Close
Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 259
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    jo nuk eshte... i shpojne veshet 1 vjec, 2 vjec, 3 vjec...

ti thua qe eshte ritual barbar sepse e lidh vetem me fene. shkencen e le menjane.
    ja. te fresket e ke kete studim:
    http://espresso.repubblica.it/dettag...meglio/2183678

beja pyetje vehtes, pse po e praktikojne gjithnje e me shume ne europe e ne amerike? mjeket e keshillojne kete gje.
    Fakti qe e praktokojne shume nuk e ben diçka te mire, me kupton, apo fakti qe paska dale ne nje gazete.

Une eci me parime shume te thjeshta qe nuk kane lidhje as me fene dhe as me shkencen(feja moderne):
    Natyra e ka krijuar njeriun perfekt, nese nuk eshte e nevojshme nuk ke pse nderhyn duke modifikuar nje pjese te trupit sepse ashtu e do zakoni.

Kaq kisha per kete teme se nuk kam ndermend te bej "debat".

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Sipas kesaj llogjike, femija duhet ti hedhe ne gjyq prinderit per shume gjera qe ata e imponojne te beje kur ai eshte i vogel, filluar me emertimin e tij. Lol

Kam degjuar prinder qe i kane emertuar fmijet me emra si "jeton,cimi,gimi" lol

I think thats a crime too .

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Avash avash,
    prindi ka shume gjera ne dore, kur eshte e nevojshme nderhyrja per shendetin e femijes,
    por me sa di une ne nje situate normale syneti nuk eshte nje proçedure e nevojshme shendetesore, eshte thjeshte nje ritual arkaik dhe shume barbar.

Po edhe shpimi i vesheve ne moshe te vogel duhet te jete e paligjshme.
    sipas teje avash avash kur te behet cuni 10-13 vjec qe te perjetoj me verte dhimbje e? Prindi mendon ne long term kur i thone, nuk mendon po e lind tani, te rritet ca edhe shohim e bejme, kur te rritet lol. Jo me kot rekomandohet sapo lindin femijet, sepse ne ate moshe nuk mbajne mend asgje dhe dhimbja eshte e vogel fare, nje e qare 5 min dhe brenda 1 jave as nuk dallohet fare qe ka ndonje plage aty apo jo aq shpejt riperterihet lekura. Kjo ne lidhje me aktin barbar qe permende. Xhanem, mesa te kam lexuar ty dhe kopshtet jane instuticione barbare per ty, keshtu qe me kete rast I dont blame you.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Fakti qe e praktokojne shume nuk e ben diçka te mire, me kupton, apo fakti qe paska dale ne nje gazete.

Une eci me parime shume te thjeshta qe nuk kane lidhje as me fene dhe as me shkencen(feja moderne):
    Natyra e ka krijuar njeriun perfekt, nese nuk eshte e nevojshme nuk ke pse nderhyn duke modifikuar nje pjese te trupit sepse ashtu e do zakoni.

Kaq kisha per kete teme se nuk kam ndermend te bej "debat".
    Nuk e ka bere perfekt jo. Ka me mijera femije ne bote qe lindin me difekte fizike dhe qe e kane te nevojshme nderhyrjen kirurgjikale, operacionet plastike qe te duken ''normal'' si une e ti e te tjeret.

Pastaj ky operacion mbase nuk eshte shume i nevojshme per te gjithe, por jetes nuk i dihet. Sa te te duhet te besh te njejten nderhyrje kur te jesh burre per nje arsye a tjetren, jo fetare, e qe paraqet me rrezik per jeten, nuk te kushton gje ta besh diten e 2 te lindjes lol. Better safe, than sorry.
    Te duket perfekt ky femi?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    Aman more pash besen se late name duke u marre me hallate te njerzimit!!
    disa nga diskutuesit perfshire dhe hapsin e kesaj teme qesharake,propagandojne se
    berja Synet kategorikisht mund te te beje Mysliman apo rrite numrin e ketij komuniteti!!
    ore njerz,pervec nje obligimi fetar Syneti eshte Pasterti dhe shendet,parandalon shume infeksione,kjo eshte e sprovuar dhe e konfirmuar nga mjek dhe klinika nga me te njohurat ne [/AME]
    Ashtu eshte,
    Meshkujt qe janebere synet preken me pak nga semundjet gjenitale dhe femrat te cilat kane patur marredhenie me burra qe jane bere synet kane ma pak rrezik ti ze kancerii qafes se mitres.

Me sa di , mbase edhe gabohem, syneti ka lindur ne nje epoke ku uji mungonte dhe njerezit nuk kishin mundesi te mbanin higjiene .

Nqs dikush di me shume se si lindi syneti per te na kthjelluar.
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga trestenik Lexo Postimin
    une e di se edhe disa gjerman jan ber synet,edhe pse jan protestan me fee
    ata ndoshta bejne edhe shpim demek pirsing, por
    ndryshe eshte kur ta bejne te tjeret, e ndryshe kur e ben ti vet
    e me vullnet.

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po prindi nuk ka asgje ne dore??? vetem te mbushe femijen me buke e te prese deri sa ai te jete i afte te gjykoje per veten e tij???
    pse cka deshte ti - me e mbush buk; me e mate n'vage - e me nxjerr n'pazar sa pare ban?
    cfare "dore" po do ti, me e quejt veten pronar?

pse ne gjermani lejohet qe femijet e vegjel, pra ne moshe qe nuk mund te gjykojne, te shpojne veshet???
    sipas llogjikes tende, edhe kjo gje duhet te jete e paligjshme...
    sigurisht!
    nese ia shpon veshet femijut te mitur qe nuk di as cfare jane vathet, as i ka kerkuar vet - duhet denuar madje edhe rrebte!
    Pse cfare kujton ti?
    per me teper lexo ne alt.

p.s.: e per me tutje, nese nuk e ke ditur,
    bira e veshit mshelet vet, - [por edhe ajo nje shenje ta le] mjafton ta heqesh vathin per nje kohe te gjate.
    Por eshte tjeter gje me ta shkap nje cope vesh dikush, more.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    sipas teje avash avash kur te behet cuni 10-13 vjec qe te perjetoj me verte dhimbje e? Prindi mendon ne long term kur i thone, nuk mendon po e lind tani, te rritet ca edhe shohim e bejme, kur te rritet lol. Jo me kot rekomandohet sapo lindin femijet, sepse ne ate moshe nuk mbajne mend asgje dhe dhimbja eshte e vogel fare, nje e qare 5 min dhe brenda 1 jave as nuk dallohet fare qe ka ndonje plage aty apo jo aq shpejt riperterihet lekura. Kjo ne lidhje me aktin barbar qe permende. Xhanem, mesa te kam lexuar ty dhe kopshtet jane instuticione barbare per ty, keshtu qe me kete rast I dont blame you.
    Tu duk vetja e zgjuar me kete postimin?
    Avash avash ishte per admiralin te me lexonte avash avash e te mos merrte flake.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    Ashtu eshte,
    Meshkujt qe janebere synet preken me pak nga semundjet gjenitale dhe femrat te cilat kane patur marredhenie me burra qe jane bere synet kane ma pak rrezik ti ze kancerii qafes se mitres.
    Une habitem se si ju femrat flisni me kaq kompetence per nje organ gjenital qe nuk e keni. A thoni ta beheni dhe ju synet e ti hiqni ato copa lekure qe keni se ndoshta rrit higjenen.

Nuk ta thote fare truri arsyen pse ata qe jane bere synet preken me pak nga semundjet e transmetueshme?
    Se ti je mjekja.
    Lere se nuk pretendoj ndonje pergjigje,
    kur robi behet synet ti moj vajze i hiqet ajo pjese e lekures qe mbron lekuren me poshte qe eshte delikate dhe plot kapilare gjaku dhe zgjatime nervore. Ne momentin qe mbrojtja i hiqet pjesa qe bie ne kontakt direkt me ambientin le te themi adaptohet dhe trashet lekura duke bere qe te kete me pak zgjatime nervore ne konktakt direkt me siperfaqen dhe te kete me pak kapilare gjaku.
    Ja pse nuk i zene shpesh semundjet, nese statistika eshte e vertete.
    Por ul ndjesine seksuale tek mashkulli se ajo "koka" behet si sholle kepuce duke u ferkuar vazhdimisht me te mbathurat etj etj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk e ka bere perfekt jo. Ka me mijera femije ne bote qe lindin me difekte fizike dhe qe e kane te nevojshme nderhyrjen kirurgjikale, operacionet plastike qe te duken ''normal'' si une e ti e te tjeret.

Pastaj ky operacion mbase nuk eshte shume i nevojshme per te gjithe, por jetes nuk i dihet. Sa te te duhet te besh te njejten nderhyrje kur te jesh burre per nje arsye a tjetren, jo fetare, e qe paraqet me rrezik per jeten, nuk te kushton gje ta besh diten e 2 te lindjes lol. Better safe, than sorry.
    Te duket perfekt ky femi?
    Une e sqarova me siper qe ketu nuk behet fjale per rastet e nevojshme qe duhet bere nderhyrje per nje arsye ose tjeter, me kupton, nuk eshte nevoja te sqarohem me tej per diçka qe jemi dakord.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-03-2012
    Postime
    641
    Une habitem se si ju femrat flisni me kaq kompetence per nje organ gjenital qe nuk e keni. A thoni ta beheni dhe ju synet e ti hiqni ato copa lekure qe keni se ndoshta rrit higjenen.

Nuk ta thote fare truri arsyen pse ata qe jane bere synet preken me pak nga semundjet e transmetueshme?
    Se ti je mjekja.
    Lere se nuk pretendoj ndonje pergjigje,
    kur robi behet synet ti moj vajze i hiqet ajo pjese e lekures qe mbron lekuren me poshte qe eshte delikate dhe plot kapilare gjaku dhe zgjatime nervore. Ne momentin qe mbrojtja i hiqet pjesa qe bie ne kontakt direkt me ambientin le te themi adaptohet dhe trashet lekura duke bere qe te kete me pak zgjatime nervore ne konktakt direkt me siperfaqen dhe te kete me pak kapilare gjaku.
    Ja pse nuk i zene shpesh semundjet, nese statistika eshte e vertete.
    Por ul ndjesine seksuale tek mashkulli se ajo "koka" behet si sholle kepuce duke u ferkuar vazhdimisht me te mbathurat etj etj.
    ekzakt, thuhet qe ata qe jane bere synet humbin 30% te ndjeshmerise sexuale tek "koka".

ju femrat qe flisni per synet lol, pse nuk beheni per vete synet hiqeni klitorin si egjiptianet, c'e doni

Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •