Close
Faqja 11 prej 26 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 259
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Jarigas perderisa jetojme per kaq e aq kohe ketej ca gjera I dime me mire se Ty. Te pelqen apo Jo, e beson apo te duken komike problemi jot. Nuk Kane lidhje me fete keto komente. Mua psh me duket komike ky vendim pathetic I kesaj gjykate retardesh
    E dashur Pink!
    Edhe ti i ke pare neper dushet e palestrave, meshkujt e rrethprere(jo synet, se syneti eshte muhamedan, pra fetar)??!
    Sipas teje, ne ku jetojme, ne nje bote tjeter??!
    E, me sa pare mend e me çfare kompetence,quan gjyqtaret e nje qyteti te Gjermanise, "retard", dmth "te pazhvilluar"??!!
    Une mendoj, se jo vetem qe ti nuk je ne grade te gjykosh keta "gjykates", por, je ti ajo qe ke ngelur prapa ne mendesine e Baba Qemos, pamvaresisht se jeton en nje nga vendet me te zhvilluara te botes!!

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    duket qe nuk merresh me sport dhe qe nuk shkon ne palester...
    pas stervitjes behet dush normalisht, dhe dushi nuk behet me rroba apo me sy mbyllur.

une preferoj te kem six pack, ti ndoshta preferon ate "barkun e burrerise" sic e kane shume shqiptare??? hahahaha.
    qeshtje gustosh...
    Nuk eshte "qeshtje gustosh" por "çeshtje shijesh" dhe, une , perveç myslimaneve, shqiptare apo harape qofshin, nuk pare rrethprerje nen dushat e komplekseve sportive!!
    Ti the se te gjithe amerikanet qe njeh, jane rrethprere!!I ke njohur te gjithe nen dush, admiral??!
    Shije te habitshme paske, more djale....!

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Mos u habit shume jarigas. Ketu kur lind, te pyesin nese do apo jo, pa qene nevoja ta kerkosh ti lol. Biles e ke te shkruar te formulari qe mbush kur shtrohesh per te lindur.
    E dashur mi@!
    Une nuk besoj aspak se nje gje e tille vlen edhe per vendasit!!
    Duke njohur tolerancen e papare qe kane mikpritesit e vendit ku ti jeton, ka shume mundesi qe ky formulari te vleje vetem per emigrantet, por me duket qesharake qe te vleje per te gjithe!!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Une habitem se si ju femrat flisni me kaq kompetence per nje organ gjenital qe nuk e keni. A thoni ta beheni dhe ju synet e ti hiqni ato copa lekure qe keni se ndoshta rrit higjenen.

Nuk ta thote fare truri arsyen pse ata qe jane bere synet preken me pak nga semundjet e transmetueshme?
    .
    I dashur xfiles!!
    Jo vetem qe ke te drejte plotesisht, por do te thoja se je edhe me i mençur se Allahu harap qe e ka bere mashkullin mysliman me nje pjese te lekures , jo vetem te panevojshme, por, madje te rrezikshme per shendetin!!
    Pyeti pakez keta fetarucet islamike, se pse Allahu u ka dhene diçka te ndyre dhe te rrezikshme!!
    Tjeta!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Po nuk ka lidhje fare allahu ktu mor burr, se e kane trasheguar nga çifutet.
    Ne çdo rast, une jam i gatshem te pranoj se ne ne popujt e shkretetires per shkak te stuhive te reres e mungeses se ujit ndoshta rrethprerja eshte e nevojshme, problemi i tyre dhe nuk me intereson,

Por me e keqja eshte absurditeti i vete ketij diskutimi ne 2012 ne nje vend si evropa dhe flasim per vertetesine ose jo te nje praktike te lashte shkretetire qe na e ka prure pushtuesi osman gjate ketyre 500 vjeteve ndersa na shfarosi si popull.
    A thua se perpara se te vinte turku popujt ilire vuanin nga problemet e riprodhimit dhe higjenes dhe ua sollen ca bythzinj arab.

Po jeta keshtu e ka, dhe ne shqiperi ka plot pasardhes te asaj rrace te ndyre qe i qan zemra per pak rrethperje apo çdo element aziatik qe i lidh me paraardhesit e tyre.
    Flas per ata qe e mbrojne kete praktike thjesht sepse ua ka lene trashegim te paret e tyre, if you know what i mean.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    po prindi nuk ka asgje ne dore??? vetem te mbushe femijen me buke e te prese deri sa ai te jete i afte te gjykoje per veten e tij???
    pse ne gjermani lejohet qe femijet e vegjel, pra ne moshe qe nuk mund te gjykojne, te shpojne veshet???
    sipas llogjikes tende, edhe kjo gje duhet te jete e paligjshme...
    admiralo, pse po bën si gjë e zgjut ë? Pridi si kujdestari i fëmijës mund të vendosë për të për shumë çështje ashtu si edhe të përgjigjet ligjërisht për të. Mgjth kjo nuk është e drejtë universale, sepse kur peshohen interesat, ajo e fëmijës duhet të mbizotërojë.

Ti jeton në Itali, pse flet kot e më kot për Gjermaninë?! Në Gjermani konsiderohet shpimi i veshëve te fëmijët nën 7 vjeç si Körperverletzung pra plagosje, shkaktim plagësh trupore. Nqs ka prindër që ua bëjnë këtë fëmijëve të tyre, është tjetër gjë; shteti s'mund të mbikqyrë çdokënd.

Nuk lejohet sepse:
    1. cënohet integriteti trupor e drejtë themolore kjo e garantuar nga Art.2 i Kushtetutës gjermane.

2.Është në kundërshtim të plotë me të drejtën e vetëvendosjes, Selbstbestimmungsrecht, pjesë e Allgemeines Persönlichkeitsrecht Art.2 i Kushtetutës i lidhur me Art.1.

si jurist që je e meqë di pak gjermanisht ; ) duhet ti kuptosh këto më sipër

Në kodin penal gjerman miratimi apo autorizimi ka një pozicionim sh. të rëndësishëm. Fëmija duhet të jetë në gjëndje të kuptojë e perceptojë po them ç'pasoja sjellin për të ndërhyjrje të caktuara, në këtë rast dhimbja e shkatuar nga shpimi i veshëve. Vrimat e veshëve nuk kanë ndonjë përparësi mjekësore as ndonjë dobi racionale. Si pasojë, prindi vendos për një çështje jo në të mirën e fëmijës, por më tepër për arsye optike, që fëmija të duket cool e bukur. Aq më tepër që shumë fëmijë të vegjël kanë alergji ose zhvillojnë alergji ndaj vëtheve, për të mos përjashtuar infeksionet. Shto këtu edhe fakti që llapa e veshit me kalimin e kohës zhvendosete megjithë të edhe vrima.

Si përfundim, të lutem edhe njëherë mos fol me kompetenca për gjëra që s'ia ke haberin

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk e ka bere perfekt jo. Ka me mijera femije ne bote qe lindin me difekte fizike dhe qe e kane te nevojshme nderhyrjen kirurgjikale, operacionet plastike qe te duken ''normal'' si une e ti e te tjeret.

Pastaj ky operacion mbase nuk eshte shume i nevojshme per te gjithe, por jetes nuk i dihet. Sa te te duhet te besh te njejten nderhyrje kur te jesh burre per nje arsye a tjetren, jo fetare, e qe paraqet me rrezik per jeten, nuk te kushton gje ta besh diten e 2 te lindjes lol. Better safe, than sorry.
    Te duket perfekt ky femi?
    Mia mos i bëj gjërat çorap të lutem Ti e thua vetë që fëmijët lindin me difekte fizike dhe e kanë të nevojshme ndërhyrjen. Pra kur ndërhyret, merret parasysh interesi i fëmijës, në këto raste shëndeti, mirëqënia, rritja në kushte të njëjta me fëmijët e tjerë, lehtësimi i mënyrës së të jetuarit pas ndërhyrjes.

Dhe sigurisht që operacioni s'është i nevojshëm. Ajo e superpenetrimit, si e tha dikush është legjendë urbane. Studimet janë kontradiktore, ka pro ka edhe kontra. Dhe motoja ' unë e heq që tani, se më vonë s'i dihet, nuk është e drejtë aspak, nisur që nga arsyeja më thelbësore që çdo operacion është i rrezikshëm e mund të rezultojë me komplikacione e deri tek e fundit që edhe nqs ndodh qelbëzimi i lafshës në moshë madhore, mjekësia nuk është aq mesjetare sa mos ta kurojë sot po bëhen ndërhyrje operative akoma më të vështira se kaq.

Ashtu si kjo në foto që ke paraqitur, keqzhvillimi më i shpeshtë embrional te njerëzit sot. Kjo është një cleft palate (palatoschisis), një keqzhvillim, gjatë së cilit te i porsalinduri gjatë zhvillimit embrional nuk ka ndodhur mirë bashkimi i pjesës së gojës, qiellëzës e hundës. Sipas incidencës, është keqzhvillimi më i shpeshtë embrional te njerëzit sot, pa problem për mjekësinë e sotme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 30-06-2012 më 05:14
    Elegance is an attitude.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    .
    Eshte nje nga format me te shemtuara te perpjekjeve te pushtetareve per te kontrolluar e limituar lirine e njerezve per te jetuar jetet e tyre. Objektivi final i ketyre njerezve te pire nga pushteti eshte Shqiperia komuniste ku diktatura u diktonte njerezve cfare te besonin, cfare te vishnin, cfare te hanin, cfare te mesonin, cfare te donin e cfare te urrenin. Nje ndrydhje totale e lirise se individit.
    Albo, më lejo të t'i përgjigjem postimit tënd nga fundi.

Së pari, vendimi nuk është marrë nga shteti shqiptar, por nga shteti federal i Gjermanisë. E kupton dot ndryshimin?! Kulmi i kulmeve, kur dropullia LOL-iste, që e heq veten të amerikanizuar, i drejtohet me 'retard'. Hapu dhe!

Së dyti, nuk është vendim i ekzekutivit si rëndom ndodh në Shqipëri, por i judikativit, vendim gjyqësor dhe aspak me karakter pushteti. E së treti, nqs objektivi final është paralelizmi që synove të krijoje, më lër të të them se i ke bërë kompliment sistemit të drejtësisë të një shteti laik si Gjermania, për të cilin ligji dhe të drejtat e njeriut janë mbi gjithçka

Kjo nuk eshte vetem nje shkelje e te drejtes kushtetuese te qytetareve per te praktikuar besimin e tyre por eshte edhe nje tjeter deshmi ku gjykatat dhe shteti marrin persiper pergjegjesite e prindit. Me sa duket, ai gjyqtari dhe ai pushtetari e do me shume femijen se sa babai e nena qe i kane bere koken
    Së dyti, nuk kemi të bëjmë as me ndrydhje të lirisë së individit (si mund të quhet liri individi kur prindi vendos për fëmijën?! LIRIA E INDIVIDIT është në këtë rast ajo e FËMIJËS!!!) dhe as me shkelje të së drejtës kushtetuese të lirisë të praktikimit të besimit fetar. Më lejo të të shpjegojë përse-në dhe këndvështrimin e gjykatës.

Gjykata e rrethit të Köln-it e shpalli synetin në cilësinë e veprës penale të Plagosjes për arsye religjoze si të dënueshme. Shkak për këtë u bë syneti i një djali 4 vjeçar i urdhëruar nga prindërit. Pas disa ditësh, fëmija u dërgua në spital si pasojë e gjakderdhjes së shumtë. Mjeku që kreu ndërhyrjen nuk u dënua, sepse nuk ishte në djeni të 'rëndësisë' së veprës dhe mbi të gjitha kishte autorizimin e prindërve. Vendimi është i kësaj gjyakte dhe nuk është revizionuar ende, me siguri do të kalojë në Gjykatën e Lartë. Mgjth deri atëherë ky vendim nuk është i aplikuar edhe për Landet e tjera të Gjermanisë, pra nuk është i vlefshëm.

Të kalojmë te ana juridike më në fund: Nga një anë kemi Art.2 II të Kushtetutës gjermane: Të drejtën e integritetit trupor. Integriteti i njeriut qëndron mbi çdo të drejtë tjetër, ashtu si edhe e drejta për të vendosur vetë mbi jetën e trupin.
    Nga ana tjetër kemi të drejtën e besimit fetar Art. 4, që ndër të tjerash përfshin edhe atë të praktikimit të fesë dhe përkatësisë fetare dhe së fundi, të drejtën e prindërve për të marrë vendime të caktuara mbi fëmijët e tyre, vendime të caktuara, jo të gjitha! Këtu është edhe problemi: prindi vendos se cilit rreth fetar duhet ti përkasë fëmija e tij, ndërkohë që ky është një vendim që i duhet lënë fëmijës.
    Pra fëmija nuk ka të drejtë zgjedhje në këtë rast as nuk jep dot consent. Pikërisht nga Consent-i, pra e drejta e vetëvendosjes dhe ajo e integritetit trupor niset Gjykata. Consent-i, miratimi apo autorizimi, ka pozicion kyç në kodin penal gjerman. Aq central është si nocion, saqë çdo ndërhyrje mjekësore, sado jetëshpëtuese të jetë, përbën plagojsje, shkatim plagësh sepse ndërhyhet në integritetin trupor pa këtë autorizim. Në këtë rast, autorizimi është dhënë nga prindërit, por nuk është i nevojshëm nga ana mjekësore, kështu që ndërhyrja është vetëm një ritual fetar!
    Ku është e mira e fëmijës në këtë rast?! Përkatësia fetare, nqs je jud apo mysliman nga vendoset nga synetlliku!!! Pra çështja është më shumë për simbolet, e anashkalohet e mira e fëmijës.

Mund të ta tregojë këtë më së miri me shembullin tim: unë vij nga një familje ortodokse, të dy prindërit ashtu i kam, madje babai është pagëzuar, fshehurazi sigurisht, në një kohë kur feja te ne ishte rreptësisht e ndaluar. Mua më kanë vaftisur që të vogël. Atëherë unë nuk isha aq e aftë mendërisht të kuptoja nocionin e Zotit, unë besoja te Santa po aq sa te Perëndia. Jam rritur në një familje me tradita ortodokse, por e pashë botën me sytë e mi një ditë. Kur mosha dhe maturia më lejoi të zhvilloja botkuptimin tim unë zgjodha të mos besoj, edhe pse jam larë me ujin e bekuar, jam kunguar etj
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 30-06-2012 më 06:37
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ke gjetur kishe ku te falesh, je lodhur kot me shpjegimin tend.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Ne shqiperi vendosin edhe reklama...........

Nje puetje per ata qe mbeshtesi synetllikun
    Kur qenka e demshme dhe e kote kjo pjese e lekures, allahu ne dore e kishte perse e krijoi??????

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Une habitem se si ju femrat flisni me kaq kompetence per nje organ gjenital qe nuk e keni. A thoni ta beheni dhe ju synet e ti hiqni ato copa lekure qe keni se ndoshta rrit higjenen.

Nuk ta thote fare truri arsyen pse ata qe jane bere synet preken me pak nga semundjet e transmetueshme?
    Se ti je mjekja.
    Lere se nuk pretendoj ndonje pergjigje,
    kur robi behet synet ti moj vajze i hiqet ajo pjese e lekures qe mbron lekuren me poshte qe eshte delikate dhe plot kapilare gjaku dhe zgjatime nervore. Ne momentin qe mbrojtja i hiqet pjesa qe bie ne kontakt direkt me ambientin le te themi adaptohet dhe trashet lekura duke bere qe te kete me pak zgjatime nervore ne konktakt direkt me siperfaqen dhe te kete me pak kapilare gjaku.
    Ja pse nuk i zene shpesh semundjet, nese statistika eshte e vertete.
    Por ul ndjesine seksuale tek mashkulli se ajo "koka" behet si sholle kepuce duke u ferkuar vazhdimisht me te mbathurat etj etj.
    thuaj -

1. a ka me rrezik te infektohesh; nese me gisht te papaster prek direkt driten e syrit, apo kur kur prek lekuren qe e mbyll ate?

pastaj thuaj
    2. semundjet me impakt me te ngadalshem prekin me teper ata qe nuk jane rrethprere sepse kontakti me agjensin infektiv mund te jete me i gjate e me i suksesshem te ata qe kane akoma lekuren aty ku ua ka fale allahu dhe nuk bejne onani me sapun fill pas sportit. :P

thuaj se
    3. ajo lekure nuk trashet, dhe shto: ka shume narkoman qe marrin droge nga gjenitalet, pikerisht per arsye se absorbohet direkt ne gjak e me lehtesi nga ajo lekure e holle e poroze; dhe kot, ajo lekure, thember nuk behet. andaj semundjet virusale sic eshte AIDSi te keta qe jane me rreth te prere do jete akoma me momentale dhe me ngjitese se te ata qe nuk permiresojne gabimin e allahut.

sa per aids-in:
    statistikat gjithmone genjejne arsyen; sepese statistikat nuk kane; apo deshtojne te kene lidhje me historine e semundjes, pra nuk tregojne asgje per te. fakti se pjesa muslimane e popullit eshte me pak e prekur, nuk ka te bej me rrethprerje po me faktin se bota muslimane nuk ka perdorur as ka pas mundesi te bej transplantim te zemres a organesh tjera ne fillimvitet 80.

sepse:
    ne boten e trete nuk ka pasur njerez te pasur te cilet kontrollojne shendetin ne menyre rutinore apo te cileve doktori u thote: do te vdesesh brenda gjasht muajsh per deshtim zemre; dhe po nuk pate nje vella binak qe do te pesoje nje aksident, apo nuk vrave ndonjerin nga prinderit (po pate fat ti kesh akoma gjalle), ti shkove.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 30-06-2012 më 07:29
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

....Ne fen Islame duhet te behen synet edhe femrat....e kane te obliguar te presin pak majen e klitorit.
    Revolution 1848

po prindi nuk ka asgje ne dore??? vetem te mbushe femijen me buke e te prese deri sa ai te jete i afte te gjykoje per veten e tij???
    pse ne gjermani lejohet qe femijet e vegjel, pra ne moshe qe nuk mund te gjykojne, te shpojne veshet???
    sipas llogjikes tende, edhe kjo gje duhet te jete e paligjshme...
    Deri te "mbushja me buke" e ke kapacitetin e trurit ti, me tutje nuk te shkon shikimi.
    Ndrysho Firmën

Faqja 11 prej 26 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •