Close
Faqja 9 prej 26 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 259
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    Meqe turpi per te gjallet eshte...edhe une po e ha me buke e po ju pyes se a eshte i nevojshem synetlleku ne rastin kur nuk mund te hapet komplet pjesa e lekures...pasi sdi cte bej me cunat.
    Nuk eshte i nevojshem.
    Doktoret para duan keshtu qe mos shko kot.

Ne lidhje me temen, me vjen mire qe gjermania eshte e para jo vetem ekonomikisht por edhe moralisht.
    Te detyrosh nje femije te behet synet ne moshe te vogel duhet denuar me ligj sepse ne ate moshe ai femije nuk mund te gjykoje per veten e tij, te pakten jo te gjithe femijet.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar më parë nga Prudence Lexo Postimin
    Brrr po vajta e di qe do vendosin per synetllek.sa ishin te vegjel me thane ti ndihmoja me pak terheqje,por kisha frike.tani qe ata mund ta bejne vet,duket e pamundur te hapet.
    Po knej nga ne thuhet qe pas berjes synet,kthejne nga shendeti femijet.keshtu thone edhe pas heqjes se bajameve.
    Cje tu thu mi burrneshe, luj venit aty.
    Beje shpejt sa jane te vegjel se pastaj nis puberteteti , ereksionet dhe prit te degjosh ulerima nga halli dhe komplikacionet vijojne.
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Shyqyr qe kishe vetem kaq , se do kishte ngel pa gje i gjori hahahahah
    Eh mo

====

Tema mund te trajtohet nga dy kendveshtrime,

1. Fetar
    2. Shkencor

Sa i perket aspektit fetar, u tha edhe ne kete teme se synetia nuk eshte ekskluzivitet i asnje religjioni. Muslimanet dominojne, por ka edhe jehude e te krishter qe praktikojne te berit synet. Pra, nuk ka hapsire per fetarizim te temes.

Sa i perket aspektit shkencor, deri me sot (edhe pa i lexu keto linqet qe u sollen) asnjehere nuk kam hasur ne ndonje hulumtim i cili shkencerisht e verteton se synetia eshte i demshem per shendetin. Per te kunderten kam lexuar me bollek.

Po e perseris mendimin tim. Pasi qe synetia preferohet qe te praktikohet ne moshe sa me te vogel, do te ishte mire qe prinderit te vendosin se cka te behet me djalin e tyre. Nuk besoj se ekziston ndonje prind qe i do te keqen femijes se tij. Me i mireseardhur do te ishte nje ligj qe e rregullon menyren e te berit synet, duke vendosur sanksione ndaj atyre qe e ushtrojne kete profesion pa pregaditje profesionale, pra qe nuk jane kirurg te diplomuar.

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Postime
    353
    une e di se edhe disa gjerman jan ber synet,edhe pse jan protestan me fee
    High Voltage , Power Supply

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Ne lidhje me temen, me vjen mire qe gjermania eshte e para jo vetem ekonomikisht por edhe moralisht.
    Te detyrosh nje femije te behet synet ne moshe te vogel duhet denuar me ligj sepse ne ate moshe ai femije nuk mund te gjykoje per veten e tij, te pakten jo te gjithe femijet.
    po prindi nuk ka asgje ne dore??? vetem te mbushe femijen me buke e te prese deri sa ai te jete i afte te gjykoje per veten e tij???
    pse ne gjermani lejohet qe femijet e vegjel, pra ne moshe qe nuk mund te gjykojne, te shpojne veshet???
    sipas llogjikes tende, edhe kjo gje duhet te jete e paligjshme...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po prindi nuk ka asgje ne dore??? vetem te mbushe femijen me buke e te prese deri sa ai te jete i afte te gjykoje per veten e tij???
    pse ne gjermani lejohet qe femijet e vegjel, pra ne moshe qe nuk mund te gjykojne, te shpojne veshet???
    sipas llogjikes tende, edhe kjo gje duhet te jete e paligjshme...
    Avash avash,
    prindi ka shume gjera ne dore, kur eshte e nevojshme nderhyrja per shendetin e femijes,
    por me sa di une ne nje situate normale syneti nuk eshte nje proçedure e nevojshme shendetesore, eshte thjeshte nje ritual arkaik dhe shume barbar.

Po edhe shpimi i vesheve ne moshe te vogel duhet te jete e paligjshme.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Avash avash,
    prindi ka shume gjera ne dore, kur eshte e nevojshme nderhyrja per shendetin e femijes,
    por me sa di une ne nje situate normale syneti nuk eshte nje proçedure e nevojshme shendetesore, eshte thjeshte nje ritual arkaik dhe shume barbar.

une cunin tem e kom bo synet se ma keshilloj mjeku.

ps.vet nuk jom bo se nuk ma lejon feja ime

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Aman more pash besen se late name duke u marre me hallate te njerzimit!!
    disa nga diskutuesit perfshire dhe hapsin e kesaj teme qesharake,propagandojne se
    berja Synet kategorikisht mund te te beje Mysliman apo rrite numrin e ketij komuniteti!!
    ore njerz,pervec nje obligimi fetar Syneti eshte Pasterti dhe shendet,parandalon shume infeksione,kjo eshte e sprovuar dhe e konfirmuar nga mjek dhe klinika nga me te njohurat ne Bote!

para pes vitesh djali im kishte nje infeksion te vockel,mjeket ne spital ketu ne Angli preferuan qe ta mjekonin,mir por insistimi im duke u thene qe eshte rast i perseritur beri te mundur qe ta benin Synet,Hajt thash nje rrug e dy pune,kreva dhe nje obligim qe e ndieja si borxh une si prind!Madje me kujtohet se njeri Nga kirurget si me humor mu drejtua duke me thene;heee cfar je ti do qe ta besh Synet ?? dhe une i thash po me humor perse te mos e bejme i vockel eshte dhe do i rritet perseri qe te i sherbeje ketij Vendi!!
    mir por gjate asaj dite konstatova se pervec djalit tim u bene synet edhe dy Anglez,nje Portugez dhe dy Greker te vegjel pa lere me nga Azia qe kishte plot!!

hajt kalofshi Gezuar !http://www.youtube.com/watch?v=dFQtk5puIY4
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 29-06-2012 më 19:33

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Avash avash,

jo nuk eshte... i shpojne veshet 1 vjec, 2 vjec, 3 vjec...

ti thua qe eshte ritual barbar sepse e lidh vetem me fene. shkencen e le menjane.
    ja. te fresket e ke kete studim:
    http://espresso.repubblica.it/dettag...meglio/2183678

beja pyetje vehtes, pse po e praktikojne gjithnje e me shume ne europe e ne amerike? mjeket e keshillojne kete gje.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    une cunin tem e kom bo synet se ma keshilloj mjeku.

ps.vet nuk jom bo se nuk ma lejon feja ime
    Kur eshte nevoja eshte nevoja, perderisa e ka thene mjeku,

por mjeket e kane te lehte te keshillojne, ate pune kane,
    se shumica jane si puna e doktor Allamudhi,
    te dhemb syri? e heqim,
    te dhemb dora? e heqim,
    te dhemb ...? e heqim.

pa ofendim per mjeket.

Faqja 9 prej 26 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •