Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 111
    Citim Postuar më parë nga baaroar Lexo Postimin
    Epo edhe Tirana nuk është më mirë se qytetet e tjera.
    Ja p.sh. dy foto të marra në parkun "Rinia", të nesërmen e ditës së Verës.

U lëshua lëkunia e derrave nëpër park e bulevard e i ndoti sikur të ishin haure bagëtish.
    Normalisht këto mbeturina duhet të hidheshin në koshin e plehërave nga vetë përdoruesit, po derrat aty ku hanë, aty edhe dhjesin.
    Me gjithe ato fise "barbare" qe kane pushtuar Tiranen (qe per dite Vere duket se cfare ka ardhur), pak do ishte dhe aq. Problemi, sikurse e kam cekur dhe me pare, nuk eshte tamam qyteti apo fshati ku ndodhin keto fenomene te shemtuara. Eshte ceshtje qytetaria dhe katundarie. Ne Shqiperi qytetaret (koncepti qytetar e kam fjalen jo vendi i lindjes) jane nje minorance e paperfillshme, gati specie ne zhdukje. Kultura fshatare dhe barbare sot ben ligjin, nga postet me te larta te qeverise deri tek shitesi i bananeve.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar Maska e Lordlover
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Münster Germany
    Postime
    168
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Jo more zoti Lord, jo.

Shteti të cilin unë dhe gjithë qytetarët bashk me ty po qe se je këtu e paguajm nuk ka për detyrë vetëm të vër koshat por edhe të pastrojë.

1- Mbasi bëhet një tender në Bashki firma fituese duhet të evadojë plehrat nga qyteti për në vëndin e caktuar për to.

2- Unë i paguaj para Bashkisë e cila punëson punonjës për të fshirë rrugët e qytetit.

3- Unë (dhe të gjithë bashk me mua) paguajmë edhe për të mbajtur një "ushtri" goxha të madhe me civilë edhe policë (bashkiakë ose të shtetit) që ma bëjnë gjobën sa një çarçaf po qe se unë shkel ligjin ose ndot mjedisin.

Pra që ti bie shkurt në çdo vënd të botës po nuk funksionoi ligji funksionon kaosi.

Siç e sheh fajtori i vetëm dhe ekskluziv për çdo rast është shteti dhe organet kompetente të tijë që janë përgjegjëse për mbarëvajtjen e jetës në një komunitet të caktuar.
    Un jetoj ne Gjermani, por deri dje kam jetuar në Kosove, ndersa qytetet qe i kam viztuar shume shpesh ne Shqipni jane Tirana, Lezha, Durrsi dhe B.Curi, niveli i pastertise eshte pothuajse i njejte sikur ne Kosove.
    Tani po shkoj me radhe.
    1. Ne videon qe shihet ketu, suedezet po pastrojne rruget e jo koshat e plehrave, qe do te thote po pastrojne plehrat qe nuk jane hudh ne kosha po ne rruge, trotuare, park etj. Un se kam vizituar ndonjehere Lushnjen, por nese ka numer te mjaftueshem te koshave neper rruget, rrugicat dhe parqet e qytetit, atehere nuk ka faj bashkia.
    2. Nese ne Lushnje nuk ka kompani per fshirjen e qytetit atehere le ta fajesojme bashkin, por un nuk besoj qe nuk ka punonjes te tille.
    3. Do te ishte me e mira sikur ata njerez te funksionin dhe te bejne punen e tyre, un jam ithtar i asaj qe te gjobiten pa meshire ata qe ndotin ambientin.
    Mendimi im eshte qe nuk i bie gjithe barra e pergjegjesise shtetit ne kete rast. Nese un kam kulture nuk ka shtet qe me ndalon te hudhe pakon boshe te cigareve ne kosh e jo ne rruge.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Me gjithe ato fise "barbare" qe kane pushtuar Tiranen (qe per dite Vere duket se cfare ka ardhur), pak do ishte dhe aq. Problemi, sikurse e kam cekur dhe me pare, nuk eshte tamam qyteti apo fshati ku ndodhin keto fenomene te shemtuara. Eshte ceshtje qytetaria dhe katundarie. Ne Shqiperi qytetaret (koncepti qytetar e kam fjalen jo vendi i lindjes) jane nje minorance e paperfillshme, gati specie ne zhdukje. Kultura fshatare dhe barbare sot ben ligjin, nga postet me te larta te qeverise deri tek shitesi i bananeve.
    Më lejo që të mos jem plotësisht dakort me këto që ke shkruar.

Një numër i konsiderueshëm "fshatarësh" dhe "qytetarësh" shqiptar janë në emigracion. Pse atje sillen si ëngjëj me mjedisin apo në dhënien e makinës dhe këtu i hedhin mbeturinat ku tu vi për mbarë apo i japin makinave si të çakërdisur??

Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Më lejo që të mos jem plotësisht dakort me këto që ke shkruar.

Një numër i konsiderueshëm "fshatarësh" dhe "qytetarësh" shqiptar janë në emigracion. Pse atje sillen si ëngjëj me mjedisin apo në dhënien e makinës dhe këtu i hedhin mbeturinat ku tu vi për mbarë apo i japin makinave si të çakërdisur??
    Pikerisht se egziston ligji ne ato vende. Ligjin e imponon shteti dhe shtetin e drejtojne qytetare. Ne Shqiperi strukturat drejtuese te shtetit kane qene perhere ne masen me te madhe ne duart e tribaleve dhe provincialeve. Jo thjesht njerez te ardhur nga provincat, por njerez qe reflektojne tamam vende te vogla, mentalitete te mbyllura, vizion miop per te ardhmen e qytetit dhe shtetit ne teresi.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Münster Germany
    Postime
    168
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    E dija qe do te thoje jam nga Lushnja, por s'kam asnje lidhje me ate, eshte thjeshte menyra sesi e mendoj. Sic e shpreha mendimin mepare gazetarja s'me duket e drejte me menyren sesi u shpreh. Nuk besoj qe duke qene i ashper me kritikat do ta bejne shoqerine me aktive per problemin e ndotjes. Ne pergjithesi si shoqeri ngelem duke bertit e duke kritikuar te tjeret. Kete beri gazetarja, kritikoi vetem banoret. Problemi duhet te shtrohet dhe me gjere se s'jane vetem banoret e Lushnjes te tille, por e gjithe Shqiperia.
    Mire eshte mendimi juaj, un nuk shof ashpersi ketu, per mua cdo ngritje e zerit ne sherbim te ndergjegjesimit te shoqeris eshte e mireseardhur.
    Thjeshte, nuk po dua qe te jetojme si kafshe, dhe mos te na shofin te tjeret me nje sy te tille.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Lordlover Lexo Postimin
    Mire eshte mendimi juaj, un nuk shof ashpersi ketu, per mua cdo ngritje e zerit ne sherbim te ndergjegjesimit te shoqeris eshte e mireseardhur.
    Thjeshte, nuk po dua qe te jetojme si kafshe, dhe mos te na shofin te tjeret me nje sy te tille.
    Ne fund te fundit eshte shume fyese te vijne femijet e Suedise e te mbledhin me duar plehrat qe ne me duar i hedhim ku te mundim.
    Kjo eshte aresye per te reflektuar te gjithe dhe ska lidhje nese jemi dashamires apo kritikues te qeverise.
    Ne s`mund te pretendojme aq shume nga qeveria jone pasi ne kete vend edhe per shume vjet, qeverite kane plot halle te tjera perpara se te ruajne duart e idioteve se mos hedhin ne toke lekuren e shalqinit apo letren e hamburgerit.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Ne fund te fundit eshte shume fyese te vijne femijet e Suedise e te mbledhin me duar plehrat qe ne me duar i hedhim ku te mundim.
    Kjo eshte aresye per te reflektuar te gjithe dhe ska lidhje nese jemi dashamires apo kritikues te qeverise.
    Ne s`mund te pretendojme aq shume nga qeveria jone pasi ne kete vend edhe per shume vjet, qeverite kane plot halle te tjera perpara se te ruajne duart e idioteve se mos hedhin ne toke lekuren e shalqinit apo letren e hamburgerit.
    N'fakt ti ke te drejte.

E si mund te pretendojme ne nga kjo qeveri kur pervec plehrave tona qe na i derdh mu ne cep te qytetit na sjell dhe plehrat e botes per "ne thonjeza" "riciklim"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Endri_ : 09-04-2012 më 15:17
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Münster Germany
    Postime
    168
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Ke te drejte. Un nuk i dhashe ngjyre politike gjithe kesaj, se nuk e kam idene se cila parti udheheq ate qytet, as cila parti eshte ne qeveri, nuk me interson fare ajo.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ashtu eshte Iza. Fatkeqesisht ndergjegja qytetare eshte zero ne ate vend. Njerezit ende mbajne mend kohen e komunizmit kur cdo jave behej pastrimi i para pallateve ku jetonim dhe mire apo keq, te pakten kishte pasterti dhe rregull. Sot nje veprim i tille quhet jo vetem anakronik po dhe qesharak. Harrojne qe jane vete ata qe perfundojne te jetojne ne pisllek dhe rremuje. E perseris, ndergjegja qytetare eshte komplet 0. Me kujtohet ne 2004 ne Toronto pati nje blackout qe zgjati pothuajse 3 dite (ne te njejten kohe qe e pati dhe East Coast ne USA). Asgje nuk funksiononte, deri tek semaforet e rrugeve. Dhe pikerisht ketu e pashe ndergjegjen qytetare. Sado force te mjaftueshme policore te kete Toronto, nuk eshte kurre e mjaftueshme per te perballuar cdo kryqezim dhe semafor ne qytet. Ishin vete qytetaret ata me iniciativen e tyre qe kapen cdo kryqezim dhe benin rrolin e policit urban (normal, rregullat e qarkullimit njihen mire nga te gjithe) dhe si rezultat nuk pati asnje aksident. Ky eshte shembull qytetarie dhe pergjegjesie.
    Jan mesuar me pune vullnetare qe nga i vogli deri ke me i madhi. Pershembull eshte dicka normale qe mosha 70+vjece te punojne neper spitale si vullnetare duke drejtuar njerezit ne vendet e caktuara qe kerkojne, apo duke iu pergjigjur telefonatave. Kete e bejne me shume te shoqerohen me moshatare te tjere dhe per te qene aktive. Kjo lloj iniciative na mungon, na mungon po ashtu te mendojme si kolektive per te miren e te gjitheve. Ne Shqiperi mbase ka te bej edhe varferia, qe njerezit mendojne me shume sesi te mbajne familjen, e s'kan kohe te merren me gjerat e tjera...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Këta të rinjtë që kanë shkuar për të pastruar, më duket se janë nga ata dëshmitarët e Jehovait. Kanë shkuar në Lushnjë për të pastruar, që t'i marrin banorët me sy të mirë, e më pas të përhapin propagandën e tyre duke u dhënë qytetarëve broshura të Jehovait.

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •