parëve tanë të mirë (Allahu i mëshiroftë). Shumica e këtyre fjalëve janë marre nga libri "Sherhu Suneh" i Ebu Muhamed el-Hasen el-Berbehari.

Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Degjojeni se cfare thote Abdul Kadri ne minuten e 1:23 e me pas per akuzen qe Rebia Medhali (dijetari i 'hakut') i ka bere Sejjid Kutubit

Allahu e meshirofte Shejkhun!

Po ashtu thotë Profeti salallahu alejhi ue selem: “Allahu nuk e pranon teuben e bidatçiut derisa ta lejë bidatin e tij.”
    Ramazan_it!!!

Ma trego pak kush e transmeton kete dhe ne cilin liber?????

Mos shikoni shumica e njerëzve janë të një drejtimi të caktuar dhe për këtë ti të bëhesh pasues i tyre, ngase shumica nuk është argument,............
    Po a nuk e di ti Ramazan qe I Derguari a.s ka thene qe ummeti i Tij nuk do jete ne shumice ne humbje? Qe ka thene bashkoju xhematit (sumices) e kush devijon (del) shkon ne zjarr???
    Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 13-07-2012 më 12:23
    RIPPR

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    DISA FJAL NGA HASAN EL BASRIU RAHIMULAHI ALEJH
    Umer ibn el-Hatabi radiall-llahu anhu ka thënë: “Jep selam i pari kur të takohesh me vëllain në fe, thirre me emrin që ai e pëlqen më shumë dhe bëja vendin në ndejë, se kjo do t’ia shtojë dashurinë ndaj teje”.
    Selamun alejkum Urtësia.

Po mirë atëherë pse nuk e zbaton këtë, mbasi e din se duhet ta bësh nji gjë të tillë, po ti as i pari dhe as i fundit nuk jep selam.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 13-07-2012 më 12:41

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    fjala ose termi HAVARIXH a nuk nenkupton JASHTA CDO NORME, JASHTA CDO TEFTERI, JASHTA GJITH TE TJEREVE DHE VETEM ATA NE KETE BOTE?

o ramazan_it,
    cka thote shejh albani per varrin e pejgamberit صلى الله عليه و سلم, per varrin e hz. Omerit r.a., per varrin e Ebu Bekirit r.a. te cilat ndodhen brenda xhamise se pejgamberit صلى الله عليه و سلم ?

Valle a mos duhet edhe keto t'i rrenojme?
    valle a thua gjithe ata qe vizitojne xhamijne e pejgamberit صلى الله عليه و سلم dhe vizitojne varrin e pejgamberit صلى الله عليه و سلم jane kafira dh bejne kufr?
    lutje personale per ty vella ramazan_it.
    A kishe pas deshire pos haxhit dhe viset tjera te vizitojsh edhe varrin epejgamberit صلى الله عليه و سلم
    Selamun alejkum Urtësia, subhanAll-llah, po shihet qartë se dija e juaj është e vobegët, ose me thanë dije të marrë nga të devijuarit.

Ja sqarimin për sa i përket asaj që ke kërkuar:

Arsyeja pse varri i pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) u përfshi në xhami

Shejh bin Baz
    Mexhmu Fetaua ue Mekalat Mutenewwi’eh, pjesa 4, f.337

Pyetje: Është e mirënjohur që s’është e lejueshme të varroset i vdekuri në xhami dhe s’është e lejueshme të falemi në xhaminë ku ka varr. Atëherë, pse varri i të Dërguarit (salallahu alejhi ue selam) dhe i disa sahabëve të tjerë u përshi në xhaminë e pejgamberit?

Përgjigje: Qe transmetuar se i Dërguari (salallahu alejhi ue selam) kishte thënë:

“Allahu i mallkoftë çifutët e të krishterët për atë se i morën varret e pejgamberëve të tyre si vende adhurimi”. (Sahi. El-Buhari, el-Xhena’iz 1330. Muslim, el-Mesaxhid 529)

Qe transmetuar nga Aisha (radi Allahu anha) se Umm Selemeh apo Umm Habibeh i kishte treguar pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) rreth një kishe që kishin parë në Abisini (Etiopi) dhe brenda në të kishte imazhe. Ai (salallahu alejhi ue selam) kishte thënë:

“Ata janë një popull që, kur të vdesë ndonjë i drejtë prej tyre, ata ndërtojnë një vend adhurimi mbi varrin e tij dhe i vendosin imazhet aty. Ata janë qeniet më të këqija te Allahu”. (Mutefekun alejhi. El-Buhari, es-Salah 434. Muslim, el-Mesaxhid 528)

Muslim shënoi në Sahi-në e tij se Xhundub ibn Abdullah el-Bexheli kishte thënë:

“Dëgjova të Dërguarin e Allahut (salallahu alejhi ue selam) të thotë:

‘Allahu më mori për mik (khalil) ashtu siç e mori Ibrahimin për mik. Sikur ta merrja për mik dikë nga umeti im, do ta merrja Ebu Bekrin. Ata që erdhën para jush, i morën varret e pejgamberëve dhe e të drejtëve prej tyre për vende adhurimi. Mos i merrni varret për vend adhurimi, sepse unë ju ndaloj nga kjo’. (Muslim, el-Xhena’iz, 970)

Muslim transmetoi se Xhabir (radi Allahu anhu) kishte thënë:

“I Dërguari i Allahut e ndaloi suvatimin mbi varre, uljen në to dhe ndërtimin mbi to’”. (Muslim, el-Xhena’iz 970)

Këto hadithe dhe të tjera tregojnë se është haram të ndërtohen xhamitë mbi varre dhe se ata që veprojnë kësisoj, janë të mallkuar. Këto, gjithashtu, tregojnë se është haram të ndërtohet mbi varre, të ngrehen kube mbi to apo të suvatohen, sepse këto veprime çojnë në shirk, ku përfshihen varret dhe adhurimi it ë varrosurve në vend të Allahut, siç ka ndodhur në kohët e lashta dhe siç po ndodh edhe sot.

Kështu, Muslimanët, pavarësisht se ku gjenden, duhet të ruhen të mos bëjnë atë që i Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selam) e ndaloi dhe të mos mashtrohen nga ajo çka bëjnë shumica e njerëzve. Besimtari duhet ta pasojë të vërtetën dhe e vërteta mund të njihet nëpërmjet dëshmive nga Kurani dhe nga Suneti, jo nga mendimet e njerëzve apo ajo çka bëjnë ata.

I Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selam) dhe dy shokët e tij (Ebu Bekr dhe Umer, radi Allahu anhuma) nuk qenë varrosur në xhami, por qenë varrosur në shtëpinë e Aishes. Dhe, kur u zgjerua xhamia gjatë kohës së el-Uelid ibn AbdulMalik, nga fundi i shekullit të parë hixhri, dhoma qe përfshirë brenda xhamisë,. Ky veprim nuk hyn në vendimin e varrosjes në xhami, sepse varri it ë Dërguarit (salallahu alejhi ue selam) dhe i dy shokëve të tij nuk u zhvendos në tokën e xhamisë, por dhoma ku ata qenë varrosur u përfshi në xhami, për shkak të zgjerimit.

Kërrkush s’mund ta përdorë këtë si dëshmi për të ndërtuar struktura mbi varre apo për të marrë varret si vend adhurimi, apo për të varrosur njerëz brenda xhamisë, për shkak të haditheve të vërteta që u cituan më lart. Ajo çka bëri el-Uelid, nuk është dëshmi për të shkuar kundër Sunetit të vërtetuar të pejgamberit (salallahu alejhi ue selam).

Dhe All-llahu është burim i forcës dhe ne vetëm se Atij i mbështetemi dhe nuk ka mbështetje ma e mirë se të mbështetesh tek All-llahu Subhanehu Te'ala.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Ramazan nese ti i ben bisht pyetjeve kjo tregon se ti ben bisht pyetjeve. Shume e thjeshte dhe e qarte.

Al Sheikhu myftiu i Saudise nuk eshte dijetar haku per ty? Po ti ne fakt nuk di arabisht nuk e kupton pergjigjen e muftiut te Saudise.

Perseri: Ne cilin grup ben pjese Al Kaidah dhe Talibanet?

Si ka mundesi qe keta "dijetaret e hakut" pergenjeshtrojne njeri tjetrin? Al Kaidah dilka qe jane Khavarixhet e diteve te sotme

Nese e shikoni videon ne fund Konkluzioni, tregohet qe Usama Bin Ladeni dhe te gjithe ata qe e ndjekin ate (Talibanet jane prej tyre) jane Khavarixhe sepse rregulli eshte: Cdo njeri qe rebelohet ndaj prijesve muslimane konsiderohet se eshte nga Khavarixhet

Te njejten gje beri Muhammed Ibn Abdul Vehabi dhe familja Al Saud!!! U rebeluan ndaj prijsit te muslimaneve, vrane, vodhen, grabiten, ndihmuan armiqte e Islamit Britaniket qe te shkaterrohej Khilafeti. Nga vete fjalet e dijetarve tuaj te hakut del qe juve jeni KHAVARIXHE!!!!

Dhe kjo tregon se ne cilin grup beni pjese.
    sa ju pelqen ju filozofave eshari te genjeni.

shejkhul islam muhamed iben abdulwehabi nuk u rebelua kunder sulltanit,sulltani nuk kishte pushtet mbi nexhdin.

ore eshari i mjer ,ty te djeg se shejkhul islami vrau armiqte e islamit,nuk vodhi porse mori placken e luftes,nuk ndihmoi armiqte e islamit,pasi armiqte e islamit i ndihmuan ata qe ndertuan tyrbe ne cdo qytet qe e pushtonin , duke i detyruar njerezit ne adhurimin e eulijave ne vend te Allahut,te cilet thernin kurbane per te vdekurit ,te cilet i kerkonin dobi te vdekurve,shejkhul islami i shfarosi ata qe vrisnin apo burgosnin njerezit e sunetit,ata qe dogjen librat e sunetit.

mirpo juve ju djeg se shejkhu e ndihmoi islamin i shfarosi adhuruesit e varreve nga saudia,i rrafshoi varret dhe tyrbet ,e shkatarroi shirkun dhe ngriti flamurin e teuhidit ,dobite e te cilit akoma sot po i shijojme.

plasni po deshet se asgje nuk mund ti beni shejkhul islamit pervecse ti merni gjynahet e tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mint : 13-07-2012 më 13:22

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Degjojeni se cfare thote Abdul Kadri ne minuten e 1:23 e me pas per akuzen qe Rebia Medhali (dijetari i 'hakut') i ka bere Sejjid Kutubit

Allahu e meshirofte Shejkhun!

sa per fjalen e shejkh Abdul kader arnautit ,te cilit ju ndalua te japi mesime ne siri (buti i esadit)Allahu e meshirofte dhe e befte varrin e tij kopesht nga kopshtet e xhenetit,ne (ehli suneti)themi,na e sill deshmin ku shejh Rabia ka ber tekfir mbi sejjid kutubin???shejkhu Allahu e meshirofte i ka besuar fjaleve te pabeseve te cilet i kan drejtuar pyetjen dhe i kan trasmetuar shejkhut nje genjeshter.

nese na e sjell deshmine ateher mund te flasim nese jo mbylle sqepin dhe shiko mos gjeshe ndonje perralle tjeter per te perhapur.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Urtësi selefije në lidhje me bidatin

Thotë imam Berbehari: "Dije, Allahu të mëshiroftë, se nuk është dija të dish shumë transmetime dhe libra, por i dijshëm është ai i cili pason diturinë dhe sunnetet edhe nëse ka pak dije dhe libra, ndërsa ai i cili bie ndesh me Kur’anin dhe sunnetin është bidatçi edhe nëse ka shumë dije dhe posedon shume libra."[/B]

Thotë imam Berbehari: "Nëse sheh dikë që flet keq për ndonjë nga sahabet, dije se ai është pasues i epshit dhe ka thënë fjalë të shëmtuara. Sepse, thotë Profeti salallahu alejhi ue selem, “Lini shokët e mi, dhe mos thoni për ta veçse fjalë të mira.”

Thotë Sufjan ibn Ujejneh: "Kush flet pë shokë e Profetit salallahu alejhi ue selem qoftë dhe një fjalë, ai është pasues i epshit." (ia vlen të përmendim këtu se selefet kur thonë epshor ose pasues i epshit kanë për qëllim bidatçinjtë). "Nëse sheh ndonjë i cili nuk i do transmetimet e selefeve ose flet keq për ta, akuzoje në fenë e tij dhe mos dysho aspak: ai është bidatçi dhe pasues i epshit."[/B]

Thotë Ebi Hatim er-Razi: "Prej shenjave të bidatçinjeve është se ata flasin keq për pasuesit e transmetimit (dijetarët e hadithit). Thotë Imam Ahmed: “Nëse nuk janë dijetarët e hadithit pala e ndihmuar dhe grupi i shpëtuar, atëherë unë nuk e di se kush mund të jenë.”

Thotë Ibni Mubarek: “Kjo palë (grupi i shpëtuar) tek unë janë dijetarët e hadithit (dhe ata që pasojnë rrugën e tyre)."

Ali ibn Medini thotë: "Ata janë dijetarët e hadithit."[/B]

Thotë imam Berbehari: "Nëse e shikon një person që ulet me ndonjë bidatçi, tërhiqja vërejtjen kundër atij dhe bëja të qartë (gjendjen e bidatçiut), e nëse ai vazhdon të ulet me të pasi që t'i jete bërë e qartë, ruaju prej tij sepse ai është pasues i epshit."

Une jam i martuar dhe gruas i kam bler lule sepse e dua, ajo me ka lindur femijet dhe me ka plotesuar gjysen e imanit. Tash me te jam ne pushim veror ne sarande.
    Pyetem: a jam bidatci une qe i kam blere lule dhe qe kam shkuar per pushime me grun dhe femijet, sepse mhamedi a.s. nuk ka shkuar asnje here ne pushim veror.

Thotë Ebu Daud es-Sixhistani: "I thashëAhmed ibn Hanbelit: Nëse e shoh një person nga ehlu suneti me një person nga bidatçinjtë, a ta lë fjalen e tij (mos t'i flas)? Tha: "Jo, bëja të ditur se personi me të cilin e ke parë është bidatçi, pastaj nëse nuk i flet atij (bidatçiut) atëherë foli, përndryshe bashkoje me të (me bidatçiun).

Thotë Imam Shafiu: “Të takoj Allahun me çdo gjynah përveç shirkut, është më e dashur për mua se sa ta takoj Allahun me diçka nga bidati.”

Thotë Imam Ahmed: “Varret e gjynahqarëve të mëdhenj nga ehlus-suneti janë kopshte, ndërsa varret e adhuruesve të mëdhenj të ehlu bidatit janë gropa. Gjynahqarët e ehlus-sunnetit janë të dashurit e Allahut, ndërsa adhuruesit e mëdhenj të bidatçinjëve jane armiq të Allahut."

Thotë Hasan el-Basri: "I mençur është ai i cili nuk polemizon." Erdhi tek Hasan el-Basri nje burrë dhe i tha: "Dua të bëj polemikë (debat) me ty." Tha Hasan Basriu: "Unë e njoh fenë time, nëse ti e ke humbur fenë tënde, atëherë shko kërkoje.”

Thotë imam Berbehari: "Ruaju nga kelami dhe ehlul kelam (filozofët), nga polemika, debati, krahasimi dhe debatimi në fe. Sepse, nëse ti dëgjon prej tyre, edhe nëse nuk ua pranon fjalët (më së paku) do hyjë dyshimi në zemrën tënde dhe mjafton kjo si pranim, gjë që të çon në humbje. Nuk ka ndodhur zendekah, bidat, epsh, humbje veçse nga filozofia, debati, polemika, dhe krahasimi. Këto janë dyert e bidatit, dyshimeve dhe zendekas."

Thotë Hasan el-Basri: “Nëse shikon një person nga elus-sunneti në Lindje (Gadishulli Arabik, Irak, Horasan, Indi, etj.) bëji selam prej meje, po ashtu nëse shikon një nga ehlus-sunneti në Perëndim bëji selam prej meje.” (Ka për qëllim në vende të Perëndimit si psh Marok, Tunizi, Algjeri, Endelus. Kjo fjalë tregon për numrin e vogël të ehlus-sunnetit në kohën e fundit).

Thoshte Ibn Auni në shtratin e vdekjes: “Kapuni pas Sunnetit, kapuni pas Sunnetit dhe ruajuni nga bidatet! Pastaj vdiq.”

Hasan el-Basri thotë: "Allahu nuk e pranon agjërimin, haxhin e umren nga bidatçiu derisa ta braktisë bidatin e tij."

Thotë Sulejman ed-Darani: ''Sikur të gjithë njerëzit të dyshonin në të vërtetën, unë nuk do dyshoja kurrë."

u Cdo respekt, qe te gjithve ua laj kembet, sepse ata jane shoket e Muhamedit alejhi selam.

( nuk po flas per Muaviun, sepse e kam te ndaluar nga ixhmaja dhe kijasi )

Me vjen kec qe nje numer i madh i shehidave si ne lufte por edhe ata te masakruarit gra, femije dhe pleq qe humben jeten ne kosove, bosnje, ceceni, siri, egjipt paskan vdekur si pasues te epshit, sepse nuk kemi deshmi qe ishin selefi!!!

Me vjen keq per hz. Osmanin qe ishte hafidh. me vjen keq per hafidhat e Kur'anit kudo qe jane ne bote - sepse ata nuk jane muhadithinj, por jane vetem hafidha.

- a ka bidat me te madh se te shkohet ne xhami dhe mos falet syneti,pot te behet zhurme deri sa tjeret falen???

e vertet eshte: cdo dite i shohim tarikatet neper teke, neper varreza duke bere lloj lloj budallalleqe.

po Hasan el basriu a nuk ben pjes te ehli kelami?

nuk je pak kontradiktor me veten tende, po hz Aliu a nuk e kishte te zhvilluar ehli kelamin?

po sahabet dhe kurani a nuk e ka belagan ne brendin e saj? a nuk eshte ajo nga ehli *kelami?

Ja une jam idhtare dhe pasues i mez'hebit HANEFI, nuk jm bidatci.
    sipas teje nese nuk jam selefi, por jam hanefi, cka jam une?
    Ndryshuar për herë të fundit nga urtesia : 13-07-2012 më 13:30
    urtësia

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    as hasan el basriu as aliu as dikush nga shoket e Muhamedit salAllahu alejhi ue selem nuk jan nga ehli kelami,ndoshta nuk e ke te qarte cfare dhe kush jane ehli kelami.

do isha kurioz ne cilat libra e ke mesuar medhehebin hanefi,dhe a beson ti si hanefi se imam ebu hanife ishte i pagabueshem?

nese per ty ishte i gabueshem si do silleshe ne nje mesele ne te cilen ka gabuar?

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selamun alejkum Urtësia, mbasi je idakkdisur në fillozofi edhe selam nuk jep, kurse vetë më parë the një citat të Umer ibn el-Hatabi radiall-llahu anhu që thënë: “Jep selam i pari kur të takohesh me vëllain në fe...".

Vazhdojmë ti sqarojmë disa gjëra elementare të bisedës me ti Urtësia.

Mundem me thanë se ti je nji njeri i çuditshëm, pse them kështu: Kërkon nji gjë( bën nji pyetje ) pastaj të kthehet përgjigja me argumente dhe pastaj kërkon tjetër gjë pa me u mbarru çështja e të parës. Unë tash të pyes ti se a je dakort me përgjigjen të parë në duam të vazhdojmë më tutje, ose përnryshe nuk do të kemi dobi as unë dhe ti dhe as të tjerët në rastëse i mbëleddhim lëmh të gjitha menjiherë?

A e kuptove se nuk është ajo që e quajte ti bidat se varri i të Dërguarit të All-llahut (salallahu alejhi ue selam) dhe dy shokët e tij (Ebu Bekr dhe Umer, radi Allahu anhuma), mbasi ata nuk qenë varrosur në xhami, por qenë varrosur në shtëpinë e Aishes ( radi All-llahu anha )?

Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •