Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 111
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    Nuk e di ku jeton ti daku, por nese jeton jashte e di 100 here me mire se une, qe banoret nuk pastrojne rruge OK?
    Nuk pastrojne rrruget, po ama pastrojne territorin para shtepise. E njejta gje eshte pak a shume. Se une pastroj timen, ti pastron tenden, ai/ajo pastron te tyren etc dhe keshtu pastrohet e gjithe lagja. (mos e pastro po deshe, po ta mbajti, biles dhe barin mos e korr po ishe garip, po e sheh. lol)

Ne fakt ky xhest eshte nje shuplake dhe turp per te gjithe duke filluar nga qeveria qe nuk ve rregull e disipline ne kete drejtim po dhe kundrejt zhulsave atje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Mike Oldfield Lexo Postimin
    [SIZE="3"]

Citim Postuar më parë nga White_snake Lexo Postimin

Ne shtetin k*rve e kemi, por edhe si individe duhet te ndergjegjsohemi goxha, ka shume te pisanjos e te pa-edukate.

Po ky shtet nga kush perbehet?
    Nuk jemi ne individet qe e kemi katandisur ne kete situate?!
    Nuk do te kete shtet me te mire, pa pasur qytetare me te mire.

Po ti pertove te lexoje postin deri ne fund apo ndjeve nevojen per te per replike?

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ne fakt, zhulsat atje ndryshojne. Ska njeri mos ndryshoj kundrejt rregullave dhe ligjeve. Nese bashkia ve ne funksion rregullat dhe te aplikohen ashtu sic duhet, do kete goxha permiresim e sdo kete nevoje te vine kalamaj te botes, te pastrojne rruget e Ushnjes. Po te shikoni si funksion ky 'fenomen' jashte do e kuptoni qe eshte merite e qytetit, bashkise dhe pastaj qytetareve.
    Nese nuk miremban territorin qe te rrethon, gjobitesh jashte. E njejta gje duhet te ndodhi dhe atje, derisa te ndergjegjesohen e tu behet edukate. Jashte as dheun se hedh dot dokudo (jane vende kastile te caktuara), e jo me plerat.Imagjino cfare disipline dhe rregullash ekzistojne jashte per nje ambjent sa me te shendetshem e bukur.

i/e regjistruar Maska e Lordlover
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Münster Germany
    Postime
    168
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Per mendimin tim gazetarja duhet te jipte lajmin pa komentuar c'benin banoret e lagjes. Kjo e fundit ishte e panevojshme. Nuk behet pune pse te thote tjetri eshte turp. S'eshte nevoja me e permend, kjo dihet qe eshte turp te kesh aq shume plehra perpara shtepise. Po ashtu jam dakort qe duhet te kemi ligje shume me te rrepta ndaj ndotjes se ambjentit. Jane ligjet qe e bejne njeriun te mendoj dysh perpara se te hedh plehra ne ambjent. Kam jetuar me shoqe te huaj, edhe pa pastertia e saj per dhomen sesi nuk i bente pershtypje me cudiste. Nuk mbaj mend asnjehere ti kem thene asajt hajde se do pastrojme dhomen, por filloja vete. Ne fillim isha e vetmja qe pastroja, ajo duke kuptuar qe pastrimi eshte dicka qe bej u mesua me mua edhe fillonte te pastronte mbas meje. Dhomen ajo e mban shume pis por perjashta nuk hedh asnje gje te vogel. Po ashtu une kur kam ardhur si femije ne amerike, ne fillim nuk e kisha per gje te hidhja gjera ne ambjent, por u mesova duke pare shoqerine qe kjo s'eshte mire edhe vetevetiu gjithmone kerkoja koshin e plehrave. Cfare ka me teper ajo si amerikane ndaj meje si nje shqiptare...?! Ligjet. Nga ligjet vjen menyra e llogjikes qe duhet ta mbaj paster ambjentin. Nuk eshte dhe aq fajtor populli, por duhet te mesohet.

Me i thene turp te keni jo njehere. T'me thoj dikush pastro se eshte turp une nuk e bej.
    E paske kthye këte në një rrefim ne veten pare...nejse.
    Ti ndoshta je nga Lushnja dhe u gjete e prekur nga fjalet e gazetares, te miat dhe te tjerve këtu, un qe ne postimin e pare e thashë qe pistë eshte ne te gjitha qytet shqiptare. Po te kishte ndodhur kjo ne qytetin prej nga jam un, te jesh i-e sigurt qe do te isha shume me i ashper dhe me kritik ne shkrimin tim.

Citim Postuar më parë nga Billy Joe Lexo Postimin
    Mos ja fusni kot, banoret paguajne taksen e pastrimit, eshte pergjegjsi direkte e shtetit pastrimi i plehrave.

.
    O zoteri shteti ka per detyrë me vu koshat e plehrave neper pika te ndryshme ne qytet, dhe un e ti pse te hudhim gjesendet ne rruge, pse te mos e mbajme ne dore pak metra dhe ta hudhim ne kosh plehrash, shume e thjeshte besoj, vetem qe mungon kultura.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lordlover : 09-04-2012 më 14:16

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Lordlover Lexo Postimin

O zoteri shteti ka per detyrë me vu koshat e plehrave neper pika te ndryshme ne qytet, dhe un e ti pse te hudhim gjesendet ne rruge, pse te mos e mbajme ne dore pak metra dhe ta hudhim ne kosh plehrash, shume e thjeshte besoj, vetem qe mungon kultura.
    Jo more zoti Lord, jo.

Shteti të cilin unë dhe gjithë qytetarët bashk me ty po qe se je këtu e paguajm nuk ka për detyrë vetëm të vër koshat por edhe të pastrojë.

1- Mbasi bëhet një tender në Bashki firma fituese duhet të evadojë plehrat nga qyteti për në vëndin e caktuar për to.

2- Unë i paguaj para Bashkisë e cila punëson punonjës për të fshirë rrugët e qytetit.

3- Unë (dhe të gjithë bashk me mua) paguajmë edhe për të mbajtur një "ushtri" goxha të madhe me civilë edhe policë (bashkiakë ose të shtetit) që ma bëjnë gjobën sa një çarçaf po qe se unë shkel ligjin ose ndot mjedisin.

Pra që ti bie shkurt në çdo vënd të botës po nuk funksionoi ligji funksionon kaosi.

Siç e sheh fajtori i vetëm dhe ekskluziv për çdo rast është shteti dhe organet kompetente të tijë që janë përgjegjëse për mbarëvajtjen e jetës në një komunitet të caktuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Jo more zoti Lord, jo.

Shteti të cilin unë dhe gjithë qytetarët bashk me ty po qe se je këtu e paguajm nuk ka për detyrë vetëm të vër koshat por edhe të pastrojë.

1- Mbasi bëhet një tender në Bashki firma fituese duhet të evadojë plehrat nga qyteti për në vëndin e caktuar për to.

2- Unë i paguaj para Bashkisë e cila punëson punonjës për të fshirë rrugët e qytetit.

3- Unë (dhe të gjithë bashk me mua) paguajmë edhe për të mbajtur një "ushtri" goxha të madhe me civilë edhe policë (bashkiakë ose të shtetit) që ma bëjnë gjobën sa një çarçaf po qe se unë shkel ligjin ose ndot mjedisin.

Pra që ti bie shkurt në çdo vënd të botës po nuk funksionoi ligji funksionon kaosi.

Siç e sheh fajtori i vetëm dhe ekskluziv për çdo rast është shteti dhe organet kompetente të tijë që janë përgjegjëse për mbarëvajtjen e jetës në një komunitet të caktuar.
    Shteti i dashur mik nuk mund te vere aq police, sa banane ka ne Lushnje e Fier.
    Qytetaret,apo katunaret e ketyre qyteteve duhet ti hedhin lekuret e bananeve ne kosha te cilat me siguri nuk mungojne.\
    Po c`te kerkoj une ne Lushnje kur ne Tirane komshiu del nga shtepia me qesen e plehrave dhe pasi e le ne deren time zbret poshte si bur i mire.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Epo edhe Tirana nuk është më mirë se qytetet e tjera.
    Ja p.sh. dy foto të marra në parkun "Rinia", të nesërmen e ditës së Verës.

U lëshua lëkunia e derrave nëpër park e bulevard e i ndoti sikur të ishin haure bagëtish.
    Normalisht këto mbeturina duhet të hidheshin në koshin e plehërave nga vetë përdoruesit, po derrat aty ku hanë, aty edhe dhjesin.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Lordlover Lexo Postimin
    E paske kthye këte në një rrefin ne veten pare...nejse.
    Ti ndoshta je nga Lushnja dhe u gjete e prekur nga fjalet e gazetares, te miat dhe te tjerve këtu, un qe ne postimin e pare e thashë qe pistë eshte ne te gjitha qytet shqiptare. Po te kishte ndodhur kjo ne qytetin prej nga jam un, te jesh i-e sigurt qe do te isha shume me i ashper dhe me kritik ne shkrimin tim.
    E dija qe do te thoje jam nga Lushnja, por s'kam asnje lidhje me ate, eshte thjeshte menyra sesi e mendoj. Sic e shpreha mendimin mepare gazetarja s'me duket e drejte me menyren sesi u shpreh. Nuk besoj qe duke qene i ashper me kritikat do ta bejne shoqerine me aktive per problemin e ndotjes. Ne pergjithesi si shoqeri ngelem duke bertit e duke kritikuar te tjeret. Kete beri gazetarja, kritikoi vetem banoret. Problemi duhet te shtrohet dhe me gjere se s'jane vetem banoret e Lushnjes te tille, por e gjithe Shqiperia.

Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Soni si duhet te kerkohet aktivizimi i qytetareve ?
    Ashtu sic e pame edhe ne veri kur ra bora . Ulerisnin dhe cirreshin o shtet na ndihmo , se vete as nje lopate nuk po venin me e heq boren , as neper catite e shtepive te tyre lol.

Bravo te rinjve suedes dhe turp per ata qe jetoin atje .
    Ashtu eshte Iza. Fatkeqesisht ndergjegja qytetare eshte zero ne ate vend. Njerezit ende mbajne mend kohen e komunizmit kur cdo jave behej pastrimi i para pallateve ku jetonim dhe mire apo keq, te pakten kishte pasterti dhe rregull. Sot nje veprim i tille quhet jo vetem anakronik po dhe qesharak. Harrojne qe jane vete ata qe perfundojne te jetojne ne pisllek dhe rremuje. E perseris, ndergjegja qytetare eshte komplet 0. Me kujtohet ne 2004 ne Toronto pati nje blackout qe zgjati pothuajse 3 dite (ne te njejten kohe qe e pati dhe East Coast ne USA). Asgje nuk funksiononte, deri tek semaforet e rrugeve. Dhe pikerisht ketu e pashe ndergjegjen qytetare. Sado force te mjaftueshme policore te kete Toronto, nuk eshte kurre e mjaftueshme per te perballuar cdo kryqezim dhe semafor ne qytet. Ishin vete qytetaret ata me iniciativen e tyre qe kapen cdo kryqezim dhe benin rrolin e policit urban (normal, rregullat e qarkullimit njihen mire nga te gjithe) dhe si rezultat nuk pati asnje aksident. Ky eshte shembull qytetarie dhe pergjegjesie.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Po c`te kerkoj une ne Lushnje kur ne Tirane komshiu del nga shtepia me qesen e plehrave dhe pasi e le ne deren time zbret poshte si bur i mire.
    Këtu dalim prap tek ajo që unë them: "Po funksionoi ligji ti e denoncon komshiun dhe ligji e dënon që mos ti vejë më mëndja ta lëri në derën tënde"

Kjo që ti thua nuk mund të bëj vaki në një vënd tjetër sepse e bënte ligji që ti thotë m.utit koko. (kuptove o dashamirës i qeverisë??)

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •