Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Cfare ti bejsh,

per kete ekziston dallimi mes shteteve.
    Nje shtet i forte, mbron dinjitetin dhe te drejtat e qytetareve edhe jashte vendlinjes.

Kurse nje shtet i dobet, zgjedh terme josensitive qe nenqmon qytetaret e tij, si brenda poashtu edhe jashte vendlindjes.

Keni plotesishte te drejte . Shqipetaret emigrante jane te nencmuare si ne atdheun e tyre ,po ashtu edhe jashte atedheut ,per arsye se Shqiperia nuk i mbron qytetaret e saje .

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    jo jo. nga ana gjuhesore nuk jam fare gabim. thjeshte nuk behet asnje lapsus kur shqiptaret qe kthehen ne atdhe cilesohen si emigrante.
    po e perseris: emigrante jemi kur kthehemi ne atdhe; imigrante jemi aty ku jetojme.

gabimin e bere ti me lart. mos te te mbesi hatri
    e di pse? sepse sikur marokenet apo ukrainasit te skonin ne shqiperi, ata nuk do t'i quaninm emigrante, por imigrante...
    Admiral nuk eshte pune hatri ketu,por eshte puna se titulli ka konotacion negativ!
    Emigrantet pushojne Shqiprine!!
    Pra titulli i artikullit ne fjale vendoset ne kontekst te pushtimit!!Nga kush?? Nga Emigrantet!!E kush na qenken keto emigrant qe po pushtokan Shqiprine!?Nuk e di po nje titull i till mua me duket tendecioz dhe fyes sidomos kallxuesi i i saj!Pushtuan Shqiprine!!...E kape ku e kam hallin une.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 25-12-2011 më 12:57

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga bindi Lexo Postimin
    Admiral nuk eshte pune hatri ketu,por eshte puna se titulli ka konotacion negativ!Pra titulli i artikullit ne fjale vendoset ne kontekst te pushtimit!!Nga kush?? Nga Emigrantet!!E kush na qenken keto emigrant qe po pushtokan Shqiprine!?Nuke di po nje titull i till mua me duket tendecioz dhe fyes sidomos kallxuesi i i saj[U]Pushtuan Shqiprine!!.../U]
    Ajo fjala "pushtojnë" është përdorur në mënyrë figurative për vet faktin që ata që kthehen nga jashtë për raste festash zakonisht, vijnë dhe hyjnë në territorin e Shqipërisë të tër në një kohë ashtu siç kryhet në fakt një invazion
    Por kjo fjalë gjithmon përdoret në mes të thonjëzave.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    vertete?
    ne librat e historise ne itali flitet shume per "emigrantet" italiane qe shkuan ne shba e argjentine dhe per emigracionin italian ne pergjethsi.
    a thua nuk e dine ata qe shkruajne librat se fjala emigrant qenka fyese? apo i fyejne me qellim paraardhesit e tyre?

Se dij cfare te them per librat italiane, terme te vjetra historike duhet analizuar mire para se te perdoren sepse mund te kene shume kuptime.

Ne rastin konkret, me duket me e drejte dhe me e moralshme, te ishte perdorur ndonje fjale mirseardhje.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ja dhe etiketime te tjera te shqiptareve qe jetojne jashte Shqiperise si emigrante:

Radhë në kufi, pala greke punon me pak sportele
    2011-12-25
    Gazeta Shqip

Fluks emigrantësh në pikat kufitare me Greqinë. Mijëra emigrantë që kanë udhëtuar drejt atdheut për të kaluar festën e Krishtlindjes dhe atë të Vitit të Ri, janë detyruar të presin me orë të tëra në kufi. Vonesat janë shkaktuar nga pala greke, e cila ka punuar me pak sportele.

Kakavijë

Mijëra emigrantë kanë qenë të detyruar të presin përgjatë gjithë natës në tokën greke, në Pikën Kufitare të Kakavijës. Sipas tyre, pala greke ka punuar me vetëm një sportel, duke shkaktuar radhë që shkonin në 4 km. Vetëm gjatë orëve të para të mëngjesit të së shtunës, prej pikëkalimit kufitar të Kakavijës kanë hyrë në Shqipëri rreth 10 mijë emigrantë shqiptarë, ndërsa mijëra të tjerë kanë pritur në radhë për të kaluar kufirin. Emigrantët janë ankuar se janë detyruar të presin në kufi, në kushtet e të ftohtit të acartë. Më shumë se 90 autobusë dhe disa qindra mjete të vogla mendohet se kanë kaluar natën në këtë pikë kufitare në pritje për t’u përpunuar dokumentacioni. Nga pala shqiptare është punuar me 7 sportele në hyrje dhe 5 në dalje, duke siguruar përpunim të shpejtë të dokumentacionit, ndërkohë që pala greke ka punuar me vetëm tri sportele gjatë gjithë ditës së shtunë.

Kapshticë

Radhë të gjata emigrantësh dhe automjetesh në vendkalimin kufitar.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Ata po numërojnë shqipot me pashaportë të huaj si turistë e na nxjerrin statistika të tipit : ''1 mln të huaj vizitojnë Shqipërinë këtë vit'' ju indinjoheni për një 'etiketim' emigrant.

Përdoret si slang më shumë. Mirë që nuk thonë Jorgos :P
    Elegance is an attitude.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Nje alternative...

Vërehet një fluks i madhë i bashkatëdhetarëve për festat e fundvitit
    ...
    RTK

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nje alternative...

Vërehet një fluks i madhë i bashkatëdhetarëve për festat e fundvitit
    ...
    RTK
    Ne fakt ky perkufizim eshte me i sakte dhe tregon tamam se ata jane shqiptare dhe jane bashkeqytetare e bashkeatdhetare. Perkufizimi "emigrant" eshte shume fyes dhe poshterues, dhe nuk tregon asgje se kush jane e nga vijne keta njerez.

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    imigrante o emigrante.. s'eshte me rendesi, kemi te bejme me njerez te ngrate.. prej nga edhe rrjedh fjala.. Sikur te mos kishin qene te ngrate nuk do leshonin vendin, sot thuani si te doni, pak ndryshon thelbin e arsyes pse jan emigrant..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    imigrante o emigrante.. s'eshte me rendesi, kemi te bejme me njerez te ngrate.. prej nga edhe rrjedh fjala.. Sikur te mos kishin qene te ngrate nuk do leshonin vendin, sot thuani si te doni, pak ndryshon thelbin e arsyes pse jan emigrant..
    hajde arsyetim hajde
    prej nga rrjedhe fjala emigrante ti zoteri gjuhtar? nga fjala "i ngrate"?!
    hahahah. sot eshte krishtlindja e jo 1 prilli.

familja ime eshte shume mire ekonomikisht ne shqiperi dhe une jetoj jashte.
    e pse qenkam i ngrate une ore zheni???????
    se mos jam larguar nga mjerimi. dhe ashtu si une ke mijera te tjere.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •