Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 54 prej 54
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga OPARI Lexo Postimin
    me ben nje nder .me ate llogjiken tende ndaje mendjen jemi turist apo emigrante

,me kete qe po thua i bie te jemi emigrante dhe turista

kumbull e egert e shartuar ne dardh
    Jemi emigrante pasi kemi emigruar nga vendi yne ne kerkim te nje jete me te mire ne bote. Jemi turista, pasi zgjedhim qe te kalojme 2 jave pushime ne Shqiperi, kur na behet mbare.

Personaliteti i njeriut ka shume atribute. Nje burre eshte femije per prinderit, eshte burre per gruan e tij, eshte baba per femijet e tij, eshte koleg me njerezit me te cilet punon. Nuk duhet te jesh detyrimish "nje" prej tyre, je te gjitha.

Fakti eshte nje dhe i vetem: kemi zgjedhur te mos punojme e jetojme ne vendin tone. Kjo nuk na ben ne me pak shqiptare se ata qe jetojne ne Shqiperi, pasi ka me shume shqiptare qe jetojne jashte Shqiperise ne bote se sa ka shqiptare ne mbare Ballkanin. E po te mos ishte per emigrantet e diasporen shqiptare, Shqiperia e Kosova do te ishin akoma Turqi.

Nese nuk doni qe te numeroheni as si emigrant e as si turist, shkoni e jetoni e punoni ne Shqiperi. Ashtu sic zgjodhet vete ne liri te plote te largoheni nga ai vend, ashtu mund te zgjidhni te ktheheni prape aty. Nuk ju pengon njeri, rruget jane te hapura.

Albo

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    E njejta gje eshte edhe ne Kosove,k'tu i quajm,,te huajt,ose te jashtit''Katastrofe eshte kjo!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Jemi emigrante pasi kemi emigruar nga vendi yne ne kerkim te nje jete me te mire ne bote. Jemi turista, pasi zgjedhim qe te kalojme 2 jave pushime ne Shqiperi, kur na behet mbare.

Personaliteti i njeriut ka shume atribute. Nje burre eshte femije per prinderit, eshte burre per gruan e tij, eshte baba per femijet e tij, eshte koleg me njerezit me te cilet punon. Nuk duhet te jesh detyrimish "nje" prej tyre, je te gjitha.

Fakti eshte nje dhe i vetem: kemi zgjedhur te mos punojme e jetojme ne vendin tone. Kjo nuk na ben ne me pak shqiptare se ata qe jetojne ne Shqiperi, pasi ka me shume shqiptare qe jetojne jashte Shqiperise ne bote se sa ka shqiptare ne mbare Ballkanin. E po te mos ishte per emigrantet e diasporen shqiptare, Shqiperia e Kosova do te ishin akoma Turqi.

Nese nuk doni qe te numeroheni as si emigrant e as si turist, shkoni e jetoni e punoni ne Shqiperi. Ashtu sic zgjodhet vete ne liri te plote te largoheni nga ai vend, ashtu mund te zgjidhni te ktheheni prape aty. Nuk ju pengon njeri, rruget jane te hapura.

Albo
    Po nje person qe eshte shtetas shqiptar, ka pashaporte te Republikes se Shqiperise, por jeton here pas here dhe ka leje qendrimi ne nje X kryeqytet te BE-se si quhet? Ky shtetas mund te jete nje biznesmen, qe gjysmen e kohes e kalon ne shtetin e BE-se me te cilin ka pune, aty gjithashtu paguan dhe taksa per aq pune sa deklaron, dhe gjysmen tjeter e kalon ne Shqiperi, ku po ashtu ka biznes dhe paguan taksa per aq pune e aq fitim qe ben aty. Ky person voton vetem ne Shqiperi, pasi pashaporten e ka shqiptare dhe eshte shtetas shqiptar. Nese sipas teje vetem puna dhe pagesa e taksave e bejne nje person vendas, por per ata persona qe punojne e paguajne taksa ne 2 a 3 vende te ndryshme, si i behet per t'i quajtur? Ca jane keta, emigrante, turiste apo cfare? Njoh raste te tilla, dhe ndajne jeten mes Tiranes e qyteteve te tjera te BE-se. Nuk jane raste nga fantazia.

Une aktualisht po punoj dhe po paguaj taksa ne te dy shtetet, ne Estoni ku jetoj, dhe Shqiperi per punen qe po bej atje.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin
    para ca kohesh lindi nje diskutim me nje te afermin tim dhe me thonte, vini ju REFUGJATET ne shqiperi dhe na beni vendin rremuje, shtoni trafikun , nuk respektoni rregullat, duhet tju vene nje takse per te qendruar ne shqiperi..
    ja pikerisht ajo qe permenda me lart.
    fjala "refugjat" eshte e padrjete (per shumicen e shqiptareve.)
    e mbaj si te padrejte te me quajne "refugjat", por "emigrant" le te me quajne sa te duan. as nuk e marr per fyerje.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •