Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 54
    Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Perpara se e shkruani,mbani parasysh ckuptim ka fjala emigrant.
    Sipas fjalorit emigrant quhet personi qe largohet nga vendi(shteti) ku ka
    lindur dhe vendoset te jetoje pergjithmone ne nje shtet tjeter.
    Ai/ajo qe kthehet ne shtetin ku ka lindur qofte edhe 1 dite te vetme ose me shume,
    nuk quhet me emigrant.
    Emigrante real jane vetem ato qe jane larguar nga Shqiperia dhe nuk jane kthyer
    me ne Shqiperi.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Mua me kane tallur kur isha nje here ne Kakavije per te marr vulen ne sportelin Shqiptar per arsyjen qe jam shume vjet jashte Shqiperise edhe kam nje theks ne gjuhen shqipe.Sepse ndoshta per ata nuk jam shqipetare ,po ashtu ka ndoshur edhe kur morra pashaporten shqiptare per firmen me tha ajo punojsja qe jam anafalbete.

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    imigrante o emigrante.. s'eshte me rendesi, kemi te bejme me njerez te ngrate.. prej nga edhe rrjedh fjala.. Sikur te mos kishin qene te ngrate nuk do leshonin vendin, sot thuani si te doni, pak ndryshon thelbin e arsyes pse jan emigrant..

Halla mine,

ne vendet perparimtare, nje njeri qe vepron e punon ne nje vend te huaj respektohet edhe me shume, sepse eshte nje person me pervoje jashte vendlindjes.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Halla mine,

ne vendet perparimtare, nje njeri qe vepron e punon ne nje vend te huaj respektohet edhe me shume, sepse eshte nje person me pervoje jashte vendlindjes.
    prinzi..
    une vet jam em-i-ngrate..
    Sot e kam hequr "ngrate.." por kur dola si 99% e shqipeve kemi qene te tille, kjo eshte edhe arsyeja e migrimit.. Ketu natyrisht duhet perjashtuar admiralin qe ka dal per qejf, te jetoj, siq del georg clooney qe blen shtepi ne itali ose versace ne shba, por kjo nuk eshte rregulli.
    Emigrantet respektohen shume te ne.. por jo per pervoje, s'besoj! Pervoja e fituar jashte te ngordh per 2 minuta n'Kosove, s'vlen hiq.. pa i fut brrylat ne aksion. Vozit makinen psh me eksperiencen e fituar ne trafikun gjermon.. dhe shih kur do te mberrish ne cak. Kjo vlen ne çdo fushe te jetes ne vendin tone perparimtar. Nuk thone kot qysh vendi-kuvendi, ku mbreteron brryli s'vlen asnje mjeshtri tjeter. Po te fitoje exsperienc ne bronx apo ne napoli.. ateher po, do te ishe i respektuar dhe ne ambient te pershtatshem qe ta vesh ne jete pervojen e fituar jashte.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Atehere paska ba progres shteti. Duhet te duartrokitet dhe te mirepriten azilanta , sepse ne azil kemi shku ne nje vend qe e kemi cilesu me perspektive dhe per nje te ardhme me te mire. Ndoshta te huajt ja din me shume vleren vendit tone se sa ne.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ti halla mine qenke interesant/e vertete.
    po pak ke raste doktoresh, e inxhenieresh qe kane pasur nje vend te mire pune ne vendlindje dhe megjithate kane emigruar? une njoh sa te duash.
    nga mjerimi jane larguar ata?
    po sa studente ke qe jane larguar per te studiuar jashte (e me pas nuk jane kthyer me) dhe per vite te tera kane jetuar me parate e prinderve?
    nga mjerimi jane larguar edhe ata?
    Vasudhaiva Kutumbakam

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ti halla mine qenke interesant/e vertete.
    po pak ke raste doktoresh, e inxhenieresh qe kane pasur nje vend te mire pune ne vendlindje dhe megjithate kane emigruar? une njoh sa te duash.
    nga mjerimi jane larguar ata?
    po sa studente ke qe jane larguar per te studiuar jashte (e me pas nuk jane kthyer me) dhe per vite te tera kane jetuar me parate e prinderve?
    nga mjerimi jane larguar edhe ata?
    Nuk kam kunderargument!
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Erdhen emigrantet !

Futuni neper shtepia dhe mos levizni deri sa te ikin ata. Rregullat dhe disiplina e vendeve nga vijne u ka krijuar nje trysni psiqike dhe me ardhjen ne Shqiperi dhe me mungesen totale te zbatimit te ligjit rrugor pritet nje shkarkim adrenaline sportive nga ana e tyre, e cila quhet " Vec po nuk me doli njeri perpara ".

Zoti ju ruajt
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ej maft u qurravitet se nuk u ka hije burrave.
    Admirali e ka shpjeguar bukur dhe thjeshte.

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Shqiperia,Kosova dhe Maqedonia prodhojne me shume Akademike se sa ju duhen.Ne nje vend te pa industrializuar per cfar duhen gjithe ato inxhinjere.Ne fabriken ku punoj une ka 5 inxhinjere e 200 teknike.Ne 460 punetore.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •