Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 54
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Lajm i fundit|26/12/2011 10:36
    Shekulli
    Festat, vazhdon fluksi i emigrantëve
    Kthimi i emigrantëve në Shqipëri për festat e fundvitit, nuk ka shkaktuar sivjet radhë të gjata në hyrje-daljet kufitare të vendit. Njoftohet se nga pika doganore e Kakavijës janë regjistruar në hyrje të tokës shqiptare 4.340 persona dhe 1.280 automjete, ndërsa kanë dalë 2.000 persona dhe 600 automjete. Pala shqiptare punon me 6 sportele ndërsa pala greke punon me 3 sportele.
    26 Dhjetor 2011 - 14:00 | Shqiperi

Festat e fundvitit, kthehen emigrantët, fluks në pikat doganore të vendit

KUFI- Situata e fluksit të udhëtarëve dhe radhëve të gjata të pritjes në doganat që lidhin vendin tonë me Greqinë është fenomen që përsëritet cdo vit, vecanërisht në sezonin e festave të fundvitit. Mijëra emigrantë, mes të cilëve fëmijë u duhet të përballen me pritjet e gjata mes temperaturave të ulëta, ndërkohë që ajo cfarë sjell këtë situatë është vonesa në procedura nga pala greke. Zakonisht edhe në gjendje të tilla emergjence me një numër në rritje udhëtarësh nga pala greke funksionojnë dy apo tre sportele, ndërsa ajo shqiptare vendos në punë 8 apo 9 të tilla. Janë emigrantët ata të cilët kërkojnë marrjen e masave për ti dhënë fund kësaj situate.
    KAKAVIJË, KANË HYRË 30% MË SHUMË EMIGRANTË SE VITIN E KALUAR
    Situata në pikën doganore në Kakavije është normale dhe levizja e qytetarëve në të dy anët e kufirti nuk ka shënuar radhë apo pritje të gjata. "Gjatë 24 orëve të fundit kanë hyrë në territorin shqipëtar në Kakavijë 4358 shtetas dhe 1288 automjete, ndërsa janë larguar për në Greqi 2088 shtetas shqiptare",- tha zedhënësi i drejtorisë së policisë në Gjirokastër, Gentian Mullai. Pala shqiptare punon me 6 sportele në hyrje dhe 4 në dalje, ndërsa pala greke me 3 sportele në hyrje dhe po kaq ne dalje.
    (el.me/BalkanWeb)

Po hyjne po hyjne emigrantet...ne ata "emigrante" mund te kete studente, biznesmene, turiste, te huaj qe vizitojne shqiperise, shqiptare qe jetojne jashte per qef apo jane martuar...por media te gjithe i ben emigrante, te gjithe keta kane ikur per cope buke dhe per te shpetuar jeten sipas medias...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ja ca shembuj qe gjeta shpejt e shpejt se si fjala "emigrant" apo "emigroj" perdoret edhe per transferime futbollistesh milionere. pra jo per njerez qe kane ikur per nje cope buke:

TREZEGUET VOLA NEGLI EMIRATI / ABU DHABI (Emirati Arabi) - 'Trezegol' emigra negli Emirati Arabi. Sfuma il ritorno nel Bel Paese di David Trezeguet che, nonostante il recente corteggiamento del Palermo e prima ancora di Napoli e Atalanta, la scorsa notte avrebbe raggiunto un accordo di massima con il Bani Yas. L'ex bomber juventino, accompagno negli Emirati dal proprio agente Caliendo, come rivela il 'Corriere dello Sport' firmerà un contratto annuale da 6 milioni di euro con il suo nuovo club.

Anelka emigra in Cina - Nicolas Anelka lascierà il Chelsea a gennaio per tasferirsi al club cinese Shanghai Shenhua. Secondo quanto riferisce il Daily Mail, il francese, 32 anni, ha infatti accettato l'offerta di 175 mila sterline a settimane (circa 200 mila euro) da parte del club cinese con cui firmerà un contratto triennale.

Robbie Keane emigra negli Usa: segue Beckham ai Galaxy
    Il club di Los Angeles ha annunciato l'acquisto dell'irlandese del Tottenham, che in carriera ha vestito anche i colori di Inter e Liverpool. Il 31enne attaccante firmerà con la società californiana un contratto biennale di 3,5 milioni di sterline

Robbie Keane has emigrated overseas: the captain of the Irish - 108 appearances and 51 goals - moved from Tottenham Hotspur to the Los Angeles Galaxy. Details of the deal were not disclosed, but according to the media the 31 year old striker - who a decade ago was at Internazionale of Milan for one season, will sign a contract for two years for more than 6 million dollars.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    .
    Robbie Keane has emigrated overseas: the captain of the Irish - 108 appearances and 51 goals - moved from Tottenham Hotspur to the Los Angeles Galaxy. Details of the deal were not disclosed, but according to the media the 31 year old striker - who a decade ago was at Internazionale of Milan for one season, will sign a contract for two years for more than 6 million dollars.
    Por kur R.Keane kthehet ne Irlande nuk besoj se irlandezet thone-"U kthye ky emigranti" apo "Vjen nje emigrant ne Irlande".

ja ca shembuj qe gjeta shpejt e shpejt se si fjala "emigrant" apo "emigroj" perdoret edhe per transferime futbollistesh milionere. pra jo per njerez qe kane ikur per nje cope buke:

TREZEGUET VOLA NEGLI EMIRATI
    Anelka emigra in Cina
    Robbie Keane emigra negli Usa
    Robbie Keane has emigrated overseas
    Ne te katerta rastet thuhet qe filani emigroj diku.... koment normal perderisa fjala emigrant ate nenkupton; por nuk besoj se kur te kthehen ne atdhe gazetat do shkruajne qe emigranti Trezeguet etj u kthye. Ka pak ndryshim muhabeti

La vita non si spiega, si VIVE!

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Mos u merzisni nuk i thone kot konsideroni burimin nga vjen ofendimi para se te ofendoheni. Gazetaret ne shqiperi jane te paafte nuk plotesojne asnje kusht profesionisti. Te hapin barkun me artikujt e vet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 27-12-2011 më 11:04
    I LOVE GOD

j&g

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Ne te katerta rastet thuhet qe filani emigroj diku.... koment normal perderisa fjala emigrant ate nenkupton; por nuk besoj se kur te kthehen ne atdhe gazetat do shkruajne qe emigranti Trezeguet etj u kthye. Ka pak ndryshim muhabeti
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Por kur R.Keane kthehet ne Irlande nuk besoj se irlandezet thone-"U kthye ky emigranti" apo "Vjen nje emigrant ne Irlande".
    kaq te shqetesuar nga fjala emigrante qenkeni???
    ndoshta per keane dhe trezeguet jo, por per mijera te tjere PO.
    ja pikerisht nje rast ne irlande meqe ra fjala (dhe nga nje gazete mjaft prestigjoze si irish times). kemi analogji totale me rastet e gazetave shqiptare.
    "emigrantet kthehen":
    http://www.irishtimes.com/newspaper/...289924539.html

- The emigrants who came home
    -During the Celtic Tiger years, prosperity lured emigrants back to Ireland in their hundreds of thousands, while recent figures show that the pull to the homeland remains strong, despite the recession. According to the Central Statistics Office, more than 13,000 Irish people came back to live here last year. But why are they returning when so many others are leaving?

ja te njejten gje bejne gazetat gjermane:
    http://www.netzeitung.de/politik/deu...d/1344099.html
    http://www.welt.de/politik/deutschla...t-zurueck.html
    Vasudhaiva Kutumbakam

kaq te shqetesuar nga fjala emigrante qenkeni???
    - The emigrants who came home
    -During the Celtic Tiger years, prosperity lured emigrants back to Ireland in their hundreds of thousands, while recent figures show that the pull to the homeland remains strong, despite the recession. According to the Central Statistics Office, more than 13,000 Irish people came back to live here last year. But why are they returning when so many others are leaving
    Mua nuk ma ndjen fare, sinqerisht... le te me quajne si te duan te tjeret, s'kam te tilla komplekse. Ne fillim thuhet qe erdhen emigrantet ne Irlande e pastaj thote 13.000 irish people u kthyen te jetojne. Jam e bindur qe nese do behej fjale per kthim perfundimtar te shqiperise, gazetat do e thone njelloj: disa emigrante u kthyen te jetojne.

Jam dakord qe emigrante quhemi, por menyra e perdorimit nga gazetaret tane eshte shpesh e ekzagjeruar. Nejse, u kuptuam

La vita non si spiega, si VIVE!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Eshte interesant te shikosh se si reagojne disa shqiptare, kur perballen me realitetin te cilin e kane krijuar vete. Ka plot emigrante ne kete forum, qe ndihen keq kur mediat i etiketojne si "emigrante" apo kur shteti i numeron si "turiste" sa here qe hyjne e dalin nga portet, aeroportet apo pikat kufitare te vendit.

Emigrant eshte ai qe punon, meson apo jeton jashte territorit te Shqiperise. Pak rendesi ka nese eshte emigrant sezonal, punon 6 muaj e kthehet ne Shqiperi per 6 muajt e tjere, apo e shpenzon gjithe kohen jashte. Prandaj boll u "preket" nga etiketimet e mediave, por shikoni veten ne pasqyre dhe pranoni qe jeni emigrant. Dhe ajo qe me irriton pak mua eshte fakti qe shume e shohin titullin emigrant si "fyes". Une nuk e kam per turp te jem emigrant shqiptar ne bote, bile e kam per nder.

Debati behet akoma edhe me qesharak kur disa shprehen se "nuk me vjen mire qe shteti me numeron si turist ne vendin tim". Perseri, duhet ta shikoni veten ne pasqyre. Nese e keni ndertuar jeten diku tjeter, nese e vizitoni Shqiperine vetem per te kaluar pushimet tuaja apo per te pare te afermit pak dite ne vit, ju jeni turiste. Ju nuk jetoni me ne ate vend, nuk punoni me ne ate vend, nuk paguani me taksa ne ate vend, nuk votoni me ne ate vend. E detyrimisht, jeni turist pasi e vizitoni vendin per te pushuar e per tu cmallur.

Turist eshte cdo shtetas i huaj apo shtetas shqiptar qe nuk jeton me ne ate vend, qe zgjedhin te vizitojne Shqiperine per nje periudhe te caktuar kohe. Cdo dollar apo euro qe ju shpenzoni ne ate vend eshte para qe me te drejte duhet te numerohet si para turizmi ne ekonomine shqiptare.

Pra me shume se sa nje problem i mediave, apo nje problem i shtetit, ky eshte nje problem i shqiptareve qe e kane te veshtire te pranojne realitetin e jetes se tyre. Une per vete nuk e kam per turp te me numerojne si emigrant apo si turist, e kam per nder bile.

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Eshte interesant te shikosh se si reagojne disa shqiptare, kur perballen me realitetin te cilin e kane krijuar vete. Ka plot emigrante ne kete forum, qe ndihen keq kur mediat i etiketojne si "emigrante" apo kur shteti i numeron si "turiste" sa here qe hyjne e dalin nga portet, aeroportet apo pikat kufitare te vendit.

Emigrant eshte ai qe punon, meson apo jeton jashte territorit te Shqiperise. Pak rendesi ka nese eshte emigrant sezonal, punon 6 muaj e kthehet ne Shqiperi per 6 muajt e tjere, apo e shpenzon gjithe kohen jashte. Prandaj boll u "preket" nga etiketimet e mediave, por shikoni veten ne pasqyre dhe pranoni qe jeni emigrant. Dhe ajo qe me irriton pak mua eshte fakti qe shume e shohin titullin emigrant si "fyes". Une nuk e kam per turp te jem emigrant shqiptar ne bote, bile e kam per nder.

Debati behet akoma edhe me qesharak kur disa shprehen se "nuk me vjen mire qe shteti me numeron si turist ne vendin tim". Perseri, duhet ta shikoni veten ne pasqyre. Nese e keni ndertuar jeten diku tjeter, nese e vizitoni Shqiperine vetem per te kaluar pushimet tuaja apo per te pare te afermit pak dite ne vit, ju jeni turiste. Ju nuk jetoni me ne ate vend, nuk punoni me ne ate vend, nuk paguani me taksa ne ate vend, nuk votoni me ne ate vend. E detyrimisht, jeni turist pasi e vizitoni vendin per te pushuar e per tu cmallur.

Turist eshte cdo shtetas i huaj apo shtetas shqiptar qe nuk jeton me ne ate vend, qe zgjedhin te vizitojne Shqiperine per nje periudhe te caktuar kohe. Cdo dollar apo euro qe ju shpenzoni ne ate vend eshte para qe me te drejte duhet te numerohet si para turizmi ne ekonomine shqiptare.

Pra me shume se sa nje problem i mediave, apo nje problem i shtetit, ky eshte nje problem i shqiptareve qe e kane te veshtire te pranojne realitetin e jetes se tyre. Une per vete nuk e kam per turp te me numerojne si emigrant apo si turist, e kam per nder bile.

Albo

me ben nje nder .me ate llogjiken tende ndaje mendjen jemi turist apo emigrante

,me kete qe po thua i bie te jemi emigrante dhe turista

kumbull e egert e shartuar ne dardh

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    duam sduam ne qe jetojme jashte shqiperise jemi bere si ata femite jetime. vemi ne shqiperi e jemi si te huaj , jetojme ketu ku jetojme e prape jemi te huaj ..
    para ca kohesh lindi nje diskutim me nje te afermin tim dhe me thonte, vini ju REFUGJATET ne shqiperi dhe na beni vendin rremuje, shtoni trafikun , nuk respektoni rregullat, duhet tju vene nje takse per te qendruar ne shqiperi..
    realiteti eshte qe ne dhe ne shqiperi konsiderohemi te huaj , por ama nuk mendojne qe shqiperia po ecen me leket e emigranteve
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •