Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 168
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Hahahahahahahahajahajaj

O Mint O I shkrete

Edhe nje here po ta perseris qe: ibn bazi quan khavarixhet qafira dhe quan al Kaiden khawarixh! Argumentet per kete t'i kam sjelle sa je ti ne kembe o LoPE !!!!

Ti do te behesh Inteligjent o qyqar? O sa me dhimsesh!

Hahahahahahahah
    o shejtan me lekure njeriu(kta nuk lidhen ne ramazan)ti the se shejkh iben bazi i ka ber qafira ja fjalet e tuja.

Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    O Mint
    Qe ta marrim vesh tashi a eshte apo nuk eshte Al Kaidah dhe Talebani bashke me ata qe i pasojne KHAVARIXH TE DALE NGA UMMETI???

Per Ibn Bazin eshte, per Xhibrinin nuk eshte! Per ty cfare eshte? Kush paska bere ixhtihad dhe ja ka qelluar dhe kush paska gabuar?
    ik tani se me ter mend na hape barkun me filozofine tende qesharake.ik mos gjesh ndonje gje tjeter ne kuran per ta mohuar pse per ta ndryshuar

Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu, ....
    Ju lutem që të qëndrojmë në atë që të sjellim material të dobishëm për të gjithë ne që ta kuptojmë të vërtetën, se kush janë ata që ai Muhammedi (sal-lAllahu alejhi ue selam) ka pasur për qëllim që janë grupet e devijuara dhe ne vetëm ajo na intereson, pikërisht që të mos jemi ne prej atij grupi, kurse ata që mendojnë ndryshe se ajo që kemi sjellë material me argumentet tona, le të sjellin argumentet e tyre dhe kjo është qëllimi i temës. Ma kryesorja është ta kuptojmë atë grupin e vetëm që është prej të shpëtuarve.

.....
    Esselamu Aleikum vëllezer dhe motra shqiptar e musliman,

Respekt për temën dhe mendimin e juaj . Dhe ju faleminderit vëlla Ramazan_it që keni lënë hapësirë të shprehjes së pikëpamjeve të tjera në lidhje me këtë temë.

Ka një mendim (I bazuar në Kur'an dhe Sunnet) që rrjedh nga dimensioni shpirtërorë I Islamit se besimtarët e sinqertë nga të githa grupet, në fakt përbëjnë një komunitet të vetëm prej njerëzve të drejtë dhe Allahu ua jep atyre bekimin e plotë.

Secili grup besimesh ka njerëzit e tyre të urtë dhe ata injorantë, secili grup në mesin e tyre ka njerëz të butë dhe arrogantë, secili grup ka njerëz që përhapin dashuri dhe mirëkuptim ndaj njëri tjetrit, si dhe ka nga ata që po I nga I njëjti grup nxisin urrejtje ndaj njëri tjetrit, secili grup ka ca njerëz që thërrasin për paqe e ca për luftë, secili grup I ka hipokritët e tyre, dhe secili grup teist ka nga ata që e besojnë Allahun Një dhe Njëshmërinë e Allahut.

Pra drita nga errësira dallohet shumë shpejtë. Dhe pa asnjë dyshim rruga e Profetit Muhamed a.s. dhe shokëve të tijë (Paqja qoftë me ta) ka qenë - “drita” – e drejtë.

C’faj ka tani një fëmijë që ka lindur tek grupet e humbura që edhe ai të jetë I dënuar përgjithmonë në ferr? Ai / ajo u rritë dhe u edukua në atë frymë. Tani ta zëmë dy fëmijë u linden dhe u edukuan tek e njëjta shkollë fetare, për shkak se të dytë kanë personalitet unik, njëri mund të dale I urtë e tjetri I cekët nga mendja, edhe pse kanë marrë të njëjtin mësim.

Bazohem në këtë besim duke u mbështetur në Kuran, si për shembull:

surja 10/99-100 thot: : “po nëse Allahu yt kishte dashtur, atëherë te gjithë banorët e tokës do të kishin besuar. A të takon ty pra që t'i detyrosh njerëzit në besim kur dihet se askush nuk mundet të bëjë asgjë pa lejen e Allahut”

Mandej kemi sure të tjera:

(Kur’an 10-47).
    Secili popull kishte të dërguarin e vet,…

(Kur’an 22-67).
    Secilit popull Ne i dhamë ligj (fetar)….

(Kur’an 16-93).
    Sikur të dëshironte All-llahu do t'ju bënte një popull (në një fe),….

(Kur'an 25-63)
    E robërit e Allahut janë ata që ecin nëpër tokë të qetë, e kur atyre me fjalë u drejtohen injorantët, ata thonë: "Paqe!"

Kur'an 2-115. Të All-llahut janë edhe Lindja edhe Perëndimi, dhe ngado që të ktheheni, ajo është fytyra e All-llahut. Vërtetë, All-llahu është gjithë-përfshirës e i gjithë-dijshëm.

Kur'an 11:56…Nuk ka asnjë nga gjallesat, e që Ai të mos e kap për balluket e tyre [ ketë nën sundim], vërtetë Zoti im është në rrugë të drejtë.

(Kur'an 2-62)
    Vërtet, ata që besuan, dhe ata që ishin jehudi, krishterët sabejët , kush besoi prej tyre (sinqerisht) All-llahun, dhe botën tjetër dhe bëri vepra të mira, ata e kanë shpërblimin te Zoti i tyre. Për ta nuk ka frikë as nuk kanë përse të pikëllohen.

(Kur'an 3-113)
    Ata (ithtarët e librit) nuk janë të njëjtë. Nga ithtarët e librit ka që janë në rrugë të drejtë, gjatë natës lexojnë ajetet e All-llahut duke u lutur.

(Kur'an 3-114)
    I besojnë All-llahut dhe ditës së gjykimit këshillojnë për të mirë dhe largojnë nga të këqijat, përpiqen për punë të dobishme, edhe ata janë prej të mirëve.

(Kur'an 3-115)
    E çfarëdo të mire që bëjnë, ajo nuk u mohohet. All-llahu i di shumë mirë të devotshmit.

(Kur'an 3-199)
    Po edhe nga ithtarët e librit ka që besojnë All-llahun, e besojnë atë që u është shpallur juve, e besojnë atë që është shpallur atyre, janë të bindur ndaj All-llahut, dhe argumentet e All-llahut në shpallje nuk i shesin për pak send të kësaj jete, të tillët kanë shpërblimin e vet tek Zoti i tyre, e All-llahu është që llogarinë e bën shpejt.

(Kur’an 24-35)
    . Dhe All-llahu I flet njerezimit me alegori,….

Allahu e din më së miri.

Allahu Alim

Selam
    Ndryshuar për herë të fundit nga ocean : 20-07-2012 më 05:50
    "Koka duhet përkulur zemrës"

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Për ata që nuk e kanë kuptuar se bashkimi nuk arrihet duke e zgjedhur ma të lehtën, ose me qenë ma i qartë, me e marrë rrugën ma të shkurtër duke thënë se ne jemi të gjithë muslimanë dhe na mjafton se ai të shqyptojë shehadetin. Ja se si e spjegon Dijetari i madh Shejkh Albani ( All-llahu e mëshiroftë ) këtë:

Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    ue alejkumus selam

- Mevludi eshte pjese nga sira e resulullahit a.s. dhe nje nga shkrimet e para ne gjuhen shqipe qe kane mundur ta kuptojne njerezia e paarsimuar ne to kohera.
    Mevludi është nji prej bidateve që e kanë përhapur vetëm se përfitime personale të hoxhallarëve mafioz.

A ka dikush këtu me më treguar se kush e din se ndonjiherë i ka thirë nonji hoxhë xhematine tij për të bërë mevlud tek hoxha? Sepse unë deri sot asnjiherë këtë gjë se kam ndigjuar. Pyetja tjetër, mbasi ka sevape të shumta dhe hajr siç thonë këta që e përdorin mevludin, na tregoni se pse nuk i preferojnë këto sevape pik së pari hoxhallarët që ti fitojnë, apo ata e kanë mbushur numrin e sevapeve?

Mbasi këta deklarojnë që ka hajr në mevludin, si mundet ti ketë kaluar kjo gjë e hajrit Muhammedit (sal-lAllahu alejhi ue selam), sahabëve, dhe dijetarëve të mëdhenj kjo gjë e hajrit???

A e kanë haruar këta bidatçinjtë se çka thënë Pejgamberi i All-llahut (sal-lAllahu alejhi ue selam) për gjërat e hajrit? Po jua rikujtoj:

" Nuk kam lënë asgjë të hajrit e cila ju afron tek All-llahu, vetëm se ju kam urdhëruar për të. "

Pra sipas hadithit jemi të qartë se nuk la lënë asgjë të hajrit që ne nuk e kemi të qartë, pra nëse mevludi qenka e hajrit, ne ju thomi atyre bidatçinjve, sjellni argumentet për këtë! Pse a mos janë njerëzit e sotshëm më të mirë se sahabët, se taibinët dhe taibin taibinët???

Pejgamberi (sal-lAllahu alejhi ue selam) ka thënë:

“ Do ti pasojnë ( jahuditt dhe të krishterët ) pëllëmbë pas pëllëmbe, dhe krah pas krahu poqë se ata do të hynin edhe në vrimën e hardhucës do të hyni edhe ju. “

Ju që e lakmoni mevludin dhe nuk e praktikoni agjërimin e ditës së hënë, a mos mendoni se jeni duke bërë gjëra të hajrit?

Ja edhe për ata që mendojnë si ky Urtësia se na qenka nji mësim, ta kuptojmë këtë mësim së bashku po deshtët, ja ti sjell disa fjalë nga mevludi për ta pasë të qartë edhe ju se ky është nji mashtrim dhe jo mësim:

Mevlud i thuhet lindjes pejgamberit tanë
    Që prej tij u mbush dynjaja plot iman

Për atë natë që lindi shejti shumë qe gëzim
    T’gjithë muslimanët këndojnë mevlud dhe bëjnë ta'dhim

Për një rob që i këndohet ky mevlud atij
    Nuk i bëhet hiç qeder at vjet atij

Kush e këndon dhe kush e dëgjon ka shumë sevab
    Por atij që i bëhet nijjet pa hesab

Jepni ju vetë përgjigje kësaj nëse e dini? Pastaj thuhet:

Tha Eminja pashë at’natë çudi një dritë
    Sikur dielli për dritare kur rrezitë

Si vetim shpejt duel prej shpije çud u bë
    Gjithë dynjaja me këtë nur që dritë u bë

Prej Medine n’Shami sherif gjithçka ka
    Pash tanë shehrët dhe katundet gjithë sa ka

Dhe tha n’hava ishte shtrue një dyshek
    Emnin sundus shtrues’ i tij ishte melek

pastaj vijon ...

Shumë meleq prej qielli zbritshin tue u bë saf
    Sikur Qaben më bëjshin shpijën tavaf

Si kesh brenda këqyra u qelë mur i ri
    Duelën n’mejdan m’u afruen tri hyri

Rend me rend këto vishin gjithë tue dhënë selam
    Dhe me mue folshin këto hyri kelam

Pejgamberin vishin hyrit myzhdegji
    M’thojshin mue Zoti këtë po e falë nebi

Oj Emine ne një send ty me ta thanë
    Kurrnjë nëne Zoti si ty s’i ka dhanë

Askujt Zoti në këtë dynja si kur ky djal
    Nuk i dha kujt as pas sodit nuk e falë

A ka ndonjëri prej jush të na i sjellë argumentet për këto që u thanë më sipërm, se ku i kanë marrë këto përalla, se Eminja i paska parë melejët dhe ka folë me ta???

Ma vonë thuhet:

Tha Eminja pasi koha u bë temam
    Për të lind hajrija i gjithë sa insan

U thava eti sa qe une kesh zatetë
    Shpejt më mbushen një gastare me sherbetë

Bardh si bora ky sherbet më i ftohtë isht’ kanë
    Dhe më i ëmbël se sheqeri shumë isht’ kanë

Kur e piva trupi im u mb’lu me nur
    Sa që vehten s’e dallova nga ky nur

Në këtë rast kur mbrimë tek kjo fraze, fillojnë të shpërndajnë shërbetin!!!

Mbasi këta e festojnë ditëlindjen e Pejgamberit dhe atë në ditën e hënë, ku ne e dimë se sa është e hajrit që ditën e hënë është mirë me e agjëruar dhe jo të pimë sherbet!!!

Vazhdojmë se këta çudira nuk kanë mbarim:

Zbriti një shpend sa i mirë ke s’mund kallxoj
    Brinjët e mia ky shpend me krih m’i shtërngojë

Leu sulltani dinit islam n’atë zeman
    Tokë e qiell u mbushën me nur gjithë sa janë1)

Prej xhehnemi n’dashi ju me kanë azat
    Për Resulin thueni me ashk es-salat

U gëzun hallku për Muhamed mustafan
    Shkoi idhnimi gjithë alemi gjet sefan

Gjithësa zerre që është n’xhihan thirrte me za
    Tue i thënë t’gjithë pejgamberit merhaba

Merhaba më i madhi sulltan merhaba
    Merhaba gjithë dertit derman merhaba

Merhaba më i madhi gjithë pejgamberisë
    Merhaba më i madhi dost i Perëndisë

Merhaba ej dritë e syve gjithë muslimanisë
    Gjithë alemi veç për tye është jeratis

Mirë se erdhe o Muhamed mustafa
    N’saje tënde gjithë ymeti bënë sefa

A ka kush për këtë që thuajnë në këtë mevlud se Emines i paska zbritë nji shpend dhe ja paska shtrëngu?!!!! SubhanAll-la çka nuk ndëgjojmë nga bidatçit të devijuar. Mos harroni se i presim argumentet edhe për këtë që është thanë më sipërm. Vazhdojmë:

Dhejshin myzhde gjithë melaqet dhe hyri
    Dhe prej qielli vinte madhe murmuri

Sa alamete pa Eminja n’atë zeman
    Tha s’dita unë hiç se ku jam kanë

Këqyra hyritë t’gjitha janë shkue një s’ka mbetë
    Veç e pashë Resulin kah bënë ibadet

Vet prej kible ishte kthye bënë dua
    Me fytyrë në tokë i lumi n’sexhde ishte ra

N’sexhde kryet dhe me gjuhë ziker bënë
    Një Allahun me një gisht isharet bënë

Buzët lëkundte mubareki folte fjalë
    S’mund e disha unë hiç çka thotë ky djalë

Ju afrova une ngat dhe i vuna vesh
    Fjalën që folë menjëherë e morra vesh

Thoshte o Zot që je hak dhe na ke falë
    Du’ prej Teje gjithë ymmetin me ma fale

Sa i vogël lypi ky Resul ymmet
    Ne u plakëm i lamë farzet lamë synnet

A ka kush që di për këtë që është shkruar në këtë mevlud se, melaqet kanë dhanë myzhde, paskan zbritur grupe-grupe nga qielli, pyetja jonë është se kush i ka parë këta melaqe? Na sjellni argumentet po të jeni të sinqertë!!! Dhe përallat në vijim shihni mirë, kuptojeni dhe na i tregoni argumentet se ku i mësuat ju këta përalla?

Presim përgjigje nga të gjithë ata që e mbrojnë mevludin dhe e përkrahin atë me verbëri, them kështu derisa të sjellin argumentet e tyre Sahih dhe jo fillozofijat Sufiste devijuese.

Lind edhe pyetja ma e madhe, se ku i mësuan të gjithë këtë histori këta? Mesiguri që kanë transmetime nga i Dërguari i All-llahut (sal-lAllahu alejhi ue selam), apo jo?

Po të kenë argumente nga i Dërguari i All-llahut (sal-lAllahu alejhi ue selam), lind pyetja se: Pse i Dërguari i All-llahut (sal-lAllahu alejhi ue selam) nuk e praktikoi këtë, ose Sahabët, ose katër imamllarët e mëdhenj????

Nji gjë në fund e ka thanë mirë se kur thotë: ne u plakëm i lamë farzet lamë synet.

kjo është e vërtetë se shumë njerëz bëjnë njiherë mevlud në vit dhe e ndjen vehten rahat se kështu i mësojnë bidatçitë njerëzit injorantë se:

citoj:

Për një rob që i këndohet ky mevlud atij
    Nuk i bëhet hiç qeder at vjet atij

Ky edhe mos i bën farzet dhe sunetet qenka rahat; All-llahu na ruajt nga devijuesit. A këtë e quajnë se paska hajr në këtë mevlud.

Duam përgjigje!!!

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Ja ku e keni edhe fetvanë e Shejkh Albani ju lutem shikojeni me vëmendje se është humë interesante se si debaton Shejkhu ( All-llahu e mëshiroftë ):

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Ja se çka mendon edhe Dijetari Shejkh Abadi për mevludin:

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Ehl us-Sunneh uel Xhemat – Selefizmi – Grupi i shpëtuar

Shejh: Salih ibn Abdul-Aziz Aal us-Shejh rahimehUllah.

Pra, Ehlus-Sunneh uel Xhemat, kjo fjalë u vendos në fund të gjeneratës së dytë pas Hixhrit nga ndjekësit e transmetimeve [Ether], dhe kundërshtarët e sekteve të ndryshme që e lanë rrugën e Sahabëve dhe nxënësve të tyre (Tabi'inët).

Dhe të parët që e përdoren ketë [terminologji] ishin disa prej mësuesve të Buharit (rahimehUllah) dhe ata i bashkuan dy fjalët Sunet dhe Xhemat sepse kishte prej atyre që thërrisnin për të ndjekur Sunetin, por ata mund të mos ishin me Xhematin. Dhe kishte nga ata që thërrisnin për në Xhemat pa e ndjekur Sunetin.

Kështu që mënyra e diferencimit të njerëzve të Hadithit dhe transmetimeve [Ether] dhe ndjekësve të paraardhësve të devotshëm [Selef-us-Salih] është e bazuar mbi dy gjëra:

" Ndjekja Sunetit dhe Xhematit"

Dhe secila prej këtyre dyjave është obligim për njëra tjetrën.

Kështu që të ndjekësh Sunetin është të ndjekësh Xhematin dhe të ndjekësh Xhematin është të ndjekësh Sunetin, sepse është transmetuar autentikisht nga i Dërguarit i Allahut ( sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) transmetimi që është në 'Sunen', ku thotë:

"Dhe ky Umet do të ndahet në shtatëdhjetë e tri sekte, të gjitha ato do të jenë në Zjarr përveç njërit, dhe ky është xhemati. "

Dhe [fjalim i paqartë] sektet në zjarr (që do të thotë: sektet) që janë të premtuara me hyrjen në Zjarr, dhe fitimtar është vetëm një sekt dhe ky është Xhemati. Dhe ata janë pasuesit e Sunetit, duke dhënë argument thënien e të Dërguarit të Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ku thote:

“Kapuni pas Sunetit tim dhe Sunetit të Prijësave të Udhëzuar pas meje, kapuni fort pas tyre me dhëmballët tuaja”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Shënim: (1) Hadithi i më poshtëm është shtesë i përkthyesit (Ebu Jusuf)

Transmetohet nga Irbad Ibn Sarije i cili ka thënë se: “I Dërguari i Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) na dha një këshillë e cila na i bëri sytë të derdhnin lotë dhe zemrat të frikësoheshin, kështu që ne i thamë: “O i Dërguari i Allahut, kjo sikur është një hytbe lamtumire, kështu që çfarë na këshillon?” Ai tha:

“Ju kam lënë mbi një dëshmi të qartë, nata e saj është sikurse dita e saj, askush nuk devijon prej saj përveç atij që është i devijuar, dhe kushdo mes jush që do të jetojë gjatë ka për të parë shumë polemika, kështu që kapuni pas asaj që dini nga Suneti im dhe Suneti i Prijësave të Udhëzuar (Khulefai-Rashidin) kapuni pas tyre me dhëmballët tuaja, dhe vazhdoni të bindeni edhe nëse ajo (bindja) është për një rob Abisinian (Etiopian) sepse besimtari është si ajo deveja e nënshtruar, kudo që e drejtojnë, ajo ndjek nga pas.”

Trs: Ahmedi 4/126, Ibn Maxheh nr.43, Hakimi 1/96 dhe të tjerë, Hadith Hasen.

Shënim: (2) Hadithi i më poshtëm është shtesë i përkthyesit (Ebu Jusuf)

Nga Enes bin Malik transmetohet se i Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë:

“Ky Umet do të ndahet në shtatëdhjetë e tri sekte, të gjitha ato do të jenë në Zjarr përveç njërit.”
    Ata (Sahabët) pyetën:
    “Kush është ky sekt o i Dërguari i Allahut ?”
    Ai iu përgjigj:
    “Janë ata që janë në atë që jam unë sot dhe shokët e mi.”

Trs: Taberani në Mu’xhemus-Sagijr nr.724, Tirmidhi 2641, Hakimi 1/125.

Burimi:
    http://thesalafee.wordpress.com/2012/04 ... aved-sect/

http://ebujusuf.blogspot.com/2012/04/eh ... fizmi.html

Përshtati dhe përktheu: Ebu Jusuf
    Shkodër

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Imam elBerbehari- Allahu e mëshiroftë – thotë:

Dije, që e para në islam është dëshmia (shehadeti) që nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Allahut dhe që Muhamedi është robi dhe i Dërguari i Tij.

Shpjegimi:

Ka thënë (autori) Allahu e mëshiroftë: Dije o musliman! O nxënësi i diturisë domethënë:

Vërteto dhe sqaro që e para në islam është dëshmia se nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Allahut, dhe se Muhamedi është i dërguari Allahut. Këto dyja janë shtylla e parë nga shtyllat e islamit, sikurse është në hadithin e Xhibrilit kur e pyeti të Dërguarin salAllahu alejhi ue sel-lem:

" Me trego për islamin? Tha: Islami është që të dëshmosh se nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i dërguari Allahut, ta falësh namazin, ta japësh zekatin, të agjërosh ramadanin dhe të kryesh haxhin nëse ke mundësi.”

Këto dy dëshmi janë pika e parë në të cilën thirren njerëzit. Ka thënë salAllahu alejhi ue selem:

“Jam urdhëruar që t’i luftoj njerëzit derisa të thonë: La ilahe il-lAllah, dhe nëse e thonë atë, e kanë mbrojtur prej meje gjakun dhe pasuritë e tyre përveç se me të drejtë të islamit, dhe llogaria e tyre është tek Allahu.”

Dhe kur e dërgoi Muadhin për në Jemen i tha atij:

“Me të vërtet ti po shkon tek një popull që janë prej poseduesve të librit, të jetë pika e parë në të cilën do t’i ftosh ata në të: Dëshmia që nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i dërguari Allahut”.

Kjo është pika e parë në të cilën thirren njerëzit; sepse kjo është hyrja për në fenë Islame. Ndërsa ai i cili nuk i kushton rëndësi teuhidit dhe nuk interesohet për të - prej bartësve të thirrjeve (da’ues) ose menhexheve të thirrjeve bashkohore - ky është kundërshtues i kësaj baze të madhe.

Dhe nuk është për qëllim nga dy shehadetet vetëm shqiptimi i tyre dhe kaq, porse për qëllim është shqiptimi i tyre (dy dëshmive) duke e njohur kuptimin e tyre dhe duke punuar sipas tyre.
    Por ai që dëshmon se nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Allahut në këtë gjendje, pranohet prej tij. Pra, nëse qëndron drejt mbi to atëherë ai është mysliman, ama nëse shfaqet prej tij diçka që i anulon ato, atëherë në këtë gjendje ai është renegat.

Kuptimi i dëshmisë, la ilahe il-lAllah:

Është që të besosh me zemrën tënde dhe ta shqiptosh me gjuhën tënde; ta pohosh dhe ta pranosh që askush nuk e meriton adhurimin përveç Allahut dhe se çdo i adhuruar përveç Allahut është i kotë dhe i pavlerë, dhe adhurimi ndaj tij është i kotë. Allahu i Madhëruar thotë:

“Kjo është kështu, sepse Allahu është i Vërteti, kurse gjithçka që adhurojnë (idhujtarët) përveç Tij, është e kota. Dhe, pa dyshim, Allahu është më i Lartësuari dhe i Madhërishmi." (El-Haxh, 62)

Kuptimi i dëshmisë se Muhamedi është i dërguari i Allahut:

Është që ta pranosh haptazi dhe fshehtazi se me të vërtetë ai është i Dërguari i Allahut. Përsa i përket atij që e shqipton me gjuhë duke mos e pranuar në brendësinë e tij (me zemër) atë me të cilën u dërgua Muhamedi salAllahu alejhi ue sel-lem, atëherë ky është munafik, thotë Allahu i Madhëruar:

“Kur vijnë tek ti hipokritët, thonë: “Ne dëshmojmë se ti je vërtet i Dërguari i Allahut!” Allahu e di se ti vërtet je i Dërguari i Tij, por Allahu dëshmon se hipokritët janë gënjeshtarë!” (El-Munafikun, 1)

"…me gojën e tyre flisnin atë që nuk e kishin në zemrat e tyre" ('Ali Imran, 167)

Dhe përmblidhet kuptimi i dëshmisë se Muhamedi është i Dërguari i Allahut në: bindje në atë që ka urdhëruar, besim në atë që ka lajmëruar, dhe shmangie prej asaj që ka ndaluar dhe ka kërcënuar dhe që mos të adhurohet Allahu përveç se me atë që ka ligjëruar.

Bindja ne atë që ka urdhëruar: nëse ka urdhëruar i Dërguari salAllahu alejhi ue sel-lem me ndonje urdhëresë atëherë vërtet ti i nënshtrohesh atij.

“Nuk i takon asnjë besimtari apo besimtareje që, kur Allahu dhe i Dërguari i Tij vendosin për një çështje, ata të kenë të drejtë të zgjedhin në atë çështje të tyren. Kush e kundërshton Allahun dhe të Dërguarin e Tij, ai me siguri ka humbur me një humbje të qartë”. (El-Ahzab, 36)

Besimi në atë që ka lajmëruar: ka lajmëruar salAllahu alejhi ue sel-lem për gjëra nga çështjet e gajbit të shkuara dhe të ardhshme, dhe i besohet për atë që ka lajmëruar salAllahu alejhi ue sel-lem, se ai nuk flet prej tekave të tij, “Por ajo është vetëm shpallje që i shpallet atij.” (En-Nexhm, 4)

Kështu që lajmërimet e tij salAllahu alejhi ue sel-lem janë të vërteta dhe të bindshme (në mënyrë absolute) dhe dyshimi nuk gjen rrugë depërtimi tek to nëse janë saktësuar prej tij salAllahu alejhi ue selem.

Dhe shmangie prej asaj që ka ndaluar dhe ka kërcënuar:

Shmangie prej asaj që ka ndaluar i Dërguari salAllahu alejhi ue sel-lem dhe ka kërcënuar që mos t’i afrohesh asaj, dhe kjo përshkak të fjalës së Madhëruarit:

“Çfarëdo që t’ju japë i Dërguari, merreni atë, e çfarëdo që t’ju ndalojë, hiqni dorë prej saj. Frikësojuni Allahut, sepse Allahu, dënon vërtet ashpër.” (El-Hashr, 7)

Dhe që mos të adhurohet Allahu përveç se me atë që ka ligjëruar:

Atë çfarë ka ligjëruar i Dërguari salAllahu alejhi ue sel-lem duke përcjell nga Allahu Xhel-le ue ‘Ala, dhe kjo mohon bidatet, shpikjet dhe gjërat e paqena (të kota) të cilat nuk ka urdhëruar për to i Dërguari salAllahu alejhi ue sel-lem. Thotë salAllahu alejhi ue sel-lem: “Kush bën një punë që nuk është në të çështja jonë, ajo është e refuzuar”.

“Kush shpik në këtë çështjen tonë çka nuk është prej saj, ajo është e refuzuar.”
    “Largohuni prej gjërave të shpikura!”
    “Kapuni pas sunetit tim dhe pas sunetit të khalifeve të drejtë e të udhëzuar pas meje. Kapuni fort në të dhe mbërthehuni pas saj me dhëmballë, e largohuni gjërave të shpikura se me të vërtet çdo e shpikur është bidat dhe çdo bidat është humbje.”

Dhe ç’do adhurim që nuk e ka ligjëruar i Dërguari salAllahu alejhi ue sel-lem është i kotë dhe nuk ka shpërblim për të, përkundrazi në të ka mëkat, sepse ajo është bidat dhe bidati të largon prej Allahut e nuk të afron për tek Allahu ‘Azze ue Xhel-le.

Fjala e tij: (Dhe dije që e para në islam është dëshmia (shehadeti) që nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Allahut dhe që Muhamedi është robi dhe i Dërguari i Tij).

Kjo është shtylla e parë, dhe kjo është hyrja (për në Islam) pastaj vjen pas kësaj namazi, pastaj vjen zekati, pastaj vjen agjërimi i Ramadanit, pastaj Haxhi në Shtëpinë e Allahut në Harem, pastaj e gjithë pjesa e mbetur e ligjeve fetare pasojnë dy dëshmitë: Dëshminë se nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Allahut dhe që vërtet Muhamedi është i Dërguari i Allahut.

Burimi:
    "It'haful-Karij bi Ta'likat 'ala Sherhi Sunneti lil-Berbeharij" Vëllimi:1, fq.327-330.
    Autor: Shejkhu i nderuar Doktor: Salih ibn Feuzan ibn Abdullah El-Feuzan (Allahu e ruajte).
    Perktheu: Muhamed Kallashi, Medine.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    urtësia

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    Kjo është vetëm se nji fjalim i një Tasaufi të devijuar dhe asgjë nuk ka të argumentuar, vetëm se i ka mbëshjellë gjërat sipas qejfit të vet dhe ka dhanë sqarimin ashtu iç veprojnë këta të devijuarit. I ka përzier çështjet dhe argumenti për këtë bidat nuk ka. Përallat në Islam nuk kanë vend.

Ti Urtësia, mbasi të ka pëlqyer përgjigju në pyetjet e mësipërme që i kemi cekur në lidhje me mevludin poqese i ke argumentet na i sjell dhe mos na sjell përallat e tasaufëve këtu duke i shtrembërur ose manipuluar çështjet sipas dëhirës së tij. Ajetet që ka sjelli si argument i ka marrë ashtu sipas dëhirës së tij dhe nuk e ka përmenur të gjithë ajetin dhe ta sheh atë që thotë ai se nuk ka argument për atë që po flet.

Ajeti thotë:

19:15. Paqja qoftë mbi atë ditën kur ka lindur, ditën kur të vdesë dhe në ditën kur do të ringjallet.

Pra sipas këtij devijuesi duhet festuar edhe ditën kur vdes edhe ditën e ringjalljes?!!!

Po kush e din atë ( ditën kur do të ringjallet ), përveçse All-llahut???!!!

Sa për dijeni se kush është ky far Dr. Muhammed Tahir ul-Kadri, unë ju them:

Largojuni këtij të devijuari, sepse ky person është Sufi Brailvi, All-llahu e udhëzoftë.

Brailvitë thonë se Muhammedi salallahu alejhi ue selem është gjallë dhe kudo ( Hazir Naazir ), dhe se i Derguari salallahu alejhi ue selem e di gajbin ( ilm al-Ghaib ).

Ata gjithashtu mendojnë se Pejgamberi salallahu alejhi ue selem, ka qenë Nur ( dritë ), e jo njeri normal dhe ne këtë menyrë kundërshtojnë ajetin Kur'anor:

''Thuaj: ''Unë jam vetëm njeri, sikurse edhe ju, mua me shpallet se vetem një Zot është Zoti juaj...'' (El-Kehf 110)

Gjithashtu çdo njeri që i kundershton, apo dallon prej tyre ata e quajnë ''Vehabi'', andaj nuk është çudi që ky person flet kunder Dijetarëve të Hakut dhe ndaj të gjithë pasuesve të Kur'anit dhe Sunnetit të të Dërguarit salallahu alejhi ue selem.

Ka edhe shume devijime tjera që ka bërë ky person (Tahir Ul Kadri), dhe Sufitë Brailvi në përgjithësi por besoj këto mjaftojnë sa për ta kuptuar se ata nuk janë në rrugën e drejtë.

Selamun alejkum

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •