Close
Faqja 40 prej 84 FillimFillim ... 30383940414250 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 391 deri 400 prej 840
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Une besoj se Allahu eshte nje dhe se muhamedi eshte i derguari i tij.
    Une i besoj cdo gjeje qe vjen prej profetit tim( perderisa Allahu e quan te derguar.)
    Lexoje kete hadith , dhe me thuaj c'fare nuk te bind ketu?
    Do te te marre pak kohe por te sugjeroj ta lexosh.

Hytbeja e Lamtumires se Profetit Muhammed a.s!

.....
    Ta solla kete hadith per arsye sepse eshte transmetuar prej shume tramsmetuesve e jo vetem prej Buhariut dhe Muslimit.
    Profeti Muhamed a.s thote po ju le Kuranin dhe sunetin.

angmokio shiko ketu,
    eshte ne natyren e haditheve qe neve do te gjejme vazhdimisht hadithe qe nuk perputhen , qe kane shume kunderthenie!
    ne librin e Allahut do te gjejme frazen;
    4:82. A nuk e pėrfillin ata (me vėmndje) Kur'anin? Sikur tė ishte prej
    dikujt tjetėr, pėrveē prej All-llahut, do tė gjenin nė te shumė
    kundėrthėnie.

por nuk ndodh e njeta me hadithet , pra shtrohet pyetja , a jane hadithet nga Zoti?? perderisa ne gjejme ne to shume kunderthenie!?

Ne lidhje me Haxhin e fundit te Profetit Muhamed dhe per fjalimin qe ai
    mbajti , ka tre versione te ndryshme ne librat e haditheve qe bien ndesh me njeri
    tjetrin dhe nxjerrin ne pah natyrėn e haditheve pasi ky fjalim i lamtumirės se
    profetit ėshtė edhe me i dėshmuari nga te gjitha tregimet e tjera,
    kėto janė tre versionet e ndryshme sipas librave te haditheve ;
    1 - versioni i pare, "unė kam lėne pėr ju atė qe, ju
    kurrė nuk do te jeni te devijuar, librin e Zotit dhe
    familjen time, Muslimi 44 / 4, Numėr 2408,
    si edhe Ibn Hanbali. 4 / 366; Darimi 23 / 1, nu
    3319.
    Ky ėshtė versioni i pėrbėre nga myslimanet shiite.
    2- versioni i dyte, "unė kam lėne pėr ju atė me te
    cilėn, ju kurrė nuk do te jeni te devijuar, librin i
    Allahut dhe Sunetin tim". Muata, 46 / 3
    Ky ėshtė versioni i pėrbėre nga myslimanet suni.
    3 - versioni i trete, "unė kam lėnė pėr ju atė , qe
    neqoftese i pėrmbaheni, ju kurrė nuk do te jeni te
    devijuar, Librin e Zotit." Muslimi 15/19, numėr
    1218;
    Ibn Maxhe 25/84, Ebu Daudi 11/56 .

shtrohet pyetja , cfare tha me te vertete profeti Muhamed sepse te tre hadithet kane keto tre versione;
    1) po ju le Kuranin dhe familjen time ?
    2) po ju le Kuranin dhe synetin tim?
    3) po ju le librin e Zotit, Kuranin ?

nese hadithet do ishin libri i Zotit , nuk do i kishin keto kunderthenie, shiko:4:82 Kuran
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-10-2011 mė 13:44
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    angmokio te kam borxh nje pergjigje ,

nderkohe qe me ke borxh shume pergjigje,

ne rradhe te pare te falenderoj per sjelljen e nje gabimi te Rashad Khalifes ne lidhje me mrekulline matematikore te Kuranit te bazuar ne numerin 19,

vetem nga ty u informova per faktin se ne ajetin 30:21 me te vertete kishte 8 L-ja ne vend te 7 L-ve qe kishte shenuar Rashad Khalifa,
    sinqerisht une nuk jam njohes i gjuhes arabe dhe perpara se te flas ne forum per mrekulline matematikore e kam vertetuar nje pjese te saj vete dhe nje pjese tjeter nje shok i imi te cilit i ka besim ,
    problemi ne verifikimin e mrekullise matematikore qendronte per neve ne mundesine e numerimit te A(elif) nga kompjuteri , pasi kompjuteri nuk i dallon te gjitha format se si kjo germe eshte e paraqitur ne te gjitha kombinacionet e saj ,
    per kete arsye edhe une kam mundur te verifikoj vetem nje pjese te mrekullise matematikore dhe qe nuk kishin(perfshini) inicialin A(elif) ne formacion e tyre, pasi problemi sic te thashe ishte tek A-ja,
    keshtu qe nuk iu futa fare punes per te numeruar inicialet A.L.M dhe A.L.R dhe A.L.M.S dhe A.L.M.R, kjo sepse A-ja ishte ne formacion dhe keshtu nuk e pashe te arsyeshme te verifikoj germat e tjera perderisa perfundimi ishte per mua i panjohur per shkak te A-se,
    duke bere copy/paste Kuranin ne arabisht qe gjendet tek ky link;http://tanzil.net/download/
    vete kam verifikuar suret me H dhe m(ha dhe mim)

suren me numer 40ha mim

suren me numer 41ha mim

suren me numer 42ha mim

suren me numer 43ha mim

suren me numer 44ha mim

suren me numer 45ha mim

suren me numer 46ha mim

informacioni qe me doli nga keto sure ashtu sic e verifikova vete duke u numeruar si pjese e sureve edhe bismilahi isht;

pasi vura re gjithe keto kombinime te mahnitshme kur e krahasova me ajetin 74:30-31 kuptova qe me te vertete nje mrekulli po ndodhka me numerin 19;
    74:30. Mbikėqyrės mbi tė janė nėntėmbėdhjetė.
    74:31. E mbiqėkyrės tė zjarrit, Ne nuk bėjmė tjetėr, pėrveē engjėjve dhe
    numrin e tyre (tė pėrmendur nė Kur'an) nuk e bėmė pėr tjetėr, por vetėm
    si sprovė pėr ata qė nuk besuan, e qė tė binden ata qė u ėshtė dhėnė
    libri, e atyre qė besuan t'u shtohet besimi, e atyre qė u ėshtė dhėmė
    libri dhe besimtarėt tė mos kenė dyshim, dhe ata qė zemrat i kanė tė
    sėmura dhe jobesimtarėt tė thonė: "Ka dashti All-llahu me kėtė
    shembull?" Ja ashtu, All-llahu e lė tė humbur atė qė do, e ushtrinė e
    Zotit tėnd nuk e di kush pos Atij, e ai (Sekari), nuk ėshtė tjetėr
    vetėm se njė pėrkujtim pėr njerėz.

me pas vertetova vete eshte grupacionin me A.S.K(ajn, sin, kaf) ne suren 42;
    dhe pata keto rezultate;
    A” (`Ajn) ndodhej 98 herė, shkronja “S” (Sin) ndodhej 54 herė,
    dhe shkronja “K” (Kaf) ndodhej 57 herė.pra me doli shuma e ketyre tre germave 209, ose 19x11

me vone kam vertetuar germen K(kaf) ne suren 50
    dhe ishin 57 K(kaf) 19x3=57 , por edhe Kaf-i tjeter ne suren 42 ishte 57 dmth 57+57
    114 dhe ne suren 50 fillon me ;SURA 50. KAF
    Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit
    1. Kaf, pasha Kur'anin e lavdishėm
    pra K personifikonte Kuranin dhe te dy Kaf-et qe ishin ne suret 42 dhe 50 kishin shumen 114, dhe 114 ishte numeri i ajeteve te Kuranit, kete e kam provuar me doren time.

me vone kam provuar edhe inicialin S(sad) dhe te tre perdorimet e Sad-it ne tre sure qe inicializohen me sad ishin;suret 7,19,38 dhe vura re qe;
    surja 7 =97 germa sad
    surja19= 26germa sad
    surja38= 29germa sad
    shuma ishte 152 ose (19x8)

me vone kerkova per inicialin NuN ne suren me numer 68
    vura re sic e ke thene edhe ti qe perpara gati nje viti qe ishin 132 germa NuN ne kete sure, por nje shpjegim citohej se ky inicial kur lexohet i vetem eshte sikur dy NuN-a , por kjo ndodhte vetem kur lexohej i vetem , pasi tingellon ne menyre fonitike(zenore) si dy N-ja, nuk do te bindesha po mos te shija vete ne wikipedia per inicialin NuN dhe gjithashtu pyeta edhe arab nga siria dhe Iraku qe njoh dhe m'a konfirmuan kete fakt, por ti shiko edhe wikipedian ketu;http://en.wikipedia.org/wiki/Nun_(letter)

kalkulimet e tjera i ka bere nje shoku im dhe me konfirmoi per inicialet e SURAS 19. MERJEM
    . Kaf Ha Ja' A'jn Sadė!
    dhe me informoi se ishin keshtu;137+175+343+117+26 = 798 = 19x42.secilen germe e ka sipas rradhes se inicializimit ne Kuran,
    po ashtu i njejti person me degoi mesazh dhe me informoi se edhe inicialet J.S(ja,sin) ne sure 36 ishin keshtu;J” ndodhte nė kėtė sure 237 herė, dhe“S-ja”
    (Sin) ndodhte 48 herė. Shuma e tė dy shkronjave ėshtė 285, 19x15
    pastaj ai verifikoi eshte inicialet ;H., T.H. (Ta Ha), T.S. (Ta Sin), & T.S.M. (Ta Sin Mim)
    dhe me informoi se gjithashtu ishin te sakta sic i kishte shenuar Rashad Khalifa ne librin e tij, pra kishin shumen;1767 = (19x93)

pra sic e thashe me siper une isha i sigurte per nje pjese te mrekullise , por vetem me inicialet qe permbanin germen A(elif) ekzistonte problemi se nuk mund te dalloja te gjitha format e elifit ne keto sure ,
    por duke qene se isha i bindur per nje pjese te madhe te mrekullise perderisa une vete e kisha verifikuar ate dhe sidomos kombinacionet e mbinatyrshe dhe fuqiplote (sinqerisht) te inicialeve H(ha) dhe M(mim), mendova se nuk ishte e nevojshme , pasi nuk rastesisa ne asnje anomali ne verivikimin e mrekullise deri tani,

iniciali L(lam) qe solle ti ne ajetin 30:21 ndosh 8 here perkunder 7 hereve qe ka numeruar Khalifa,
    te falenderoj per kete dhe sinqerisht une nuk kerkoj dicka tjeter pervec se te vertetes ,
    megjithate desha te te njoftoj se kur kerkoja per mrekulline matematikore (perpara nje viti pothuaj) dhe po shikoja prezantimin vizual te mrekullise nga Rashad Khalifa , vura re nje gabim te inicialet H(ha) dhe M(mim) pasi Khalifa kishte formuar nje tabele me shume gabime me keto iniciale, kur une vete i futa keto suret me iniciale ne kompjuter me doli se aty kishte nje mrekulli te madhe me keto iniciale , por se Rashad Khalifa kishte bere nje gabim ne shkrimin e ketyre inicialeve dhe ne formimin e asaj tabele , por ky gabim konsiderohet "Boje ne leter" dhe jo gabim i qellimshem, pasi aty (sinqerisht) kishte nje mrekulli te madhe,
    duke u bazuar nga ky fakt dhe duke qene se mrekullia matematikore nuk eshte vetem nje sure , por 29 sure qe kane 30 grupime inicialesh une mendoj se nuk mund te hidhet plotesisht poshte fakti se Kurani ka nje mrekulli ne lidhje me numerin 19,
    ashtu si edhe fakti qe une vete verifikove se Kurani ka 114 sure ose 19x6 dhe Kurani (sipas heqjes se dy ajeteve nga Rashad Khalifa) ka 6346 ajete ose 19x334, si edhe nga surja 9 qe fillon pa bismilah deri tek surja 27 qe ka nje "ekstra" bismilah ne perberjen e saj jane gjithesej9duke i perfshire keto dy sure) 19 sure,

sa per heqjen e dy ajeteve(9:128) dhe(9:129) nga rashad khalifa u binda sepse ;

http://nenshtrimi.webs.com/photos/Ha...ne%20Kuran.png

gjithashtu keto dy ajete jane deshmuar vetem nga nje person perkundazi rregullit qe o perdor per ajetet e tjera dhe disa hadithe flasin per kete , thjeshte si fakt historik dhe jo se eshte e sigurte permbajtja e ketyre haditheve;
    Aliun e pyetėn: “Pse po rri nė shtėpi?” Ai tha, “Diēka i ėshtė shtuar Kuranit, dhe unė jam zotuar tė mos i vesh mė
    rrobat e rrugės, pėrveē pėr lutje, derisa tė riparohet Kurani.”

dhe hadithet bejne fjale per nje grindje per kete shtese , si edhe rezultatet ishin keto;
    (1) `Uthmanin e vranė, dhe Aliu u caktua si Khalifa i katėrt.
    (2) Njė luftė 50 vjeēare shpėrtheu ndėrmjet Khalifas sė ri dhe pėrkrahėsve tė tij nė njėrėn anė, dhe
    shtrembėruesve Muhamedan tė Kuranit nė anėn tjetėr.
    (3) Aliu ra dėshmor, dhe pėrfundimisht edhe familja e tij, familja e profetit Muhamed, pėrveē disa
    grave dhe fėmijėve, u vranė.
    (4) Zėnka arriti kulmin nė Betejėn Famėkeqe tė Qerbelasė, ku djali i Aliut, Hyseni, dhe familja e
    tij u masakruan.

Sunduesi i parė gjatė kohės sė paqes pas kėsaj lufte tė gjatė dhe shkatėrrimtare ishte Marvan Ibn
    Al Hakam (vdiq 65 Pas Hixhrės/684 Pas Krishtit). Njėra prej detyrave tė para qė ekzekutoi ai ishte
    shkatėrrimi i Kuranit origjinal,
    “duke u frikėsuar qė mund tė bėhet shkak i grindjeve TĖ REJA” [shih `ULUM AL-QURAN, nga
    Ahmad von Denffer, Islamic Foundation, Leicester, Mbretėria e Bashkuar, 1983, Faqe 56.].
    Pyetjen qė njė person inteligjent duhet ta pyes ėshtė: “Sikur Kurani origjinal tė ishte identik me
    Kuranin nė qarkullim nė atė kohė, pse Marwan Ibn Al-Hakam u desh ta shkatėrrojė?!”

dhe shume hadithe te tjera qe nuk po i sjell por qe i kam permendur me pare,

sa i perket fjales Allah( 2698ose (19x142) dikush duhet t'a verifikoje kete pasi Khalifa tha se eshte bere nje gabim dhe nuk eshte numeruar kjo fjale diku dhe pastaj e ka perfshire , nese eshte e vertete apo jo kjo mbetet per t'u verifikuar.

kjo eshte e gjithe e verteta angmokio ,
    edhe nje here te falenderoj per informacionin qe solle dhe je i mirepritur me cdo te re dhe me cdo te vertete,

paqe dhe gjithe te mirat !

shaboooni...
    Shabon une te falenderoj per kete shkrim. Mua me pelqen sinqeriteti aq me teper kur flasim per ceshtje fetare.
    Qellimi i shkrimeve tona ne kete forum nuk eshte materialistik por vetem se shpirteror.
    Mua me behet qejfi qe je ulur dhe ke filluar te kerkosh vete te verteten , sinqerisht e vleresoj , eshte gjest i jashtezakonshem.
    Lutja qe i bejme Allahut cdo dite eshte te na udhezoje te gjitheve se bashku per ne rrugen e drejte.
    Respekte Shabon!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Shabon , askush nuk mund te pretendoje qofte dhe ndjekesi me ekstrem i hadithit se kemi te bejme me transmetimin 100% te fjaleve qe ka thene profeti Muhammed a.s.
    Kjo per shkak se transmetuesit dhe mbledhesit e haditheve njerez kane qene. Ajo qe duhet te kemi parasysh per hadithin eshte se nese do ta citonim hadithin me fjalet tona per ti dhene kuptimin nuk eshte mekat , por nese do benim te njejten gje me Kuranin sigurisht qe eshte mekat.
    Nuk e perjashtoj edhe faktin qe ka plot hadithe qe jane te dobeta (ky eshte fakt qe shume prej studiuesve te hadithit e pohojne dhe ne jemi ne dijeni te ketyre haditheve)
    Vete sheikh Albani ( rahmet paste) nje prej dijetareve me te medhenj te hadithit , duke hulumtuar mbi zinxhirin e transmetuesve te disave prej haditheve te Bukhariut ka gjetur hadithe te dobeta.
    Une nuk i perjashtoj keto raste.
    Sidoqofte muslimanet jane te detyruar qe neqoftese kane nevoje per te marre te dhena rreth nje ceshtjeje fillimisht duhet ti drejtohen Kuranit, nese ajo ceshtje nuk gjindet atehere i drejtohen Sunetit, nese nuk gjindet dhe tek suneti atehere jane fetwate e dijetareve pasi allahu xh.sh e ka ngritur pozicionin e dijetareve ne Kurani Kerimin.

P.s Hadith i sakte Shabon quhet kur nje hadith transmetohet me teper se nje here me zinxhir te ndryshem nga i pari. Si p.sh nje histori qe ka ndodhur me pare , kete histori e degjon prej A ,B,C,D-se , me pas transmetohet e njejta histori prej nje zinxhiri tjeter A,F,G.H ose E,F,G,H .

Shabon , askush nuk mund te pretendoje qofte dhe ndjekesi me ekstrem i hadithit se kemi te bejme me transmetimin 100% te fjaleve qe ka thene profeti Muhammed a.s.
    Kjo per shkak se transmetuesit dhe mbledhesit e haditheve njerez kane qene. Ajo qe duhet te kemi parasysh per hadithin eshte se nese do ta citonim hadithin me fjalet tona per ti dhene kuptimin nuk eshte mekat , por nese do benim te njejten gje me Kuranin sigurisht qe eshte mekat.
    Nuk e perjashtoj edhe faktin qe ka plot hadithe qe jane te dobeta (ky eshte fakt qe shume prej studiuesve te hadithit e pohojne dhe ne jemi ne dijeni te ketyre haditheve)
    Vete sheikh Albani ( rahmet paste) nje prej dijetareve me te medhenj te hadithit , duke hulumtuar mbi zinxhirin e transmetuesve te disave prej haditheve te Bukhariut ka gjetur hadithe te dobeta.
    Une nuk i perjashtoj keto raste.
    Sidoqofte muslimanet jane te detyruar qe neqoftese kane nevoje per te marre te dhena rreth nje ceshtjeje fillimisht duhet ti drejtohen Kuranit, nese ajo ceshtje nuk gjindet atehere i drejtohen Sunetit, nese nuk gjindet dhe tek suneti atehere jane fetwate e dijetareve pasi allahu xh.sh e ka ngritur pozicionin e dijetareve ne Kurani Kerimin.

P.s Hadith i sakte Shabon quhet kur nje hadith transmetohet me teper se nje here me zinxhir te ndryshem nga i pari. Si p.sh nje histori qe ka ndodhur me pare , kete histori e degjon prej A ,B,C,D-se , me pas transmetohet e njejta histori prej nje zinxhiri tjeter A,F,G.H ose E,F,G,H .
    ne shume vende islame ku veprohet me sheriat dhe ky eshte ligji shteteror i tyre shikohen ligje qe nuk gjenden ne Kuran , per me teper ligji me i forte eshte denimi me gurezim i kororeshkelesve kete e bejne duke u bazuar ne hadithe angmokio;

Sahih Buhariu : Vėllimi 8, Libri 82, Numer 817:

Transmeton Ibn Abasi:

...Allahu e dėrgoi Muhammedin me tė vėrtetėn dhe e zbriti librin e Shenjtė tė tij, dhe midis asaj qė Allahu shpalli (KURANIT), ishte edhe AJETI i Rexhmit (gjuajtja me gurė deri ne vdekje e personit qe eshte i martuar (mashkull ose femėr tė cilėt kryejne marrėdhėnie tė paligjshme seksuale) dhe ne e kemi lexuar kėtė Ajet dhe kuptuar dhe memorizuar atė (ajetin e gurezimit). I dėrguari i Allahut e ka kryer dėnimin e(Rexhmit) me gurė dhe kėshtu e kemi bere edhe ne pas tij.

Por edhe sipas Sahihut te Muslimit :
    Sahih Muslimi : Libri 17, Numer 4194: transmetohet e njejta gje
    'Abdullah b. 'Abasi raportoi se Umeri b. Hatab u ul nė minberin e tė Dėrguarit tė Allahut (paqja qoftė mbi tė) dhe tha: Vėrtet, Allahu dėrgoi Muhamedin (paqja qoftė mbi tė) me tė vėrtetėn dhe Ai e zbriti librin(Kuranin) mbi tė, dhe ajeti i gurėzimit(rexhmit) u pėrfshi nė atė qė i ėshtė zbritur atij(ne Kuran). Ne e kemi recituar atė(ajetin e gurezimit), mbajtur atė nė kujtesėn tonė dhe e kuptuam ate. I Dėrguari i Allahut (paqja qoftė mbi tė) e ka zbatuar dėnimin me gurė deri nė vdekje (te shkelėsit te martuar te kurorės) dhe, pas tij, ne gjithashtu e kemi zbatuar dėnimin me gurėzim, unė kam frikė se me kalimin e kohės, njerėzit (mund tė harrojnė atė) dhe mund tė thonė: Ne nuk gjejmė dėnimin me gurė nė Librin e All-llahut(Kuran), dhe kėshtu devijojnė duke braktisur kėtė detyrė tė caktuar nga Allahu. Gurėzimi(rexhmi) ėshtė njė detyrė e pėrcaktuar nė Librin e All-llahut(Kuran) pėr burrat e martuar dhe gratė qė shkelin kurorėn, kur prova ėshtė vertetuar, ose ajo eshte shtatzėnė, ose e rrėfen vetė.

Por ne nje HADITH SAHIH NGA EBU DAVUDI thuhet;
    Ebu Davudi (38:4467) Profeti tha, "nėse do tė pijnė verė, fshikullojini(me kamxhik) ata,
    pėrsėri nėse do tė pijnė atė, fshikullojini ata .
    Pėrsėri nėse do tė pijnė, t'i vritni ata.
    " Por nė hadithin me numer (38:4469)thuhet; ata morėn tre fshikellime me kamxhik paralajmėruese para se tė vriten nė rastin e katėrt.

por edhe shume hadithe te tjera , si psh ketu angmokio;

Sahih Muslimi
    Libri(zuhd) 8, Numer 3437:
    Ebu Hurejra (Allahu qoftė i kėnaqur me tė) transmeton se i Dėrguari i Allahut (paqja qoftė mbi tė) ka thėnė: fėmija i takon atij qe nė shtratin e tė cilit ai ėshtė i lindur, dhe pėr njė kurvar ka gurėzim.

Sahih BUHARIU : Vėllimi 8, Libri(Zuhd) 82, Numer 816:

Transmeton Ibn Abasi:

'Umeri tha: "Unė kam frikė se pas njė kohe tė gjatė qe do kaloje, njerėzit mund tė thonė," Ne nuk gjejmė ajetet e Rexhmit (denimit me gurė pėr vdekje), nė Librin e Shenjtė(Kuranin), "dhe si pasojė ata mund tė shkojnė nė humbje duke lėnė dhe harruar njė obligim qė All-llahu ka shpallur. Ja, unė konfirmoj se dėnimi i Rexhmit tė jetė ekzekutuar pėr atė qė kryen marrėdhėnie seksuale tė paligjshme, nėse ai ėshtė i martuar tashmė dhe krimi ėshtė dėshmuar nga dėshmitarėt ose shtatzanisė ose eshte vetepranuar. "Sufjani shtoi, "Unė e kam memorizuar kėtė transmetim nė kėtė mėnyrė." 'Umeri shtoi: "S'ka dyshim se Dėrguari i Allahut e ka kryer dėnimin e Rexhmit, dhe kėshtu kemi bere edhe ne pas tij."

SAHIH BUHARIU :Vėllimi 8, Libri(Zuhd) 82, Numer 804:

Transmeton Ash Shaibani:

Unė e pyeta 'Abdullah bin Abi Aufa,' A e ka kryer i dėrguari i All-llahut dėnimin e Rexhmit (dmth., gurėzim deri nė vdekje)? "Ai tha, "Po." Unė i thashė, "Para shpalljes sė Sures Nur apo pas saj?" Ai u pėrgjigj, "Unė nuk e di."

Te njejten thote edhe Hadithi Sahih me numer :Sahih Buhariu Vellimi 8 Libri(Zuhd) 82 Numer 824 dmth qe lejohet vrasja me gure e atyre qe bejne tradheti bashkshortore dhe jane te martuar.

SAHIH BUHARIU : Vėllimi 8, Libri 82, Numer 821:

Transmetohet Ebu Hurejra dhe Zejd bin Khalid:

Njė beduin erdhi tek Pejgamberi, ndėrsa ai (Profeti) ishte ulur, dhe tha: "O i dėrguari i Allahut! Jepni vendimin tuaj sipas ligjeve tė Allahut (nė rastin tonė)." Atėherė kundėrshtari i tij u ngrit dhe tha: "Ai i ka thėnė tė vėrtetėn, O i derguari i All-llahut! Vendosni rastin e tij sipas ligjeve tė All-llahut. Djali im ishte njė punėtor krahu dhe punonte pėr kėtė person, dhe ai kishte kryer marrėdhėnie tė paligjshme seksuale me gruan e tij, dhe njerėzit mė thane se djali im duhet vritet me gurė pėr vdekje, por unė kam ofruar njėqind dele dhe njė vajzė robereshe si njė shpėrblim pėr tė. Atėherė pyeta njerėz fetar per te mėsuar, dhe ata mė thanė se djali im duhet tė jetė goditet me njėqind kamxhike dhe tė jetė dėbuar pėr njė vit. "Profeti tha: "Pasha Atė nė dorėn e tė Cilit ėshtė shpirti im, unė do t'ju gjykoj nė bazė tė ligjeve tė Allahut. Delet dhe skllavja do tė kthehet tek ju dhe djali juaj do tė jetė rrihet me njėqind goditje dhe do tė jetė dėbuar pėr njė vit . dhe ju, o Unais! Shko te gruaja e kėtij njeriu (dhe nėse ajo pranon), gurezojeni ate pėr vdekje. "Kėshtu Unaisi shkoi nė mėngjes dhe e gurėzoi ate pėr vdekje (pasi ajo e kishte pranuar).

kjo ndodh e vertete ne vendet ku zbatohet sheriati Islam angmokio , shiko;

pretendohet se ajeti mungon nga Kurani sespe letren ne te cilin ishte shkruar ky ajet(rexhmit-gurezimit) eshte ngrene nga nje cjap apo dhi;

Aishja dėshmon ne nje hadith te saj pėr njė ajet te 'humbur' pėr gurėzimin(rexhmin)

"Kur vargjet" e Rexhmit "[gurėzimit] dhe ajeti" Rezah Kabir "kane zbritur, ata ishin tė shkruara nė njė copė letėr dhe mbajtur nėn jastėkun tim. Pas vdekjes sė Profetit Muhammed njė cjap e ka ngrėnė kete copė letre, ndėrsa ne ishin tė pikėlluar per kete gje.
    1. Sunan Ibne Maxhe, Vėllimi 2, faqe 39, botuar Karaēi.
    2. Musnad Imam Ahmadi, Volumi 6, Faqe 269, Publikuar ne Bejrut.
    3. Tauel Mukhtalif Al Hades, Faqe 310, gjithashtu ne Bejrut i Publikuar

Sunan Ibn Maxhe, Libri i Nikahut, Hadithi me numer # 1934
    Transmeton Aishja.
    Ajeti gurėzimit dhe i foshnjės sė gjirit dhjetė herė janė shpallur, dhe ata ishin (me shkrim) nė njė letėr dhe ishin mbajtur nėn shtratin tim. Kur i Dėrguari i Allahut (a.s) vdiq dhe ne u preokupuam me vdekjen e tij, njė dhi hyri dhe e hėngri kėtė letėr.

nderkohe qe per kete denim te kuroreshkelesit ne Kuran thuhet fiks kjo angmokio:

[24:2] Gruan dhe burrin qė bėjnė marrėdhėnie jashtėmartesore t‟i fshikulloni secilin prej
    tyre me njėqind fshikullima. Mos u lėkundni nga keqardhja nga zbatimi i ligjit tė
    Perėndisė, nėse vėrtetė besoni nė Perėndinė dhe Ditėn e Fundit. Dhe le tė jetė njė grup
    besimtarėsh dėshmitar i dėnimit tė tyre.*

tani une te pyes ty ,
    a po ndiqet Kurani apo hadithi ?

dhe ky krim nuk eshte nje "gjemb ne kembe", por nje masakrim tmerrues!

a eshte kjo shkellje ne flagerance e urdherave Kuranore?

per hatrin e atyre njereve qe nuk u denuan ashtu si Kurani urdheron por ne nje menyre teper teper barbare, duke u shkelur ligji i zotit ne Kuran(24:2) , a duhen ndjekur keto hadithe ? edhe pse qellon te jene transmetuar nga burime krejesisht te ndryshme,
    meqe ra fjala , mua me kujtohet se thashe i vogel dicka ne shkolle , pas dy ditesh me thane ate qe thashe une disa persona ne variacione te ndryshme , ky eshte nje realitet njerzor, pastaj shiko cthuhet per realitetin njerzor;

[18:22] Disa do tė thoshin, “Ata ishin tre; i katėrti qeni i tyre,” pėrderisa tė tjerė do tė
    thoshin, “Pesė; i gjashti qeni i tyre,” pėrderisa supozonin. Tė tjerė thanė, “Shtatė,” dhe i
    teti ishte qeni i tyre. Thuaj, “Zoti im di mė sė miri pėr numrin e tyre.” Vetėm njė pakicė e
    diti numrin e saktė. Prandaj, mos u shty me ta; bėua rrafsh. Nuk ke nevojė tė konsultosh
    askėnd pėr kėtė.

ky eshte realiteti i mentalitetit njerezor !!!
    a mendon se para 1400 vjetesh kane pasur nje mentalitet tjeter nga ky???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 26-10-2011 mė 15:49
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Njė beduin erdhi tek Pejgamberi, ndėrsa ai (Profeti) ishte ulur, dhe tha: "O i dėrguari i Allahut! Jepni vendimin tuaj sipas ligjeve tė Allahut (nė rastin tonė)." Atėherė kundėrshtari i tij u ngrit dhe tha: "Ai i ka thėnė tė vėrtetėn, O i derguari i All-llahut! Vendosni rastin e tij sipas ligjeve tė All-llahut. Djali im ishte njė punėtor krahu dhe punonte pėr kėtė person, dhe ai kishte kryer marrėdhėnie tė paligjshme seksuale me gruan e tij, dhe njerėzit mė thane se djali im duhet vritet me gurė pėr vdekje, por unė kam ofruar njėqind dele dhe njė vajzė robereshe si njė shpėrblim pėr tė. Atėherė pyeta njerėz fetar per te mėsuar, dhe ata mė thanė se djali im duhet tė jetė goditet me njėqind kamxhike dhe tė jetė dėbuar pėr njė vit. "Profeti tha: "Pasha Atė nė dorėn e tė Cilit ėshtė shpirti im, unė do t'ju gjykoj nė bazė tė ligjeve tė Allahut. Delet dhe skllavja do tė kthehet tek ju dhe djali juaj do tė jetė rrihet me njėqind goditje dhe do tė jetė dėbuar pėr njė vit . dhe ju, o Unais! Shko te gruaja e kėtij njeriu (dhe nėse ajo pranon), gurezojeni ate pėr vdekje. "Kėshtu Unaisi shkoi nė mėngjes dhe e gurėzoi ate pėr vdekje (pasi ajo e kishte pranuar).
    Kush eshte ai qe pranon te gurezohet??!! Hajde logjike muhamedane hajde.....
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Kush eshte ai qe pranon te gurezohet??!! Hajde logjike muhamedane hajde.....
    Ai qe beson ne Zot ,ai qe ja ka friken zjerrmit te ferrit,ai qe beson jeten e perjetshme
    ai qe vune ne kit jet te shkurt per me qen i kenaqur ne boten e perjetshem.
    Por jo ti nuk beson ne Zot andaj nuk i kupton kto prandaj tu doken te cudishme,t'pa logjikshme.Por prap osht mendim i joti ajo qe e shkrujte
    Hajt tung

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    ne shume vende islame ku veprohet me sheriat dhe ky eshte ligji shteteror i tyre shikohen ligje qe nuk gjenden ne Kuran , per me teper ligji me i forte eshte denimi me gurezim i kororeshkelesve kete e bejne duke u bazuar ne hadithe angmokio;
    Une e pranoj qe ne emer te islamit sot njerezit bejne dhe abuzime.
    Megjithate per ceshtjen e gurezimit jane bere shume debate dhe sot e kesaj dite akoma diskutohet per kete ceshtje ne vendet islame nese duhet zbatuar si ligj apo jo.
    Tani hajde ta studiojme bashke ceshtjen e gurezimit.
    Ne islam per tu vertetuar dikush qe ka kryer apo jo ''marredhenie seksuale te paligjshme dhe qe eshte i martuar'' duhet qe te deshmojne 4 persona.
    Plus te kater keta persona duhet te deshmojne qe kane pare organin seksual mashkullor qe hyn ne organin seksual femeror
    .( Ndryshe deshmia e tyre nuk pranohet)
    Sigurisht qe faktimi i nje marredhenie te tille eshte jashtezakonisht i veshtire.

Ne nje hadith thuhet se nje grua vajti tek profeti a.s dhe i kerkoi atij qe te gurozohet pasi kishte kryer marredhenie te paligjshme(kishte mbetur me barre). Ik i thote profeti a.s, shko lind femijen. Iken kjo gruaja dhe kthehet me femijen ne dore dhe i thote profetit kam ardhur te me besh gurezimin . Profeti a .s i pergjigjet , ik dhe ushqe femijen tend me gji .
    Iken kjo gruaja dhe kthehet pas dy vjetesh dhe i thote profetit a.s kam ardhur te me besh gurezimin.
    Sigurisht qe u gurezua me pas (tregohet se gjate gurezimit Omeri r.a e ofendon gjate gurezimit, mos i thote profeti a.s sepse sikur ti nuk e din pendimit qe ka bere ajo tek allahu per gjestin e saj).

Hadithi eshte shume i qarte dhe ka moral shume te qarte per ate qe don te kuptoje.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Une e pranoj qe ne emer te islamit sot njerezit bejne dhe abuzime.
    ne emer te Islamit permes instrumentit te quajtur SHERIAT, sic eshte edhe rasti me ndalimin e vozitjes se vetures per femrat, dhe x rasteve te tjera. Per kete arsye ne nje postim me heret pata thene se "sheriati i sotem eshte rrezik per demokracine moderne", kurse si pergjigje pata marre:

Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    me kėtė ska dyshim se keni ndėrhyrė nė nji punė shum tė rrezikshme qė juve nė dunja ju kushton jeta pra me kėtė thėnje vetė gjakun dhe pasurin e juaj e keni bėrė hallall muslimanėve,kurse nė ahiret ju pret dėnimi i xhehennemit pėrgjithmon.
    dmth te jeshe kunder dickahit qe eshte vete anti islame, po na pritka denimi i xhehenemit? lol

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Pėrshendetje!

Sahih Buhariu : Vėllimi 8, Libri 82, Numer 817:

Transmeton Ibn Abasi:

...Allahu e dėrgoi Muhammedin me tė vėrtetėn dhe e zbriti librin e Shenjtė tė tij, dhe midis asaj qė Allahu shpalli (KURANIT), ishte edhe AJETI i Rexhmit (gjuajtja me gurė deri ne vdekje e personit qe eshte i martuar (mashkull ose femėr tė cilėt kryejne marrėdhėnie tė paligjshme seksuale) dhe ne e kemi lexuar kėtė Ajet dhe kuptuar dhe memorizuar atė (ajetin e gurezimit). I dėrguari i Allahut e ka kryer dėnimin e(Rexhmit) me gurė dhe kėshtu e kemi bere edhe ne pas tij.

Por edhe sipas Sahihut te Muslimit :
    Sahih Muslimi : Libri 17, Numer 4194: transmetohet e njejta gje
    'Abdullah b. 'Abasi raportoi se Umeri b. Hatab u ul nė minberin e tė Dėrguarit tė Allahut (paqja qoftė mbi tė) dhe tha: Vėrtet, Allahu dėrgoi Muhamedin (paqja qoftė mbi tė) me tė vėrtetėn dhe Ai e zbriti librin(Kuranin) mbi tė, dhe ajeti i gurėzimit(rexhmit) u pėrfshi nė atė qė i ėshtė zbritur atij(ne Kuran). Ne e kemi recituar atė(ajetin e gurezimit), mbajtur atė nė kujtesėn tonė dhe e kuptuam ate. I Dėrguari i Allahut (paqja qoftė mbi tė) e ka zbatuar dėnimin me gurė deri nė vdekje (te shkelėsit te martuar te kurorės) dhe, pas tij, ne gjithashtu e kemi zbatuar dėnimin me gurėzim, unė kam frikė se me kalimin e kohės, njerėzit (mund tė harrojnė atė) dhe mund tė thonė: Ne nuk gjejmė dėnimin me gurė nė Librin e All-llahut(Kuran), dhe kėshtu devijojnė duke braktisur kėtė detyrė tė caktuar nga Allahu. Gurėzimi(rexhmi) ėshtė njė detyrė e pėrcaktuar nė Librin e All-llahut(Kuran) pėr burrat e martuar dhe gratė qė shkelin kurorėn, kur prova ėshtė vertetuar, ose ajo eshte shtatzėnė, ose e rrėfen vetė.

Por ne nje HADITH SAHIH NGA EBU DAVUDI thuhet;
    Ebu Davudi (38:4467) Profeti tha, "nėse do tė pijnė verė, fshikullojini(me kamxhik) ata,
    pėrsėri nėse do tė pijnė atė, fshikullojini ata .
    Pėrsėri nėse do tė pijnė, t'i vritni ata.
    " Por nė hadithin me numer (38:4469)thuhet; ata morėn tre fshikellime me kamxhik paralajmėruese para se tė vriten nė rastin e katėrt.

por edhe shume hadithe te tjera , si psh ketu angmokio;

Sahih Muslimi
    Libri(zuhd) 8, Numer 3437:
    Ebu Hurejra (Allahu qoftė i kėnaqur me tė) transmeton se i Dėrguari i Allahut (paqja qoftė mbi tė) ka thėnė: fėmija i takon atij qe nė shtratin e tė cilit ai ėshtė i lindur, dhe pėr njė kurvar ka gurėzim.

Sahih BUHARIU : Vėllimi 8, Libri(Zuhd) 82, Numer 816:

Transmeton Ibn Abasi:

'Umeri tha: "Unė kam frikė se pas njė kohe tė gjatė qe do kaloje, njerėzit mund tė thonė," Ne nuk gjejmė ajetet e Rexhmit (denimit me gurė pėr vdekje), nė Librin e Shenjtė(Kuranin), "dhe si pasojė ata mund tė shkojnė nė humbje duke lėnė dhe harruar njė obligim qė All-llahu ka shpallur. Ja, unė konfirmoj se dėnimi i Rexhmit tė jetė ekzekutuar pėr atė qė kryen marrėdhėnie seksuale tė paligjshme, nėse ai ėshtė i martuar tashmė dhe krimi ėshtė dėshmuar nga dėshmitarėt ose shtatzanisė ose eshte vetepranuar. "Sufjani shtoi, "Unė e kam memorizuar kėtė transmetim nė kėtė mėnyrė." 'Umeri shtoi: "S'ka dyshim se Dėrguari i Allahut e ka kryer dėnimin e Rexhmit, dhe kėshtu kemi bere edhe ne pas tij."

SAHIH BUHARIU :Vėllimi 8, Libri(Zuhd) 82, Numer 804:

Transmeton Ash Shaibani:

Unė e pyeta 'Abdullah bin Abi Aufa,' A e ka kryer i dėrguari i All-llahut dėnimin e Rexhmit (dmth., gurėzim deri nė vdekje)? "Ai tha, "Po." Unė i thashė, "Para shpalljes sė Sures Nur apo pas saj?" Ai u pėrgjigj, "Unė nuk e di."

Te njejten thote edhe Hadithi Sahih me numer :Sahih Buhariu Vellimi 8 Libri(Zuhd) 82 Numer 824 dmth qe lejohet vrasja me gure e atyre qe bejne tradheti bashkshortore dhe jane te martuar.

kjo ndodh e vertete ne vendet ku zbatohet sheriati Islam angmokio , shiko;

http://www.youtube.com/watch?v=iEptt4Hz1XI

pretendohet se ajeti mungon nga Kurani sespe letren ne te cilin ishte shkruar ky ajet(rexhmit-gurezimit) eshte ngrene nga nje cjap apo dhi;

Aishja dėshmon ne nje hadith te saj pėr njė ajet te 'humbur' pėr gurėzimin(rexhmin)

"Kur vargjet" e Rexhmit "[gurėzimit] dhe ajeti" Rezah Kabir "kane zbritur, ata ishin tė shkruara nė njė copė letėr dhe mbajtur nėn jastėkun tim. Pas vdekjes sė Profetit Muhammed njė cjap e ka ngrėnė kete copė letre, ndėrsa ne ishin tė pikėlluar per kete gje.
    1. Sunan Ibne Maxhe, Vėllimi 2, faqe 39, botuar Karaēi.
    2. Musnad Imam Ahmadi, Volumi 6, Faqe 269, Publikuar ne Bejrut.
    3. Tauel Mukhtalif Al Hades, Faqe 310, gjithashtu ne Bejrut i Publikuar

Sunan Ibn Maxhe, Libri i Nikahut, Hadithi me numer # 1934
    Transmeton Aishja.
    Ajeti gurėzimit dhe i foshnjės sė gjirit dhjetė herė janė shpallur, dhe ata ishin (me shkrim) nė njė letėr dhe ishin mbajtur nėn shtratin tim. Kur i Dėrguari i Allahut (a.s) vdiq dhe ne u preokupuam me vdekjen e tij, njė dhi hyri dhe e hėngri kėtė letėr.
    We alejkum selam we rahmetullah.

Vella i nderuar! Nena e besimtareve Aishja -Allahu qofte i kenaqur prej saj- tregon ne kete hadith se gjykimi i imoraliteti me "gurzim" nese e kryente kete veper person i martuar, tregon se ka qene ajet qe Allahu i Lartesuar e ka zbritur dhe se besimtaret e kane shkruar kete ajet, por Allahu i Lartesuar me pas e fshiu kete ajet, dmth leximin e tij e fshiu nga Kurani dhe e la ne funksion gjykimin e tij, poashtu edhe "gjidhenia dhjete here", ndaj dhe Aishja tregon se keto dy kane qene prej ajeteve qe Allahu i ka zbritur ne librin e tij, por me pas i fshiu dhe tregon se ajo i ka pas ne shkruajtura deri ne kohen kur nderroj jete i derguari i Allahut -salallahu alejhi we selem-.

Kjo eshte ajo qe kohet per qellim me hadithin.

Allahu e din me se miri. [Abdurahman Rama]

nderkohe qe per kete denim te kuroreshkelesit ne Kuran thuhet fiks kjo angmokio:

[24:2] Gruan dhe burrin qė bėjnė marrėdhėnie jashtėmartesore t‟i fshikulloni secilin prej
    tyre me njėqind fshikullima. Mos u lėkundni nga keqardhja nga zbatimi i ligjit tė
    Perėndisė, nėse vėrtetė besoni nė Perėndinė dhe Ditėn e Fundit. Dhe le tė jetė njė grup
    besimtarėsh dėshmitar i dėnimit tė tyre.*

tani une te pyes ty ,
    a po ndiqet Kurani apo hadithi ?
    Ajeti nė fjalė askund nuk bėn fjalė pėr ata qė shkelin kurorėn. Ajeti bėn fjalė pėr lavirin dhe laviren,ata qė nuk janė tė martuar dhe bėjnė marrdhėnie e dėnimi i tyre ėshtė me 100 tė rėna,kurse nėse njėri nga bashkshortėt shkel kurorėn dėnohet me vdekje.

dhe ky krim nuk eshte nje "gjemb ne kembe", por nje masakrim tmerrues!

a eshte kjo shkellje ne flagerance e urdherave Kuranore?

per hatrin e atyre njereve qe nuk u denuan ashtu si Kurani urdheron por ne nje menyre teper teper barbare, duke u shkelur ligji i zotit ne Kuran(24:2) , a duhen ndjekur keto hadithe ? edhe pse qellon te jene transmetuar nga burime krejesisht te ndryshme,
    O vėlla fjala e All-llahut ėshtė keqkuptuar sepse ajeti nuk flet pėr shkelėsit e kurorės,por pėr ata qė nuk janė tė martuat por bėjnė marrdhėnie dhe dėnimi i tyre ėshtė siē tregon All-llahu[24:2]. Kurse shkelėsi i kurorės dėnohet me vdekje.
    meqe ra fjala , mua me kujtohet se thashe i vogel dicka ne shkolle , pas dy ditesh me thane ate qe thashe une disa persona ne variacione te ndryshme , ky eshte nje realitet njerzor, pastaj shiko cthuhet per realitetin njerzor;

[18:22] Disa do tė thoshin, “Ata ishin tre; i katėrti qeni i tyre,” pėrderisa tė tjerė do tė
    thoshin, “Pesė; i gjashti qeni i tyre,” pėrderisa supozonin. Tė tjerė thanė, “Shtatė,” dhe i
    teti ishte qeni i tyre. Thuaj, “Zoti im di mė sė miri pėr numrin e tyre.” Vetėm njė pakicė e
    diti numrin e saktė. Prandaj, mos u shty me ta; bėua rrafsh. Nuk ke nevojė tė konsultosh
    askėnd pėr kėtė.

ky eshte realiteti i mentalitetit njerezor !!!
    a mendon se para 1400 vjetesh kane pasur nje mentalitet tjeter nga ky??
    Kėtė drejtojani vetės tuaj dhe tė keni kujdes sepse pa ditur gjuhės arabe nuk komentohet ajeti aytt si t'a merr mendja. Pėr kėtė thotė Muhammedi salAllahu alejhi we selem:"...ai i cili flet pėr Kur'anin diēka nga mendja e tij edhe nėse ia ka qėlluar ka gabuar...".

PAQE!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elytony : 27-10-2011 mė 04:56

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    ne emer te Islamit permes instrumentit te quajtur SHERIAT, sic eshte edhe rasti me ndalimin e vozitjes se vetures per femrat, dhe x rasteve te tjera. Per kete arsye ne nje postim me heret pata thene se "sheriati i sotem eshte rrezik per demokracine moderne", kurse si pergjigje pata marre:
    E ke pyetur ndonjehere veten se sa budallalleqe ne emer te islamit ke thene?

Faqja 40 prej 84 FillimFillim ... 30383940414250 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •